תנועת נוער מעורבת - למי שרציני בלבד!! -כנסו!!!!אנונימי (פותח)

רשימה חלקית ומקוצרת שערכתי פעם של פסקי הלכה של רבנים שונים מציבורינו לגבי תנועת נוער מעורבת (וברבים מהמקורות מפורש בנ"ע...) - מי שרציני באמת, שגם יקרא כמה וכמה מהמקורות (רובם ככולם לא קשים כלל להשגה) ויעשה חשבון נפש לעצמו.

הערה חשובה!!!     

אין הדברים אמורים (אני חושב לפחות רוב הפוסקים דלהלן) כלפי כל אדם, אולם ודאי וודאי שלגבי בחורי ישיבות ובחורות אולפנות בסניפים רגילים אין שום היתר כלל (לכל הפחות לפי הרשימה דלקמן)

שבוע טוב וחודש טוב לנו ולכל עם ישראל!!! (ואולי גם בזכות כמה קבלות מעשיות...)

הגה"ר אברהם שפירא זצוק"ל- דעתו מובאת בספר תורת אמך, וכן נתן הסכמה לספרו של הרב אבינר תורת אמך, האוסר שם את הנושא לחלוטין.

הגה"ר שלמה אבינר שליט"אבאהבה ובאמונה (חלק ב תשובה ס), חסד נעוריך, תורת אמך א בית ספר, שאלה מו, גן נעול, שו"ת שאל נא, וכן מובא הרבה בספרו של הרב אלימלך בר שאול-'והיתם קדושים', ומסתמא עוד.

הגה"ר מרדכי אליהו שליט"א הסכמות לספרים רבים של הרב אבינר (תורת אמך, חסד נעוריך, ועוד) + תשובה מפורשת בספר יסוד יוסף בפרק שו"ת בעיניני חינוך עם הרב מרדכי אליהו בעמ' 28
('...
האם לדעת מרן יש כיום צדדים להתיר פעילות מעורבת מכל סוג שהוא?
תשובת מרן: אין שום היתר לתנועה מעורבת בנים ובנות, וברוך ד' היום איכשר דרא (-הוכשר הדור) ויש תנועות נפרדות.)

הגה"ר דב ליאור שליט"א - חבר שלי, אחרי שהדריך 3 שנים באריאל שאל אותו האם הוא יכול להכנס להדריך בסניף בנ"ע ע"מ לתקנו, ונענה שאסור (פרטים באי מייל שלי, הכתוב בסוף). וכן ראיתי בעוד מקומות, אולם כרגע אינני זוכרם.

הגה"ר זלמן מלמד שליט"א

והגה"ר אליעזר מלמד שליט"א - שדעתם בנושא מפורסמת וידועה (הקמת "אריאל,וכו', וראה תשובות באתר "ישיבה")

הגה"ר אברהם יצחק הכהן קוק זצוק"ל - עיין היטב במובא בספרו של הרב נריה 'בשדות הראי"ה' עמ' 574, וכן ראה מה שנכתב על דעתו ביסוד יוסף עמ' 28.

הגה"ר צבי יהודה הכהן קוק זצוק"ל בתחומין כרך ג עמ' 386 ו-388, וכן מובא רבות מאוד בספריו של הרב אבינר (במקורות שצוינו לעיל).

הגה"ר חיים דוד הלוי שליט"א (מחבר 'מקור חיים', ו-'קיצור שו"ע מקור חיים') - ראה בספרו 'עשה לך רב' בחלק ב ובעיקר בחלק ד' בתשובותיו בנושא, וכן בספרו 'מורה לרבים' פרק א' סימן ו',

הגה"ר עובדיה יוסף שליט"א- בילקוט יוסף – דיני חינוך קטן, עניני אבה"ע , סע' ב'. ובילקו"י 'אוצר דינים לאשה' סימן לז סעיף יח בהרחבתו שם, וסעיף יט/כ (לא זוכר) בהרחבתו, ועוד שם.
וביתר הרחבה ב-'יביע אומר' חלק ד' אבה"ע סי' ד וביחווה דעת חלק ד' סי' מו, יחווה דעת ח"ד סי' מו (חובת ההפרדה)
יביע אומר ח"ד אה"ע סי' ד' ד"ה א.הנה (-חובת ההפרדה לקטנים)
ועוד ועוד.

הגה"ר יוסף יצחק שליט"א - בילקוט יוסף הנ"ל

הגה"ר שמחה הכהן קוק שליט"א- בהסכמה ל-"והיתם קדושים", משלב מעין 'איגרת לנוער', ראה שם (וכן בעצם ההסכמה לספר השולל תנועה זו מכל וכל(

הגה"ר אליקים גציל אלינסון שליט"א-בספרו הצנע לכת פרק א (בפרט אות יג- מעמ' 37 - דיון בשרידי אש , באות יא – דיון בחובת ההפרדה בגיל צעיר, וראה עמ' 35 הערה 90, ובאות י דן בועידות/לימודים משותפים). (הספר בהסכמת הרב עובדיה יוסף, שאף תיקן בו את הטעון תיקון לדעתו).

הגה"ר אלימלך בר-שאול שליט"א- מובא רבות בספרו של הרב שמואל כץ 'והייתם קדושים'. בספרו 'והיתם קדושים'.

הגה"ר דוד חי הכהן שליט"אדוגמא ) הועתק מאתר ישיבה)
שאלה:
איזה תנועת נוער עדיפה: אריאל או בנ"ע?
אשמח לקבל פירוט.

תשובה:

לשתי התנועות "אריאל" "ובני עקיבא" ישנם כיוונים חינוכיים טובים וישרים הן מבחינת בניין האומה והן מצד שמירת התורה בין אדם למקום ובין אדם לחברו.
אמנם , לתנועת בנ"ע ישנו חיסרון , שרוב חכמי ישראל בדורנו ובדורות שלפנינו, התנגדו לו וחשבוהו למזיק ומסוכן מבחינה תורנית. הכוונה לישיבה ופעילות מעורבת של שני המינים, יש בזה סכנה וקלקולים ועלול להוביל לעברות שהן מהחמורות בתורה.
ועל כן, פשוט הדבר, שיש להעדיף את תנועת "אריאל" שהיא אינה מעורבת ובמקומות שגם שומרים בסניפי בנ"ע על זהירות ו"הערבוב" האסור והמדריכים והמדריכות הינם יראי שמיים, אין שום בעיה להשתייך גם אליהם , תקוותנו, שברבות הימים גם תנועת "בני עקיבא " תחדל מאותה תערובת.
הגה"ר דוד חי הכהן שליט"א

ראה כמו כן על דעת הרב משה צבי נריה זצוק"ל במאמרו של המזכ"ל לשעבר של תנועת בנ"ע יוחנן בן יעקב, ב'עמודים' אדר תשנ"ו
(
שם מספר שבשיחה אישית ארוכה עם הגרמ"צ נריה זצוק"ל הוא הבהיר לו חד משמעית שהתנועה לא נועדה לבני ישיבות ואולפנות, ואף אסר על בני ישיבתו להשתתף בפעילות התנועה).

וכל אלו רק מהגדולים שהציבור 'שלנו' הולך לאורם, ואין צורך כלל (לענ"ד) להתחיל להביא מדעותיהם של הגאונים הגדולים מהמחנה החרדי.

ובכל אופן הבאתי מעט מן המעט רק לצורך המקורות והראיות המובאים שם, עיינו ב:
אגו"מ אה"ע ד' סי' ס' (עמ' קיח)-האיסור של חברות
אגו"מ יו"ד חלק א סימן קלז
אגו"מ יו"ד חלק ב סימן קד (חובת ההפרדה לקטנים)
אגו"מ יו"ד חלק ג סימנים עח+עט (עח- מצויין ממש, עט- לגבי הרחקת מקום לימוד הילדים מהילדות
אגו"מ יו"ד חלק ג סימן עג ובפרט ד"ה ובדבר חשיבות (שעת הדחק שבה ניתן להקל)

וראה גם בדרי החפץ חיים במ"ב ביאור הלכה סוף סימן שלט (ומביא שם בשם שו"ת זכון יוסף סי' יז) וכן ב'גדר עולם' ח"ח פרק ט' .

בהרבה מהמקורות שציינתי האיסור גם מנומק באריכות ובטוב טעם, עיינו שם.
וראה בסמ"ק מצווה נז – פוסק שהצניעות הינה מצוות עשה מדאורייתא!!!

(הרב עובדיה שליט"א) - "כדרך שעושים...בנ"ע- בודאי שזהו איסור מוחלט..."

אין לך דבר אחר לעשות בזמן שכול הדרום מופגזהרועה

חוץ מלהרבות פילוג בעם ישראל?

קרא שוב את סיום הכותרתאנונימי (פותח)

כולי תקווה שזה יועיל משהו לשיפור המצב,

השתדלות...

שבוע טוב, חודש טוב, ובשורות    ט ו ב ו ת    לכל עמ"י!!

קראתי..הרועה

אז כתבת שאתה מקווה.. תכלס אתה מעלה נושא שמפלג את העם.

אני עם הרועה.פגזניקית גאה!
זה לא מה שחסר לנו עכשיו.
[ותמיד..]
תגובהאנונימי (פותח)

בס"ד

אשרייך על דעות הרבנים שהבאת, ובע"ה בזכות זה נצליח במלחמה

הרועה- ההצלחה במלחמות תלויה בשמירה על הצניעותאחד מאלף

עיינו בחומש ויקרא (י"ח כה. ועוד בפרק י"ח): "ותטמא הארץ ואפקוד עוונה עליה ותקיא הארץ את יושביה"

וכותב הרמב"ן :"ותטמא הארץ ואפקוד עונה עליה ותקיא הארץ" - החמיר הכתוב בעריות בעבור הארץ שתטמא בהן ותקיא..."

חוצמזה, שאז מה אם הוא העיר לנו, אפשר לקבל ולשתוק!

אשריך "םןוט"

אתה מנסה להגיד שבגלל שאנשים הולכיםהרועה

לבני עקיבא נפסיד במלחמות?

זה היה גם מה שהפריע לי אצלו בהודעה ההבנה שזה מה שיציל אותנו, יש מספיק מה לתקן אל תעלה נושאים שיגרמו לפילוג.

רב אחד בא אלינו לשיחה באולםפנאלהבת-כוח

הרב של מגדל עוז, והבקשה היחידה שהוא ביקש ממנו זה ללכת צנוע.. כדי שבנות ישראל ילכו צנועות וחסודות.

החוסר צניעות זה לפי דעתי לא רק אם החצאית עוברת את הברך או לא, לפעמים זה מראה על חוסר עמוק יותר (לא אצל כולם, אבל זה כן סיבה)

צניעות זה באמת כל כך חשוב, וישנן בנות בימינו שמסתובבות כמו פרוצות (סליחה על המילה, אבל כן! וגם חלק בנות דתיות)

זה לא מה שאמרתי,אחד מאלף

בס"ד.

אני רק אומר, שההתחזקות בצניעות מועילה (אף בשעת מלחמה) ולא מזיקה...

סבבהלהבת-כוח

אני מסכימה, ואני גם מסכימה עם הרב שהגיע אלינו. תמיד חשוב להתמיד בו!

וסליחה אם הייתי מעט חריפה, אבל ת'אמת הרועה אני כן רואה בעייה בסניפים מעורבים. מהרבה סיבות.

צניעות זה לא רק אצל בנות...אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך ג' טבת תשס"ט 19:07

צניעות זה לא רק בגדים ופריצות....

וגם אצל בנים יש בעיות צניעות בלבוש(לפעמים אפילו יותר מאצל בנות כי זה לא כלכך במודעות..)

צניעות זה בעוד אלף ואחת עשרה דברים...

אם אתם רוצים אפשר לפתוח על זה שירשור....אבל בתנאי שלא נכנסים בו לענייני לבוש כי זה לא הכי צנוע לדבר על זה בפרום מעורב....

יש המון טיעונים בעד ונגד סניפים מעורבים...זה נכון שזה לפעמים בעיתי אבל לפעמים זה נצרך (כמו למשל בסניף שלנו...)

הרב שלי לימד אותנו משו ממש חשוב יש אידאל ויש דרך לפעמים צריך לוותר על האידאל בדרך כדי להגיע לאידאל אבל אז ממש חשוב לזכור שזה רק הדרך כדי להגיע לאידאל ולא האידאל עצמו.

זה אולי נשמע קצת מסובך אבל אני ינסה לתת לכם דוגמא שתנסה להסביר זאת.

שנה שעברה בתחילת חודש ארגון כמה חניכות שלי באו לסניף במכנס לא ממש ידעתי מה לעשות בסוף נתתי להם איזה בד לשים בתור חצאית וניסית להסביר קצת מאז הם לא באו יותר לסניף במכנס...

הייתי יכולה להגיד שלסניף לא באים בלי חצאית ולהחזיר אותם הביתה אבל אז הייתי נשארת לבד ולא עשיתי כלום...אבל וויתרתי זמנית על הכלל הזה בשביל הפעמים הבאות...

גם סניפים מעורבים זה ככה...אנחנו מוותרים על הנפרד זמנית בשביל להביא חנכים וכו' אבל אנחנו צריכים לדעת שזה זמנית ולא מה שצריך להיות...

שנשמע בשורות טובות!

נ.ב.

אני מסכימה אם הרועה בנק' הזאת...

יש פרוש שאומר שלא כבשו את ירושלים עד דוד המלך בגלל שעד אז לא כל עמ"י ניסה לכבוש את ירושלים אלה רק שבט אחד בודד(לדוג' שופטים פרק א'...)וגם בימי דוד ירושלים נכבשה בעזרת כל עמ"י(דוד המלך אסף כסף מכל שבטי ישראל לקנית גורן ארוונה היבוסי..)אך זה עדין לא עזר רק בימי שלמה המלך כששל עמ"י היה מאוחד נבנה בית המקדש!

בשביל לנצח במלחמות אנחנו צריכים להיות מאוחדים!!!

ולכן בימי מלחמה אלו לא כדי להרבות בדיבורים על דברים שיכולים להוביל לפרוד אלה לחזק את אחדות ואהבת עמ"י

נ.ב.2

לא התכוונתי שזה יהיה זה אלה פשוט נושאים ממש חשובים ולכן לא כדי לדון בהם בחפפנקיות....

לופ!להבת-כוח

בקשר למה שכתבת אלי!

אני מסכימה איתך לגמרי לגמרי לגמרי! צניעות זה הרבה הרבה יותר מהבגדים, זה התנהגות, ועמיקות, וצורת דיבור, ועוד מלא דברים. אבל אני כן חושבת שתנועה מעורבת זה לא צנוע. יש לזה היתר מרבנים, אבל אני אישית לי זה לא מתאים.  חוצמיזה שאני חושבת שבקשר להתחזקות בצניעות, כן חשוב מבחינת בגדים, שבעז''ה יתחזקו בעוד שאר הדברים שנוגעים לצניעות. אבל דבר ראשון בגדים!

שאלה לי אליך הרועה:אנונימי (פותח)

אילו הוא היה כותב שכדאי להתחזק בשמירת שבת זה גם כו מרבה פילוג? למה צניעות שונה?

אתה באמת לא מבין?הרועה
כן, אני באמת לא מבין.אנונימי (פותח)אחרונה
אשריך- איזה רציני!אנונימי (פותח)
אני יכול לצטט עוד 1001 איסורים על דברים שכולנומשה
עושים היום.

הרמב"ם למשל כתב איפשהו (פעם מצאתי) שאישה שיוצאת יותר מפעם בחודש נחשבת פרוצה, ולא ראיתי שהצדיקות הגדולות פה  באמת עושות את זה.

הבעיה הקשה - קל מאוד להחמיר. מוצאים מקור או שניים ומפרסמים בראש חוצות. כשצריך להקל לאיש אין אומץ. גרוע מכך - מי שמעז להקל - נרדף עד חורמה ומוכפש בידי ה"צדיקים" המחמירים.

אני כבר לא נכנס לזה שהפרדת יתר גורמת כתוצאה ישירה עליה של גיל הנישואין (ואמי מורתי תוכיח) ולבעיות שונות ומגוונות נוספות (בדיוק כמו שעירוב-יתר גורם לבעיות אחרות).

לסיכום: לא ראוי לתגובה.

משה.
בוגר "עזרא" ומנהל מערכת הפורומים.
משה- ענינו על הטיעון הזה של הרמב"ם אלף פעם.אחד מאלף

בס"ד.

אז אין טעם להעלות אותו כל פעם מחדש.

האם בגלל שזה מה שהרמב"ם כתה, ולא נוהגים ככה היום זה אומר שגם לא תניח תפילין כי מה שהרמב"ם כתב לא רלוונטי?! לא! יש גדולי תורה שקובעים דברים כאלה. וכבר נפתח על זה שרשור וזה הוכח הלכתית, לאפחד לא היו הוכחות אחרות!

זה לא קשור! אצל החסידים שיש שם הפרדה חולנית כמעט, מתחתנים בגיל 19. למה?! מאלף ואחת סיבות. תכל'ס ההפרדה היא לא הסיבה. וגם אם כן, אז יש מחיר לשלם על זה שאתה דתי. חדש לך?! חוצמזה, שכבר אמרו כמה פעמים, כי ה"רווח" בהפרדה גדול מה"הפסד"...

תשובה ל-ADMIN,(בעיקר) וכן לרועה, ולשאראנונימי (פותח)

א. הטיעון פסול ולא נכון.

ישנו מושג של "מומר לדבר אחד" שדינו כמומר לכל התורה כולה. אפי' אם זה 'רק' אחד הדברים השוליים.

ומדוע?

משום שאם אני מודיע שמצווה מסויימת אני לא עושה, זה מגלה על כל מה שאני כן עושה שאני לא עושה את זה כי ד' ציווה, אלא כי זה נוח/מתאים לי / אני מתחבר לזה וכו'.  לכן בעצם אינני עובד את ד' כלל אלא את עצמי, ושום דבר לא נחשב.

אין מושג של 'דתי לייט' - או שאני דתי - ואז אני מחוייב וידודע שאני מחוייב בכל המצוות - או שאני עושה מה שבא לי - ואז זה לא משנה גם אם 612 מצוות נכנסות בכלל הזה.

אם אני מבטל אפילו דבר אחד - אני לא דתי. אין כזה דבר.

כמובן - לא מדובר על נפילה, אפילו סדרתית, בנושא מסויים - כאשר אני יודע שמה שעשיתי לא טוב ומצטער על זה, מדובר על ביטול וזלזול.

אין כל קשר בין הדברים שהבאתי לבין 'חומרא'. אמנם ודאי וודאי שלא כל מי שאוכל  'שרויה' בפסח חייב כרת, הרוצה להחמיר - יחמיר לעצמו ותבוא עליו הברכה. במקום שיש יסוד רציני ביותר שאכן הלכה כדעות מסוימות - גם מורים כך לרבים, ובמקרים חריגים במיוחד יכול פוסק להקל למקרה מסוים כדיעות מסויימות. אולם במקרים בהם ההלכה ברורה וודאית  - לא ניתן לקרוא לזה חומרא. וגם אם שמענו רב מסויים (שודאי שרוב עמ"י ואפי' הציבור שלנו לא הולכים אחריו בכל השאר) רוצה לומר אחרת.

אינני סבור כלל שהרשימה שהבאתי לעיל היא 'מקור אחד או שניים', משום מה יש לי גם תחושה חזקה שהכותב לא עבר אפי' על רבע מהמקורות שהובאו, ואף לא בריפרוף. כלל לא חוכמה להכריז על כל מה שלא מוצא חן בעיני 'חומרא', שאיזה תמהוני המציא וגם המציא לה אסמכתא מאיזה 'מקור אחד או שניים'.

אדרבה, אשתאה מאוד אם תביא לי 'מקור אחד או שניים' רציניים האומרים ההפך.

אמנם ודאי שהחוכמה היא להקל, ולשם כך צריך כתפיים רחבות מאוד, ועל כן 'כוחא דהיתירא עדיף' - להחמיר כל אחד יכול. אולם, נראה לי שהמושג הוצא מהקשרו - אין הכוונה שניתן לבטל איסורים ולעשות ככל העולה בדעתך - זאת כבר עשו הרפורמים לפנינו ודומני שיש ביננו תמימות דעים לגבי זה שהם לא בדיוק ראויים לשבחים...

עניין ההיתר הוא כאשר מעוררת בעיה חדשה סבוכה - לא חוכמה גדולה לפסוק  'אסור' מספק - אע"פ שכך יש לנהוג בדר"כ (-כמובן - מדובר פה על הפוסקים - לא אדם פרטי שלא יודע הלכה מסוימת), החוכמה והעוצמה היא לעיין בדבר  בעומק רב ולרדת לשורשו, ואז - אם אכן כך הדבר - למצוא שהוא מותר ולפסוק כך.

הסתכלתי שוב בדברי ולא הצלחתי למצוא בהם שום הכפשה, וודאי שלא 'רדיפה עד חורמה', הבאתי מקורות לאנשים רציניים הרואים את טובת הקב"ה, כלל ישראל ועצמם, ורוצים לבדוק את מעשיהם (בתקווה שלא התכוונת בכינויך  הציני " 'צדיקים' " לרשימת שמות הרבנים שהבאתי). 

נראה לי שלהבא לכל מי שרואה עצמו רציני מומלץ להזהר מהתלהמות ומהפרחת האשמות חמורות שכל קשר בינם לבין המציאות מקרי בהחלט (וסליחה אם הדברים חריפים מדי - כמובן שהדבר לא אישי).

ולגבי הטיעון האחרון שהעלית - גם אותו לא הבנתי כלל:

קודם כל - מנין הביטחון בו הצגת את ה'עובדה' (השונה לחלוטין מהמציאות אותה אני מכיר) שההפרדה גורמת לעליית גיל הנישואין.

צר לי להודיעך - אני מוקף בחברה נפרדת (ברובה), וגילאי הנישואין הינם סביב העשרים.

[ועוד יותר מזה - כולי תקווה שהבנתי לא נכון שאתה מנסה לסנגר על הקשר הקרוי 'חבר-חברה' שלא לצורך נישואין. באם כן אנא ממך (-בקשה אמיתית ורצינית - אני מתכוון לכל מילה באמת) ראה בסוף ספרו הנפלא של הרב שמואל כ"ץ "קדושים תהיו", עמודים 261-265 את תשובתו הממצה והמקיפה (לטעמי) של הרב שלמה אבינר בנושא - פירוט איסורי דאורייתא ודרבנן שעוברים עליהם א. בעצם הקשר,  ב. קרוב לודאות מוחלטת ע"י הקשר,  ג. פעמים רבות ע"י הקשר. עד כאן]. 

אולם בלי כל קשר לנ"ל ולפני הכל - נניח שאכן כך - אז מה??!! אם זה מה שחובתי ע"פ ההלכה לעשות - מה זה מעלה או מוריד שזה לא נראה לאדם מסוים כיוון שזה 'מעלה את גיל הנישואין'? אתמהה.

הרשה לי להשתמש במילותך (ששוב הינן חריפות, ואינני סבור שאיש מלבדך - ואולי גם אתה- באמת מאמין להן), ולסכם - 'לא ראוי לתגובה', אולם אעפ"כ השתדלתי להגיב ואף להאריך מעט בהתאם לכלל שקבעו לנו חז"ל לגבי עניית התשובות (לקראת סוף מסכת שבת, והמבין יבין).

לגבי 'הרועה' וכו':

ספר דברים, פרק כג, פסוקים י-ט"ו (ציטוט חלקי ביותר):

"כי תצא מחנה על אויביך ונשמרת מכל דבר רע... כי ד' אלוקיך מתהלך בקרב מחנך להצילך ולתת אויבך לפניך - והיה מחניך קדוש. ולא יראה בך ערות דבר ושב מאחריך".

שנזכה לישועה שלימה לכל עמ"י במהרה בימינו אמן.

נ.ב. סליחה אם הארכתי מדי, ראיתי לנכון לעשות זאת בגלל חשיבות הנושא, וכבר כתבתי בכותרת - לרציניים.

אני לא אתייחס לטיעונים על צניעותהרועה
עבר עריכה על ידי הרועה בתאריך ב' טבת תשס"ט 22:46

כי כמו שכבר אמרתי, לי יש דברים יותר טובים לעשות חוץ מלהרבות פילוג בעמ"י בזמן הזה.

הסתכלתי שוב בדברי ולא הצלחתי למצוא בהם שום הכפשה, וודאי שלא 'רדיפה עד חורמה', הבאתי מקורות לאנשים רציניים הרואים את טובת הקב"ה, כלל ישראל ועצמם, ורוצים לבדוק את מעשיהם (בתקווה שלא התכוונת בכינויך  הציני " 'צדיקים' " לרשימת שמות הרבנים שהבאתי). 

אני בטוח שההודעה שלך לא גרמה לאף טחד להתעצבן לא גרמה לאף אחד להתעצבן.. עובדה זה קרה וזה כל מה שיצא מה"כוונות הטובות" שלך. (אגב אני לא חושב שמישהו שם על מה שכתבת או אפילו טרח לקרוא חצי ממנו..)

דורו של אחאב היה מלא בעבודה זרה ובזכות אחדותו ניצח ודורו של דוד שהיה מלא בצדיקים היו נופלים בגלל לשון הרע, אני מקווה שאנחנו בעז"ה ננצח למרות כל הפירוד.

זה לא סותר!!!!!נצח לנצח!!!

כאשר מרבים בצניעות-- זה רק יביא תועלת!!

אז מה הבעיה להעלות את זה שוב ושוב... כאילו.. שזה פוגע..

פילוג או לא פילוג-- זה לא קשור יש אמת אחת שתמיד מנסים להוכיח אותה לאלו שטועים בדרך..

תמיד חשוב להרבות בהפרדה ובצניעות

קל וחומר במצב שלנו..

לכן-

הרועה- אני בטוחה ש-םןוט אמר את דבריו במטרה לקרב..(לאמת) ולהרבות בטוב..

והמצב בעם רק נותן יותר ויותר לגיטימציה להשתפר בנושאים שדורשים שיפור--- בעם!

אני לא יודע מתוך מה הוא אמר את זה..הרועה
הוא לא מקרב, ואני לא רואה מה טוב יצא מזה.
אני לא יודע איפה אתה חימשה
אני רק יודע שביותר מדי מקרים, הפרדת-היתר הזיקה הרבה יותר מאשר הועילה (כמובן, שגם לקיצוניות השניה יש נזקים אחרים).
דעות שונות לא מפלגותננסי
לדעתי, להביא דעות שונות זה לא מפלג.  מה שמפלג זה כשאומרים שמי שלא חושב כמוני הוא...דוס, אפיקורס, נחנח, לא משלנו, לא תורני או כל כינוי אחר.  זה להכליל ולהשמיץ ציבורים שלמים.  אך מותר בהחלט (לעניות דעתי) להחזיק בדעות מסויימות ולנסות להפיץ אותם.
אני יודע איפה אני חי,אחד מאלף

לק"י.

חוצמזה שכבר אמרתי אלף פעם:

א. אני לא מסכים עם הקביעה שלך שהפרדה מזיקה יותר. חייתי גם במסגרות נפרדות וגם במעורבות, וברור לי שהנזק בנפרד הרבה יותר קטן.

ב." לא יאונה לצדיק כל אוון". אם אנחנו אומרים שהלכתית חייבים להפריד, אז ע"פ היהדות מי שילך בדרך האמת לא יסבול..

ג. גם אם נאמר שבאמת זה מזיק ההפרדה, זה לא ה"הפסד" הראשון ש"מפסיד" מי ששומר על ההלכה. החיים קשים בנאדם!

זה^ היה למשה...אחד מאלף
משה אתה לא רציני!!!אנונימי (פותח)

הרמב"ם כותב אחרת לגמרי, הוא אומר שלא יאסרו את הנשים הרבה זמן בבית אלא פעם בחודש בערך יתן לה לצאת .

הוא לא כותב בכלל על אחת שיוצאת מהבית יותר שהיא בעייתית, פרוצה או משהו אחר.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך