צריך\לא צריך לחגוג\ ברור\או כל העולה על רוכחם
אני צריכה את זה לאיזה משהו אשמח אם תענו מפורט בת'כלס מה ה אומר לכם?
תודה תזכו למצוות ![]()
צריך\לא צריך לחגוג\ ברור\או כל העולה על רוכחם
אני צריכה את זה לאיזה משהו אשמח אם תענו מפורט בת'כלס מה ה אומר לכם?
תודה תזכו למצוות ![]()
יש לנו מדינה וזה מספיק בשביל לחגוג כל השנה.
אני חוגגת יום העצמאות ואומרת הלל שלם בברכה.
ב"ה שיש לעם ישראל מדינה משלו 
לא מבינה ולא מסכימה עם כל מי שלא חוגג.
חוסר הכרת תודה מוחלט, לה' יתברך ולאנשי העם הצדיקים שפעלו בשביל המדינה הזאת.
[כן גם אנשים חילונים וכו' הם צדיקים גם אם הם עשו מעשים לא ככ.]
לעומ"ז הרמב"ם שהינו פוסק הלכה שבוודאי שמע על הגמרא שהבאת בכל זאת פסק שקודם כל יעמוד מלך מבית דוד ורק אח"כ יקבץ נדחי ישראל. כלומר קודם כל יתגלה המשיח - יעמוד מלך, ורק אח"כ תתחיל הגאולה. לתוספת עיון גש לארון הספרים שלוף את החלק האחרון ברמב"ם פתח בהלכות מלכים בסופן ולמד היטב.. בהצלחה...
אבל גם חשבון נפש של- מה מצב המדינה היום? איך לשפר? מה זה מדינת ישראל בשבילי? עם ישראל?
בודאי שלחגוג אבל יש דרכים יותר משמעויתיות ממנגל
אע"פ ההגיון התורה וכל מה שאת\ה רוצה..
לא אלך עם כולם להופעה של אייל גולן.
בתור מישהי שלא נולדה בארץ אני מאד מעריכה את הארץ. אפילו שיש כמה דברים במדינה שלא מתנהלים כמו שצריך עדיין זה שיש לנו בכלל מדינה משלנו זה מיוחד, עד לפני 66 שנה לא היה לנו וצריך להעריך אותו.
יש בארץ קושי, יש הרבה בעייתיות, בקטע המדיני -להרבה ממנו בא להתייאש ממדינה שעושה לנו לפעמים כל כך הרבה רע (לפעמים רק לנו כציבור, למרות כל המסירות שיש דווקא בציבור שלנו), ומגרשת אותנו, ומקבלת החלטות חסרות הגיון.
בקטע הדתי- מדינת ישראל לא מגדירה את עצמה על פי הגדרות של הלכה. היא לא מתחייבת לקב"ה ברוב התחומים. יש בה לפעמים תופעות שהן ממש לא לרוחנו, מצעדי גאווה, פתיחת חנויות בשבת. אנחנו רחוקים ממדינה שפועלת על פי היהדות.
ואף על פי כן
זו הארץ שלנו. זה העם שלנו שמרכיב את המדינה, אנחנו חלק ממנו.
אנחנו מאמינים במדינה הזאת. מאמינים זה סוד הקסם. וואלה, קשה פה. לא מושלם. אבל אני מאמינה שיצמח מפה משהו טוב גם אם קשה לראות מעכשיו. אני מאמינה שאנחנו בתהליך של גאולה, שהוא כאיילת השחר- "קמעא קמעא", הובטח לנו שזה לא יהיה שלם מההתחלה. שזה יהיה טוב ורע יחד.
זו המחוייבות שלנו להיות פה ולעשות ככל שאנחנו יכולים כדי לקדם את המדינה הזאת לקראת מדינה יהודית על כל המובנים. אנחנו צריכים להיות פה ולהאיר את הנקודות הטובות ולעשות הכל כדי לכוון את העם הזה לאמת, לצדק ולקב"ה.
להבין שהמדינה הגדולה הזאת היא יותר מסך חלקיה הרגעיים, מממשלה אחת או מנהיג מסוים, ממפלגה דורסנית או החלטות שגויות. המדינה הזאת היא "ראשית צמיחת גאולתנו".
לאחר שהגלו אותנו לגלות בבל 70 שנה? מתי המצב היה יותר קוב לשלמות?
תבינו - ה' נותן לנו מתנה, לחזור לארץ שלנו, להקים פה מדינה ריבונית - זה נס עצום שאתם כיהודים די מפונקים (במובן הטוב של המילה) שלא חייתם בתקופות שזה נראה ממש בדיחה רעה להעלות על דל שפתיך משהו כזה, חלום כזה - אתם, כיהודים מפונקים שגדלו עם כפית זהב בפה בתוך המדינה, עם כל השפע שקיים, עם כל הדברים המובנים מאליהם כמו זה שאתה יכול לשמור שבת בלי בעיה, כמו זה שבפסח יש לך מצות ויין, ובסוכות יש לך ארבעת המינים, ואף אחד לא אונס אותך להמיר את דתך כמו בספרד, ואף אחד כבר לא מצליח להוביל אותך לתא גזים או לפרוע בך כמו ברוסיה - כן, מנסים להשמיד אותנו, אבל לראשונה זה 2000 שנים מי ששומר עלינו זה אנחנו בעצמנו ולא הפריץ הגוי שיום ירצה לשמור יום לא ירצה ואנחנו נמות...
אנחנו, יהודים מפונקים שכמונו - לא מסוגלים עד הסוף לקלוט מציאות של גלות, ולכן קל לנו להיות קוטרים שכאלו, לבכות שהמציאות עכשיו הגיעה "רק" ל30 אחוז, ולא למאה אחוז - אבל אנחנו לא זוכרים שהמציאות קודם הייתה 0.00001 אחוז!!!! המצב השתפר פי מליארדים מאז שהוקמה מדינת ישראל - ואנחנו בכל זאת לא מבינים מה יש לחגוג את הקמתה. מדהים.
- אתחלתא דגאולה שאפשר לראות ממש!
אחרי 2000 שנה בגלות אנחנו מקמים מדינה, מצטער אבל לא ממש הבנתי את השאלה, מאיזה טעם אני לא יחגוג את יום העצמאות?
אני לא יכול להבין מי שלא חוגג אותו, ומי שלא חושב שהקמת המדינה הוא התחלת הגאולה. אחרת למה שהאמין שביאת המשיח מתקרב?
שיהיה לנו בעז"ה חג שמח!
מישהי=)
מישהי=)אחרונה
טובי =][=(ממלכתים שכמונו)
כך כינה הרצי"ה את מי שאינו מאמין במדינה.
הזמן הכי טוב בשבילנו
)
ממליץ לראות בספר אור הרעיון של הרב כהנא, עמודים שמג-שמד.
אם חוגגים על השלטון "היהודי" שיש לנו כיום במדינה אז אני לא רואה סיבה לחגוג. שאף אחד לא יתבלבל השלטון היום אינו זה שציפינו לו כל שנות הגלות.
ועכשיו אשאל שאלה מהיכן בכלל הגיע לנו העניין לחגוג את הקמת המדינה, הרי לא על כל התקדמות בגאולה אנו עושים חג?
אם נביט להלכה רגע יש הלכה בשו"ע איפשהו סביב הלכות תשעה באב שמי שרואה ערי יהודה בחורבנן צריך לקרוע את בגדיו ולומר איזה פסוק שקשור לחורבן (לצערי אינני זוכר).
רוב אם לא כל נושאי הכלים על השו"ע אומרים שהגדר לחורבן או בניין זה השלטון. אם השלטון הוא של גויים (לדוג' החלק בחברון שאינו בשליטה יהודית) אפילו אם העיר מלאה יהודים זה נקרא שהעיר חרבה.
לעומת זאת אם השלטון הוא יהודי אפילו אם כל תושבי העיר הם גויים העיר אינה חרבה ולא קורעים עליה.
וכאן נחזור לעניינו בה' באייר תש"ח הרבה חלקים מארצנו הקדושה בבת אחת עברו מחורבן לבניין ועל זה ראוי לשמוח, להלל ולשבח לה' יתברך על טובו וחסדיו הגדולים עלינו.
בימי הגלות - או לכל הפחות, שלב ראשון בשלטון?
ברור, תמיד הכי קל לשאוף ישירות למאה אחוז ומושלם. יודע מה - החרדים ציפו ישר למשיח, לכן שום דבר מכלום לא יספיק להם עד שהמשיח יגיע, ועל כלום הם לא יגידו תודה.
זה לא אומר שזה כלום מה שיש עכשיו.
ולעניין - אתה חוגג את הנס האלוקי, את כך שאבא שבשמיים, הרחום כל כך, ריחם עליך והעניק לך בטובו מתנה שאלפיים שנה יהודים התפללו אליה - לחיות במדינה יהודית ריבונית לעצמה. כן, ג-ם אם היא חילונית. כן, ג-ם ם היא עושה הרבה דברים לא טובים.
איך הגדיר את זה יפה אחד בפורום אחר - אנחנו חוגגים את המתנה שה' העניק לנו ברוב חסדיו - זה שיש אנשים שונים פה ושם שקצת או הרבה קילקלו - זה לא אומר שלא צריכים לחגוג את הנס הזה.
רק שתדע, שלדעתי סבא רבא רבא רבא שלך, אם היית מעיז להגיד לו שיש יהודים שלא שמחים וחוגגים את המתנה הנפלאה שה' נתן לעם ישראל כיום, להיות עם ריבוני בארצו - הוא היה נדהם וכועס מאוד.
