דיוןחסוי132
דעתי היא:חסוי132
אמיתי מאודסתם אחת
אמיתי מאד, אבל קיים בעיקר בבית הספר היסודי..רק אלוקים
לדעתי...מאיר.
מלך כיתה הוא מושג שקיים
אבל בכיתות נמוכות....וגם זה לא בכל מקום
ככל שאתה מתבגר יותר המושג מלך כיתה הופך ללא קיים אולי מפני העובדה הבסיסית שמלך כיתה הוא בדרך כלל הכי טוב במקצוע ספורט מסוים או משהו בסגנון...
לאט לאט אתה לומד להעריך את עצמך יותר ללא תלות בכמה אני קרוב לאיש זה או אחר...
אני חושב שאצלנו מכיתה א לא היה מלך כיתה...
כי היינו כיתה ממש טובה
אבל...שוב זה אינדיבידואלי ותלוי בעיקר בגיל
קשה לי לדמיין שמיניסטים שסוגדים לשמיניסט אחר....
לא רק בכיתות הנמוכות, ממש לאResiste
תמיד יהיה את האחד, והאחת, שיהיו מלך ומלכת הכיתה, פשוט השמות נורא ילדותיים וקשה ליישב את זה עם המציאות הבוגרת.
אין לך בכיתה תלמיד מצחיק שכולם תופסים ממנו?
או תלמידה מאוד יפה, מצחיקה וכו' שכל הבנות כשביסודי כל הבנות רצו להסתובב איתה, ובתיכון מתבגרים ואז זה הופך לאיזו הערצה, או מישהי שכולם אוהבים.
לדעתי בתיכון יש כמה כאלה פשוט, וההערצה היא לא סגידה מטורפת, אלא פשוט יש שניים-שלושה בנים ושתיים-שלוש בנות, שבכיתה ב' נקראו "המקובלים".
אם אני מנסה ליישב את זה עם הכיתה שלי, או השכבה, אנחנו חבורות חבורות ואף אחד לא מתעניין אחרים. אין קנאה או מישהו נורא נורא מגניב. אבל כשהיה טיול, ורצו לחלק את הכיתה, רוב התלמידים רצו לעבור לקבוצה מסויימת שהיו בה כמה ילדים מסויימים, למרות שאין להם שום קשר אליהם. ואם יש קשר, יש קשר רע, של הצקות והקנטות. זה אולי זה פחות דומיננטי מכיתה ה', אבל תמיד קיים.
אני לא חושב שמלך הכיתה הוא מי שטוב בספורט 
אמיתי מאד.מתחברת=)
מניסיון
אמיתי,יותר ביסודי..לא קראו לזה ככה אבל זה היה קייםחפרנית גאה=)
אני חושבת שגם בתיכון זה קיים אבל יותר מטושטש... לא "שמיניסט שסוגדים לו" אלא פשוט האלה שיותר מכירים ורוצים בקרבתם..האלה שתגיד את השם שלהם וכולם ידעו מי הוא..
קודם כל-כן. כיום יותר בכיוון של קליקה חברתיתהמתיקות שבשכחה
אני מאמינה שהמושג-״מלך הכיתה״ בצורה הפשוטה שלו, לא קיים. אולי בעצם בכיתות הנמוכות.
אבל ברור לי שמשהו מתוך כל זה קיים.
לא באופן מובהק כמובן וזה הכל גם תלוי בחברה עצמה,
אבל, אני מאמינה שבכל מקום..כולל הכל (כבר מגן הילדים, בית ספר, תיכון, לימודים גבוהים, עסקים, חברים שיוצאים לבלות, פורום דתי ונידח..
תמיד יהיה את קבוצת החברים שהדעה שלהם נשמעת יותר,
האלה שכולם רוצים לשבת לידם, לאכול איתם, לשחק איתם, לצאת איתם.
האלה שכל בדיחה שלהם, גם גרועה ביותר תעלה קולות צחוק רמים ושאם מישהו אחר יאמר בדיוק את אותה הבדיחה אז על פרצופי הסביבה ייעטו מבטים מלגלגים..
כך שכן, יש עניין של מדרג חברתי, אולי פחות בכיוון של |מלך|
אבל בהחלט יש קבוצה שבמקרים קיצוניים נוכל לומר שעל פיה יושק דבר, שם גם לא נתפלא שנמצא אפילו את ״המלך המושלם״ (עם גלימה והכל) ובמקרים פחות קיצוניים פשוט תהיה קבוצה שבהחלט משפיעה..לפעמים יותר מידי.
נקודה נוספת...שאולי כדאי להרחיב עליה בהזדמנות אחרת. הרבה פעמים, זה בריא שיש דבר כזה. המון פעמים הרסני..
ברוב המקרים, קליקות חברתיות נעשה באופן טבעי וקיימות בכל חברה באשר היא, מה שכן, הרבה פעמים החברה עצמה ״אשמה״ בהיווצרות של זה. מעורבת לפחות מעט בזה. קל לנו לחיות כעדר..
+ אחדLook Smile
כתבת יפה
הוצאת לי את המילים מהפה :OResiste
תמיד חלמתי..המתיקות שבשכחה
אמיתי לחלוטין, אבל לא במוצהר.*בננית*
אף אחד לא יודה בעובדה הזו, אבל זה קיים ועוד איך.
זה עניין של כריזמה, סחפת (מלשון היסחפות
), לחץ חברתי וכו'.
זה יוצר מעמד משפיע של אחד או כמה חבר'ה בתוך החברה.
לפעמים זה חיובי, לפעמים שלילי.
אבל זה קיים.
חושב שיש גם בגיל גדול יותריהודה פ.
בכיתה שלי למשל, מורגש(לחלק מהחבר'ה) שיש אחד שהוא כן בולט מכולם במובנים מסוימים
וזה שמורים מעריכים אותו יותר מאחרים. פשוט ככה.
ולכן נראה לי שיש עוד קצת מזה גם בכיתות גבוהות
אני אישית מגדירה את זה ככה:מגדלור באפלה
"מלך הכיתה" -אחד שחצן כזה,שתמיד יש סביבו קצת חלשי אופי, שמוביל אותם, אבל לא בכיוון הנכון. סוג של בריון...
"מוביל הכיתה"- אחד שעליו אפשר לסמוך שייקח את העניינים בידיים. שאם יש פעילות הוא זה שיקום ויעודד את כולם לבוא. שישקיע ויהיה שפיץ, ושגם אם קבוצה מסויימת אחראית על נושא, אם הוא בקבוצה הזו- תמיד יתקשרו אליו, ורק אליו. אותו יזכרו שהוא בקבוצה שאחראית על ההוא והזה.
את הסוג הראשון אני לא פוגשת הרבה (ב"ה), כי אני חושבת שזה קיים יותר בציבור החילוני. אבל בכל זאת, גם אצלנו זה קורה.
את הסוג השני יש בכמעט כל מסגרת- את השמיניסטית ההיא שכווווווולם יודעים שהיא תהיה הרבנית, ההוא בשבט שתמיד יארגן קומזיץ מטורף עם פויקה והכול, את האחת בכיתה שתרים ערב כיתה מטורף לגמרי.
אני תמיד משתדלת להיות מהסוג השני, כי נראלי זה מה שעליו דיברו חכמים ב"קנאת סופרים תרבה חוכמה"![]()
אין לי מושג מה איתכם....אבל תקראו...מאיר.
מסופר ששאלו את רבי אריה לווין עם הוא צדיק נסתר והוא ענה לפעמים...
בכל אחד מוסתר צדיק נסתר וכול פעם מישהו אחר הוא הצדיק
אותו דבר עם מלך הכיתה אצלנו לפחות אין אחד כזה לכל דבר יש אחד אחר שיעשה את זה
אין לנו את הבריון שרומס את כולם אין לנו את האחד שסוחף את כולם להתנדבויות
כיתה פשוט רגילה...שבכול אחד יש כוחות וכולם ממשים 100 אחוז מהם
אז כשריך עזרה במנגל ההוא עוזר
ובלימודים השני
ובדיבור עם המורה השלישי...כל אחד ומלוא כוחותיו אבל אין מנהיג אחד ובודד
מלך הכיתה לדעתי זה כל כך חיים ולדר...
אז אתה מסכים איתו שזה מושג סיפרותימשיח נאו!
אמיתי לגמרי. תלוי בהמון המון גורמים ומשתנים..חגי לנדסברג
הספרות מקצינה ומבליטה דברים הקיימים במציאות.אני77
(ואגב, מעולם לא ראיתי ספר שמדבר על מלך כיתה מהזוית שלו, אבל יש לזכור שיש כזה דבר. גם האנשים הדומיננטיים הם בני אדם ולא סתם יצור משונה.)
עד כיתה ז' הוא קיים..אחר כך זה כבר בעיה אם ישכישוף כושלאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.