אפשר לשאול שאלה? -הרהורים על יום השואה-*בננית*

הרבה שואלים איפה הקב"ה היה בשואה.

איפה אנחנו היינו בשואה?!

למה, כשהקב"ה שלח שליחים אף אחד כמעט לא עלה? (ואי אפשר להתכחש לאזהרות ולהפצרות החוזרות ונשנות, של אנשים רבים – לדוג' כמו הרב אלקלעי)

למה הכחשנו את זהותנו?

למה התבוללנו?

למה התביישנו בתפארתנו – בתרבות היהודית?

למה עמדנו על עצמנו לכלותינו בנסיון למחיקת זהותנו היהודית הלאומית?

למה ביטלנו מצווה כ"כ גדולה של יישוב א"י כשנפתחו השערים? כשהקב"ה זעק אלינו מתוך המציאות?!

רבותיי, ההיסטוריה חוזרת.

בתקופת שיבת ציון, לאחר 70 שנות גלות, הקב"ה דופק. שולח לנו את הצהרת כורש – שאין יותר גאולה ממנה. צו לבניית המקדש.

ועולים קומץ אנשים. שרובם המכריע מהפשוטים ביותר בעם, עם בעיות ייחוס. אנשים שלא היה להם מה להפסיד. אבל הגדולים (מלבד מעטים כמו מרדכי), נותרו בגלות. השתקעו שם.

ואז בא המן. ותכנן להשמיד את כולנו. אז בניסי ניסים מזימתו לא הצליחה, ואת זה אנחנו חוגגים. אבל אנחנו מבינים איזה מצב מביש זה?! הקב"ה פשוט התחנן שנצא משם. שנצא מהגלות לחיים של טוב. ואף אחד לא שמע.

וכאן, שוב אותו סרט. הקב"ה נוקט בכל אמצעי, וקורא לנו לחזור. לחזור אל ביתנו. אבל אנחנו כבר שכחנו איפה נמצא הבית שלנו. שכחנו למה אנחנו מחכים בכל 2000 שנות גלות הללו. שהציפייה לגאולה אמורה להיות המרכז של חיינו.

היו כאלה שבאמת ציפו לכך, והן אכן עלו. אבל בפרספקטיבה של עם, הכמויות מעטות. אפשר לומר זניחות.

אז כן, אני מתאבלת מאוד על נרצחי השואה. אני חושבת שזה היה אירוע מחריד שאין מילים לתאר את הזוועה שהתחוללה בו. אני כואבת את כאבנו כעם.

אבל איפה החלק שלנו?

איך אנחנו מסוגלים לבוא בטרוניה לאבינו הרחמן, ששלח בהמון דרכים את המסר של "הגיע זמן גאולתכם"?!

כשלומדים את הנושא של גלויות וחורבן לעומק, ומבינים את התהליכים שהתרחשו, אי אפשר אפילו להעלות על הדעת לשאול איפה הקב"ה היה בשואה. זה פשוט אבסורד אחד גדול.

ועוד ברחמיו הרבים, הוא הקים לנו מדינה. למרות שלא הגיע לנו. למרות שכפרנו בברית איתו (כחברה, לא כיחידים). למרות שנוצר גל חילון עצום.

והוא עוזר לנו גם כיום. ומשפיע עלינו מטובו.

איך אנחנו מסוגלים לבוא בתלונות?

אני חושבת שאני מעלה פה המון נקודות למחשבה רצינית.

בציפייה לגאולה שלמה, אמן.

צדיקה את!!!! אני צריכה להראות את זה למשהי מהכיתה..לולית10
וואו כל כך יפה!Look Smile

מסכים עם כל מילה.

תודה!

תודה! מקפיצה, כי זה נראה לי חשוב..*בננית*
הלוואי שלמישהו היה תשובה.שונמית

היה קשה לבוא לארץ. ויהדות פולין בכללותה היתה יהדות מסורתית, ככה שעניין הכפירה לא רלוונטי לגביהם.

ובכל זאת- זו אכן שאלה קשה.

ואני חושבת שבניגוד חריף לכמה ממדריכי מסעות לפולין שאומרים שהמסר מהשואה הוא "לא להיות שונים וזרים בעיני הגויים. להיות מעורבים בעולם", לדעתי המסר הוא הפוך- אנחנו עם שונה ומיוחד עם תפקיד חשוב מאין כמוהו וארץ שאין דומה לה, ואנחנו צריכים להעצים את מרכיבי האישיות המיוחדים שלנו. לחזק את הזהות היהודית שלנו. ההתכחשות וההתערבות רק גורמת לגויים סביבתנו להתנכל לנו ולהזכיר לנו שאנחנו יהודים ואנחנו שונים. כמו שבשואה מר מקס אייכנהובן לשם העניין שמתנהג ומרגיש כמו גרמני לכל דבר, לומד בדרך הקשה שהוא לא גרמני, הוא יהודי. אנחנו צריכים לשאוף להיות רמה אחת מעל- "עם לבדד ישכון" במידה מסויימת, ובעתיד בעז"ה להיות "אור לגויים".

ללא ספק היה קשה לעלות.*בננית*אחרונה

אני פחות מנסה להעביר את המסר של הביקורת כלפי הדור הקודם,

ויותר מחשבות על ההווה. עד כמה אנחנו ערניים למסרים שהקב"ה שולח לנו.

עד כמה אנחנו מצפים לישועה. עד כמה אנחנו בודקים את עצמנו לפני שאנחנו באים בשאלות.

רציתי להעלות את הנקודה שרבים שוכחים - איפה המחוייבות שלנו לקב"ה?!

הכל נכון. זה נכון שאין שאלה שזו הייתה תקופה נוראית ואיומה. זה נכון שהגרמנים ודאי אשמים באכזריות הבלתי נתפסת שלהם.

אבל רציתי להעלות נקודה שלפעמים מרוב הזעזוע נשכחת.

שנזכה להיות מחוברים לקב"ה ולהיות גאים במי שאנחנו. עם סגולה בארץ ישראל.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך