אהלן חברה...תהילה=)=)!!!

אני משתגעת!!!!!!!!!!

לשמוע מחברות את כל הנפילות,

לשמוע מאנשים על קרובים/ חברים שמתגייסים,

או מהחיילים בעצמם!!!!!!!!!

מה אומרים בכלל?!

נוו...אז...אח..

מה אפשר לומר?
אני הבנתי שהם לא אוהבים שמרחמים עליהם - ו...בצדק.
הם לא רוצים דיבורים - זה לא בדיוק עוזר...

צריך לעודד אותם.
במה?
אמונה! הכל מה'. הכל לטובה. ה' שומר עלינו. גם אם זה נראה "עקום" -
זה הכל מכוון במדיוק.
בעז"ה הכל יהיה טוב. גם אם אנחנו לא איתם פיזית -
רוחנית אנחנו איתם! להזכיר להם שאנחנו מתפללים עליהם תמיד!!

"יש אמונה לא אכנע" - כשיש באמת אמונה...

בשורות טובות!!
חודש מואר מנרות חנוכה - בעז"ה - אמן!

הכל מה'? גם הטילים?סבא גפטו
מאחל לך שתרגיש את אותם הטובות שה' נותן [-לשיטתך] לתושבי עוטף עזה.
כן.אח..

הרי...מה הקטע להרגיש שהכל מה' לטובה שהכל ב"פאנן"?
זו בעיה? ממש לא.

כל האמונה היא גם לדעת ש....גם שקשה לנו , כואב לנו - הכל לטובה!
ו...כמובן שהכל מה'.
הרי זו האמונה - לדעת שה' משגיח עלינו תמיד!!
משגיח הוי אומר - לטובתינו.
נחום איש גמזו : "גם זו לטובה".

בשורות טובות!

אני תוהה אם אתה רשע או טיפשסבא גפטו
אלך לפנים משורת הדין ואלמד עליך זכות ואומר שאתה טיפש.

יש שתי גישות מרכזיות לקבלת גזרות אישיות. הגישה של רבי עקיבא, ושל רבו - נחום איש גמזו [נחום עמדי].
רבי עקיבא אומר שהצרה שבאה עליי - לטובה באה. [צרה/מכה/גזירה - וואט אבר]. זה מתבטא בשוויון הנפש ובתגובות שלו בסיפור המוכר עם הנר החמור והתרנגול...
לעומת זאת יש שיטה שאפשר לקרוא לה יותר 'גבוהה' של נחום הנ"ל, והיא אומרת: גם מה שנראה לי לא טוב, הדבר הכואב לי, הגזרה, החום, הפנצ'ר ברכב, לא שזה בסופו של דבר לטובה, אלא זה-זה, זה עצמו לטובתי. [יותר קשה להפנים, אבל לא מסובך]

צריך להבין שהקב"ה נותן לנו את האפשרות שיהיה לנו טוב ושיהיה לנו רע. הוא נותן לנו את החיים ואת המוות, את הטוב ואת הרע. והוא ממליץ לנו: ובחרת בחיים. אל תאשים אותי [-הקב"ה] אח"כ כשקורה לך דבר רע. אני הבאתי ספר חוקים להתנהגות בעולמי. תתנהג? יהיה טוב. יש לנו בחירה חופשית.
כמובן שיש גזירות שהן על הכלל ושא"א לבטלן - אני לא מדבר על זה [מה גם שיש דעות שסוברות שכן ניתן לבטלן, אבל לא ניכנס לזה]

כל האסונות שפוקדים אותנו - בידינו למנעם.
ואני מדבר על האסונות ברמה לאומית מס' 1 וזה האויב הערבי.
בלי קשר לזה שהבעיה האישית מס' 1 שלנו זה חוסר חינוך יהודי.

