יפריע לכם בחורה שתהייה צנועה מידי?
לעומת מה שדמיינתם, מה שמקובל בחברה/במשפחה לא יודעת מאיזו סיבה שהיא..
יפריע לכם בחורה שתהייה צנועה מידי?
לעומת מה שדמיינתם, מה שמקובל בחברה/במשפחה לא יודעת מאיזו סיבה שהיא..
איכפת לך?
אין דבר כזה "צנועה מידי"..
ומי שהיא צנועה באמת - לא תשנה את התנהלותה בגלל "דמיונות" של אחרים או מה ש"מקובל" בחברתם/משפחתם..
ברגע שזה "מידי" זה כבר לא כלום... או שזה עיוות, או שזו פריצות (
(במידה מסוימת כן.)
לבין שאלות כמו - חצאית מתחת / מעל הברך?
כיסוי מלא/ כמעט? תואר ראשון / שני? או כל שאלה טכנית אחרת.
כל אחד יעדיף מה שמתאים לו, כמו כל נתון אחר.
ד. -
זה יותר מעניין מאכפת כי שמעתי על כאלה וזה הפתיע אותי.. והיה פה שרשור על מישהו שחיפש צנועה וכולם יצאו עליו שזה קיים ובשפע וזה היה נשמע שכולם רוצים צנועות והחמרות... אז זה מעניין אותי לדעת אם זה דבר שקיים כי כששמעתי על כאלה שאכפת להם (מידי צנועה זאת אומרת..) אז ממש הופתעתי
חג'דומט -
אני מאמינה שזה הגדרה אישית.. יש מישהו שאמא שלו ואחיות שלו הולכות עם חצאית שמכסה את הברך אבל לא בכל מצב - ישיבה, ריצה וכדומה השאלה אם תבוא מישהי עם חצאית שמכסה את הברך בשפע כדי שיכסה בכל מצב אם זה יפריע לו.. הוא יכול להגיד שזה הלכה - הרי החצאית מכסה את הברך.. (לדוגמא)
פוגי ורק שאלה קטנה -
השאלה הייתה בדיוק על חצאית מתחת/אחרי הברך לא כ"כ הבנתי את הנסיון להקביל ![]()
אשמח אם תסבירו למה זה יפריע לכם..
ובאופן כללי אני שואלת כי בנים בכללי הם עם "קנאי" (לא בקטע הרע..) וזה נורא הסתדר לי עם הרצון לאישה צנועה.. וגם צניעות (בניגוד לתואר) כל אחד מבין שאם זה יותר זה יותר טוב, מצד שני אני גם יכולה להבין את הצד של חוסר הרגל אולי...
בסה"כ ציינתי שהשאלה אינה שונה מכל שאלה אחרת
ביחס לנתון טכני השייך לבחורה, שעל הבחור לשקול האם מתאים לו או לא,
ביחס למה שהוא מחפש.
(נו...)
יענו שאלים וכאלה?
בעיקר אם אהבתי את הסגנון לבוש שלה ואם זה מעיד משו על האופי שלה.
אם זה מעיד על קיצוניות וחסור פתיחות הייתי חושש וכנראה חותך.
![]()
חוץ מבמקרים קיצוניים, של לעבור ממש על ההלכה הבסיסית, או שהיא מתנהגת מוזר.
אני חושב שהצניעות החיצונית אמורה להיות ביטוי לצניעות הפנימית.
אם הצניעות היא רק חיצונית,
ובפנים (במידות שלה) היא לא צנועה.
אני ארגיש שיש מולי בחורה צבועה,
וזה יפריע לי.

אוף!
זכותה להיות מכוערת!
זכותה לא להשקיע בעצמה ולהראות מוזנחת!
זכותה
תעזבי אותה לנפשה! מי חייב אותה לטפל בעצמה? איפה כתוב בתורה שצריך להיראות טוב ושצריך להיראות מכובדת, מה פתאום החלטת שזה לא טוב, ושזה חילול ה'?
איך זה בדיוק חילול ה' שבת מוזנחת? היא מתלבשת איך שבא לה, ולא שמה על אף אחד, והיא רוצה להיות מכוערת. היא חייבת למישהו משהו? היא תמונת נוף שבאה לבדר כל מי שרואה אותה?
לא רוצה לטפל בצעמי, רוצה ללבוש מה שיוצא לי ולא להתאים בגדים, ללבוש בגדים בצבעים לא תואמים ולהיראות כמו מטילדה המכשפה מימי הביינים. לא רוצה להסתכל? אל תסתכלי!
זה לא קשור לצניעות כמובן, אבל זה לא הופך להיות רע. מותר לאדם לא להתקלח גם שנה, (כל עוד הוא מצליח לטפל בענן הריח שמתלווה אליו שלא יפריע לאחרים)
צאו לה מהווריד!
כל דבר שהוא החמרה בצניעות - אשריה ואשרי חלקה. הלוואי עלי.
משהו שהוא מוגזם ומוזנח - לדעתי זה לא רצונו ית'.
ואם זה היפך רצונו ית' - זה גם לא זכותה,
אבל לא יודע אם זה נכון, אז לא נהיה חריפים מדי.
לא ביקשתי!
רק אל תאמר לה מה לעשות, היא כבר תמצא את היצור שמתנהג בדיוק כמוה ויקימו בית מוזנח, ויגדלו המוני ג'וקים בארונות המטבח
למה החלטת שזה לא רצונו יתברך? איפה זה מופיע בתורה?
עיצבנתי אותך! אה?נועם הואני מדבר על מי שמזניחה סתם כי אין לה חשק לטפל בעצמה
אין חילוניות שלא מטפחות את עצמן?
כל אחד ומה שבא לו!
תנו לחיות לחיות
אני יכולה להגיד לך בתור בחורה שגדלה בחברה לא דתית שהייתי לפעמים מדברת עם בנות לא דתיות (מוכרות וכאלה) והם לפעמים היו באות אלי ביציאה "וואי את יודעת את דתיה ואת מתלבשת יפה!" למה הן צריכות לחשוב שחלק מהדת זה להתלבש מוזנח???? זה לא חילול ה'?
ושזה יעיל, וגם שיש בזה ענין של כבוד שמים, ולכן הותר להתרחץ גם לגברים
אז לגבי טבעי ויעיל, אין לי ויכוח איתך, אני רק אומר שזכותו של אדם לא להיות טבעי ולא להיות יעיל!
ולגבי הענין של כבוד שמים - אין שם שום חיוב, זה מעלה!
בקיצור, אף אחד לא יאמר שרואי ממידת חסידות להזניח את עצמך ולהישאר עם מלא כינים וג'וקים
אבל זה לא אסור, לא בעיה ולא נעליים
תנו לאנשים לחיות איך שהם רוצים, וכל עוד זה לא עבירה אל תתערבו להם בחיים!
אין חובה על בת להתחתן בכלל
ולקרוא לזה דרך ארץ נראה לי הגזמה
כל עוד אתה לא מפריע לאחרים, לא רואה איך זה לא דרך ארץ
אבל במקום אחד מפורש ברמב"ם שרשות בידה לא להינשא
(לא למדתי בעיון)
ולגבי דרך ארץ אתה כבר כותב דברים לפי ההרגשות שלך
תרשה לי לנחש שאתה אירופאי במוצאך, כי שם מחשיבים את זה מאד ומי שלא עומד בסטנדרטים נחשב לא בסדר
אבל זה סך הכל תרבות הגויים, לא דרך ארץ
ואני יכול למצוא לך מקורות, שהקפידו האחרונים לא ללבוש בגד הפוך כדי לא להתגנות, (עי' לבוש ריש או"ח) אע"פ שבגמ' הוא נאמר רק על ת"ח
אבל לא נשמע לי שזה חיוב, ושזה "דרך ארץ", אלא שזה עדיף
ז"ל ספר חסידים (סימן שפה):
מעשה בבתולה אחת שלא היתה מתקשטת. אמרו לה מי שרואה אותך שאינך מתקשטת אין תובעין אותך, אמרה כיון שהקב"ה הוא ממציא זווגים איני דואגת. ונתגלגל הדבר שלקחה ת"ח וצדיק. ע"כ.
ולא הייתי אלא כמעתיק דבריו ותו לא.
מחמירה על עצמה חומרות שיש להן מקור (גם אם הן דעת יחיד ולא נפסקו להלכה),
ינוחו לה ברכות על ראשה. כמובן שראוי שהעמדה הנפשית שלה תהיה הולמת את
החומרה, שאם לא כן זה ייראה ויורגש כמחנק, וחבל.
צניעות מוסיפה (אולי בהפוך על הפוך? לא יודע) המון המון חן לאשה.
ומכיוון שהוזכר כאן בין היתר עניין השל, אתייחס בקצרה, גם מהצד האישי:
אין מי שחולק שהיום השל לא נכלל בכלל החיוב הסטנדרטי של ההלכה. עם זאת יש
מקור ללבישתו אצל הראשונים. ולכן אע"פ שאני חושב (ודומה שיש לי חברים רבים)
שאני עדיין לא במדרגה שענפיה יכללו את לבישת השל, עם זאת אני מאוד מעריך
את מי שלקחה על עצמה להחמיר בזה מתוך שלימות נפשית, ותבוא עליה ברכה.
ישנה נטייה כמעט טבעית לסלוד ממי שמייצג "אובר הלכה", גם משום שהוא
נראה מוזר (והמוזר כידוע הוא מושא שנאה) וגם משום שזה מתפרש איכשהו בפנים
כקריאת תגר על מי שלא מתנהג כמותו. ושתי הסיבות הללו כמובן בהבל יסודן.
אנשים נוטים לסלוד ממה שמייצג "אובר הלכה" גם (ואולי בעיקר) כי בלא מעט מהמקרים שאדם דואג לייחצן את "ההידור" שלו במצוות מדובר בזיוף (וזה מועצם כי לצערנו יש המתפתים לחשוב שהנה לנו מעשה רב ולא כך הוא) וטוב שהקב"ה נתן לאדם בינה להבחין בכך וד"ל.
ואציין שאין בדבריי ולא במאום לעניין השאל ויתרה מזאת, כל פעולה שתגביר את הצניעות ותמעיט את הלבוש הפרוץ היא מבורכת.
אני לא יודע מה הכוונה יותר מדי
אבל יכול להיות שגם זה יכול כבר להיות לא טוב
מינון בכל דר
למרות שבצניעות המינון הוא גבוה ב"ה
הדריכניהתכוונתי להקפדות שאתם מעריכים אבל לא רואים בהם הכרח או לא "נמצאים שם" - במילים אחרות הייתם מתחתנים בכייף ומלכתחילה עם מישהי שהולכת פחות מזה במידה זו או אחרת אבל הציעו לכם/יצאתם עם מישהי שמקפידה יותר..
נגיד מישהו שלא אכפת לו שאשתו תלך בלי גרביים אבל כן חושב שזה יותר צנוע וכאלה לא התכוונתי לדברים שיש איתם חוסר הסכמה עקרוני (למרות שאני רואה שיש פה הרבה שמעריכים גם שאלים
)
בכל מקרה רובכם עניתם בסופו של דבר על המקרה הזה ^^ אז סבבה 
לא עונה מטעמי צניעות ומשתדלת להתחמק משהייה ליד גברים (יכול להיות שבנוסף בכללי יש לה אופי ביישני).
לי זה סיטואציה לא נעימה ומרגיש לי חוסר דרך ארץ.
מה שמוזר זה שבדרך כלל פה אני נחשד (בעיקר על ידי עצמי) בלהיות הדוס החשוך של המקום, ושמעתי עליה
פה רק שירי
הלל על הצניעות, הצדקות וההקרבה...
נוגסת, בעל כרחינו ושלא בטובתינו, במוסריות ובאהבת האדם המוחלטת,
כדברי הרב קוק במידות הראי"ה (ערך צניעות):
מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך-כך היא זוכה לדחות מפניה דברים
שהיו טובים מצד עצמם, אבל כיון שמפני יצר האדם וכחו החלש יגרמו לפרוץ במדת
הצניעות, שהיא קיומו של העולם הרוחני והחמרי. מדת האהבה והידידות, בכל הסימנים
והדבורים הנוחים, הי' ראוי להיות שוה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית
מדת דרך-ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אשה. הצנוע מכיר, כי לא מפני שנאה על
המין הוא מתרחק ועושה גדרים כי-אם מפני התכלית הכללי היפה.
(באדיבות ויקיטקסט).
כך שהרגשתך וחוסר נוחיותך מוצדקים ומובנים, אך כבישתם תביא לתועלת גדולה יותר.
שזכות בחירה והיבחרות פוליטיים של נשים היא "נגד דת משה ויהודית, ונגד רוח האומה בכלל" כאשר לעומתם רבני העדה החרדית הורו שמדובר באיסור ממש.
(http://www.yeshiva.org.il/midrash/10953)
הרב מלמד טוען במאמר הנ"ל בשם כל תלמידי הרב קוק שכאשר השתתפות נשים בבחירות נעשתה רווחת אין בכך בעיית צניעות וכן הוא מורה שם למעשה (וכן נהגו ואין לשנות. ... סתם , את זה אשאיר לביינישים האמיתיים פה לומר
)
ואעפ"י שאני לא מכיר את הסוגיות מבפנים, אני רוצה לטעון שבדרך זאת ראוי ללכת בסוגיות: אמירת שלום בין המינים, נסיעת אישה ברכב, יציאת אישה לעבודה, ריבה שיחה עם האישה ועוד רבות, אני מניח, ופוק חזי מאי עמא (ועימו תלמידי חכמים) דבר, אעפ"י שבציבור החרדי המצב, מן הסתם, שונה מאוד מאוד. (שואל ברצינות
מה האלטרנטיבה? אני רוצה לטעון שהמידה שהצניעות נוגסת בדרך ארץ היא לא עד כיליון גמור, וכמו כן היא משתנה בהתאם למוסכמות כלשהן. ושוב קריאה לביינישים הנ"ל ולבעלי ובעלות שכל ישר (וענוה) לבקר , לבחון את הסוגיות, את המציאות בציבורים השונים וכו' כי יש לסוגיה בלתי מבוררת (לפחות לי) זאת השלכות רבות... כל טוב, להשתמע! ![]()
לא שייך לענין הזה.
יש הבדל בין דברים שב"מהות" - וכבר נאמרו במשנה, לבין דברים שיש להם כוונה מסויימת, ולא תמיד כיום הם מבטאים את אותה הכוונה.
לא מכיר מספיק את הסוגיות מבפנים, אבל אולי בחברות ותקופות שונות יהיה יישום הנהגתי/הלכתי שונה של מושגי ריבוי ומיעוט שיחה, דת יהודית, רוח האומה, צניעות וכו'.
ר"מ שלי מעלה אפשרות אחרת: הנהגת מיעוט שיחה שחז"ל מנחים אותנו לנהוג בה בפרקי אבות היא כפשוטה אלא שמדובר בהנהגה, הנחיה שנובעת "מרוח האומה" וכד' ולא חיוב הלכתי ממש, ומכיוון שבעקבות שינויים תרבותיים-נפשיים שעבר העולם ואנחנו עימו יישום הנחיית חז"ל זאת יגרום לחורבן המשפחה היהודית, אנחנו עוברים על הנחייה זאת.
לא מתחבר להסבר הזה כי הוא מעמיד אותנו בעמדה מאוד מאויימת מהנחיות חז"ל.
מצד שני הוא טוען לאופי יותר קבוע וברור של "רוח האומה", צניעות" וכו' עם גדרים יותר קבועים שלשיטתו אולי יש לחתור אליהם כמה שאפשר. מצד אחד גישה כזאת שומרת אותנו מהשפעות תרבותיות בעייתיות, מצד שני, קשה לי מאוד לשאוף למיעוט שיחה של ברוריה אשת רבי מאיר, למשל, ולהזדהות עימו, אולי בגלל שאני מושפע מתרבויות זרות, או שאולי אני נמצא אחרי התפתחות נפשית תרבותית עם מאפיינים חיוביים. בכל אופן, לצערי, נשארתי עם רושם לא נעים של עמדת עליונות תרבותית ונפשית על כל קודמינו ולפחות בזרות כלפיהם גם אם אומר לעצמי שיש סיבה שנעלמה ממני למה תפישת הצניעות והאישה שלהם טובה משלי.
למישהו יש רעיונות? נראה לי שהפיסקה של הרב קוק שהביא שום וחניכה באמת דנה במתח הזה אבל אני חייב להודות שלא הבנתי לגמרי לא את המצטט ולא את המצוטט והדברים לא מתיישבים על ליבי...
סוף מגילה... ![]()
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