פורום עזרא
בהנהלת:
מכתב פתיחה
מישהו יודע מה האמת עם הסעודת משיח? מותר? אסור?שירתיה
גאון מוילנא ערך סעודת אכילת מצות ההפך מסעודת משיחחושב וכותבאחרונה
כל החסידים מכל הסוגים לא עושים דבר כזה סעוודת משיח . גם מייסד חב"ד והאדמורים שאחריו לא עשו סעודת משיח. זה התחיל למעשה רק ברבי אחרון ואומרים שהיה משהו כזה גם בזה שלפניו. וזה קשור לכל עניין יחי אדוננו מלך המשיח.
הגאון מוילנא כמו הרמב"ם ראה באכילת מצה כמצוה בכל יום בפסח ( כמו סוכה שביום הראשון חייבים ובשאר זה קיום מצוה) . והדברים כתובים בפרוש כאן - http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=11119
ולכן ערך סעודת אכילת מצות בזמן האחרון שעדיין מקיימים מצוה. כמובן שלא שתה אז ארבע כוסות ,ולא שר שירי משיח משיח.
הגאון מוילנא הגר"א ב'מעשה רב' (אות קפה) "שבעת ימים תאכל מצות, כל שבעה מצווה ואינו קורא לה רשות, אלא לגבי לילה ראשונה, שהיא חובה. ומצוה לגבי חובה רשות קרי לה. אעפ"כ מצוה מדאורייתא היא, וכן פירושו: יום טוב אין צריך אות. פסח במצה, סוכות בסוכה ועוד כמה ראיות. והיה מחבב מאוד אכילת מצה כל שבעה, וביום טוב אחרון היה אוכל סעודה שלישית, אע"פ שלא היה אוכל שלש סעודות בשאר יום טוב מפני חביבות אכילת המצה שזמנו הולך לו. ובמוצאי יום טוב היה משתדל לטעום חמץ וכן חדש באורתא נגהי תמניסר. והיה נמנע לאכול לאחר הפסח מצה שיוצאין בה ידי חובתו בפסח, שיהא להיכרא לעשיית המצוה, שאין עושין אותה להנאה, אלא מפני גזירת הבורא יתעלה שמו".
אסור להוסיף על המצוות מצוה ואסור לגרוע מהצוות . חג הפסח עד הרגע האחרון הוא זכר ליציאת מצרים.וככה נהג הגר"א .
אי אפשר לגרוע מחד לזכר יציאת מצרים את האחה"צ של היום השביעי , ולהוסיף מין חג חדש שדוחפים אותו בכל מיני הסברים ומידע לא בדיוק מדוייק.
יש סניף חדש בגבעה הצורפתיתדורין השמיני
שממש צריכים מדריך אני ישמח אם משהו ידבר איתי
0557759795 חיים
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
אולי תכתוב בנוג"הפתית שלג
תרגםדורין השמיני
אוליביישן נ
יש פה מישהו
מדהים מדהים מדהים! פשוט לבכות מהתרגשות!דבקות
שיר חדש לאיתן אביחי עם מילותיו של האדמו"ר מפיאסצנה
מחפשים סניף להדריך בו? מצאתם!!
תילי חורבות