הקב"ה אמר לנו שכשנבוא לכבוש את ארץ ישראל, זה יתבטא בהתיישבות על כל חלקיה, הריסת השיקוצים - "בתי סגדיהון" לפי המתרגם ועוד מספר דברים, כשאחד מהם הוא והורשתם את כל יושבי הארץ מפניכם. אני לא אכנס לקיצוניות שבמפרשים, חלקם אומרים והורשתם=וגרשתם (רש"י) אחרים אומרים וביערתם (אור החיים) אחרים אומרים והשמדתם (נראה לי הספורנו אני לא בטוח). באופן פשוט הכוונה לגרש אותם. לאחמ"כ כתוב שאם לא נעשה את זה, באה האזהרה: והיו לשיכים בעיניכם ולצנינים בצידכם וצררו אתכם". בקיצור - יהיו לנו פיגועים.
אז לפני שחושבים שהחזרה בתשובה / ביקור חולים / לווית המת / צדקה זה המצווה הכי חשובה, גם אם יש בזה משהו נכון [לדוגמא, על שבת, ארץ ישראל, צדקה ועוד משהו, כתוב עליהן שהן המצוות ששקולות כנגד כל המצוות שבתורה], יש סדרי עדיפויות בתורה. בין היתר זה מופיע ברעיון של "סור מרע, ועשה טוב". והרבה רבנים גדולים במשך הדורות - גם האחרונים דיברו על כך שרע וטוב לא יכול לדור בכפיפה אחת. [וזה בהרבה מובנים! ממלוכּ שכמותך]. וכדי שנוכל להפיץ תורה בעמ"י וכו'... [ולא שצריך להפקיר את זה לגמרי עכשיו - אסור!] צריך שתהיה קרקע טובה. מקום שיהודים שנעלה לארץ / יהודים תועים שהלכו לאיבוד במזרח הרחוק - יהיה להם לאן להגיע. ולא להשתקע שם כדי להחזיר אחרים כדי שהאלו ישתקעו ויחזירו אחרי-אחרים... 

בקיצור, תפסיק לבלבל את השכל.

ואם לא הפנמת מה שכתבתי לך בהודעה הזאת, וזה יתבטא בהודעה הבאה שלך, אומר לך כבר עכשיו: לך תתחבק עם BB שהתחבק והתנשק עם ערפאת שמת מאיידס [הוא אושפז בביה"ח שכל התמחותו - טיפול בחולי איידס. וזה ידוע]
סבא גפטו >>>אח..אחרונה

דבר ראשון אחי - ממש תודה על ה "לפנים משורת הדין" שדנת אותי...
אתה יודע ש...בד"כ בן אדם ששונה מדועתייך - משתדלים [בהתחלה] להתיחס אליו יפה. גם אם זה קשה...
"הוי דן את כל האדם לכף זכות" - אחי , ממש - אתה ה"סנגור" שלי. תודה.
מכיר את הסיפור בגמ' - [תענית דף כ' עמוד ב'] -
" ....אמר לו איני יודע אלא לך ואמור לאומן שעשאני כמה מכוער כלי זה שעשית כיון שידע בעצמו שחטא ירד מן החמור ונשתטח לפניו ואמר לו נעניתי לך מחול לי אמר לו איני מוחל לך עד שתלך לאומן שעשאני ואמור לו כמה מכוער כלי זה שעשית היה מטייל אחריו עד שהגיע לעירו..."
אז...סתם כדאי שתשים לב ותלמד לקח מהמעשה. מותר [רוב הפעמים] לכבד גם מי ששונה מדעותייך - מי שחולק עלייך!!
ו...במיוחד אם זה תחילת דיון - זה חובה [!!] לכבד את השני. זה הפשט - "הוי דן..." ו - לא אחרת!!
בית הלל - בית שמאי - המשנה אומרת - "אע"פ שאלו אוסרים ואלו מתירין אלו פוסלין ואלו מכשירין לא נמנעו בית שמאי מלישא נשים מבית הלל ולא בית הלל מבית שמאי " - אז...רק קצת כבוד. תודה אחי.

ו....עכשיו לתגובה שלך:

אני אמרתי שהכל לטובה!! [גם עונש זה לטובה - מנקה את האדם.]
הרי זו האמונה שלנו. להאמין ש - "כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד"
ככה שזה כולל גם את שתי התפיסות שהצגת.
עכשיו מה לא טוב בדברי?
[אשמח לקבל תיקון אם יש...]

"ואם לא הפנמת מה שכתבתי לך בהודעה הזאת, וזה יתבטא בהודעה הבאה שלך, אומר לך כבר עכשיו: לך תתחבק עם BB שהתחבק והתנשק עם ערפאת שמת מאיידס [הוא אושפז בביה"ח שכל התמחותו - טיפול בחולי איידס. וזה ידוע]"

אפשר לדעת מה אתה רוצה?!?
אני אמרתי לוותר על ארץ ישראל?!
תראה לי פעם אחת שאמרתי כזה דבר!! ממש לא.

כל מה שאמרתי זה ש...
תגיד ,  אולי קראת תגובות אחרות ולא את שלי והפלת את ה"פצצות" שלך עלי...
אולי התבלבלת? קיצר...כדאי שתקרא שוב את התגובות שלי.

יום טוב אחי...
בשורות טובות!!
בהצלחה??מה כבר יש להגיד???????מתו"ש
אפשר להתפלל לה' ולהגיד לו ה' עד מתי? תביא לנו משיחחילא דמשכנא
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך