ריצה. תהייה ומה שבינהם.המתיקות שבשכחה

ראיתי באוטובוס ילדה שקמה בהתלהבות להסתכל על משאית חולפת במהירות במנהרה.
ראיתי את התמימות הזו ונזכרתי בי ובאחי מתחרים ביננו מי יכול להחזיק את עצמו יותר זמן בלי לנשום 
בזמן שהרכב חולף ב״מנהרה הארוכה״ בדרכינו לנווה דניאל. כל נסיעה מחדש. אי שם לפני המון זמן. משחק טיפשי כזה של שנינו.
נזכרתי בתמימות הזו ושאלתי את עצמי לאן היא נעלמה.
אנחנו חיים. אנחנו רצים. אבל לעזאזל, לאן אנחנו רצים? 
למען השם לאן אנחנו ממהרים כל היום? לעוד ניצחון קטן? לעוד הצלחה עלובה?
אנחנו מתקדמים. רק מתקדמים, בלי לדעת לאן בלי להסתכל לצדדים. רק קדימה לרוץ, להספיק, להמשיך.
ואני פתאום נעצרתי האמצע ה״ריצה״ של עצמי והרגשתי שוב את החור הריק מידי שם בפנים. 

לאן אנחנו שואפים להגיע כל כך? כלפי מה אנחנו רצים בלי לעצור אפילו לרגע?

כי אני-עצלנית.
לא בא לי יותר לרוץ ללא מטרה.

וואו יפה!Look Smile
להוכיח את עצמםcookie_monster
גם אני עצלנית.
אז אין לי כוח לפרט
פשוט- למעלה.ענבל

בס"ד

בכל תחום, למירב שאנחנו יכולים להפיק.

במילה יותר פשוטה- למצוינות, כל אחד לפי המצוינות שלו.

לא כל כך פשוט...אחתמתחנהמרכזית

כאילו..פשוט שכל אחד למקסימום האישי וכו׳

אבל להגיע אליו..שם מתחילים להסתבך, או אפילו לפני כן, אם נדייק-

למצוא איפה אני צריכה להשיג את המצויינות שלי. במה עלי להשקיע את כוחותי.

היא שאלה לאן אנחנו שואפים...ענבל

בס"ד

השאיפה שלנו היא למצוינות אישית.

היא לא שאלה על הדרך ולכן לא הגבתי על הדרך .

גם לא אמרתי שזה פשוט...

מעטים הם אלו שחייםחיילמשוררובודד
הרוב פשוט שורדים...
זה מה שהרגשתי והאמת היא..נמאס לי מזה.המתיקות שבשכחה

לא רוצה עוד לעבור מיעד טיפשי אחד לאחר.

מצוינות לשם מצוינות?כישוף כושל
יש באדם דחף להוציא לפועל את כחותיו.אני77

אם הוא לא מוציא אותם לתכלית גבוהה, הם יצאו לדברים בטלים...

הגבת לי?ענבלאחרונה

בס"ד

או לבשקית?

אם לי אז ברור...

אבל זאת מצוינות אישית.

אם מישהו רואה את תפקידו בעולם בתור רופא כי זה מה שמושך אותו ומעניין אותו ושם הוא חושב שיוכל לתרום הכי הרבה אז הוא שואף למצוינות שם...

לא סתרתי אותך כמדומני

עבודת ה'. כמה גבוה שזה נשמע, זו כל המטרה.*בננית*

היא כוללת במיוחד את בניין האישיות, פיתוח כישרונות, מיצוי יכולות וכו'.

אבל לא לשכוח את המטרה העיקרית.

לא להפוך אמצעים למטרות. האמצעים הם השכלול בעולם הזה, אבל אם הם גורמים לשכחת הסיבה הבלעדית, זו כבר בעייה.

תכל'ס, זה לחיות את אותם חיים, עם משמעויות אחרות.

לכוון שהכל יהיה לשם שמיים. זה אפשרי, ועובדים על זה כל הזמן.

חושבת על זה גם הרבה לאחרונה. שנזכה לעשות רצון אבינו בשמיים ולקדש את שמו.

וואו השירשור הזה מוזרהר המורניקית=)

בזמן האחרון חושבת על זה הרבה(אגב כתבת ממש יפה,אשרייך!)

וכל התגובות כאן נראות לי מנקודת מבט קצת אנוכית(סליחה)

אני יותר חושבת(ונראלי גם היהדות) שבאמת אין קטע לרוץ סתם, וגם לא כדי לפתח את עצמי כשרנותי.

אנחנו אמורים לרוץ כדי להביא את הגאולה ולתקן את עצמנו.

לקדש את שמו!!

ותמיד צריכים לשאול את עצמנו באמת-אני רץ למען המטרה??

אני חושבת שניתן לשלב בין השניים.המתיקות שבשכחה

המטרה של השירשור שלי קודם כל הייתה גם לבטא את החשיבה שלי-שאין טעם לרוץ סתם (ובאמת את התהייה שעלתה לי בתוך כל הבירורים האישיים שלי עם עצמי..)

וגם לעורר כאן למחשבה.

האמת היא שאני יכולה לראות את התשובות של הכותבים כאן משתלבות יחד עם זה שלך.

הגעה למקסימום אישי, מתוך נקודת מוצא  שאנו אנשים שומרי תורה ומצוות שהולכים בדרך תורה היא בדרך כלל 

גם תביא לתיקון אישי-מידות, התקרבות לה׳ וכל זה..

חיי התורה (לפי מה שאני מאמינה לפחות) הם לא רק-לשבת וללמוד תורה בהתבודדות.

אלא - לחיות, עם כל הרבדים של המילה חיים, בדרך התורה.

פיתוח אישי לא חייב להיות אגואיסטי כשמסתכלים על זה ככה.

ואת צודקת..תמיד חייבים לשים את המטרה הראשית והעליונה מעל לכל ומתוך זה לצמוח בכל התחומים

(עושה לי טוב לחזור קצת לנוג״ה )

עדי את כ"כ צודקת,וכתבת מדהים!!!תללה...

מה זה לקדש את שמו?*בננית*

זה להבליג כשממש באלך לצאת על מישהו,

זה לפרגן לאחרים גם אם בא לך להיות במקומם עכשיו,

זה לא להוציא מהפה איזה לשון הרע עסיסי,

זה לא להיות קטנוני,

זה לאהוב למרות חשבונות אישיים ישנים,

זה לוותר גם כשלא נוח,

זה לעזור לאמא גם אם אני באמצע משהו,

זה להיות ישרה עד הדברים הכי קטנים,

זה להתנהג כמו בת של מלך,

זה לשמוח.

אני רואה בזה מאוד קידוש ה'.

אני עדיין לא במקום הזה. עובדים על זה כל הזמן.

אלה לא נראות לך מטרות מספיק חשובות?!

לא הבנתי....מאיר.

הגשמת יעד קטן נראה טיפשי אולי במבט לאחור אבל היעד הקטן או ההצלחה הקטנה הזאת הם המדרגה לשלב הבא....

הרי בגיל 80 להסתכל על עצמך ולהגיד וואו בגיל 7 לא יצאתי על מישו או בגיל3 עזרתי לאמא לאפות עוגה...

זה נשמע ממש טיפשי..

אותו דבר בלימוד כמו שהיום אני אומר לעצמי הייתי יכול להתחיל את לימודי המתמטיקה שלי מסוף החומר זה שמסכם הכול... ואז הייתי יודע את הכול זה נשמע מגוחך נכון?!? הרי בלי הבסיס הקטן לא הייתי מצליח כיום

זה כמו שרב גדול בן 90 יגיד שהלימוד תורה שלו בילדות לא שווה כלום כי היום הוא גדול הדור.....

יש לנו בסיס.! העולם הוא כמו מדרגה רק אחרי שהנחת את השלב אתה יכול לעלות הלאה וגם שם אתה מניח בסיס ואז עולה  הרי לא יעלה על הדעת להגיד שמכיוון שהנחתי בסיס ועליתי שלב...אפשר לזרוק את הקודם

ולכן לדעתי התפיסה היא שמרוץ החיים שלנו כל ניצחון קטן(כן אפילו101-99 על מילאנו) הוא נצחון בדרך לשלב הגדול ורק ככה נוכל לשבת בגיל 120 עם נרגילה ולהשקיף על העולם ולהגיד מיצינו את עצמנו הגשמנו את מלוא יכולתנו בלי הניצחונות הקטנים האלה בחיים לא היינו מצליחים להגיע למקוםם שאנו בו כיום

מצטער אם יצא קצת מבולגן.....
(אחרי 4 -6 שעות מתמטיקה...)

מאיר....

אתה צודק מאוד מאוד, רק ש...המתיקות שבשכחה

כמה דברים:

1. אני מאוד מסכימה עם העובדה שדווקא המעשים הקטנים, ההצלחות הקטנות הן אלו שמקדמות אותנו בחיים והן אלו שמביעות את ההצלחות הכוללות. אהבתי  את הדוגמא של המתמטיקה, כי אני מאוד מאמינה שרק בסיס טוב יאפשר להגיע להצלחה..רק בניה איטית של הדברים הפשוטים שלב אחר שלב הם אלו שיאפשרו לנו להתעמת ולהתמודד עם השאלות המורכבות בזמן אמת.

כך שאני לא חולקת על שום דבר ממה שאמרת,

2. העניין הוא שכשאמרתי ״הצלחה עלובה״ אז חשבתי יותר על התחומים בהם אני משיגים את ההצלחה הזו. אני יכולה לתפוס את עצמי משקיעה כל כך הרבה מאמץ ומרץ על איזו שטות,שראבק. בשביל זה את מתאמצת? אחרי זה את רודפת?

הרבה פעמים אנחנו עושים כל כך הרבה דברים בשביל..כלום. רדיפה אחרי דברים מיותרים, אני אתחיל להשמע מעופפת רצינית כזו אבל כן, רדיפה אחרי הצלחה חומרית. משחקי כבוד. התנצחויות.סתם דברים קטנים שכולנו חושקים להשיג בלי משמעות מסויימת. או אפילו..התקדמות בלי מטרה או יעד..רק להתקדם. לסיים. לזרוק. להמשיך הלאה. לפעמים אני מרגישה שאני פשוט חייה, ממקום למקום, ממבחן למבחן..ממאורע אחד לשני. מתקדמת כי..צריך להתקדם.

אני לא מזלזלת ביעדים קטנים, להפך. אני רק תוהה על היעדים עצמם, ואם אנחנו מציבים לעצמינו אותם בכלל

וכן. הדברים הקטנים מרכיבים את הכל. אבל..מה הם הדברים הקטנים בחיים שלנו? גם אותם אפשר לפספס.

וסתם עוד נקודה כללית שעלתה בעקבות הכל...לא לגמרי קשורה עד הסוף. ואין לי כח לכתוב במקום אחר

3. (תהיתי לעצמי אם ה״ניצחון קטן״ ידליק שם איזה משהו,) אז כן, תמיד השאיפה היא להגיע פיינל פור. ואם נסתכל על זה אז..זה היה ניצחון גדול, על הרגעים הקטנים, דווקא בגלל הדרך..יש לנו חיים, יש לנו הצלחות קטנות- גדולות.

לפעמים, יש נפילות, יש רגעי יאוש...שניות שכולם כבר מוותרים-אתה מוותר לעצמך, אנשים מתייאשים בשבילך, אלו הרגעים הכי נוראיים  ודווקא משם,  כשהסביבה כבר מתקפלת לעזוב אותך ואת משחק החיים שלך, דווקא משם צומחים הניצחונות הגדולים ביותר. ברגעים לא ברורים, שניות שמשנות הכל. חייבים למצוא את אותן השניות ולהתפתח ולעשות את ההצלחה הגדולה האישית ש כל אחד. שלך. בתור אדם. בתור אחד עם משמעות.

4. כבר אמרתי שסמי המתמטיקה הם דברים מושלמים ואני שוקלת להוציא כאלה למכירה בפומבי?! 

אם אני מדברת כבר בלי הקשרים אז..הריני גאה להצהיר על כמעט סיום המתכונת התשיעית..מתוך העשר שיש להגיש.

סורי שאני הורסת את הדיון הרציני והעמוקחפרנית גאה=)

אבל ממש הצחיק אותי כי גם אחים שלי ואני היינו עושים את זה באותה מנהרה בדיוק

זהו, תמשיכו בדיון

איזה חומד...המתיקות שבשכחה

נזכרתי היום בזה בנוסטלגיות.

אני חושבת שהיום אני אעבור שם וזה לא יהיה לי כל כך ארוך אבל כשהיינו קטנים

זה היה נראה לי ה-מנהרה!

וכל הזמן אחי היה נרדם בדרך ומבקש שנעיר אותו בשביל המנהרה

כן. אנחנו שרוטים, אם רציתם לשאול

למה שרוטים?! זה חווית ילדות שאסור לוותר עליהחפרנית גאה=)
הרבה מחשבה הביאה אותי למסקנה שנתח נכבדאני77

של המחשבות, הרצונות, הרגשות והמעשים שלנו מושפעים מהדיבור.

אנחנו מדברים הרבה דברים מיותרים, וממילא, יש לנו הרבה שאיפות מיותרות.

ככל שנזכך את הדיבור שלנו, נגיע למדרגה יותר גבוהה. (א"כ אין ספק שהעבודה כמעט הקשה ביותר היא על הדיבור. ולחסוך מדיבורים מיותרים, כולל כל דיבור שאין בו צורך, חינוך, או מצוה. (חינוך זה לאו דווקא במובן של גדול לקטן, אלא כל דיבור שבא לתת אוירה טהורה וקדושה יותר, נקיה יותר ממידות רעות וכדו'.))

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך