סטטיסטיקה ואייפון בחב"דyedidiaraful

שלום וברכה לכולם,

רציתי לשאול שני שאלות:

א. האם ידוע מי מהווה את הרוב בציבור החב"ד הציבור המשחיסטי או האנטי משחיסטי? כי לפי מה שהבנתי מתוך שיחות עם מספר חב"דניקים המאמינים ברבי כמלך המשיח שחי וקיים ועתיד לגאולנו (דהיינו המשחיסטים) הם מיעוט של כ- 20 אחוז מכלל הציבור. אשמח לקבל אימות או דחיה לטיעון זה. 

ב. אייפון בחב"ד - נראה שהדבר הפך למותר בציבור החב"די ורציתי לשאול לכאורה רבות המכשלות בסמארטפונים עם אינטרנט ואיני יודע אם דעת הרבי עצמו הייתה נוחה מדברים שכאלו אם היה יודע על כך. מדוע בכל זאת הדבר מותר בציבור? או שאולי הדבר אסור רק שהציבור לא כ"כ ממושמע? 

תודה. 

מניין לך שמותר?מושיקו

בחיפוש בגוגל מצאתי את זה(ואותם רבים יצאו גם נגד סמרטפונים סתם)

על פי רוב למי שיש את זה ,זה לצורך פרנסה ובד"כ מתיעצים עם הרב האישי של כל אחד לגבי זה באיזה אופן להשתמש וכו(היום אתה לא יודע אם עיקרו את האינטרנט במכשיר בצורה זו או אחרת..אולי כדאי לדון קצת לכף זכות)

בכל מקרה נגיעה בזקן למשל יש הרבה יותר סיכוים למכשלות חמורות מאשר גלישה באייפון ולא שמעתי שגדולי התורה יצאו נגד זה.

או לשהע"ר ורכילות (שבציבורים מסוימים מהדרים בזה שמדובר בחב"ד)

זה לא תירוץ אבל הרבי אמר לנצל כל דבר לקדושה, כנראה מי שאתה מכיר עם סמרטפונים הוא נכשל, אבל לחב"ד יש אלפי שיעורי תורה +אפשרויות קביעות לימוד מגוונות בכל תחום בתורה הם פשוט מנצלים את האוצר הזה עד תום.

מה שלא יודעים במקומות אחרים.

לגבי המשיחסטים למאי נפק"מ?

שלום משה,yedidiaraful

א. לא אמרתי שהדבר מותר אלא נראה כמותר. אני שמח לראות שהרבנים של חב"ד אוסרים זאת אמנם רבים אני רואה חב"דניקים גם בכפר חב"ד שפשוט מרבים להשתמש במכשירי האייפון. האם יתכן שהציבור כ"כ פרוץ בדבר ולא מקשיב לרבניו?

וכיצד בדיוק נגיעה בזקן מובילה למכשולות רבים יותר? מהיכן החלטת וקבעת דבר שכזה ובפרט אין בו שמץ של הגיון כלל? אשמח לשמוע.

זה שלחב"ד יש דברים טובים באינטרנט זה כמו לומר שיש להידברות דברים טובים באינטרנט ובטלוויזיה אמנם זה לא מתיר למרצה מטעם הידברות להיות עם אינטרנט או טלויזיה בבית... כולם יודעים שהדבר אסור רק שמשתמשים בו כדי לגשת אל החילונים. הדבר כמובן נעשה בצורה פומבית, בתוך מערכת עם אנשים רבים בהיתר של רבנים וכו' ולא כל אחד מחזיק מכשיר מסוכן ומנסה להיות ה"מזכה הרבים של הדור" ובסוף הדבר מוביל לכך שהוא נכשל. 

ב. הנפקמ"נ היא ידיעה כללית על הציבור. ידיעה בעלמא. בדיוק כשם שמעניין אותי מי החסידות הגדולה ביותר לדוגמא... כך שאשמח לשמוע כמה אחוזים מן הציבור מונים המשחיסטים. כמובן שאני מדבר בערך ולא בדיוק.

בכל מקרה, תודה על התשובות ואשמח לשמוע ממכם עוד.

כל טוב. 

הערותאלעד

א. לא ראיתי הרבה חב"דניקים שמחזיקים בסלולרי לא כשר, יותר מאשר חרדים המחזיקים במכשירים כאלה, באופן יחסי לגודלם באוכלוסיה.

ב. מבטיח לך שא תצליח לקבל תשובה ברורה בעניין זה. רבות יגעתי בדבר ועוד לא מצאתי.

כל בחורצ'יק צעיר שנוגע בזקו יודע הוא יכול לעבור עלמושיקו

5 לאווין מהתורה?

ומהכירות אישית רבים נכשלים בזה.

וסתם לידע כללי, אייפון זה הטלפון היחיד שאפשר לנטרלו בקלות עם האינטרנט אלחוטי ואחרי ששמים סינון עליו אפשר להשתמש בו ללא שום ביעה.

למה אתה לא מלמד עליהם זכות?

שזה שלהידברות יש דבר זו או אחר זה חיקוי (די עלוב) של הפעילות של חב"ד.

וההבל בין כלי עבודה(סמרטפון/מחשב) לכלי בילוי (טלוויזה וכו') הוא רחוק שמים וארץ, לפחות שבטלוויזה אתה לא בוחר תכנים ובדבר אחר כן, ותכנים ונים לגמרי.

פשוט תצא לשוק העבודה ותבין עד כמה זה הכרחי וכמה אנשים משתדלים להזהר בזה ללא קשר לציבור חרדי חסידי או דתי לאומי.

ב.אם זה סתם לדעת זה לא רכילות על פי הח"ח?

שלום מושיקו,yedidiaraful

לגבי הזקן - יש מכונות כשרות שיצאו ורבים משתמשים בהם. הרבה גם משתמשים במכונות תספורת ולא גילוח. ויש כאלו שגם משתמשים במכונות גילוח שמורידים להם פשוט את הראש וכו' וחבר שלי למשל אחד כזה והרב מחפוד (של הכשרות, המפורסם) הכשיר לו מכונת גילוח ע"י שהוריד לו ראש אחד. אמנם מבלי להיכנס לכל השיטות הללו - העיקרון הוא שכולם מודעים לבעיה הזאת וכולם משתמשים בהורדת הזקן בצורה כשרה ואף אחד כמובן לא משתמש בסכין וכדו' או דברים העלולים להוביל לידי איסור כלשהו. ולכן איני יודע מהיכן הומצא החשד הזה על השחתת הזקן בקרב הציבור החרדי... 

לגבי האייפון - אכן אני שמח שיש צד ללמד זכות. ואני מקווה שהדברים נכונים. השאלה היא כמה באמת מנוטרלים מאינטרנט... ומדוע אתה לא מלמד עליי זכות ותוקף אותי מיד? לא העליתי אפשרות כזאת ולכן שאלתי זאת כאן. אין לי ידיעות יותר מידי על מכשירי האייפון כיוון שאינני משתמש בהם. ובפרט שאין אני יודע אם הדבר הזה נכון לגבי רוב הציבור.

ושוב אתה נכנס להשמצות של כל מה שלא חב"ד... גם אם לפי דבריך הידברות לא הגיעה להצלחה של חב"ד - מדוע להשמיץ ולומר שמדובר בחיקוי עלוב ולא לפרגן? פשוט בושה ההתנהגות הזאת... חבל שכך. שים לב כיצד כל שיח איתך זה התקפות והשמצות... אולי תהיה ממושמע לכללים שקבעת בפורום זה?

כלי עבודה שיש בהם צד של איסור חמור לא שווה כלל וכלל להשתמש בו ככלי עבודה. וטלויזיה לא חייב להיות כלי בילוי אלא כלי שנית להשתמש בו גם כן להעברת מסרים יהודיים. 

ב. לא. לדעת דבר מבלי שאין בו שמץ של גנאי אין בכך שום רכילות וכדו'. ידיעה בעלמא אין בה שום בעיה... כך שאשמח אם תעדכן אותי אם יש לך ידיעה בנושא של כמות המאמינים המשחיסטים בציבור לעומת הלא משחיסטים.

תודה ואקווה לדוח שיח מתון יותר. 

לי יש מאד הרבה חברות עם טלפונים כשריםטאבולה ראסה
שלום טאבולהyedidiaraful

אני שמח מאוד לשמוע זאת. האם את נשואה? או רווקה?

ואם רווקה היכן את לומדת והאם במקום שאת לומדת מנהיגים כן? 

תודה. 

בכל מקום מלמדים את זהמושיקו

ואין ענין לשאול שאלות פולשניות

שלום לך מושיקו,yedidiaraful

אני מצטער שהינך חושב שמדובר בשאלות פולשניות, מטרת השאלות לדעת אם היא לומדת בבית ספר/סימינר (לא יודע איך זה הולך שם) של חב"ד והאם שם מנהיגים זאת. אני יודע שישנו מוסד למשל שאחות של חבר שלי לומדת שם ושם מתירים לכל הבנות אייפון באופן חופשי. כתוצאה מכך אותה בחורה החליטה לעבור למקום לימודים אחר. 

אין מוסד אחד של חב"ד שמעודד החזקת סמרטפוניםמושיקו

ואדרבה

באם אתה מסתובב בין חבדניקים אתה יכול לשאול אותם..

תודה רבה לשם שינוי...yedidiaraful

תודה רבה לשם שינוי על התשובה לגופו של עניין.

חבד לא החרימה שום דבר...טאבולה ראסה

לא את הרדיו בזמנו ולא את הטלוויזיה.

אנחנו חיים בעוללם ותפקידנו להשתמש בכלים שבורא עולם נתן לנו כדי לייעל את החיים ולהשתמש בהם להפצת היהדות.

כמה אנשים בזכות הווצאפ מקבלים סרטונים של הרבי בתאריכים חסידיים?

כמה אנשים נוספו לתפילות מתוך סידור בזכות הטלפון?

וכו וכו

כמה אומרים שיעורים יומיים?מושיקו

טעות!משיח נאו!
הרבי יצא נגד הטלביזיה!!
שוב שלום טאבולה,yedidiaraful

אני חולק עלייך. אין סיבה להכשיר דברים שיש בהם אפשריות שונות להיכשל באיסורים חמורים. ולכן במצבים כאלו עדיף שלא להוסיף זכויות אם רבו המכשולות... לא מדובשך ולא מעוקצך כמו שאומרים...

אחד שהצליח להתפלל כראוי מתוך סידור לא שווה מאומה לאחד שעזב את אשתו ופירק את ביתו בגלל האינטרנט שבאייפון (וגם שבמחשב). 

ואינטרנט מסונן?מושיקו
מושיקו,yedidiaraful

אם האינטרנט מסונן ואי אפשר לפרוץ אותו ולהגיע למצבים לא ראויים - אזי אין בעיה לכאורה. 

אמנם כבר שמעתי על חברות אינטרנט שונות שניתן לפרוץ אותן וגם אלו שלא, ניתן לקיים בהם צ'טים עם אנשים שונים ומשם להגיע לכל האיסורים שבעולם, ניתן תמיד להעביר במייל קבצים אחד לשני שיש בהם חומרים אסורים וכו' וכו'... אין לדבר סוף. ואני מכיר כמה אנשים שנכשלו בצורה שכזאת עם אינטרנט מסונן... 

מענין שאתה שומע רק את החסרונותמושיקו

אתה רואה את כל האיפונים של כולם

שומע שאפשר לפרוץ חברות אינטרנט.

לקיים צ'טים

להעביר קבצים אלו או אחרים (כאילו שספרים אי אפשר)

ובקיצור אתה ממש לא חי בעולם הזה..

במקרה הטוב בעולם של 7-10 שנים אחורה אם לא יותר,זה טענות של פעם ומאז המון דברים השתנו.

נ.ב.ברגע שאתה רואה רק את החיסרון אצל השני כנראה שהחסרון קיים אצלך.

שלום מושיקו,yedidiaraful

מצחיק שמי שמדבר על חסרונות זה אתה כאשר בהודעה הקודמת כאשר שאלתי את אחת המשתמשות אם היא רווקה הלומדת במוסד כלשהו כדי לדעת כיצד הנוהל שם, אמרת שמדובר בשאלות פולשניות. נראה שמי שמסתכל על חסרונות ודן בצורה שלילית הוא אתה ולא אני. 

ואצוטט את דבריך ואפנה אותם כלפיך: נ.ב.ברגע שאתה רואה רק את החיסרון אצל השני כנראה שהחסרון קיים אצלך.

אני, לעומתך, רק ציינתי את הסכנות בכל מקום ולא טייחתי את העובדות והצגתי את הדברים כאילו הכל ורוד אלא הצגתי שבדברים הללו יש סכנה חמורה ולכן רבנים רבים אסרו זאת. ומה לעשות ידידי שאני גם מודע לעובדות ואנשים שומרי מצוות שהכרתי הגיעו למצבים מסוכנים אלו. 

לפרוץ חברות אינטרנט ולשוחח בצ'טים ולהעביר מסרים בעייתים במיילים זה דבר שכל אחד יכול לדעת. 

וידידי היקר אולי לדעתך דברים השתנו אבל כיום מתנהלים פורומים שלמים של חרדים שיצאו בשאלה כתוצאה משימוש בשיטות כאלו... אז אני לא יודע איזה בעולם אתה חי אבל בהחלט מודע לעולם שבו אני חי. 

כמובן שתמיד תוכל לסתום את האזניים ולעצום את העיניים ולהמשיך לחיות בבועה כאילו הכל ורוד והכל מותר... המשך כך ושיבושם לך. 

בכל מקרה, אינני מעוניין כמו כל דיון איתך, להסיט את הדיון לפסים אישיים ולכן אבקשך לענות לגופו של עניין אם יש לך תשובה ואם לאו עדיף שפשוט תחסוך מאיתנו את הדיון המיותר הזה. 

ומניין לך שכאן זה לא אחד המקומות אלו?מושיקו

ובהתאם לכך הרבנים אסרו גם לשוטט כאן.

ומכיון שאתה משוטט כאן או בכלל באינטרנט(שיש בו אימייל פרוץ של ג'ימייל) אתה עובר על דברי הרבנים ואתה עוד מטיף לאחרים?

קשוט עצמך תחילה

שלום משהyedidiaraful

ברוך השם אינני כמוך. אני נוהג להפעיל את השכל וללכת עפ"י האמת וההגיון הצרוף ולא כתוכי לעשות כפי מה שהורו לי - הרבי הוא המלך המשיח ולכן גם אם נפטר הוא ימשיך להיות כזה וכו' וכו'... ה' יעזור. 

בכל מקרה, אני ימשיך להטיף כיוון שאני יודע שאני פועל שלא כשורה ואני מתכוון להפסיק שלא כמוך. הגע בעצמך, יתכן והינני אדם המכור לסיגריה ולא יכול להפסיק ונמצא בתהליכי גמילה - אני מודע שזה בעייתי ומתכוון להפסיק ואני בהחלט יכול להטיף לחבריי ולמכריי להפסיק עם זה כי זה דבר בעייתי ואסור.

מבין את ההבדל ידידי?

ועם כל הלשון הרע וההוצאת שם רע שאתה מוציא אכן יתכן ואתה צודק וזה מקום שאסור לשוטט בו, כי לשונך לא מפסיק להטיף ארס של איסורי דאורייתא... 

ומי כמוך יודע שכל אחד אוחז בדרגתומושיקו

ואולי בדרגה שהשני נמצא האינטרנט הוא לא דבר בעיתי ואסור אלא מסונן או יש לו אישור וכו'

אבל אתה מגיע ישר מנקודת הנחה שזה דבר שלילי.

הרי כל אחד ודרגתו.

והחיים הם לא שחור לבן, יש הרבה אפור באמצע

שוב שלום משה,yedidiaraful

לא אמרתי שהאינטרנט הוא דבר בעייתי לדרגה של השני... אבל ודאי שציבור שומר מצוות מלכתחילה לא אמור להיות לו אינטרנט שיש בו בעיות חמורות ורבניו צריכים לאסור זאת. הבעיה היא כיצד בכלל הגיעו למצב שלהתנתק מהאינטרנט זה נהיה "דרגה" עבורם. הרי מלכתחילה אסור היה להם להימצא עם כלי שכזה... 

וזו לא נקודת הנחה אלא עובדה - אינטרנט זהו דבר שלילי כל זמן שיש אפשרות לעבור איתו איסורי דאורייתא חמורים. 

לי אין אייפוןמשיח עכשיו!

ואני מחזיקת אייפון גאה עם אינטרנט מסונן! פנסאי
שלום לךyedidiaraful

איני יודע אם אינטרנט מסונן באייפון זה הדבר הכי כשר שיש... אבל בכל מקרה זה ודאי הרע במיעוטו. 

תודה שנתת לי ציון!פנסאי
אגב, חשבתי שהרבנים שלכם יצאו גם נגד אינטרנט..משיח עכשיו!

אז נה אתה עושה פה? הדבר מותר או רק שהציבור שלכם לא כל כך מושמע לרבנים שלכם?

שלום משיח עכשיו,yedidiaraful

אכן אינטרנט נאסר ואני מתכוון להפסיק להשתמש בו בסוף החודש (עוד מספר ימים...) זו קבלה שקיבלתי על עצמי ומקווה לעמוד בה. אם יהיה אפשרי אעבור לאינטרנט כזה שמאפשר גישה למספר אתרים מוגבל ומועדף. 

ה' יעזור לי בע"ה (: 

גם אנחנו מקבלים על עצמנו להפסיק+mp8
עבר עריכה על ידי mp8 בתאריך כ"ח בניסן תשע"ד 20:13
עם האייפונים מיום ההולדת הבא...
נו באמת.
אם אתה באמת מחפש לדעת על חסידות חבד ואתה לא סתם פרובוקטור-
פתח תניא ותלמד כמה מושגים בסיסיים כמו קליפת נוגה וקליפות הטמאות, על נפש אלוקית ונפש בהמית, תכיר קצת מבפנים את העומק של חבד- ולא רק מה החבדניקים לא עושים כראוי...
זה קצת מזכיר יהודי שבא לסמינר קירוב- והטענות שלו שם זה למה יש דתיים שגונבים או שלא מכבדים הורים...
וכמו שלא כל הדתיים מושלמים. אבל זה לא אומר דבר על הדת- ככה גם לא כל החבדניקים כבר הגיעו לאתכפיא המושלמת.
כנראה ביום שזה יקרה משיח יבוא...
לגבי משיחיסטים ולא משיחיסטים-
לא נראה לי שמישהו ספר,
אין סטטיסטיקות וגם לא מתעסקים בזה
כולנו חותרים למטרה אחת
ואב אחד לכולנו.
שלום אמפי8yedidiaraful

אני רואה שהיחס הוא עוקצני, אל נא תצפה ממני ליחס שונה גם כן...

ובכן, כבחור בעל תשובה שנכנס לעולם שמירת המצוות, עניין העבודה בהדרגתיות הוא דבר לגיטימי וברור מאליו. ברוך ה' את עיקר הדברים כבר עברתי ונשארנו עם פשפוש במעשינו וחיטוט אחר מעשים שכאלו ונמצא - אינטרנט. ומה שציינתי הוא שבהדרגתיות גם את התהליך הזה אני אמור לעבור וכמובן שכבר ביום חמישי, האינטרנט ינותק. 

בשונה ממך אני רואה את הדבר כפסול ואני מודע לכך שאני עושה שלא כהלכה ולא מעקם את השכל ואת ההלכה כדי שתתאים לנוחותי האישית והופך זאת כדבר מובן ולגיטימי ושיטה של ממש. זה החילוק בינינו. 

לדעת על חסידות חב"ד? לא אני לא מחפש כרגע לדעת על חסידות חב"ד אלא שני נתונים עובדתיים בלבד על הציבור לא על החסידות. ולכן לתניא אין כל קשר לכאן. והייתי שמח אם במקום לענות תשובות מתחמקות, תענה תשובות המתקשרות לנושא או שפשוט תקיים "סייג לחכמה שתיקה". 

דתיים גונבים ודתיים שלא מכבדים הורים הינם דתיים שעוברים על צו ההלכה. שונה הדבר לגבי חב"ד - אני שאלתי אם חב"ד רואה היתר בדבר זה או שחב"ד רואה בכך איסור והחברה היא שלא מקיימת את הוראת רבניה. 

תודה וכל טוב. 

שלום וברכה,+mp8

נדמה לי שלא הבנת את דברי.

ראשית-

בהופעת הבכורה שלך בפורום הצגת את עצמך כאדם המתעניין בחבד ורוצה לדעת על החסידות.

דבריך עדיין מופיעים כאן בעמוד, תקן אותי אם אני טועה.

אני טוענת,

שכדי להבין חסידות מסויימת והנהגותיה- צריכים קצת להיכנס לראש שלה, לדעת את תפיסת עולמה ואת השיטה לפיה היא נוהגת- ככה אפשר להבין יותר את הדברים.

אם זה לא מעניין אותך- אתה לא חייב, רק אל תנסה להבין- אם אתה לא מעוניין באמת להבין.

לחב"ד יש הרבה יותר מה למכור מאשר יצר הרע של חסידיה- שאני לא מתכחשת לכך שהוא קיים, אבל העיסוק בו- מזכיר לי, כפי שאמרתי, את אותו אחד שמחפש רק מה הדתיים לא בסדר- במקום לראות את היופי בחיי תורה.

בתפיסה החסידית החבדית, יש את המושג של מציאות קליפת נוגה בעולם.

קליפת נוגה היא כל דבר המכסה על הקדושה- אך יש לו פוטנציאל לטוב, לאור - "נוגה".

זוהי הסיבה שבחבד לא פוסלים אוטומטית את כל הקידמה והמודרנה- אלא חושבים איך אפשר לנצל אותם לקדושה.

מכיוון שאנחנו מאמינים גם במציאותן של נפש אלוקית ונפש בהמית- (גם אלו מושגים בתניא)

אנחנו מודים בזה שאנחנו לא מושלמים, ולעיתים גם טועים, וגם לנו יש מה להשתפר, כי פרט לנפשנו האלוקית שהיא חלק אלוקה ממעל ממש- יש גם באדם הכי נעלה את הנפש הבהמית ואת הצרכים שלה. 

בישיבות חב"ד אסור להחזיק טלפונים כאלה. ואכן לבחורים אין אותם (ופורקי עול- יש כמובן בכל חברה)

גם אני מחזיקה בבית אינטרנט מסונן ברמה הגבוהה ביותר (אתרוג, החטיבה החרדית. נשמע לך שמור מספיק??) כי אני חושבת שאינטרנט פתוח אין מקומו בבית יהודי/ חסידי. כך גם כל מי ששואף לקיים את הוראת רבני חב"ד.

אם אתה רוצה לדעת עוד כמה אנחנו לא בסדר-

אני יכולה גם לערוך לך רשימה.

לפי התניא אף אחד מאיתנו לא צדיק, אפילו לא בינוני.

אם מטרתך באמת לדעת ולא להקניט- יש לך עולם שלם ללמוד.

אל תיתפס לטפל. יש לנו הרבה מאוד עיקר.

אני אוהבת לקרוא את הודעותייך. משיח נאו בפומ!
הוא לא פותח ספרי כפירה כמו תניאמושיקו

שאומרים שהרבי אלוקים ולכן הם כופרים שמסלפים את התיירה הקדושה.

וזה היחס שלו במשפט אחד לכל הנושא של חב"ד וכו'

ולאו דווקא שהוא אשם, פשוט כך חינכו אותו ב6 שנים האחרונות שהוא חזר בתשובה.

וניסיון להסביר לו שעבודה עם השכל ושוב שכל ושוב שכל בלי קצת  אמונה וקבלת עול מובילה לשאול תחתית, נתקלת בקיר שכלי קר ואטום.

שלום משה,yedidiaraful

בוש והיכלם לך להוציא עליי שם רע ולעבור על איסור דאורייתא בפעם המי יודע כמה (ולאחר מכן תגיד לי שהאינטרנט לא מחטיא אותך).

התניא הוא ספר נפלא וברצוני ללמוד אותו אך קודם יש לי חובות של לימודים יסודיים יותר. אני לא אדם נעול על דבר אחד ומצומצם ללמוד חלק אחד בתורה ולעשות מכך את התורה מסיני... 

ולצערי לא חונכתי נגד חב"ד אלא הפוך... דווקא לקבל את חב"ד כזרם לגיטימי ובסדר עם מעט בעיות. אבל לצערי מאז שהתוודעתי לפורום הנ"ל וליחס של אנשים כמוך אני מודע שיש כאן בעיות חמורות רבות. 

ושאר השמצות והוצאת שם רע אין ברצוני להגיב עליהם אלא לתת לך להתמרמר עם חטאיך ואולי מי יודע תזכה לעשות תשובה... או שפשוט תנתק את האינטרנט שגורם לך עבירות של לשה"ר, וה' יודע אם לא דברים אחרים... 

אם אתה רוצה להכיר את חב"ד תלמד את הספריםמושיקו

אל תלך לפורמים.

היחס שלך לחב"ד נראה כזה, ובהתאם התגובות, במקום להתרכז בדברים הכי שוליים שיש ולהשליך מהם מהי החסידות כולה, תלמד לאט לאט ותגיע לספרי היסוד של חסידות חב"ד ואז תחיל להכיר אותה, אם אתה לומד לאט לאט למה אתה רוצה להכיר אותה עכשיו? 

שוב משה,yedidiaraful

ניכר כי ניחנת בחוסר הבנה... 

היחס שלי לחב"ד הוא יחס מכבד אמנם אתה הורס זאת. תוכל לראות כיצד בהודעתי הראשונה אני פונה בצורה אובייקטיבית לחלוטין לדעת 2 עובדות ואתה מגיע מיד עם לשון חלקלקות ומתייחס בזלזול מחפיר הגורר דיון שלם של לשה"ר והוצאת שם רע ומריבות, זלזול ועוד ועוד... ולך עשה חשבון נפש כמה פה גררת אחריך... 

ואין קשר ללהכיר את חסידות חב"ד וכפי שכתבתי לmp8, וכרגיל לא טרחת להבין או לקרוא כלל...

ואצטט כרגיל להוכיח לך שהבנה זה הצד החלש שלך:

אכן הצגתי את עצמי שמי שמעוניין לדעת על חב"ד: א. על היחס לרבי. ב. על החברה עצמה. 

את התשובות לנקודה הראשונית קיבלתי באופן חלקי כאן ובאופן רחב יותר דרך שיחה עם בחור חב"דניק שהגישה האמונית שלו שונה משל החבר'ה כאן אבל בהחלט גישה נהדרת ושמחתי לנהל איתו שיחה נהדרת שאני רק יכול לציין אותה לשבח אעפ"י שלא הסכמתי עימו על כל הנקודות. 

לגבי החברה עצמה, פתחתי דיון נוסף וקיבלתי בעיקר רק גידופים ועקיצות וכו' וכו'.... כעת פתחתי באשכול קטן עם שני שאלות קטנות בתקווה לקבל תשובות לגופו של עניין וכפי שאני רואה שוב מתחילים עם ירידות ועקיצות ובקרוב אני מאמין שיהיו גם קללות... תוכל לעיין בהודעות של מושיקו ועוד כיצד הוא פונה אליי עם היחס המתלהם והפוגעני. וכל זאת חרף העובדה שהוא קובע בפורום לתת כבוד אחד לשני וכו' וכו'... חבל שהוא מבייש את הפורום הזה ועוד שכמותו.

כעת תנסה להבין... עשה לי טובה. 

וכבר כתבתי שהגישה עקומהמושיקו

כי מכוונים אותך להתסכל בספרים ולפתוח אותם ואתה מתעקש על שיחות אמוניות השקפתיות וכו' וכו'.

מכזה קו לא תגיע לשום מקום בהבנה בסיסית לחב"ד - לפחות אם זה מה שאתה מצהיר שאתה רוצה להשיג

וכבר כתבתי שהגישה שלך עקומה יותר...yedidiaraful

והסברתי לך שאין שום קשר בין הספרים לבין מה שאני ביקשתי לדעת. עד מתי תעקם את שכלך ותסרב להבין? או שאולי זה מום נולד? 

קראת את מה שכתבתי? אני מדבר על החברה של חב"ד כיום : משחיסטים ואייפונים. מה הקשר כעת לתניא???

ה' יעזור ויפקח את עיניך להבין דברים. 

זה מה שקורה שמרבים בלימוד מחשבה ושוכחים את התלמוד וההלכה ובכלל את כל התורה... 

מכזה קו לא תגיע לשום דבר מלבד כפירה ושטחיות... והא בהא תליא. 

וראה עד כמה חסר הבנה אתה עד שאתה כותב: מכזה קו לא תגיע לשום מקום בהבנה בסיסית לחב"ד - לפחות אם זה מה שאתה מצהיר שאתה רוצה להשיג

והרי מה אני כתבתי? במפורש שלא כך! ואצטט בפעם המי יודע כמה... 

כן הצגתי את עצמי שמי שמעוניין לדעת על חב"ד: א. על היחס לרבי. ב. על החברה עצמה. 

את התשובות לנקודה הראשונית קיבלתי באופן חלקי כאן ובאופן רחב יותר דרך שיחה עם בחור חב"דניק שהגישה האמונית שלו שונה משל החבר'ה כאן אבל בהחלט גישה נהדרת ושמחתי לנהל איתו שיחה נהדרת שאני רק יכול לציין אותה לשבח אעפ"י שלא הסכמתי עימו על כל הנקודות. 

לגבי החברה עצמה, פתחתי דיון נוסף וקיבלתי בעיקר רק גידופים ועקיצות וכו' וכו'.... כעת פתחתי באשכול קטן עם שני שאלות קטנות בתקווה לקבל תשובות לגופו של עניין וכפי שאני רואה שוב מתחילים עם ירידות ועקיצות ובקרוב אני מאמין שיהיו גם קללות... תוכל לעיין בהודעות של מושיקו ועוד כיצד הוא פונה אליי עם היחס המתלהם והפוגעני. וכל זאת חרף העובדה שהוא קובע בפורום לתת כבוד אחד לשני וכו' וכו'... חבל שהוא מבייש את הפורום הזה ועוד שכמותו.

כעת תנסה להבין... עשה לי טובה. 

שלומדים תניא העולם נראה אחרתמושיקו

ויש כלים אחרים וטובים להתמודד איתו.

שאתה מבין באיזה כלים משתמשים אז הכל נראה אחרת.

כולל משיחסטים אייפונים ושאר הדברים החיצוניים שאתה מתמקד בהם

שוב...yedidiaraful

אני מנסה להסביר לך אך אני רואה שאתה ממשיך בעקשנותך לענות על א' את ב'... 

תניא הוא ספר המבאר את עקרונות החסידות שחב"ד מושתת עליהם. אין קשר בין היחס לאייפונים ואין קשר בין משחיסטים ולא משחיסטים והיחס שלהם מבחינה כמותית בציבור. לכן אין קשר בין לימוד תניא לבין השאלות ששאלתי. אני מבין שאין לך מה לענות אבל אפשר גם לשתוק. 

אין צורך לדחוף את אפך לכל אשכול שנפתח כאן... עם כל הכבוד לזה שאתה מנהל... הרי גם בתור מנהל אתה בעצם עובר על החוקים שאתה כותב כמו קללות ניאוצים גידופים וזלזול וכו'... 

תניא זה ספר יסוד של החסידות כולהמושיקו

חסידות היא יסוד לחיים היום בעולם כםי שהוא היום,

זו תורה שהתגלתה במיוחד כדי להתמודד עם הניסיונות שהעולם של היום מביא עלינו.

כל דבר שקיים היום הכלי להתמודד איתו בצורה מוצלחת ונכונה זה חסידות.

כולל יחס לאייפונים כולל מה זה משיח ומה זה משיחסטים ומה זה לא משיחסטים (ובעצם לגלות שאין כזה דבר באמת.)

שוב משה...yedidiaraful

אני מבין שאתה מנסה פשוט לכתוב שטויות כדי לומר שהגבת בנושא... שיבושם לך... 

התניא כמו עוד המון ספרים זה אולי ספר שיכול לעזור להתמודד עם נסיונות הזמן והדחפים של האדם אמנם אין קשר כלל למה שאני מדבר. 

היחס לאייפונים כלל לא קשור לעבודה של יצר ודחפים אלא קשור להשקפת עולם - האם רואים בכך דבר אסור או מותר. משחיסטים זו הגדרה ברורה לפי מה שאמרתי - אנשים המאמינים שהרבי מלובביץ' חי והוא המשיח והוא עתיד לגאול את עם ישראל. זה שאתה מגדיר משחיסיט אחרת זה לא בעיה שלי. אני כרגע דן לפי איך שאני הגדרתי - האם יש כאלו כרוב הציבור או לאו. אז אנא לא לשחק בכל מיני משחקים... 

אני מבין שאתה פשוט נהנה לבזבז את הזמן לי לך ולאחרים... 

שלום וברכה,yedidiaraful

אכן הצגתי את עצמי שמי שמעוניין לדעת על חב"ד: א. על היחס לרבי. ב. על החברה עצמה. 

רק כעת לאחר שקראתי מקצת מדברייך הבנתי שמדובר באשה, כך שעמך הסליחה שפניתי אלייך בלשון זכר. 

בכל מקרה, אם ארצה לדעת על הגישה האמונית של חסידות חב"ד אקרא את התניא אמנם כעת אני רוצה לדבר על היחס לדבר מסויימים בחברה ואני שואל כיצד החברה מתייחסת לדברים אלו. כדי לדעת כמה משחיסטים יש בחב"ד אם מחצה או פחות או יותר אין צורך לקרוא תניא. וכן אם ברצוני לדעת כיצד הציבור החב"די מתייחס לאייפון אין צורך לקרוא תניא.

כתבת: "לחב"ד יש הרבה יותר מה למכור מאשר יצר הרע של חסידיה- שאני לא מתכחשת לכך שהוא קיים, אבל העיסוק בו- מזכיר לי, כפי שאמרתי, את אותו אחד שמחפש רק מה הדתיים לא בסדר- במקום לראות את היופי בחיי תורה".

אני מצטער אך אני לא התייחסתי לכך שמדובר ביצר הרע אלא שאלתי אם בכלל ההסתכלות על הדברים היא כאילו מדובר ביצר הרע או שאולי מדובר על שיטה לכתחילה שאייפון ודומיו מותרים ואין בכך שום בעיה ואם כך פני הדברים ביקשתי לדעת את הסיבה... זה הכל. ואם הדברים אסורים אשמח לדעת כיצד ציבור גדול (באופן יחסי) של חב"ד, מתוך הזרם החב"די כולו עובר על מה שנראה כאיסור. 

אף אחד לא פוסל את הטכנולוגיה. זהו דבר מבורך וכל יהודי חרדי משתמש באמצעים טכנולוגיים העומדים לרשותו בתנאי אחד בלבד: שאין זה כרוך בשום איסור! ולכן אני שואל על אייפון ודומיו.

כך שנראה לי שאת לא הבנת אותי. לא באתי לבדוק ולשאול: למה הציבור החב"די חוטא וכו' וכו' אלא שאלתי כיצד הגישה לכלי זה - כשר או פסול. ואם פסול אז למה כך וכך וכפי שציינתי לעיל...

אני שמח שאת מחזיקה אינטרנט כשר ומאחל לכל אלו שמחזיקים אינטרנט שיחזיקו כשר ויהיו כמותך. 

בהצלחה ותודה. 

היחס לאייפון ודומיו-ברור שלא לכתחילה+mp8

ברור שלא לבחורים צעירים בישיבות/ לבנות התיכון והסמינר.

אך אצלנו לא רואים את זה כמוקצה מוחלט אלא מנסים לראות אם כבר יש את המכשיר הזה-

איזו תועלת אפשר להפיק ממנו.

לא קונים סמארטפון כדי להגיד ממנו חת"ת/ לקבל תזכורת על ספירת העומר,

אך מי שיש ברשותו מכשיר כזה-

מנסה לפחות למלא אותו בתוכן יהודי.

בחב"ד אין את השיטה שנהוגה בחסידויות אחרות של תקנות וחרמות.

לכן אולי זה נראה לך מוזר.

לא השמצתי אותך אישית,

אני רק חושבת שהודעותיך נראות קצת כמו הקנטה וחיפוש בנרות של מה לא בסדר-

במקום לחפש את הטוב שיש בחב"ד.

לגבי משיחיסטים וכאלה שאינם-

אף אחד לא מסתיר ממך שום מידע.

אין בזה שחור ולבן. יש הרבה כאלה שהם באמצע ולא מגדירים את עצמם באף קצה, אלא פשוט חסידים של הרבי.

גם הישיבות המשיחיסטיות וגם אלו שלא- מלאות בתמימים עובדי ה', אף אחד לא ספר ולא קיטלג ולא עסק בסטטיסטיקות.

שלום שוב,yedidiaraful

אני מודה לך על התשובה, 

הבנת את דברייך שמנסים להוציא מהמכשיר את הטוב שניתן אמנם אני שואל מלכתחילה מדוע קונים בכלל מכשיר בעייתי שכזה? אתן לך דוגמא: יש לי אפשרות לקנות ירק גוש קטיף נקי מתולעים לחלוטין ויש ירק לא גוש קטיף שיש לנקותו ולהכשירו, מדוע לי לקנות את הירק הלא גוש קטיף ואז לנסות להכשיר אותו ולהיכנס לספיקות אם הכשרתי כהלכה או לא וספק אם אכלתי איסור או לא ולא לקנות את מה שמבחינה הלכתית הוא הכי טהור ונקי וכשר? 

אני לא יודע היכן ראית את הודעותיי כהקנטה, הרי שאלתי שתי שאלות תמימות במטרה להבין בלבד. האם להבין אם הציבור הוא רובו משחיסטי או לא זו הקנטה? וכן להבין מה דעת הציבור החב"די אודות אייפון זו הקנטה? אמנם כמובן שמשה מיד בחר לתקוף ולקלל ולהשמיץ ואני הגבתי לו באותו אופן שהוא בחר להגיב לי אם כי לא בקללות השמצות וכדו' אלא בצורה מעט תוקפנית - יחס הראוי לאדם שכזה. 

ניתן לראות את השרשור כיצד משה הוא שמתחיל בעצם את ההשתחלות חסרת הרסן הזאת... 

אני הבנתי שרוב ישיבות תומכי תמימים הינם של בחורים שעוסקים בעיקר בלימוד גמרא מעט בלימוד חסידות מתפללים בשעה 8- 8 וחצי, רובם אינם משחיסטים וכך הוא בעצם רוב הציבור. רובם כמובן גם לא דוגל לא באינטרנט לא אייפונים ולא פאות בעיותיות וכדו'. 

תודה על התשובות בכל אופן. 

ללא ספק התמימות שלך מיוחדת אדוניפנסאי
וסליחה שאני מתפרצת באמצע הדיון...

מעניין שאף אחד פה לא מצליח לשים לב לתמימות הזו...

ואני עוקבת כאן אחרי כמה שירשורים שלך ולא מצליחה להבין במה המידע שאתה מנסה לדלות על חבד סטיסטי או לא יעזור לך להיות יותר קרוב להקב״ה.

ומכיוון שאף אחד מהחבדניקים פה לא חושב שזה אכן יקדם אותך בעבודת ה שלך לא תורמים לך את המידע שאתה רוצה אלא מכוונים אותך למה שבאמת עוזר.
ממה נפשך, אם אתה רוצה לדעת על חבד כדי שזה יעזור לך בעבודת ה, אז תלך ללמוד את היסודות. ואם לא, אז כל השאלות שלך הן מלכתחילה לשון הרע ורכילות והוצאת שם רע על ציבור שלם...

בהצלחה לך בפילוס דרכך בדרך העולה בית קל...
שלום פנסאי,yedidiaraful

אני מצטער שלא זכיתי להיות בדרגה של קדושי ישראל לדורותיהם שכל מעשיהם היו מכוונים לשם שמיים ולשם התקרבות לקב"ה... להבא שאקרא חדשות אשתדל לעשות זאת לשם שמיים בדביקות עילאית, ושאלך לבלות עם חברים מעט אעשה זאת לשם שמים ובכלל כל מעשי יהיו מעתה לשם שמיים! 

וברצינות - האם נאסר עליי לברר דבר שהוא לא לשם שמיים כגון לדעת כמה משיחסטים הציבור בחב"ד מונה? ודאי שלא... אם לא מעוניינים לענות לא עונים אבל לא צריך ליצור תגובות שלא עונות לשאלה אלא יוצרות דיון ארוך ומתיש תוך כדי התחמקות ממענה. 

ולגבי התמימות שלי - אני שאלתי שאלות. קיבלתי נזיפות, השמצות, עקיצות ועוד ועוד...כפי שניתן לראות בתחילת האשכול כיצד משה מוציא עלי את זעמו מבלי שום סיבה ובעקבותיו עוד חסידי חב"ד אוהבי ישראל... בל נשכח שאשכול לאחר מכן משה מטיף לאהבת ישראל... כמה צביעות היא זו?

החב"דניקים שכאן חלקם כן ענו לשאלתי וחלקם כלל לא ענו כי לא חשבו שזה לא תורם לעבודת ה' - כפי שאת מציגה זאת, אלא חלקם לא ענו כי חשבו שאני בא לקנטר ובא להוציא שם רע על חב"ד וכו'... במקום זאת יצרו שרשור שלם של דיונים ועקיצות על מטרותיי ועליי ועל הספרים שאני קורא וכו' וכו' והאמיני לי שזה לא תורם בעבודת ה' של אותם חב"דניקים... הם בזבזו הזמן שלי שלהם ושל כל הצופים בפורום זה. לא היה עדיף לענות תשובה קצרה ולעניין או פשוט לומר אני לא יודע או פשוט לא להגיב? חבל...

האם כל ידיעה שלי על חב"ד כדי להכיר את החסידות זה הוצאת שם רע ולשון הרע? האם את כל כך חושבת שחב"ד מתתנהגים באופן פסול שכל ידיעה עליהם זה כבר לשון הרע על החסידות? סך הכל רציתי לדעת מספר עובדות: כיצד היחס לאייפון בציבור והאם המשחיסטים הם רוב בציבור. בדיוק כשם שאני רוצה לדעת מדוע חסידות גור מכניסה את הפאות לתוך הכיפה ומדוע בויזניץ' מכהנים שני אדמו"רים... וזה לגיטימי לדעת ואין בכך שום פסול. ועדיף לדעת זאת מאשר לדעת ידיעות פסולות ושטותיות מסביב לעולם שודאי חסידי חב"ד יודעים בזכות אייפונים למיניהם...

תודה רבה ובהצלחה גם לך ובתקווה להבנה. 

נ.ב.

כף זכות זה דבר חשוב.

נו נומושיקו
מי אמר שלקרוא עיתון זה בסדר?פנסאי
ובסה״כ כל מידע שלא עוזר לך הוא בגדר רכילות.
אם אכן אתה משתדל לשמור על עצמך.

בכל אופן כף זכות זה דבר חשוב, אז רצוי שגם אתה תשמש בה קצת יותר נ
שלום לך ולמושיקו...yedidiaraful

א. תחילה אתייחס למושיקו - מושיקו היקר קראנו את תגובתך - "נו נו" מלאת התוכן והעניין והמשמעות. אני שמח שבזכות התשובה שלך "נו נו" הצלחת להבהיר את כל נושא הדיון וכעת אין לי יותר שאלות וספיקות. 

ועכשיו ברצינות - האם תוכל להפסיק להעיר הערות לשווא ולהאריך את הדיון לשווא רק כדי להראות נוכחות?

ב. פנסאי - לקרוא עיתון אין בכך כל איסור. עיין בכל החפץ חיים מתחילתו ועד סופו והגע לסיפוקך. מידע שלא עוזר הוא כלל לא בגדר רכילות... למד את הגדרים מחדש. לשיטתך לא שבקת חיים לכל בריה וכולם עוברים על איסורי דאורייתא של רכילות... 

אני משתמש בכף זכות כדי לדון את החברים שכאן ככאלו שלא הבינו אותי במקום להסתכל עליהם כאנשים המונעים מתוך שנאה למי ומה שלא חב"ד... והאמן לי יש לי הרבה סיבות לחשוב כמו הדעה השניה... 

אני מציע אבל לכם בהחלט לדון לכף זכות - זה יותר שייך. 

בנאדם יקראייכה!
בטעות הגעתי לשירשור..ולא קראתי את כל התגובות ממש לא!

אבל דבר אחד הצלחתי להבין-אתה בכלל לא מחפש תשובות!אתה כותב בנימת זילזול וציניות כזו שפלא שמישו בכלל עונה לך...

בהצלחה בחיים!בצורה כזו מגיעים רחוק מאוד..
שלום אייכה,yedidiaraful

יש גבול. לומר בפירוש: אני לא הסתכלתי על כל התמונה אבל מהנקודה הספציפית שהסתכלתי אני מכריע שאתה רשע. מעניין מאוד. 

לפני שדנים אותי כמי שמדבר בזלזול וציניות אולי כדאי שתלמד פרק בלדון לכף זכות ופרק בלהסתכל על כל התמונה ולא על חלקה כדי לדעת היטב את העובדות? 

אם לא קראת את כל השרשור ודאי שלא תשים לב לכך שאני שאלתי שתי שאלות תמימות ומה שקיבלתי זה שצף וקצף של ביזויים והשמצות זלזול ודיבור סרה כנגדי. האשמות שווא וכו' וכו'. אני רק הגבתי באותה מטבע. לעומת זאת אותם אלו שענו לגופו של עניין הדו שיח עימם היה קצר ונעים ונגמר. 

עיין בבקשה בהודעותיו של מושיקו מנהל האתר.... יותר ממחצית ההודעות מכילות הודעות סרק, מאריכות את הדיון לשווא ולא עונות לגופו של דיון. חלקם מכילות המון הקנטות והשמצות ועוד ועוד... בושה למי שצריך להיות מנהל ומטיף באשכולות אחרים לאהבת ישראל שהוא מתנהג כך!

לקבוע בפשטות כך שאני לא מחפש תשובות? טעות בידך ידידי אני מחפש ועוד איך. חבל שלא מספקים אותם. חלק כאן ענו ונהניתי מהתשובות וחלק העדיפו להעביר נושא ולדבר עליי כשם שאתה עושה בהודעתך. כיצד אתה מעז לבוא ולהחליט מי אני ומה אני על סמך מספר הודעות שבחרת על ידם להחליט על זהות אישיותי? בוש והיכלם לך. 

אלו שניסו להגיע עימי לדו - שיח (ותוכל לעיין בשרשור לשם שינוי) - קיבלו ממני פידבק ותודה על תשובותיהם. 

בהצלחה בחיים, ובצורה כזאת לא מגיעים רחוק... למד לדון לכף זכות ולשמוע את הצדדים כולם ולא להכריע איך שנראה לך רק בגלל עצלנות או איזה חוסר חשק להתבונן בכל התמונה המלאה. 

רק שאלה, אם אתה לא מעוניין בדיון, למה אתה ממשיךפנסאיאחרונה
לענות?
סתם תוהה לעצמי. בנאדם שלא מעוניין בויכוח פשוט לא משתתף בו...
האומר אחטא ואשוב...מושיקו

אתה מקבל להפסיק להשתמש באינטרנט עד הפעם הבאה?

האם קיבלת היתר מרב לשוטט באתרי תועבה  כמו תפוז וכו'?

שלום לךyedidiaraful

מצטער אמנם איני משוטט באתרים כמו תפוז. זה דבר ראשון.

דבר שני, אני חושב שבכך חטאת בהוצאת שם רע. וגם אם הדבר היה אמיתי לחשוף זאת הוא לשון הרע גמור. לא הזכרת את החפץ חיים בהודעתך הקודמת? כמה צביעות... 

ואני לא מדבר על אחטא ואשוב, אני לא מעוניין לחטוא כלל וכלל אלא להפסיק מבלי לחטוא. קבעתי לעצמי יעד שודאי לי שאוכל להפסיק ולא לשוב לכך ולהגיע למצב שאמעד בקבלה שקיבלתי על עצמי. בדיוק כשם שלא תצפה מאדם שחזר בתשובה להיכנס לישיבה חרדית ולהתחיל ללמוד ולקיים את כל המצוות כדי לא להעמיס עליו אלא לתת לו את ההתקדמות האישית שלו עפ"י דרגתו. אבל כמובן שלך ולהבנה כלפי השני אין ולו דבר אחד קטן...

כדאי לך מעט ללמוד ולהבין את השני ולדון לכף זכות - הדבר שאתה ממשיך ומטיף לו...

ובל נשכח - עשה תשובה ומהר על מעשיך. 

מנסים לכוון אותך ישר ואתה בכח הולך עקוםמושיקו

מציעים לך ללמוד את הפנימיות של חסידות חב"ד ולהסתכל עליה לפי זה אבל אתה מתעקש להביט על השולים איך הם מתנהגים ומה הם עושים ולהשליך מהם על כל החסידות.

כל אחד הוא חוזר בתשובה כל חייו, הדבר הראשון שצריך להיות זה סור מרע לא להתעסק בו , אני מנסה לדון אותך לכף זכות שוב ושוב אבל אתה בכח מקלקל את זה

מושיקו,yedidiaraful

מנסים להסביר לך בצורה של שכל ישר ואתה מעקם את שכלך. 

הסברתי כבר וחזרתי והסברתי שאין קשר בין מה שאני מבקש לדעת לבין לימוד חסידות. האם קראת את דבריי לפני שטרחת להתנפל ולהשמיץ כדרך בקודש? 

ראה עד כמה נבער מדעת אתה, הרי כתבת כך: "אתה מתעקש להביט על השולים איך הם מתנהגים ומה הם עושים ולהשליך מהם על כל החסידות."

והרי זה מה שכתבה mp8 והגבתי כך: אני מצטער אך אני לא התייחסתי לכך שמדובר ביצר הרע אלא שאלתי אם בכלל ההסתכלות על הדברים היא כאילו מדובר ביצר הרע או שאולי מדובר על שיטה לכתחילה שאייפון ודומיו מותרים ואין בכך שום בעיה ואם כך פני הדברים ביקשתי לדעת את הסיבה... זה הכל. ואם הדברים אסורים אשמח לדעת כיצד ציבור גדול (באופן יחסי) של חב"ד, מתוך הזרם החב"די כולו עובר על מה שנראה כאיסור. 

כך שלא אמרתי שחב"ד שמחזיקים סמטרפונים הם שוליים  והם בעייתים וכו' אלא שאלתי אם הם רואים זאת לדבר נכון וכשר וממילא ארצה לדעת למה או שלא, הם רואים זאת כדבר פסול ואז השאלה היא אם כן כיצד זה שרבים מן הציבור נוהגים הפוך מרבניהם. הבנת? 

אתה מנסה לדון לכף זכות? בינתיים אוכל להוכיח לך שכל הודעה שניה שלך מלאה בלשון הרע, כף חובה, הוצאת שם רע ועוד עבירות דאורייתא רחמנא ליצלן. 

הכל נכון וכשר-כי ה' ברא את זהמושיקו

אם יודעים איך להשתמש בזה.

אחרת גם זהב גם השמש הם דברים פסולים מכיון שיש כאלו שמשתמשים בזה לעבודה זרה ממש.

וכמו שלא נותנים לילד לנהוג ברכב כי הוא לא יודע כך מי שלא יודע איך להשתמש שלא יגע בזה ומי שכן שינהג באחריות

ה' ברא גם דברים משלוש קליפות הטמאות+mp8

שלהם יהיה רק עליה לעת"למושיקו

אבל האבולציה של הקידמה היא רדיו טלוויזה ועכשיו סמרטפונים, הרבי אמר מתישהו שזה 3 קליפות הטמאות?

יש דברים שהם רע מוחלט.

אם משהו שאפשר לתקן אותו זה אייפון (שאפשר להוציא ממנו את האינטרנט האלחוטי בקלי קלות וכל השאר הרבה יותר קל)

שלום משה,yedidiaraful

ה' לא ברא דבר מלבד הטבע. הטכנולוגיה שזה בעצם הוצאת דבר מתוך דבר ושיכלולו זה פרי מעללי האדם. וזה אין לי ידיעה אם ה' חפץ בכך וגם אם כן הוא חפץ בצורה הכשירה ולא השלילית. ולכן לתלות ברצון ה' מעשים של זימה וניאוף באינטרנט והשתמשות בדברים אסורים כנגד התורה וגדולי ישראל - זה אפיקורסות לשמה. 

להשתמש בזהב זה לגימטימי וברור וזה שמשתמשים בו לצורה שלילית אין בכך שום בעיה כיוון שבסופו של דבר השתמשות בכלי שמישהו אחר עושה בכלי הדומה לו עבירה - לא הופכת את ההשתמשות שלי לשלילית. כן לגבי טלויזיה, מחשב וכו'. שונה הדבר באינטרנט שכל כולו חפצא של איסור וכן אייפון עם אינטרנט וכן טלוזיה עם ערוצים אסורים וכו' וכו'... הבנת? באינטרנט האיסור כלול בפנים כמו בחזיר. בזהב אין שום איסור אלא אפשרות להשתמש בו לאיסור אבל זה כבר בגברא ולא בחפצא... 

ה' מהווה ומחיה את העולם כל רגע מחדשמושיקו

כולל כל הדברים שבעולם.

תתחיל להגידר מה זה אינטרנט (כולל כל הבנקים הכסף שלך הרכב וכל דבר שזז)שאני מבין שהוא שלילי.

אם יש אינטרנט שהוא רע זה המסונן כביכול שבאמת הוא לא וזה מה שמפיל הרבה חללים

שלום לךyedidiaraful

ה' מחייה גם את החוטא בכל רגע ורגע ואין זה אומר שהוא חפץ בחטאיו. אז אנא נסה להפסיק להכשיר את השרץ עם כל מיני תירוצים עלובים שכאלו...

אינטרנט כל זמן שניתן להגיע עימו לבעיות חמורות באיסורי דאורייתא הוא כלי בעייתי לשימוש. 

בשביל זה ה' נתן כלים לדעת איך לשלוט בנפש הבהמיתמושיקו

לכלים האלו קוראים חסידות.

זה לא קבלה זה פנימיות התורה.

כל זמן שלא תלמד אותה לא תבין איך החבדניקים יכולים להתמודד עם העולם ולהצליח מולו.

ואגב גם במחשבה אפשר להגיע לאיסורי דאוריתא כל רגע נתון ואז?

שלום שוב משהyedidiaraful

מה לעשות שלומדים מחשבה וקבלה מבלי ללמוד גמרא והלכה ויסודות היהדות זה מה שקורה - מגיעים לחוסר הבנה מדהים בכל היהדות כולה... 

התניא לא עוסק בחב"דניקים אלא בחסידות. חב"דניקים ויחסם לאייפון וכמות המאמינים ברבי כמשיח שחי עדיין - זה עדיין לא מצוי אל הגרש"ז מלאדי אלא זה מצוי בחברה של ימינו... 

במחשבה שלי אפשר להגיע לאיסורי דאורייתא כל רגע נתון - אכן כך נברא האדם ואכן עליי להתמודד עם כך ולהעביר את המחשבות ממני והלאה. וכן לגבי היצרים שנמצאים בי וכו'. אמנם להכניס אליי דבר שיעורר בי את היצר? שיתן לי איזה הוה אמינא לעשות איסור? להוסיף כלי כזה ועוד להכניס אותו לביתי? האם השתגעת?!?

תן לילד שלך מכונה שמוציאה משקה הערב לחיכו אמנם לעיתים יכולה להכניס למשקה הזה סם מרעיל... לעיתים רחוקות כמובן... נראה אותך... חבל שהיחס לעבירה אצלך לא כזה.

ופה בדיוק נכנס ספר התניאמושיקו

הוא מסביר לך מה באמת איסור ומה לא - ומשנה את כל הגישה וכיוון המחשבה

הוא מסביר לך שהעולם לא יכול להיות קיים ללא רבי , נשיא הדור, ראש בני ישראל(שע הרעיון הזה מבוסס חלק גדול מזה שהרועה לא עזב את צאן מרעיתו)

האו מסביר לך מאיפוא מגיע הרצון לעשות איסור ואיך לסרס את הרצון הזה מתחילתו כך שאתה בכלל לא מגיע לידי עבירה כי הכל נתון לשליטתך במידה רבה מאוד

רק אחרי שאתה לומד את הספר הזה כראוי אתה מבין עד כמה היית חי בשקר עד שלמדת אותו..

ופה בדיוק אין קשר לספר התניאyedidiaraful

ספר התניא מסביר המון דברים ואני מוכן להתווכח איתך על מה שכתבת אבל אין זה הנושא ולכן שלא כמוך לא אסיט אותו למחוזות אחרים. 

לא דיברתי לא על רצון ולא על איסורים גם כן.... 

ובינתיים נראה שאתה פשוט חי בשקר ומתעלם ממה ששואלים אותך....

צא מהבועה ידידי. חבל להסיט את הדיון סתם. 

אגב, יש לך סטטיסטיקה בנושא? ערכת מחקרים?משיח עכשיו!

האם אתה יודע מה היחס המספרי בין המחזיקים באייפון לשאינם?

אני גם יכולה להגיד שעברתי בבני ברק וראיתי שרוב האנשים  מחזיקים אייפון- אז מה? האם זה אומר  בהכרח שרוב תושבי בני ברק מחזיקים  באייפון?

[אגב, זו סתם דוג'. לא הייתי בבני ברק בערך 100 שנה)

אגב, מה יש לך מאייפון? צא ולמד מה מוציאות ישיבות חב"ד. איזה בחורי חמד מדהימים, שרואים בחיים שלהם  שליחות לעם היהודי. נראה לי שחב"ד הם החרדים היחידים שיוצאים לעולם  ונשארים חרדים (וגם זה- בזכות הרבי והתניא).

שלום משיח עכשיו,yedidiaraful

איני יודע מה היחס המספרי למחזיקי האייפון לכאלו שאינם אמנם כיוון שכל אדם מחב"ד שראיתי החזיק אייפון התחלתי להבין שיש רבים כאלו. לעומת זאת רבים מהציבור החרדי או חסידי (כל חסידות) שראיתי לא ראיתי אלא ההפך - שאף אחד לא מחזיק אייפון כך שאלו שמחזיקים אני מבין שהם בבחינת מיעוט. 

זה ההבדל.

בכל מקרה, לא באתי להאשים אף אחד בהחזקת אייפון, כלל וכלל לא. כפי שתוכלי לעיין בהודעתי הראשונה רציתי סה"כ לשאול אם הדבר הוא מותר בציבור שלכם ואם כן מדוע. או שהדבר אסור ואם כן מדוע רבים מחזיקים אותו (ולא מדובר במיעוט ככל הנראה אלא אם כן אני טועה). 

זה הכל. לא באתי לקנטר ולהאשים אף אחד כפי שהבנת ואיני יודע מהיכן...

הבעיה באייפון הוא מכשיר שבא במסווה של פלאפון כאשר יש בו אינטרנט רגיל לכל דבר הוי אומר שהאינטרנט יכול להיות עם אותו אדם במקומות הפרטיים ביותר והוי אומר שהוא יכול לעשות את אשר ליבו חפץ במקומות המסתוריים ביותר ולעבור כך את העבירות כולם... 

זה לא מעניין אותי כעת מה בפועל המציאות מראה אלא מעניין אותי כיצד היחס לכלי מסוכן שכזה. אם הילד שלי הולך מכות כל יום ויוצא בריא זה לא מכשיר את הפעולות של ללכת מכות כל יום... הוא יוצא בריא אעפ"י שהוא הולך מכות ולא בגלל. וכן אדם - נשאר דתי אעפ"י שיש אינטרנט ואייפון פותח ופרוץ ולא בגלל...

בכל מקרה הנושא הוא כיצד הציבור מתייחס לאייפון - זו השאלה. 

אז (שוב) לא הוכחת דברמשיח עכשיו!

בגלל שאתה ראית כמה חסידי חב"ד עם אייפון (אגב, יכולת לשאול אותם. אולי יש להם היתר, אולי הם הוציאו את האינטרנט) זה לא אומר שיש הרבה כאלה.

כדאי ללמוד הלכות לשון הרע שוב (או שזה גם כלול ב'קבלה' וב'מחשבה'?)

שלום שוב,yedidiaraful

ניסיתי להסביר אך אני רואה שלא הבנת. אנסה שוב,

אני לא התעניינתי כל כך מדוע חסידי חב"ד שראיתי היו עם אייפון אמנם רבים היו כאלה, וכל מי שדיברתי איתו על כך ציין זאת על חסידי חב"ד שראה... ודיברתי עם רבים כאלו. זאת אומרת שכל 3 חסידי חב"ד שאני אראה הסטטיסטיקה אומרת ש1 מהם יהיה עם אייפון וזה גרוע. כך זה היה עד אז. לכן כעת אני שואל על כך. 

לא אמרתי שאין היתר ולא אמרתי שהם עושים איסור לכתחילה אלא שאלתי - האם הדבר מותר. ואם כן אז מדוע. ואם אסור אז מדוע רבים נוהגים בו היתר. 

כך שכל מה שעשיתי זה לשאול כיצד היחס לאייפון.

לא האשמתי אף אחד כמו שאת הבנת ואיני יודע מהיכן (וכפי שחזרתי ואמרתי מאה פעם).

ניתן פשוט לעיין בהודעתי הראשונה, ואצטט בשבילך כדי שתוכלי להבין:

אייפון בחב"ד - נראה שהדבר הפך למותר בציבור החב"די ורציתי לשאול לכאורה רבות המכשלות בסמארטפונים עם אינטרנט ואיני יודע אם דעת הרבי עצמו הייתה נוחה מדברים שכאלו אם היה יודע על כך. מדוע בכל זאת הדבר מותר בציבור? או שאולי הדבר אסור רק שהציבור לא כ"כ ממושמע? 

זה הציטוט. ראית את הניסוח? "מדוע הדבר מותר או שאולי הדבר אסור"? 

כך שבהחלט כדאי ללמוד הלכות לשון הרע למי שצריך. אמנם בהחלט מה שכן צריך זה ללמוד לדון לכף זכות אם לא הבנת את השני ולא לבוא כלפיו בתביעות מדוע אתה מאשים בזמן שהוא כלל לא מאשים אלא שואל בתמימות... 

ואגב, לא אמרתי שום דבר חדש בהודעה הזאת אלא הדברים כתובים בהודעה הקודמת... חבל שממהרים להגיב במקום להבין לפני כן. 

אבל אמרו לך כבר שאסורמשיח עכשיו!

ואפילו הראו לך דף הוכחה, אז מה הטעם להתפלפלות שווא הזאת?

(מזכיר לי בדיחה עצובה  על מתנגד שכתב התפלפלות ארוכה ארוכה על כלום)

בהגיון הפשוט- זה שאתה ראית או חברים שלך ראו כמה חבדניקים עם אייפון- זה לא אומר ששליש מחבד כך. חבדניקים יש בעשרות אלפים. אפילו אם ראית  100 מתוכם עם אייפון- זה אומר שהם רק מאית. (לא הרוב ובטח שלא שליש)

בהצלחה

אולי כדאי שתקרא את השרשור מההתחלה במקוםמשיח עכשיו!

לחזור מנטרה שוב ושוב

אולי כדאי ש...yedidiaraful

אולי כדאי שבמקום להטיף לי פשוט תנסי להבין מה אני שואל ומה אני עונה במקום לנסות פשוט להגיב מבלי להבין. 

אני פשוט מוצא את עצמי במצבים מביכים נאלץ לצטט שוב ושוב ושוב ושוב ושוב מההודעה הראשונה שלי כדי להסביר מה הייתה שאלתי. חבל שלא טורחים כאן לנסות לענות אלא יותר אולי לענות (במשמעות של לצער)...

שלום לךyedidiaraful

אני מקווה שהכל בסדר איתך ולא איבדת את חוש ההגיון...

הרי זה מה שביקשתי לדעת בתחילת האשכול. רק לאחר המון הודעות כתבו לי תשובה. אז על איזה התפלפלות שווא את מדברת בדיוק? מזכיר לי בדיחת שווא על אותו חסיד שלמד חסידות והתברר שבסוף אינו יודע כיצד לשמור שבת...

זה שאני וחבריי ראינו חב"דניקים וכל אחד מהם החזיק אייפון (90 אחוז בערך בשבילכם) זה מעיד על כך שזו תופעה רווחת (בפרט שהדברים היו במקומות שונים וכל אחד ראה במקום שהוא ביקר בו), לפיכך נראה היה שהדבר מותר בציבור בצורה פשוטה בפרט לאור העובדה שהחב"דניקים לא ממושמעים להוראות גדולי ישראל ואם כן מדוע להם לשמוע בקולם ולאסור את האייפון. מכאן נבעה השאלה. זה הגיון ברור לחלוטין. 

בציבור החרדי אני רואה שכל אחד לא מחזיק אייפון וצריך להתאמץ לראות את זה שמחזיק.. זה ההבדל. 

טוב, אז אני ראיתי רק 2 חבדניקים עם אייפוןמשיח עכשיו!

מה אתה אומר עכשיו?

שלום,yedidiaraful

אני מבין ששוב לא טרחת להבין מה שכתבתי... פשוט לא יאומן כי יסופר. 

אם ראית 2 חב"דניקים עם אייפון מתוך 2 חב"דניקים שראית אי פעם - אז זה מחשיד. אם ראית 2 מתוך 100 אין בכך בעיה. אם אני ראיתי 100 ומתוכם 100 עם איפון זו בעיה ממש ממש חמורה.

הבנת?

זה קו ההגיון שפעלתי איתו כדי לשאול. 

זהו שלא- ואולי מפה נובעת טעותךמשיח עכשיו!

גם אם ראיתי 2 חב"דניקים עם אייפון , ואלה החבדניקים היחידים שראיתי, זה עדיין לא אומר שיש פה בעיה. יש עשרות אלפי חבדניקים כך שהכמות הספציפית שראיתי היא לא רלוונטית.

גם אם הייתי רואה 100, לא הייתי יכולה להשליך זאת על ציבור שלם.

שלום שוב,yedidiaraful

זה שראית 2 חב"דניקים עם אייפון אולי אין בכך בכדי להצביע על כל הציבור כולו אבל מבחינה יחסית זאת בעיה - 2 מתוך 2... דהיינו שאם את הולכת ברחוב ורואה חסיד חב"ד אז התברר שהוא עם אייפון, הלכת שוב ומצאת עוד חסיד חב"ד ושוב התברר שהוא עם אייפון, אם בעלי האייפון הם מיעוט כ"כ אז כיצד זה שקלעת בדיוק ל2 מתוך 2? כמובן שאין זו ראיה אבל יש בכך בכדי להחשיד. 

כמובן שככל שהמספרים גדלים כך גם החשד. כמו שאמרתי אני ראיתי המון חב"דניקים וחבריי גם כן... אחות של חבר שלי למדה במוסדות שרוב הבנות היו עם אייפונים. אז על מה בדיוק את מדברת???

יתירה מזאת, תארי לך שטובי האנשים שאת רואה בציבור זה הם עם אייפונים לדוגמא אברכים. זה מלמד בהחלט על הכלל שהרי אם אלו המשמשים דוגמא מתירים אייפון לעצמם אז מדוע שהשאר פשוטי העם לא יתירו? 

כך שלא מדובר בראיה של מאה אחוז כמובן אבל בהחלט יש כאן בכדי להחשיד.

ואציין דוגמא: תארי לך שאת הולכת לך ברחוב וכל אדם שחור שאת רואה נותן לך סטירה. זה קורה פעם אחת וזה קורה פעם שנייה זה קורה פעם שלישית וזה קורה ארבעים פעם. שתעברי להבא ליד אדם שחור האם תביני שמדובר באנשים אלימים ותפחדי? אני מאמין שכן... כמובן שלפי דברייך אין בכך בכדי להצביע וכו' וכו' אבל את הסיכון הזה את לא תקחי... להבא את התירוצים שלך תשמרי לעצמך (: 

הם פשוט לא החביאו את זהמושיקו

כמו כל השאר

אני עובד בעבודה קשורה לפלפונים.

ואם אני ישליך  מהציבור שראיתי שמסתובב עם סמרטפונים על כל המגזר אילו הוא משתיך  יכולתי לומר לך שכולם מצפצפים על הרבנים

זה קצת מוגזם פחות מעשרים אחוז!משיח נאו!
לגבי סמארטפוןלמדית

היום(!!!!) חולק מכתב חתום ע"י הרבנים של בית דין רבני חב"ד (הרב ירוסלבסקי, הרב גלוכובסקי, הרב גוראריה והרב אשכנזי) נגד סמארטפון לא חסום. 

יש אירגון חב"די שמסדר סינון קבוע של אינטרנט והסמינר בכפר חב"ד ובצפת מתחילים לאכוף את העניין.

בצפת לא מקבלים תלמידות ללא מכשיר עם סינון וגם בכפר חב"ד זה הולך להיות ככה.

הסינון הוא אפליקציה שמשאירה את האפליקציות הקיימות (כמו וואטצאפ ואימייל) שהם כשרות פעילות אבל חוסמת לגמרי את הגוגל ואת הפליי סטור ז"א שלא ניתן להוריד אפליקציות חדשות

שלוםyedidiaraful

תודה רבה על התשובה. אקווה שכולם ינהגו כך אם לא יותר בחומרה.

ושוב תודה (אני מרגיש צורך להודות שנית כיוון שזה די חריג לקבל כאן תשובה לגופו של עניין מבלי לקבל מעט השמצות). 

שמחה שעניתילמדית

חשוב שתדע את האמת שאתה כל הזמן מחפש.

רק לדעתי כל השאר תוקפים אותך כי התשובות שלך קצת תוקפניות ועושות ריח של טרול.

להבא ממליצה לך להיות יותר מחושב בכתיבה שלך כדי לקבל את התשובות הנכונות והמדויקות

שלום לךyedidiaraful

תוכלי לעקוב אחר השרשור ולראות כיצד משה הוא שתוקף אותי ולאחר מכן לראות כיצד חלק נגררים אחריו. 

הרי לא כתבתי שום דבר מלבד שתי שאלות בלי שום שמץ של תקיפות וכו' אלא נטו על מנת להבין באמת. 

מה לעשות שמשה התחיל לתקוף ולהשמיץ וקשה לי שלא להשיב בפרט שאינני יורד לרמתו. 

והדברים כתובים ומוכחים כאן... וכל אחד יכול לראות ולהיווכח. 

נדמה לי שקיבלת מיד בתחילת השרשור מכתב כזה+mp8

שמראה מה דעת מזכיר בי"ד רבני חב"ד על האינטרנט.

אז למה היתה כל ההתבחבשות הזו שרשור שלם??

ככה זה שמשה מנהל...yedidiaraful

הוא מרגיש צורך עז לענות בצורה של זלזול ודיבורים מחפירים... 

תוכלי לעיין ולראות כיצד יש סתם הודעות שכלל לא באות במטרה לענות לי תשובות ולהסביר לי אלא רק על מנת לומר עד כמה אני טיפש שטחי ולא מבין ואדם רע שמחפש את הרע ורוצה להרע ולא מבין דבר וכו' וכו' וכו'.... 

לא דיברתי על ההודעה שאת שלחתלמדית

את שלחת הודעה בכתב יד של הרב ירוסלבסקי.

אני דיברתי על הודעה שיצאה היום. הודעה מוקלדת עם חתימות של ארבעת הרבנים שהזכרתי.

למרות שגם מה שאת שלחת מספק תשובה

רבותינו, הגיע זמן קריאת שמע שעל המיטה+mp8

נראה לי שהויכוח מיצה את עצמו,

וכולם טענו עד זרא את מה שהיה להם.

לילה טוב לכולם.

לילה טוב ותודה רבה לך ולאלו שענו... לאפוקי מאחריםyedidiaraful
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך