לימודים במקום מעורבסתם אחת =)
נושא שיצא לי לחשוב עליו הרבה.
אני לומדת באוניברסיטה, וכידוע לומדים שם גברים ונשים יחד. מניסיון, לא קשה להגיע למצבים של זרימה ופתיחות עם המין השני, אך עם זאת לא בלתי אפשרי.
מהסתכלות מסביבי, מפריע לי כשאני רואה בחורים לכאורה 'דוסים' שזורמים עם בנות, ומגיעים לסיטואציות שבעיני פחות ראויות. אני לפחות לא הייתי שמחה לראות את בעלי (שאין לי) ככה.
ומכאן שאלתי-
(אני שואלת בנות, אך השאלה מופנית גם לבנים, מהכיוון ההפוך)
היית רוצה שבעלך ילמד במקום מעורב?
עד כמה היה מפריע לך לדעת שהוא זורם עם בנות שם?
או שאולי - את פשוט סומכת עליו שהוא ידע את הגבול?
אשמח לתשובות, או לסתם הערות בנושא.
לאנועם ה
9.90 אם זה כמו שאת מתארת

זה לא עניין של סומכת...
ועוד עניין- אם לי אסור להאמין בעצמי עד יום מותי אז...
יש הבדל גדולהקולה טובה

בין לא להאמין בעצמך לבין לא להאמין במי שמולך.

אם את מאמינה בעצמך= בטוחה ש"לי זה לא יקרה" ולא נזהרת ואז באמת אפשר ליפול.

אם את לא מאמינה במי שמולך= את משדרת לו שהוא לא יכול, והוא נופל. 

זוגיות חייבת אמון מלא.

אם את לא מסוגלת להאמין באדם ב100% וביכולות שלו- תעבדי על זה עד שתוכלי.

חוסר אמון, קנאה מוגזמת או חשדנות יכולים להרוס הרבה יותר מאשר ללכת למקום מעורב.

זה הורס את הבסיס של הבסיס של הקשר!

ולנושא השרשור- אני לא חושבת שזה המקום שלי להחליט.

זה ההחלטה שלו.

אם הוא כבר החליט- אז אני סומכת עליו שעשה את ההחלטה מתוך שיקול דעת ומחשב (ואם לא- אז זו סיבה אחרת לא להתחתן עם בנ"א שעושה דברים כ"כ גדולים בלי שיקול דעת ומחשבה..)

אם הוא מתלבט ושואל אותי לדעתי- אז אני אנסה לעזור לו לחשוב (ולא להחליט במקומו)

כל עוד אני מאמינה באדם שמולי, שיש דברים שחשובים לו ושהוא מוכן להתאמץ בשבילם ושהוא מכיר את עצמו וחושב לפני שהוא עושה דברים כאלו, ויודע גם לשים לב אם יש בעיה ולטפל בה- אז אני נותנת לו להחליט לבד על עצמו.

אם אני לא מסוגלת להאמין בבנ"א את כל אלו- אני לא אתחתן איתו. לא יכולה לחיות עם בנ"א שאני לא יכולה לסמוך עליו.

החיים שלנו מעורבים, אין מה לעשות. בנ"א יכול ללמוד במקום הכי נפרד, לעבוד במקום הכי נפרד ולזרום עם השכנה\הגיסה\החברה בצורה שהאשה תקנא.

ויכול ללמוד ולעבוד במקום הכי מעורב- ולשמור על עצמו.

^^^את תותחית^^^לב אל הנשמה
אני יודע הקול טוב
אבלאלעזר300

זה עדיין לא סותר את מה שהיא אמרה

שאם אני (כמו כל אדם ירא שמים) צריך להתרחק מלימודים במקום כזה (*) -> אז אם הוא הולך לשם -> הוא לא מספיק ירא שמים -> אני לא רוצה לבחור בו.

(*) אני אישית לא ממש מסכים עם ההנחה הזאת, אבל אלו דבריה.

[עריכה: דברייך בהודעה שלך עצמה - טובים מאוד, ותודה לך.]

חד וחלק - לא!!קוצ'ינית =)
אם היא שומרת על עצמה, אז אין לי בעיה. בעולםחסדי הים
המודרני, יש המון מצבים שאדם נמצא במגע עם בני המין השני.

אם היא לומדת במקום מעורב ושומרת על עצמה, זה דוקא מראה שיש סיכוי גדול שהיא תצליח בהמשך החיים לשמור על עצמה בצניעות.

[כתבתי על מצב שנתון, שהיא לומדת שם כבר, מאיזה סיבה שהיא]
אבל איך תדע?סתם אחת =)
לדוג' אני באמת יכולה להגיד בענווה כמובן שאני שומרת על עצמי.
אבל אם מדובר למשל בבחור שלומד במקום אחר. אני לא רואה אותו במקום לימודו. איך אוכל לדעת שהוא באמת שומר על עצמו ועל הגבולות.
ברור שיש כאן עניין של אמון, אבל אמון מגיע רק לאחר שיש קשר..
אפשר לבדוק עם חברים שלו. כמו כל דבר לא תוכליחסדי הים
לסמוך עליהם במאה אחוז, אבל יתנו לך תמונה כללית.
רואים במהלך הקשר...בלי מקוריות

קולטים את הבן אדם עצמו.

אז היא גם לא תעבוד במקום מעורב?נפשי תערוג

לדעתי זה מאוד תלוי בשיקולים למה ללכת לשם או לא

למשל, מישהי שרוצה ללכת ללמוד רפואה, אני לא רואה בעיה שהלכה למקום מעורב

לעומת, מישהי שיש לה מכללה דתית טובה ליד הבית ובכל זאת הלכה למקום חילוני למרות שהוא לא טוב יותר, שם ארצה לשמוע מדוע הלכה לשם

ושומרת על עצמה,

גם במקום דתי אפשר שלא

וגם במקום חילוני אפשר שכן

יש הבדל בין עבודה ללימודיםמייכ
בלימודים יש ה מ ו ן הפסקות..

כל שעה הפסקה של חצי שעה..

וממילא מתפתחים יותר קשרים וידידויות..

לומדים יחד למבחנים גם בשעות לא שעות..

זה שונה מעבודה
ההבדל לא כל כך גדול ולפעמים אפילו הפוךshir20

בלימודים המפגש הספציפי הוא בדרך כלל לכמה שעות בשבוע.

בעבודה הוא יום יומי ונמשך לעיתים שנים.

בלימודים נמצאים בעיקר צערים לא נשואים או בתחילת דרכם המשותפת, בעבודה נפגשים עם אנשים מבוגרים יותר שבחלקם עברו משבר בזוגיות האישית שלהם ומחפשים תחליפים בעבודה.

גם בעבודה לפעמים נשארים ביחד בשעות לא שגרתיות לסיים משימות דחופות או לא כל כך דחופות.

בעבודה יש יותר סיטואמציו של ייחוד על כל המשתמע מכך.

ולא לשכוח את הצבא ובמיוחד בבסיסים לא פתוחים.

איפה בלימודים האלה מתקיימים??עוגת גבינה.
לי אין חצי שעה הפסקה כל שעה.
בקושי 10 דק' יש.
איפה??? גם אני רוצה!מוטיבציה

|חלומות ורודים|.

(ולעניין - "ממילא" זו לא גישה נכונה. כל אחד אחראי לגבולות שהוא מגדיר לעצמו ולסביבה. אלה לא דברים שקורים מאליהם).

איפה את לומדת? בטח בעברית או בטכניון!לב אל הנשמה
(כדאי לשאול את זה באישי לדעתי)אלעזר300
היא לא חייבת לענות,לב אל הנשמה

אבל אם היא לומדת שם,

סביר להניח שהיא חורשת את החיים.

...?גוונא

בתור אחד שגם למד באוניברסיטה במסגרת מעורבת אשמח לדעת מהן סיטואציות פחות ראויות.

ובהערת אגב, זה לא שאין קשיים, אבל במובנים מסוימים קל יותר להיות דתי (!) בחברה חילונית יותר מאשר בחברה דתית. הנושא הזה עלה בעקיפין בשבוע שעבר, הרגשתי האישית בלא מעט פעמים בסביבה דתית היא אי נוחות (חברתית) לנהוג בחומרות או הרחקות הלכתיות מסוימות שחורגות במעט מהממוצע באותה החברה. בסביבה חילונית זה לא כך מסיבה ברורה.

תראהסתם אחת =)
ראוי ולא ראוי זה עניין אישי..
לטעמי למשל פחות ראוי שגבר ישב כשמסביבו חבורת בנות, והם ידברו ויצחקו על הא ועל דא.
ואני רואה דברים כאלו קורים בלי סוף.
יתכן שיש בנות שזה לא מפריע להן..

ו..אני יכולה להבין מה אתה אומר לגבי הסביבה. אבל זה לא תמיד נכון..
ובכןגוונא

מסכים שזה עניין אישי. ואם כבר, נאמר שלחלוטין לא כל אחד בנוי לזה וצריך אדם להכיר את עצמו בטרם הוא נכנס לכך [כמו בהרבה מהצמתים בחיים שאנחנו נתקלים בהם אחרי שעוזבים את החממות התורניות בהן גדלנו (ישיבה/אולפנה וכיוצא בהם)].

לגבי הסיפא, כבר אז הבעתי את ההסתייגות.

הבנתי. תודה על החידוד סתם אחת =)
ברור שכןשוקולד23

מזה סיטואציות פחות נעימות? אדם יכול להגיע אליהן בכל מקום, אם הוא רוצה.. לא רק באוניברסיטה.

כל מקום בעולם היום מעורב.. 

אני לומדת במקום מעורב, והקשרים עם הבנים, גם הנשואים, מאד חמים וטובים, אני וחברותיי הרווקות

מכירות גם את הנשים שלהם ואפילו מתארחות אצלם בבתים ולומדות שם איתם.

כמובן שאין טלפונים/סמסים מחוץ ללימודים, ואם יש זה חריג וזה רק בנוגע למבחנים וכזה.

אז צריך גבולות, אבל מלכתחילה- אני אפילו בעד

אני רואה ההיפך.מוטיבציה

אני לומדת באוניברסיטה ומודעת לקשיים שהלימודים בה כוללים.

עם זאת, דווקא בגלל זה אני לא נרתעת וב"ה יודעת לשים את הגבולות לעצמי ולאחרים ולשמור על הצניעות.

יש בזה שליחות וסיפוק, "בכל דרכיך דעהו".

צריך לדעת לשים גבולות. כאשר אחרים רואים שאת יודעת מה חשוב לך ועומדת על שלך, הם יכבדו את זה (וזה תקף לעוד תחומים בחיים).

לדוגמה: לא ללמוד מחוץ לשעות ההוראה (תרגולים, הרצאות) עם גברים, לא לצאת לימי הולדת וכו' של סטודנטים שלומדים איתך כאשר זה נראה לך לא מתאים, להיזהר מאוד מאוד מייחוד ובכלל, ממצבים שאת מנחשת שלא ראויים לך.

לא יודעת למה את קוראת "זורמים עם בנות" (ולא אוהבת את המילה "זורמים", בלי קשר), אבל אני יכולה להעיד מקרוב על סטודנטים דתיים ששומרים על עצמם מאוד. ראוי להערכה כנה (כי זה לא קל).

אז לשאלתך -  אני מנסה לחיות חיים של אחדות עם עמ"י ולא של היבדלות ממנו (כמובן שלא בכל התחומים ואכמ"ל) ומצפה שאוכל לסמוך על בעלי בכל מכל כל ושהוא יוכל לסמוך עליי.

אפשר להגיע לסיטואציות כמו שאת מתארת גם בחיים בחברה נפרדת ובכלל, בכל מקום. אנחנו חיים בעולם שמורכב משני המינים.

המטרה היא ללמוד לשים את הגבולות הברורים ולא לפחד (מסכימה עם זה שלא לכולם זה מתאים).

בעז"ה.

בהצלחה!

אז:שיר ידידת
עבר עריכה על ידי שיר ידידת בתאריך כ"ח בניסן תשע"ד 20:24

לימודים במקום מעורב- לא מפריע, בכל מקרה הגיוני שהוא יעבוד במקום מעורב.

זורם עם בנות- מן הסתם היה מפריע. (תלוי גם ברמה, אם הוא סתם מנומס והקשר הוא ענייני לא יפריע)

אבל- אני אתחתן עם מישהו שאסמוך עליו  אז אם את מדברת על בעלי לעתיד- אני אסמוך עליו כמובן שידע את הגבול.

אוניברסיטה בהרבה מקצועותארוון

נחשבת הרבה יותר מוערכת.

ואפילו לפעמים זה מהווה עילה לפסילה בחיפוש עבודה אם לא למדת באוניברסיטה.

ומכיוון שהן מוערבות- לא רואה ברירה אחרת.

בנוסף, אח"כ גם עובדים מוערב- אז סה"כ את יכולה ללמוד כבר עכשיו על בחור ועל איך מתנהג בחברה כזו, אם זורם עם כל בת או מתנהג בצורה מכובדת וכו'...

תודה על התגובות!!סתם אחת =)
דווקא בגלל שאני לומדת באוניברסיטה, ולמרות שאני חושבת שאני כן שומרת על עצמי-
התגובות שלגם מחכימות אותי, ומעוררות אצלי נושאים למחשבה.
אז תודה לכם.
פעם ממש העדפתי שלא,רק שאלה קטנה..

עד שמצאתי את עצמי באוניברסיטה.. היום תלוי במקרה הספציפי.

אני חושב שאי אפשר להתעלם מהבעיה. שאתה באוניברסיטה אתה נתקל בסיטואציות מורכבות בכל צעד שאתה הולך.

עם זאת, אני מרגיש שדיי הוכחתי לעצמי עד עכשיו שאם אתה שומר על רמת מתח גבוה כל הזמן,

ומודע לכך שאתה צריך לשים לב, אתה יכול להישאר כמו שאתה.

ודאי שלא הייתי שמח אם הגברת הייתה זורמת שם עם בנים,מעבר לא ב של נימוס.. 

(כמובן , זה מורכב, כל סטודנט דתי חווה את המורכבות הזו אני מאמין..צריך לשים לב שלא גולשים.)

אני ככלל ממש מאמין בנקודה הזו של להיות כל הזמן במתח ובתשומת לב מלאה למעשים שלך,

לדעת שזה מורכב אבל אפשר להתמודד.

בעולמינו בדר"כ אין אפשרות לחיות כל החיים בעולם נפרד.

^^^ לגמרימייכ
ואוסיף: שיש אמון מלא בין בני זוג, וביטחון מוחלט בקשר- אני מאמינה שאין את החשש הזה..

מה שירגיש לוהכל ממנו
ברגע שיצאנו מהחממה של האולפנא והישיבה אי אפשר כל הזמן להיות במסגרות נפרדות. בעבודה מין הסתם הוא גם יהיה בסביבה מעורבת, לא? אלא אם כן הוא יהיה ר"מ או משהו דומה.
אני אישית למדתי תקופה מסויימת באוניברסיטה. פגשתי אנשים מזרמים שונים ומינים שונים. כשבאים עם ידיעה ברורה מי אתה ומה מותר ומה אסור זה פותר הרבה בעיות.
אני יכולה להגיד לך שהיינו כמה דתיות בקורס מסויים עם חילוניים, והיה אחד ספציפי שהיה בקשר לימודי איתי ועם עוד אחת דתייה. איתי הוא ידע שיש גבולות והוא לא יכול לדבר לידי על כל דבר. לידה לא היה לו אכפת. כי הוא הבין שלידה זה בסדר ולידי לא. ואפילו שהייתי פספוסה לידו!
כנ"ל גם עם דתיים. הכל בחירה של האדם. האם שמים גבולות או לא.
אם אין גבולות אז מתחילה בעיה.
רק רוצה להעיר-סתם אחת =)
זה נכון שמן הסתם נהיה בחברה מעורבת בעוד הרבה הזדמנויות בחיים.
אבל לדעתי יש קצת הבדל לגבי אוניברסיטה, כי מעבר ללימודים יש גם הרבה דברים חברתיים, והפסקות, ודשא, ופעילויות גיבוש וכו' וכו'.. שבעבודה יש פחות דברים כאלו...
אז מה?הכל ממנו
קודם כל אפשר תמיד להציב גבולות.
יש גם פעלויות שלא מתאימות לדתיים. אז אולי לא נלך בכלל לאוניברסיטה בגלל זה?
וגם בעבודה יש הרבה פעמים דברים חברתיים.
לא צריך להיות "סנובים" אבל אפשר לבחור עם מי ללכת אליהם ועם מי לא. וגם אם הולכים עם מישהו "לא מתאים" תלוי איך מתנהגים בסיטואציות.
כן, אני יודעת שאפשר לא ללכת. מנסיון...סתם אחת =)
ובכל זאת מקום לימודים שונה לדעתי ממקום עבודה.
פעילויות גיבוש? אצלנו אין אפילו משהו דומה לזה מוטיבציה

בכל אופן, יש כאן מימד של בחירה, כמו בכל תחום אחר בחיים.

צריך לדעת איך ומה לעשות וממה להימנע.

מוכנה לפרט יותר במסר"ש.

בתור אחת שלומדת בכזה מקום-לא.קחו עמכם דברים

למעט מקרים מאוד מאוד יוצאי דופן.

אשמח לשמוע למה.. סתם אחת =)
מוזמנת לשלוח מסר.קחו עמכם דברים
גם אני מוזמן?מישהו10
גם בלימודים במקום מעורב אפשר לשמורים...

ראיתי לא מעט בחורים יראי שמיים שדיברו עם בנות ושמרו על מרחק

וראיתי מעטים שפחות, ולדעתי הם לא הידרדרו במהלך הלימודים, זה היה שם קודם.

ובלי קשר ללימודים גם בעבודה אחר כך ובכלל נמצאים במקומות מעורבים וצריך לדעת להתמודד עם זה.

...מה נאוו
הרחוב, המדיה, האקדמיה, מקומות העבודה, מוסדות וכו' ברובם שולטות אוירה ונורמות חילוניות (ומעורבות). חלקים לא קטנים מחיינו נאלץ לחיות בצל התרבות השלטת ולתמרן במציאות לא פשוטה מבחינה רוחנית, מוסרית והלכתית. בדרך הטבע נושפע: רבים ישחקו, רבים יפלו לגמרי ורבים יעמדו באתגרים ועל אף המחירים יצאו מחוזקים בסה"כ. באופן כללי, זה מצבנו העגום. אל לנו להתכחש אליו. לדעתי, קידוש דמות הרמבו הרוחני ששורד בכל מצב וחי כשליח אל העם שבשדות מסוכן לנו. רבים הלכו בדרך זאת, מיעוטם עלתה בידם, רובם לא עלתה בידם. עלינו לפתח מערכות של חיים יהודיים בקמפוס ובכל מקום: חיי חברה, בית מדרש, תנאים נורמליים לקיום הלכה, חיי קהילה וכו' הם שיתמכו ביחיד הממוצע. בנוסף לכך יש לעשות מה שביכולתנו כדי להחליש את הצביון החילוני של רשות הרבים ובהדרגה להחליפו.
מעדיפה שלא-יעלי_א
אך כל מקרה לגופו. לא הייתי פוסלת כ"כ מהר..
לישיבת הר ברכה, לדוג', יש מסלול "שילובים"- לימודים באוני' אריאל ובערבים שיעורי תורה.

באופן כללי הייתי מעדיפה לקבל את המוכר שרשמתי בתת מודע.. אבל הכל תלוי מצב.
כל עוד הוא בחור תורני ומודע לסכנות שבאוני' וממש משתדל להשמר ולהזהר וקובע עיתים, לא הייתי פוסלת בהינף יד. הייתי בודקת ושואלת..
לא לא לא,לא חסר מקומות טובים נפרדיםאורel
ובכל זאת כל מקרה לגופו
שטויות, רוב המקומות הנפרדים הם סוג ב ברמה שלהם.מישהו10

אם לא סוג ג.

אל תכליל ,בשביל להיות מורה לא צריך תואר b.aאורel
מספיק מכללה ,נפרדת ובלי בעיות
אתה מתעלה על עצמך!מוטיבציה
חחחחח (:אורel
הלווו תרגיע!!דניאל55
אני לומדת במקום מעורב.עוגת גבינה.
ואין לי בעה שבעלי העתידי ילמד במקום מעורב.
אין לי בעיה שישוחח עם הבנות ויעזור להן כשיצטרכו.
אני מאמינה וסומכת על בעלי העתידי כשיהיה אחד כזה שידעע לשים את הגבולות שנראות לו נכונות ומתאימות.

לגבי הלזרום. לא נראה לי מתאים בשום צורה.
שיחה עיניינית שרלוונטית לתחום הלימודים נראת לי מצויינת. ולהבהיר מראש שהוא נשוי על מנת למנןע אי נעימויות.

ובלי קשר אני יכולה לומר לך שאצלנו רוב הדתיים מסתובבים קק בגזרת בנים. את לא תראי אותם יושבים בקבוצה מעורבת.
אצלי לדוגמא ברוב ההפסקות אנחנו יושבים כל הכיתה יחד וזה לדעתי בצורה צנועה ומכובדת ועל כן אני לא מונעת מעצמי לשבת עם כולם.
(ולפני שהוא נשוי-מרב.
עבר עריכה על ידי מרב. בתאריך כ"ט בניסן תשע"ד 06:43
היה בסדר שהוא יזרום קצת יותר? שואלת סתם כי מעניין אותי..לא צכה לענות..)
ולי לא היה מפריע. סומכת עליו שהוא יודע מה הגבולות בחברה מעורבת..
(בתור אחת שכשאין לה 'חבר'/מדוייט/איך שלא תקראו לזה בכיף יוצאת עם חבר מהפרנדזון לבד לסיבוב ערב שבת, אבל כשיש מישו זה רק בקבוצה עם לפחות עוד בת אחת.. אז אני לא מצפה ממנו ליותר מזה..)
קצת על השאלה שלי >>סתם אחת =)
אותם בחורים שדיברתי עליהם - יצא לי לדבר עם כמה מהם. הם בוגרי ישיבות, מגדירים את עצמם דוסים, וגם מעוניינים בבחורה דוסית, ולא כמו הבחורות שהם זורמים איתן.
אותי זה קצת עיצבן. איך הם דורשים מ'בת זוגם' משהו שהם עצמם לא עומדים בו?
אני למשל, לא הייתי רוצה בחור כזה.
אז שאלתי את עצמי האם יש בחורות שזה לא יפריע להן. ועניין אותי לשמוע את דעתכם.
ועוד משהו-
דובר כאן על סמארטפון. היו שטענו שיש להימנע ממנו בגלל מה שעלולים להיגרר איתו. אז תהיתי לעצמי האם גם בנושא זה יהיו שיגידו שלמרות שניתקל בחברה מעורבת בהמשך חיינו, אולי עדיף להימנע מזה כשניתן.
תודה לכל העונים!!
אני רק אעיר ואומר שהנושא ניכר בשני המינים.מי האיש? הח"ח!

זכור לי היטב מתקופת התואר באוניברסיטה, איך בחורה (דתית ואפילו מאוד) שקצת חיזרה, הציעה פעם הצעה לא לגמרי נאותה. או בחורה דתית אבל פחות קפדנית, שתמיד כיבדתי ודיברנו יפה, אבל יום אחד במעבדת המחשבים ראיתי אותה בסיטואציה לא צנועה עם בחור (דתי, אבל איך אומרים, ידעתי שאין הרבה מה להחזיק אצלו [וזו זכותו, הוא מחליט על חייו, אני לא מטיף של אף-אחד]). ומצד שני, כבחור דתי, התרחקתי כמטחווי קשת מהחילוניות - ודווקא זה יצר אווירה טובה מאוד איתן, שידעו שאיתי הן יכולות לשוחח בנוחות על לימודים, בעיות ועניינים קורקטיים ללא חששות. מובן שמול בנות דתיות דווקא היה מתח, בדיוק כמו שזה בסניף תנועה מעורב.

ככה שזה תלוי בכל אחד ואחת. איך אנחנו מתנהגים, לאן אנחנו נגררים, האם אנחנו שוכחים את עצמנו והאם חשבנו איפה עובר גבול. ואני נאלץ לחזק את מי שהעיר לגבי רמת לימודים. יש הרבה מקצועות שפשוט חד-משמעית דורשים לימודים מעורבים. פיסיקה מתקדמת (לא, לא מכון לב, ממש לא), מתמטיקה מתקדמת, מדעי רוח מתקדמים (להיות חזקים בתחום הזה זה בטח משהו שלא מוצאים במוסדות השכלה גבוהה באוריינטציה דתית). יש טכניון (שבו כיהן כפרופסור מי שהיה חבר כנסת ושר ויושב ראש של המפלגה הדתית-לאומית, וכיום נשיא בר-אילן), יש אוניברסיטת תל-אביב, יש אוניברסיטה עברית בירושלים. ורפואה על אחת כמה וכמה. פעם בכלל לא הרשו לנשים להרצות באוניברסיטאות, אפילו במוסדות של נוכרים בארצותיהם המשכילות, למשל גרמניה. עוד בתחילת המאה העשרים, כשפעם העירו על כך שאישה מועמדת למשרת פרופסורה בכירה, ושזה לא נאות, המתמטיקאי הדגול והענק הילברט ענה בפשטות "אוניברסיטה היא לא בית מרחץ".

הייתי מציע קצת לנשום עמוק ולהירגע בקשר לנושא הזה.

מסכימה עם כל מילה.מוטיבציה

מזדהה לגבי האווירה הטובה מול סטודנטים חילונים (דווקא בגלל שאני שומרת מהם מרחק והיחסים הם קורקטיים בלבד), לעומת מתח מסוים מול סטודנטים דתיים (לגיטימי, כמובן).

מבינה את הרתיעה.מושית

כשאני ביררתי על בעלי-מאוד נרתעתי מזה שהוא לומד במקום מעורב, ובבירורים שאלתי- והבנתי שזה נעשה בהדרכה ובהסכמת רבותיו- אז נרגעתי..

הבנתי שההיכרות של הרב איתו- היא עמוקה ורחבה- ואם הרב אומר וסומך עליו שלא יתבלבל במקום מעורב- אז מה לי לומר?!

והיום אני רואה שזו הייתה בחירה נכונה- כי מהיכרות רחבה איתו אני רואה שהוא 'יודע' לשמור על עצמו גם בחברה מעורבת ויודע לשים גבולות.

****ונסי

מתלבטת איך להגיב.

פעם חשבתי שעדיף כמה שיותר נפרד.

כיום אני לא בטוחה שזו התשובה התאימה, בכלל.

פשוט, כבר אי אפשר לסגור את העניין. וכשאי אפשר, זה לא בריא. לדעתי. זה נשמע ממש טוב לעשות מאמצים לפתוח מקומות נפרדים. כשזה יהיה אלטרנטיבה לאוכלוסיה מרובה, 50% ~, יהיה ניתן לדון בכך.

מצב של זרימה- תחושה כזו של טשטוש גבולות, זה מצב כואב. ורע.

מה עושים כדי לא להגיע למצב הזה? בעיניי, אי אפשר לומר רק ללמוד במקום נפרד. אחרי הכל (מצטטת) "לא בריא לחיות, מתים מזה". טיעון הסיכון גם הוא מוגבל.

לדעתי, אין ברירה אלא בשלב מסויים לצאת לשטח ולתפקד שם. אם נכשלים שם, צריך לעבוד עוד ועוד. אבל אפשר גם להצליח. גם בניסיון הראשון.

לגבי טיעון המוסריות הכפולה- הציפיה מבת הזוג לעמוד במצב שהוא לא עמד בו- לא מוסרי.

אגב, לדעתי  המפתח בנושאים הללו נמצא במישור נוסף, מלבד הצניעות: הלכות שמירת הלשון.  כשפחות מלכלכים, אפשר לשמור בכללי על רמה עניינית של הנושא והשיחות איכותיות יותר.

שלום.

זה ממש ממש יכול להיות בעייתי!שווה קיראה
זה ממש יכול להיות בעייתישווה קיראה

אני מכירה חברה קרובה שפיתחה קשר ריגשי עמוק עם עמית לעבודה, נשוי, עם אישה, ילדים וזוגיות מאוד טובה.

עיקר הבעיה היא שהקשר התפתח גם מבחינתו... כמובן שאנחנו מדברים על דתיים. אם היא לא הייתה תופסת את עצמה ונלחמת עם עצמה זה היה נגמר רע מאוד. (אגב, גם הוא נלחם. הוא עבר לעבודה אחרת!!) (זה שווה כדי להציל בית יהודי)

די להיות תמימים.

כולנו שומעים סיפורים על דוסים, נשואים, עם זוגיות טובה ומלאת אמון שנפלו ובגדול. בדר"כ עם מישהי מהעבודה.

ישתבח שמו, יש לנו הלכה. שמגדירה מתי מותר להיות בקשר, מתי אסור, עד כמה וכו. וזה ממש לא משנה אם אתה נשוי או לא. (הפוך. אם את-אתה נשוי, זה יכול להיות הרבה יותר חמור...)

בואו נצמד להלכה ונפסיק להיות כאלה זורמים, חמודים, ישראליים...

יש פה משהו אחר לגמריארץטרופיתיפה

לכל אחד יש את הבית היהודי שהוא היה רוצה.

אני לא הייתי מקבלת גם שיחת חולין עם אשה וכך גם בעלי, אבל יש אנשים שאצלם  אין בעיה עם זה והגבול הוא אחר, למשל נגיעה, או נפילה.

ככה שקודם כל את צריכה לדעת איזה בית את מחפשת ולפי זה הכל פחות או יותר נכנס למקומו.

בהצלחה!

כלכך מוכראודהליה

אז בדיוק כמוך גם אני לומדת במקום מעורב,בהתחלה שנאתי כל ק=רגע, מהרבה סיבות אבל אחת מהן הייתה תחושת "שוק בשר, שיש שם.. רואים הרבה חבר'ה עם כיפה שנעלמת פה ושם משנה א לשנה ג או ד . אני אעדיף שבעלי לא ילמד באוניברסיטה מעורבת זה היה מפריע לי מאוד הבעיקר מכיוון שאני יודעת בדיוק מהי ההרגשה.

אני יודעת *עלי* שככ פשוט לפול,בלי לשים לב בכלל.. לאקשור ללסמוך..למה להכנס לכך מלכתיכלה?

אני הייתי מעדיפה שילמד במקום נפרדאמא ל2 קטנטניםאחרונה

אבל במציאות, אין ברירה, גם את וגם הוא תמיד תפגשו גברים ונשים, בעבודה,

בלימודים, בכל מקום, ולכן כל אחד צריך לדעת את הגבולות, אני בכל אופן, הגעתי למסקנה, שעדיף "לשחרר" מאשר להיות חשדן,

זה לא מוסיף לזוגיות, ולא מוסיף לאוויאה הטובה, רק אם יש משהו שבאמת חמור, צריך להעיר, אבל סתם ככה,

לא להציק לבן הזוג על כל חיוך או האפצ'י שהוא עשה לכיוון מישהו זר.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך