אהלן... 
יאפ. מכירים את זה.
תופעה זו נקרת אצל חז"ל - "נהמא [=לחם] דכיספוא [של בושה]"
אם נלך לדודה להתארח אצלה...
ביום הראשון - סבבה. יתנו לנו לאכול , יתנו לנו לישון ו...אנחנו נרגיש מצוין.
ביום השני...כן , זה ממש כיף שנותנים לי הכל - חינם...בלי טירחה..
ביום השלישי - כבר נשאל - דודה? את צריכה עזרה? אולי שם? אולי פה?
אנחנו כבר נתחיל להרגיש "באסה" בזה שאנחנו מקבלים חינם. כאילו...זה נהיה כבר לא כיף!
אז...ננסה לעזור בדברים למי שנותן לנו כדי שה"נתינה" שלו לא תהיה בחינם...
כי - זה לא כיף ולא נעים לקבל בחינם!
"יגיע כפייך כי תאכל - אשרייך וטוב לך" - טוב לך!! זה טוב לי לקבל דבר אחרי שעמלתי עליו -
אז אני לא מתבייש - אז אני מרגיש יותר כיף!!
כך הוא טבעו של האדם. הוא לא אוהב לקבל דברים ב"חינם" יותר מידי כי...
זה נהיה "נהמא דכיסופא".
[אגב - זה גם מסביר גם למה באנו לעולם לעמול ולא ישר ל"עולם הבא"...אבל זה כבר דיון אחר.]
טוב , אז...מה עושים?
יש כמה פתרונות שיעזרו בדבר -
* לתת - תעזרי הרבה להורים שלך! אני מאמין שגם עד עכשיו היית עוזרת -
אבל עכשיו יותר. בשטיפת הבית , הכלים , כביסה , שמירה על האחים...
"אמא , את צריכה עזרה?" "אבא , יש משו לעזור?" - כן. לברר , לבדוק ולחפש - איפה אפשר לעזור...
ואז - את תרגישי ש...מגיע לי הכסף הזה! את כבר לא תתבישי בו...הוא לא בא לך חינם - הוא בא לך
על מטרה , מאמץ שעשית! זה כבר לא "נהמא דכיסופא".
* תשיגי גם בעצמך - אם את יכולה ללכת לעבוד ב"ביביסיטר" וכדו'...תצאי לעבוד. הרבה היום בגילאים האלה
יוצאים לעבוד...ואז תוכלי גם לקחת ממהורים שלך פחות כסף וממילא ההרגשה שלך תהיה יותר טובה.
* להפחית בהוצאות - נכון. יש דברים שהם "חובה" לעשות אותם - כסף לאוטובוס , מתנה לחברה וכדו'...
אבל גם בהם...אפשר להשתדל לחסוך. הוי אומר - לא חייבים לקנות לחברה משו ב...הרבה כסף!
אפשר גם דבר דיי זול שנראה ממש נחמד. צריך לחפש דברים כאלה...יש כאלה - מוצאים.
אבל - ב"מותרות" - מומלץ להפחית! הוי אומר מותר וכדאי לפעמים ללכת לפיצה , ל"שופינג" וכדו'...
אבל - לפעמים כן...ו....לפעמים לא. לא צריך להגזים. אם עד עכשיו היית הולכת פעמיים בשבוע ל"שופינג"
את יכולה להוריד את זה לפעם אחת. זה יוריד לך את ההוצאות - יתן לך הרגשה יותר טובה...
מקוה שקצת עזרתי.
בשורות טובות.
בהצלחה!!