התקווה הייתה לשוב לארץ אבותינו ולבנות בית מקדש ולא להקים שלטון שמורכב מערבים שונאי ישראל..
עובדה היא שגם אתה מתפלל בכל יום השיבה שופטינו כבראשונה ומלכות דוד עבדך מהרה תצמיח, משום שאף אחד לא באמת חולם להישאר עם שלטון מטופש שכזה. זוהי אינה התחלת הגאולה אלא העצמת חושך הגלות כי כאשר אנשים קוראים לחושך אור אין לך סימן גלותי חזק מזה...
אם המדינה הייתה קמה לאור התורה ומקיימת את מצוותיה,הסיבה הייתה כי ככה ה' אמר.
ולא בגלל שטויות כמו השואה,השואה זה עצוב ונורא,אבל לא בגלל זה "מגיע" לנו מדינה בארץ ישראל.
(מסכימה עם דבריך פחות או יותר)
אשמח אם תראה לי באיזה מקור שהוא הלכתי או אמוני שכתוב בו שהגאולה תגיע בבת אחת ושמדינת היהודים חייבת לקום ישר כמדינה המיוסדת על אדני התורה בלבד, וכל מדינה יהודית שתקום ללא מחויבות מוחלטת לתורה היא לא מדינה יהודית אלא רק "החלפת שלטון" - אשמח שתראה לי מקור הלכתי כזה, אבל לא נראה לי שהוא קיים.
לראות רק שחור ולבן זה יכול להיות נוח אבל זה עיוורון חמור שמצריך בדיקת ראייה דחוף. ככה אמרו לי פעם, וכיום אני מסכים עם זה.
לגבי הקטע הטכני - מצטער, אבל בעניין הטכני של איך קמה מדינה ליהודים - אתה לא יכול לחלוק על העובדה שהשואה הייתה גורם מרכזי שהניע את אומות העולם לאפשר את זה.
אבל ברור שעם פינוק כמו שיש לנו היום, שיהיה לך קל לדבר ככה. אם היית חי לפני 300 ו400 שנים, היית מתפלל אפילו למדינה כזאת, העיקר מדינה עם שלטון י-ה-ו-ד-י, שיהודי בה יכול להיות יהודי, ושהיא על אדמתה.
גם אני רוצה גאולה שלמה, גם אני רוצה מדינה שר-ק שומרת הלכה. זה לא אומר שאני כמוך אכפור בטובה הגדולה, בנס הענק שה' עשה לנו. אתה רוצה לכפור בטובה - תכפור. רק לפחות תהיה מודע לכך. כי חוסר המודעות זה הדבר העצוב ביותר, לכל בנאדם בעולם.
ולהתכחש לנס הברור הזה והגלוי לעיני כל - זו בעיה גדולה..
![]()
הגענו לארץ? יופי.
אין חיוב לשמור שבת.
אין איסור לחלל את יום כיפור, היום המקודש ביותר לעם ישראל.
אין הבדלה בין יהודי לגוי.
ארץ ישראל לא כבושה.
אין שלום בארץ.
יש טרור.
יש פיגועים.
מגייסים את לומדי התורה.
בצבא מחייבים חיילים להקשיב לשירת נשים,
ובד בבד לפנות יישובים.
המשטרה כובשת בתי כנסת וישיבות [בארץ ישראל!!!] והופכת אותם לבסיסים.
מקציאה מליונים למיגור פעולות של הגנה מפני האויב הערבי.
ועוד לא התחלנו.
את זה שאתה חי פה עם צבא שמגן עליך ולא מובל "כצאן לטבח"...
את זה שיש לך בכלל צבא ומדינה וזה לא משנה בכלל כמה בעיות יש...
תגיד, יצא לך ללמוד את ספר מלכים? את הפרקים של אליהו? אליהו הנביא כמעט המית את עמ"י בגלל כל הקיטרוגים ולשון הרע עליהם...והוא היה במקום רוחני הרבה יותר גבוה משלך...אז כמו שכתבתי כבר בתגובה לשרשור על יום השואה לא תזיק קצת אהבת חינם.
וכן. אני חוגגת את יום העצמאות בשמחה עצומה ועם הלל בברכה ומנגל עם המשפחה
"וכי אין בתחיית ארץ היהודים, בריבונותה, בקיבוץ גלויות, שום טיפה של ההבטחה שה' הבטיח (דברים ל:ג): "ושב ה' אלוקיך את שבותך ורחמך ושב וקִבצך מכל העמים אשר הפיצך ה' אלקיך שמה"? וכי נצחונות אדירים ונפלאים שלא יֵאמנו, נצחונות בארבעה ימים ובששה ימים שבהם דרכנו על במות שונאינו הרבים כחול על שפת הים, ולהם נשק אדיר, אינם סימנים שאין מגולים מהם? האם הרמה מעפר שואה ומשפלות שלא היתה כמותה, ולבישת בגדי תפארת העם, ותבוסת האויב שקם להשמידנו, ושחרור אדמותינו הקדושות שלא מיללנו ולא פיללנו שיחזרו אלינו, דברים של מה בכך הם? ואת כל זה ראינו, נסים ונפלאות בגלוי, ולא רק שלא הכרנו את נסֵינו אלא שזלזלנו בהם. איך לא כרענו ברך בהשתחויה ובהודיה? איך לא נפלנו על פנינו בהודאה ובגילה, בהכרה ובהוקרה, בהלל ובשבח לקוננו? וכי יש קץ מגולה מזה? הוכינו בסנוורים ולא קלטנו את מה שעינינו רואות. נוגענו בקהות חושים כתוצאה ממחלת הגלות, המשחיתה את הנפש והנשמה והופכת את עם ישראל לזה שנאמר עליו (ישעיהו ו:ט): "שמעו שמוע ואל תבינו, וראו ראו ואל תֵדָעו". וה' ירחם.
וכי מהתל בנו הקב"ה בזה שנקבצו לא"י מיליונים מעם ישראל? וכי הקמת מדינה עצמאית בעלת ריבונות, שלא היתה כמותה מימי החשמונאים (ובודאי גם אז לא הגיעו לְמה שיש בימינו), דבר של מה בכך הוא, מילתא זוטרתא? וכי אפשר להשוות מדינה יהודית ריבונית למחשבי הקץ ונביאי השקר כגון שבתאי צבי יש"ו, שאכן ניבאו שקר ולא הצליחו להחזיר אפילו חלק זעיר מהעם לא"י, ובודאי שלא הקימו בה בית ריבוני? לא ולא! ומי שאינו מבין שמה שראינו בימינו הם נסי ה' ונפלאותיו הגדולים, ומכנה אותם מעשה שטן וסט"א, טוב סופו מלידתו, שהרי כופר הוא באותות ובמופתי הקב"ה. אחרי שאמרו חז"ל (חולין ז
"אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מכריזין עליו מלמעלה", איך יעלה על דעתנו שהקמת מדינה וקיבוץ גלויות של מיליונים, מעשה שטן הוא, רח"ל?
ואם ישאל השואל, כמו ששואלים רבים וטובים: איך נוכל לומר שהאירועים שאירעו בימינו, והקמת מדינה יהודית, יד ה' הם, כאשר אלה שהקימו את המדינה רשעים וכופרים היו? התשובה היא, שאכן רשעים היו, פורקי עול ורובם מומרים להכעיס, שנוסדו יחד על ה' ועל תורתו בנסיון לנתק את מוסרותיהם, את עול מלכות שמים, ולעולם ישלמו על פשעיהם הזדוניים, ובמיוחד על רציחת נשמותיהם של רבבות (ויותר) יהודים תמימים שעלו ארצה ותורתם בידם; יהודים שניצחו את הגוים בגלות ונוצחו על ידי יהודים רשעים, ואוי לאותם "אוהבי חנם" שמנסים לחפות על רשעים אלה ועל מעשיהם. ולמרות כל זה, ואע"פ כן, אין לזה כל קשר להקמת המדינה, שהיא אכן יד ה', על פי כל כללי קידוש השם שכתבנו לעיל, שהקב"ה ניכר ומומלך כמלך מלכי המלכים רק על פי הופעת גבורתו וכחו בעולם; ושהגוים מודדים את כחו ואת גבורתו על פי כחו או שפלותו של עמו, עם ישראל; ושלמרות שלא יהיו ישראל זכאים לגאולה וישועה, מ"מ הקב"ה מצילם כדי לקדש את שמו."
יש הבדל בין הממשלה לבין המדינה.
2000 שנה חיכינו למדינה. שלטון עצמאי סופסוף והוא אפילו בארץ ישראל!!
איך אפשר להתכחש לכאורה לנס הגלוי הזה??
לעומת זאת יש את הממשלה שנגדה אנחנו נצא בחירוף נפש להילחם על צביון המדינה וכו'.
הממשלה היא רעה/גרועה/דפוקה/מה שלא תגיד = אבל המדינה היא יסוד גאולתינו!!
תסתכל על הצד החיובי!!! (והצד החיובי ה-ר-ב-ה יותר גדול מהד השלילי) פסדר צריך לתקן כמה דברים בחיים לא הכל 100 אחוז!! אבל לא לחגוג את ראשית צמיחת גאולתינו??לא לחגוג שיש לך צבא שישמור עליך(ב"ה)??
למה להסתכל על הרע??למה???
לא אמרתי לא לחגוג את הנס,יש לחגוג אבל מההיבט של הצלת עם ישראל וביטחונו. איך אפשר לחגוג קומה של מדינה שחרתה על דגלה עיצוב דמותו של יהודי חדש שמנותק מערכי תורתו. איך אפשר לחגוג קומה של כנסת ישראל שבתוכה יושבים שונאי ישראל. זו לא גאולה זו גלות מרה ואיומה אתם צריכים לדעת לעשות הפרד ומשול בין הטוב לבין הרע ואת הרע יש להוקיע ובטח שלא לקדש אותו ולומר עליו הלל בברכה.
א,אאין ספק שב-ה' באייר היה נס.וזה יום גדול לעמ"י. כי א"א לדעת אם היינו פה היום אם לא היה קורה הנס הזה.
אבל, ופה מגיע ה-אבל הגדול
-
זה פשוט לא.
ארץ ישראל לעם ישראל עפ"י תורת ישראל. בהקמת המדינה היה משו בעייתי, סוג של כפירה.
אני לא מאמינה בזה. זה לא האידיאל. זה לא משו שאנחנו אמורים לשמוח בו. קשה לי עם זה שקם פה שלטון כמעט בלי שום קשר לתורה..
אנחנו צריכים לצפות לגאולה מאוד, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים למנות לעצמנו פה איזה ראש ממשלה שמאיפה בדיוק הקשר בינו לבין התורה, ליהדות?
אנחנו יהודים ואנחנו צריכים להשתדל לעשות מה שהקב"ה רוצה ממנו. לא להיות עם גאווה כזאת ש'אנחנו בכוחנו ועוצם ידינו' נביא את המשיח וכן- המדינה היא ממש הגאולה. כן כן אנחנו ממש בדרגה, בזכות המדינה הגאולה התחילה! [אני צינית כמובן
]
די. בואו נרגע שניה. אנחנו רוצים גאולה. אבל רגע, בענווה. זה יגיע. אם נאמין.ובסבלנות.
צריך בעיקר להתפלל, אבל להשתדל גם לעשות מה שיכולים.. אבל רק לפי התורה, רק עם הנחיות של אנשים שגדולים בתורה, ורק עם ענווה.
מה שבטוח כרגע זה לא מציאות נכונה, קיומה של ה'מדינה' רק מעכב את הגאולה.
זה מה שאני חושבת. אני יודעת שאני קטנה מרבנים, ומעוד אנשים גדולים שמאמינים במדינה.
אז אני אומרת את זה באמת לא מתוך התנשאות עליהם. באמת לעניות דעתי..
אז אני לא יודעת בדיוק מה אני עושה ביום העצמאות. אני רק יודעת שקשה לי עם זה מאוד.
ושהלוואי שכבר תבוא הגאולה!!
זהו.
את חנוכה אתם חוגגים?!?
למה?!?
כי נעשה נס נכון מעטים מול רבים וכו'
אז למה את יום העצמאות לא?!?
היה שם נס גדול מאוד מי שיקרא את הספר של הרב דרוקמן יגלה שיש חובה לחוג חג כזה...
אגב מה מפריע לך לומר הלל??עולה כסף?אתה בסך הכול מפאר את ה לא את ביבי או בן גוריון
מפריע לך לעשות מנגל\לראות חידון תנ"ך וסרטי בורקס??
מה מפריע לכם לחוג את היום הזה
אולי ואני מדגיש אולי אין שלטון כמו שהרב כהנא ואתם רציתם כלומר לשיטתכם מדינת דת...(שאין לה מקום כיום) שתפעל על פי הסנהדרין והתורה אז תמשיכו לחלום ולחשוב אני נהנה במנגל ובחידון תנך ובסרטי הבורקס שלי...
ואני מאחל לכם חג עצמאות שמח
כיום זה השלטון שיש טוב לכם אחלה מצוין לא טוב לכם שבו בבית ותתמרמרו רק בבקשה ממכם
היות ויש לי מכרים עם דעות כמוכם כלומר אנטי חג אל תהיו כאלה אנשים רעים ותפריעו להלל בבית כנסת לא מתאים לכם צאו שקט בלי בלאגן!!!!!
חג שמח!!!
מאיר
שלא היה לי נעים לקרוא, בטח שלא להגיב עליה. וגם לא הבנתי למה שרשרת אלי דווקא
מעכב את הגאולה.
נדמיין מצב רגע שהמנדט הבריטי ממשיך כאן, אין מדינה. הערבים ממשיכים לפרוע בנו, הבריטים לא מאפשרים לנו לאסוף נשק משל עצמנו, וכל נשק שלנו שהם תופסים הם מעבירים לערבים. בפרעות של ערבים מולנו הם מתערבים מעט מעט רק בסוף אחרי שהמון יהודי כבר נהרג.
מליוני יהודים מכל ארצות העולם לא יכולים לעלות לכאן כי הבריטים לא מרשים, זה המקום שלהם והם מחליטים. היהודים בארצות אירופה המדממות מגורשים ממקום למקום כי אין להם כבר בית לאחר השואה ואף אחד לא מוכן להשיב להם את הרכוש שלהם. לאט לאט הניצנים האחרונים של הנאצים מתחילים להשמיד את אחרוני היהודים שנשארו באירופה. לאף אחד בעולם זה לא משנה, לא מזיז.
גם בארצות האיסלאם מתחילים להתנכל ליהודים בארצות שלהם, על כך שאחיהם בפלשתין מעיזים לצאת נגד המהון הערבי. האומה היהודית בארצות האיסלאם מושפלת, מדוכאת.
אני לא נולד כי ההורים שלי לא יפגשו לעולם. אלי לא יוולדו. רבים מהפורום כאן לא יוולדו. אולי אפילו את בעצמך לא.
עד היום הזה, עם ישראל יישאר בנחשלות, מנותק ומפורד בין האומות, לא יוכל לקיים כמו שצריך מצוות, בטח לא בעולם שבו אם אתה לא עובד ביום שבת מעיפים אותך לכל הרוחות, ומי שמע בכלל על "מפעל יהודי", פחחח...
עם ישראל גם לא גדל בקצב שהוא גדל כיום, בטח שלא - רבים ממנו עדיין נשארו בארצות אפריקה הנחשלות. רבים מתים במחלות זיהומיות של אפריקה.
עולם התורה נשאר מדולדל לחלוטין, 98 אחוז מספרי החידושים של עשרות השנים האחרונות - לא נכתבים.
להמשיך או שהבנת את המסר?
במצב כמו שאני תיארתי - איך בדיוק הגאולה מקודמת מהר יותר מאשר עם מדינה?
מה שעשית עכשיו היה פחות או יותר כפירה בטוב שה' נתן לך. את כופרת בה' בגלל שברוב חוצפתו הוא הביא לך ר-ק סובארו יד שלישית, ולא לימוזינה מבריקה מהניילונים, כדי לצאת מהגלות.
איפה קראת שהגאולה תבוא בבת אחת, שהמדינה תוקם בבת אחת בקשר אמיץ של עם ישראל-תורת ישראל-ארץ ישראל?
מניין לך שזה לא בא בשלבים, קודם כל עם, אחר כך ארץ, ובסוף תורה - ועם וארץ לבד, זה לא אומר שבגלל שהרבה כופרים וחילונים ישנם, אזי המדינה לא שווה כלום - זה רק אומר שהקרקע מכינה את עצמה - ה' מכין את הקרקע, לשלב השלישי והאדיר מכולם.
בקום זה את בוחרת לבקש מה' שלא יביא לך את שני השלבים הראשונים אם הוא לא מוכן באותו זמן בידיוק לבהביא לך גם את השלב השלישי של התורה. זה קצת חוצפה מצידך לקבוע לה' את סדרי הגאולה, את לא חושבת?
(שום דבר מכאן לא אישי, זה לא נכתב ספציפית אלייך אלא כתגובה כללית, פשוט לשרשר אליך נראה כפלטפורמה הכי נוחה)
איפה יש יותר סיכוי ליהודי יותר לחזור בתשובה ?
איפה יש ליהודי יותר מצב לחיות ברוגע?
איפה יש יותר התבוללות?
אז אחרי כל זה את משווה ואומרת שהמצב בארץ לעומת הגולה לא משהו אז כן אנחנו לא אומרים הלל ביום העצמעות לממשלה ואל שיש חילונים אנחנו אומרים תודה להקב"ה על ההתקדמות
אגב אני עולה אז אני יודעת על מה אני מדברת
כנס לארץ מולדת.
מה השאלה???אחרי 2000 שנה שהיינו בגלות זה לא נס שהקמנו מדינה??יאללה על האשש!!!
יום בו נקבע שתהיה מדינה ליהודים אחרי 2000 שנות גלות,
לאחר התלאות שעברנו, הקשיים הרדיפות...
סוף סוף-מדינה משלנו.
אנשים הקריבו את עצמם למען מדינת ישראל, בזכותם ובזכות הקב"ה אנחנו חיים כאן.
אף אחד לא האמין שנקים מדינה, והצלחנו!
אז זהו יום שמחה או לא?
לא צריך להכיר במדינה כלגיטימית כי היא באמת צריכה להתחלף ועדיף כמה שיותר מהר,
אבל לחגוג את העובדה שיותר טוב/להודת על כך לה׳ בהחלט שיש מקום.
מה זה משיח? מה זה ימות המשיח? ימות המשיח, לפי הגמרא, אינם שונים מזמנם של האמוראים ובעצם מכל זמן אחר. לפי דבריהם , יש רק הבדל אחד והוא -- שעבוד מלכויות. לכן, היום זאת לא אתחלתא דגאולה ולא שום התפתלויות כאלה ואחרות. היום, זאת הגאולה. במלים אחרות : אלה ימות המשיח. היום אלה ימות המשיח.
ה' עשה את שלו. זה שאנחנו לא בדיוק שולטים בהר הבית וביהודה ושומרון -- זאת אשמתנו ואין לנו על מי להלין חוץ מאשר על עצמנו.
מי שמוטרד מזה שלא כל עם ישראל הם שומרי מצוות , כדאי שישים לב שכל אחד ממלכי ישראל ויהודה , כל אחד מהם היה משיח ה'. הם עשו את הרע בעיני ה' ואת כל תועבות עמי כנען, אבל אלה היו משיחי ה' ולכן אלה היו ימות המשיח.
איך אפשר לומר שאחרי השבר הגדול, שבו איבדנו שליש מעמנו, יהיה ליבנו כל כך גס במתנה שקבלנו ,שלוש שנים בלבד אחר כך, מדינה משלנו. ובאשר לזה שבראש המדינה חייב לעמוד איש מבית דוד, הדמות הזאת היא רק סמל לשלטון עצמי. לגמרי לא ברור שרצון ה' שיהיה לנו מלך. שמואל הנביא לא רצה בתחילה להמליך מלך על ישראל. והוא הזהיר אותם שהמלך עלול לדרוש מהם דברים שהם לא רוצים וכו'.
מה השאלה?! 2000 שנה היינו בגלות בלי מדינה בלי ארץ.. והיום שיש לנו ארץ מה השאלה בכלל?! הקטע הוא שאנחנו נולדנו לזה נולדנו למדינה קיימת הסבים והסבתות שלנו עוד היו לפני קום המדינה להם זה לא מובן מאליו מה שיש היום..
אבל אני לא אוהבת שקוראים לזה "חג עצמאות" כי בכל זאת זה לא חג אלא יום של שמחה שקבעו לכבוד הקמת המדינה![]()
בס"ד
ברור שחוגגים, כהוקרה למצב הטוב שלנו.
שאנו צריכים להבין ולהכיר שאנחנו במצב מצויין ושה' נתן לנו את המדינה בחסד ממש!!
גם חלק מהחגיגה זה על הנס הגדול שהיה באותו היום-שניצלנו ברוך ה'.
כמובן שהמדינה היא התחלת הגאולה כדברי הרצי"ה ואנו ממש קרובים למשיח.
חג שמח![]()
זה הצגה של עמדה אחת (ואפילו לא זאת הנכונה..
)
יום קבלת העצמאות ותחילת ראשית צמיחת גאולתנו.
ברור שחוגגים את יום העצמאות.
פורים הוא הגאולה? חנוכה הוא הגאולה? לא, מודים לה' על הנס שעשה לנו .
גם ביום העצמאות- מודים על הנס בהקמת המדינה- עם ישראל נהיה ריבון בארצו לאחר אלפיים שנות גלות, והוסרה ממנו סכנת הנפשות שהיתה בחוץ לארץ.
אפשר לדון האם המדינה היא ראשית צמיחת גאולתנו, אפשר להגיד שיש עוד הרבה מקום לשיפור, אבל הכרת תודה בסיסית לקב"ה על נס הקמת המדינה-זה לכל הפחות המשמעות של חגיגת יום העצמאות.
לענ"ד, מי שלא מודה לה' על היותנו עם חופשי בארץ הקודש הוא ממש כפוי טובה..
בנוסף- מי שרוצה לקרוא את הדברים של הרב אליעזר מלמד-
שאלה: האם יש קדושה ביום העצמאות, או שמא הוא עניין לאומי בלבד שאינו קשור לענייני תורה וקדושה – כפי שטוענים החרדים? האם העובדה שהממשלה ובתי המשפט אינם מחויבים לשמירת תורה ומצוות, אינה סיבה שלא נשמח ביום העצמאות?
תשובה: בשלוש קדושות נתעטר יום העצמאות:
א) בקדושת מצוות יישוב הארץ.
ב) בקדושת התקיימות דברי הנביאים וקידוש ה' לעיני העמים.
ג) בקדושת הצלת ישראל מיד צורריהם.
ולכן למרות חולשות גדולות ולעיתים אף מעשים רעים שנעשים על ידי שרים וראשי ממשלות, מכל מקום השמחה וההודאה שלנו על יום העצמאות שרירה וקיימת, שכל שלוש הקדושות שביום העצמאות נשארו במקומן.
קידוש השם ואתחלתא דגאולה בעת ההכרזה על הקמת המדינה חזר העם היהודי לקיים את מצוות יישוב הארץ, שעיקר עניינה הוא שהארץ תהיה בריבונות ישראל, כפי שנאמר: "והורשתם את הארץ וישבתם בה כי לכם נתתי את הארץ לרשת אותה" (במדבר לג, נג). "הורשתם" הכוונה כיבוש וריבונות. "וישבתם" הכוונה ליישבה שלא תהיה שוממה. וכן נאמר: "וירשתם אותה וישבתם בה" (דברים יא, לא). וכך הגדיר הרמב"ן את המצווה: "נצטווינו לרשת את הארץ אשר נתן הא-ל יתעלה לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב, ולא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה" (הוספותיו למצוות עשה ד. וכן מבואר בבית יוסף וב"ח או"ח תקסא, מ"א א, מ"ב ב, שהגדרת החורבן תלויה בריבונות).
בהקמת המדינה הוסרה חרפת הגלות. דורות על דורות נדדנו בגלות, עברנו השפלות איומות, שוד ורצח. היינו ללעג וקלס בגויים, נחשבנו כצאן לטבח יובל, להרוג ולאבד למכה ולחרפה. זרים אמרו לנו, אין לכם עוד תוחלת ותקווה. זה היה מצב של חילול השם נורא, מפני ששמו של הקב"ה נקרא עלינו, וכשאנו מתבזים גם שמו של הקב"ה נעשה מחולל בגויים (ע' יחזקאל לו).
יתר על כן, נביאי ישראל התנבאו בשם ה': "ולקחתי אתכם מן הגויים וקיבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם" (יחזקאל לו, כד). "ובנו בתים וישבו ונטעו כרמים ואכלו פריים" (ישעיהו סה, כא). "עוד תטעי כרמים בהרי שומרון נטעו נוטעים וחיללו" (ירמיהו לא, ד). וכן בפסוקים רבים. אבל אחר שעברו כל כך הרבה שנים ודבר ה' טרם התקיים, התגבר חילול השם בעולם, ושונאי ישראל כבר גמרו בדעתם כי אבד הסיכוי שעם ישראל יחזור לארצו. ואף חז"ל הפליגו מאוד בערך נס קיבוץ הגלויות עד שאמרו: "גדול קיבוץ גלויות כיום שנבראו בו שמיים וארץ" (פסחים פח, א).
והנה אירע הנס, דבר ה' קם. והיה זה קידוש השם גדול ונורא, שהלך והתעצם במלחמת ששת הימים, עת שחררנו את ירושלים ואת הערים הקדושות שביהודה ושומרון.
תהליך זה של קיבוץ הגלויות והפרחת השממה, שקיבל דחיפה עצומה בעת הקמת המדינה, הוא התחלת הגאולה. וכפי שאמר רבי אבא: "אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר: ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא" (סנהדרין צח, א). ופירש רש"י: "כשתיתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר".
ביום העצמאות ניצל עם ישראל מעבדות ויצא לחירות: מעבדות של שעבוד מלכויות על כל הכרוך בכך לעצמאות מדינית. ומתוך כך גם נעשתה לישראל הצלה ממשית ממיתה לחיים, שעד אז לא יכולנו להתגונן מפני שונאינו שרדפו אותנו, ומאז בחסדי ה' אנחנו מתגוננים ומנצחים. ואמנם עדיין לא כלו שונאינו העומדים עלינו לכלותינו, אבל לאחר הקמת המדינה כבר יש לנו בחסדי ה' צבא, ויש לנו כוח להתגונן ואף לנצח.
במשך יותר משישים שנות קיום המדינה נהרגו במלחמות ובפיגועים מעט יותר מעשרים אלף נפשות קדושות. אולם רק שנים אחדות קודם להקמת המדינה, בעת השואה האיומה, נרצחו במשך חמש שנים למעלה משישה מיליון יהודים קדושים. יותר מפי שלוש מאות. זה ההבדל בין מצב שבו אנו נמצאים בארצנו ויש לנו יכולת להתגונן ולהילחם למצב שבו אנו בגלות ואין לנו יכולת להתגונן.
ואף ליהודים החיים בכל ארצות פזוריהם נעשתה ביום זה הצלה, שיש להם מדינה שמוכנה תמיד לקולטם, ואף פועלת למענם בזירה הבינלאומית. לפני תקומת המדינה, לא התחשבו כמעט בטענות היהודים נגד הרדיפות האנטישמיות הרצחניות שהתחוללו בארצות שונות. לאחר קום המדינה, אף המדינות המרושעות ביותר נאלצו להתחשב בפעילותה של מדינת ישראל למען היהודים המתגוררים בהן. אפילו המשטר הקומוניסטי נאלץ להתגמש ולהתיר ליהודים לצאת מאחורי מסך הברזל, דבר שלא ניתן היה להעלות על הדעת לפני הקמת המדינה.
תפוז
יהלומית14למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.