מה הדין ומה אתם תעשו אם אישה יהודיה, אבל שלא מבינה הרבה ביהדות ובטח לא את המושג של שמירת נגיעה בכלל תושיט לכם יד ללחיצה? או אם את בת- ואיש כנ''ל אותו ידע ביהדות מושיט לך את היד ללחיצה?
תתעלמו? או תחזירו לחיצה?
מה הדין ומה אתם תעשו אם אישה יהודיה, אבל שלא מבינה הרבה ביהדות ובטח לא את המושג של שמירת נגיעה בכלל תושיט לכם יד ללחיצה? או אם את בת- ואיש כנ''ל אותו ידע ביהדות מושיט לך את היד ללחיצה?
תתעלמו? או תחזירו לחיצה?
אם יש אפשרות- יסביר,
אבל אם זה יכול להביא לביוש הבנאדם, אסור לבייש!!
בס"ד
ככה שכמושיטים לך את היד מביאים את מה שיש לך ביד או מתעסקים איתו ותוך כדי מסבירים או שהבנאדם שמולך מבין...
זה דרך דיפלומטית שלא מביישת אף אחד.
אבל אם אין והבן אדם 'יפגע' מזה (אפילו יעלב, יש כאלה שאצלם זה מעליב אם לא לחצו להם יד) אז אני הייתי לוחצת ובהזדמנות הראשונה שתצא לי אני אסביר על מנהגי בנושא. כשאומרים לאדם שאתה לא עושה את זה כדי להעליב ומסבירים את הרעיון שמאחורי זה אנשים ממש מעריכים את המעשה וחלקם אולי גם ינהג כך...
בס"ד
לא מתפשרים על העקרונות שלנו.
אז מה עושים- דבר ראשון נמנעים מזה, אם אפשר בדרכים חכמות שלא יבייש.
אם אי אפשר, מסבירים בנימוס למה אתה לא לוחץ.
כמעט תמיד לא אלחץ יש מקרים שצריך.
בס"ד
תוכל להביא מקור מדייוק?
[לא כדי לקטול או משו, באמת מעניין אותי..]
אם זה המקור שאתה נותן שמותר,אז אתה פוסל בכך מלא מצוות
לדוג' לאכול כשר, מישו' מציע לך לטעום מעוגה שהכין,והשקיע או ארוחה שהכין בשבילך או כל דבר אחר ואתה יודע שזה לא כשר [או שלא טבלו ת'כלים שבהם זה הוכן וכו'...],
ואתה צריך להסביר בנימוס שאסור לך לאכול, כי אתה אוכל רק כשר, אבל זה יכול לבי'יש!, אז גם אז ההלכה אומרת שמותר???? כדי שלא לבייש?
יש עוד הרבה דוגמאות-אבל ניראה לי שההבהרתי ת'פואנטה.
במקרה שהבאת, תמיד אפשר לומר לא! אני לא אוהב עוגה/ אני משתדל שלא לאכול הרבה/ עוד הרבה הרבה תירוצים.
במקרה המדובר, אין לך אפשרות לברוח! זה או שאתה לוחץ או מבייש- חד וחלק!
ואגב, אתה יוצא מנקודת מבט שזה אסור, אבל זה מותר, לחיצת יד זה נגיעה של כבוד ולא של חיבה שאסור! ולכן מותר ללחוץ יד לאישה אם אין לך אפשרות להתחמק.
[נ.ב. מותר אכול אוכל מכלי שלא טבלו אותו..]
שלמה.
מזל שאתה כבר לא קומונר באריאל שאתה יכול להגיד דברי כפירה כאלה..
מאיפה אתה מביא ת'הלכות האלה אפשר לדעת?
מה שאני יודע שיש יהדות אחת שאומרת שאסור ללחוץ יד של אישה, נקודה.
אני הייתי מנסה למצוא כל מיני דרכים להתחמק, נגיד ללכת בדיוק לשירותים, לשים ידיים בכיסים, לעשות איזה סימן עם היד.. ואם זה לא עובד אז אני אומר ישירות אבל עם טאקט,: מצטער,אני לא נוגע בבנות.
גם נגיעה של לחיצת יד לכבוד אסור- פשוט אסור לגעת
[אם חז"ל היו קובעים-לחיצה/נגיעה של כבוד-כן, ונגיעה של חיבה -לא! כל אחד עכשו יתחיל להגיד,זה לא לחיבה זה כן לחיבה...וכל אחד יחליט לפי דעתו וכו'....אין פה גבול!]
לדוג': בחנוכת פרס ישראל [או משו' בסגנון] ראש הממשלת דאז גולדה מאיר
הושיטה יד כדי ללחוץ את ידו של הרב עובדי'ה יוסף והוא כזה הניף ת'יד שלו למעלה ואמר "ברוכה תהיי.." ואקיצר...
לא לחץ לה
ומן הסתם הרב עובדי'ה יודע מה הוא עושה, וגם יודע מה נקרא להלבין ומה הגבול וכו'...
שנזכה!!
ובשורות טובות לנו ולכל עמ"י-בעז"ה!!
אשמח לשמוע מאיזה רבנים אתה לומד שמותר ללחוץ ידיים...[ולפי מה אתה קובע שהם מתירים]
[ומה שכתוב מהכינוי "טימון!",-זאת אני..]
בס"ד
אסור נגיעות של חיבה.
בימנו רוב הנגיעות הן כאלו, אז אסרו.
אבל בעיקרון נגיד באוטובוס- כשהנהג מביא לך את העודף, מותר לך לגעת לו ביד, וכו'.
לא זוכרת איפה קראתי את זה...
לעני'ין ההוא- נראה לי שזה תלו'י בכל מקרה לגופו. אם יש עוד אנשים שמסתכלים, בן כמה הוא, מה הסיכו'י שנפגש שוב, וכיו"ב.
ב"ה
לגבי מה שאמרת על לגעת ביד של נהג וכדו'...
מדובר שנגיד הוא נותן לי עודף אז זה לא שמותר לגעת לו ביד ולקחת את הכסף אלא עדיף שלא יהיה נגיעה בכלל אבל אם היה נגיעה זה כבה נגיעה שלא מתכוון (זה לא מותר אבל זה פחות חמור...)
ל"ט
בס"ד
אבל פה אם קרה והיתה נגיעה זה לא סוף העולם.
ולכל מי שכותב כמה זה קשה, ושזה אחרת, וכו'-
[אני לא מתי'ימרת לומר שאני מקי'ימת את כל התורה- ממש לא],
לאנשים יש מן נטי'ה לבצע בדי'וק את מה שנראה להם חשוב- שבת בגדול, כשרות בגדול,
ולחפף בכל מה שנוגע לבינו-לבינה.
כמו שלא יבוא אדם דתי ויאמר "עם כל הכבוד לשמירת שבת לא בא לי על זה, אז אני נוסע בין 4 לשש בצהרים", אי אפשר לבא ולומר "שמירת נגיעה זה נחמד כשזה נוח".
אני לא באה עכשי'ו ואומרת להפסיק לגעת בפתאומי'ות מכל הדודים החילונים וכו'. אני אומרת לשנות את הגישה. האם אני לא שומרת נגיעה מקרובים שלי לכתחילה [כי אני לא שמה על ד' עם כל הכבוד לו, והתורה שלו זו סתם חי'ית מחמד שאני משתמשת רק במה שממש ממש ממש יכעסו עלי אם אני לא אקי'ים], או בדיעבד [שממש לא נעים לי מהם, אבל אני כן אשתדל לרמוד וכו' וגם לנסות לומר בפירוש אם אפשר]?
אם קרוב משפחה שלי, שהמושג "שמירת נגיעה" לא מוכר לו בכלל, ואין ספק שאם לא אלחץ את ידו הוא יראה בכך דבר מעליב, אלחץ.
אצלנו במשפחה הדבר לא כ"כ מקובל (לצערי הרב), ולכן אני נקלעת למצב כזה כמעט בכל אירוע משפחתי, עם שניים או שלושה אנשים קבועים. בד"כ אני לוחצת יד, אבל הם מתחילים להבין שזה לא נעים לי- ואולי בעוד שנה כבר לא אקלע למצב כזה, בע"ה.
אבל תכל'ס זה קשה. פאדיחות..
להיות ראש העיר שלנו...
ולא לחצתי....
זה באמת פאדיחות..=]
וברור שלחצתי ת'יד!
בגלל שזה ממש מבייש אם מייבשים את הבנאדם! "לא תלבין פני חברך.." זה גם איסור, לא?
לדעתי זה גם תלוי בסיטואציה ובמצב אבל בעיקרון, זה ממש לא יפה לעשות את זה.. אח"כ אנחנו מתפלאים ששונאים אותנו..
גם אם זה ממש לא יפה וישנאו אותנו בגלל זה, זה לא מתיר את העניין.
על תורה צריך להקפיד גם כשזה 'לא מצטייר טוב בתקשורת'.
אם תלחץ את היד איך הוא ידע שזה אסור הוא גם יהודי, אפשר לומר לו שעקרונית אסור לו לעשות זאת, מתוך הרגשת ערבות של נסיון למנוע ממנו לפחות במקרה שהוא יפגש עם דתיים וכך יעבור פחות איסורים.
אחרי הדלקת נרות כולם אומרים לכולם שבת שלום, אז דוד שלי רצה ללחוץ את היד שלי..
ולחצתי. מה אני אגיד לו?! זה דוד שעד גיל 11 עוד הייתי יושבת לו על הכתפיים, ואנ'לא ממש יודעת מה לעשות. אין שום דרך להתעלם / להחליק את זה.
ויום אחד פשוט הפסקתי לתת לא כיף וזה ואז הוא לקח אותי לשיחה והתחלתי להסביר לו שאני בטור ילדה דתיה ל'מהדרין'אסור לי לגעת בו....וזה קיצ'הוא אמר לי כזה פסדר וזהו אני לא נוגעת בו עכשיו ובעזרת ה' גם לא בעוד 20 שנה
דר"א הוא חילוני לא יודע כלום על הדעת...
בס"ד ליקבה"ו
החזון איש וסיעתו כתבו שזה אביזרייהו דעריות, ועל כן הדבר אסור בגדר יהרג ואל יעבור...
לעומתם כתבו כמה גדולים (בעיקר מגרמניה, כגון הרש"ר הירש והרב הילדסהימר [אם אינני טועה שניהם סברו כך, ואחריהם גם השרידי אש]) שהדבר מותר אם נעשה רק לשם נימוס.
כיום יש הנוהגים כך, ויש הנוהגים כך.
לענ"ד, ודאי שאם אפשר להתחמק יפה, והדבר יתקבל גם כן, כדאי מאוד להחמיר (עדיף מיהרג ואל יעבור...).
למקרה שלא כך- כדאי לשאול רב.
קרה לי כמה פעמים שהלכתי לחברות שלי, והסבים והדודים שלהם היו בבית (מי שמכיר - בסניף שאני מדריכה בו כל המשפחה גרה בשכונה
), ואם את נכנסת לבית והם יושבים מולך על הספה בסלון, את צריכה לבוא וללחוץ את היד. זה המנהג שלהם, והוא נועד להראות על כבוד לאנשים המבוגרים וכו'.
אני ממש מצטערת, אבל אני לא יכולה להתחיל לשבת להסביר לסבא של חברה שלי, או לאבא של חניכה שלי שאני שומרת נגיעה אז אני לא יכולה ללחוץ לו את היד, כי הוא יראה את זה כחוסר כבוד (ואפשר להבין אותו. ככה הם נוהגים!), וגם כי נכון שאני יודעת כמה מילים באמהרית, אבל לא כדי להסביר כזה דבר...
ובואו נראה אתכם מסבירים על שמירת נגיעה לבנ"א שבקושי מבין עברית..
הן בכיתות ד'-ה', והן בקושי דתיות.
לפני שאני מסבירה להן על שמירת נגיעה, לדעתי יותר רלוונטי לדבר אתן על צניעות בסיסית.
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>