זכויות שמורות, רק רצוה לדעת מה אתם חושבים.יוצרת

הסיפור לא משקף דבר על חיי הפרטיים!
אני שמחה ומאושרת בחלקי ובמשפחה שלי ברוך ה'!

אם זה יעניין חלק מהקוראים(אם יהיו כאלה בכלל) אני אעלה את ההמשך

בס"ד

איזה שם מוזר יש לי..מה ההורים שלי בכלל חשבו כשהם קראו לי ככה?
הם רוצים שיהיו לי חיים אומללים?
רק עוד שנה וחצי ואני אוכל סוף סוף לשנות אותו! להתחיל חיים חדשים!
יודעים מה? עזבו את השם..עוד חצי שנה אני אהיה גדולה באמת! לוקחת אחריות על החיים ובין היתר על השם שלי, אני מחליטה כי אני בוגרת ואחראית!

אני בדרכי למשרד הפנים, זהו אחת ולתמיד להיפתר מהדבר הזה שרודף אותי כל חיי, שבגללו אני לא הכי הכי אלא רק הכי.
אני יפה, אני חכמה, אני חברותית אבל השם הזה! הוא הורס לי הכל!
כמה דברים יכלתי להרוויח בחיי אם לא היה לי השם הזה, כמה דברים פספסתי בגלל השם הזה.. כמו קללה שרודפת אותי ולא מרפה!
אבל, למה באמת ההורים שלי קראו לי ככה? אולי..אוף אני לא יודעת!
מצד אחד הם "הרסו לי את החיים" עם השם הזה ואני כל כך כועסת עליהם ואני לא יודעת אם אסלח להם על זה. ואם כן, זה יהיה קשה.
אבל מצד שני, כשאמרתי לאמי לאן אני הולכת ראיתי איך הבעת פניה הולכת ונהיית עצובה ומיואשת. פתאום ראיתי איך כל השמחה של האמא שבתוך תוכי אהבתי והערכתי נעלמת. אהבתי את אמי כיון שמעולם לא וויתה ואם כן זה היה בכלל לא בקלות, והיא מעולם לא התייאשה, תמיד נלחמת על מה שהיא יודעת ששווה לה להילחם עליו.פתאום היא נראית הההפך מכל מה שתיארתי למעלה.
אמא התיישבה על כיסא במטבח.

היא הייתה בעיצומם של הבישולים לשבת, אני אף פעם לא הסכמתי עם דרך החיים של ההורים שלי, אם כל כך רע לנו ואנחנו יודים מי עושה לנו את כל הרוע הזה, למה אנחנו ממשיכים לעשות מה שהוא אומר ומצווה אותנו?
אני האמנתי ותמיד אאמין אבל כל הזמן זה הולך ופוחת..
אני מאמינה כי ההורים שלי מאמינים ואני "שומרת" פחות או יותר על מצוות כאלה ואחרות רק משום כבוד להורי.
בהכנות של שבת אמי תמיד מגזימה, היא מתחילה מיום רביעי והיא תמיד אומרת לי שהשבת היא המלכה וצריך לכבד אותה כמו מלכה אמתית, בדברים המועטים שאנו אומרות אחת לשנייה אני תמיד אומרת לה שהיא מגזימה קצת וכדאי לה להפסיק למנוחה קצרה כדי שלא תתמוטט וגם בלי להזכיר את גילה המופלג.. אבל היא אף פעם לא הייתה מקשיבה לי והייתה ממשיכה לנקות ולבשל במרץ כפליים.
לאחר שאמי התיישבה על הכיסא היא החלה להחוויר, די נבהלתי אבל הייתי בטוחה שזה בגלל שלא הקשיבה לי ועצרה לנוח קצת.
חזרתי הביתה, הבאתי לאמי כוס מים ויצאתי.
בדרך הארוכה למשרד הפנים חשבתי לעצמי-"הרי אמא תמיד ידעה שאני לא אוהבת את השם שלי ותמיד ידעה שאני רוצה לשנות אותו, היא אף פעם לא אמרה לי מדוע קראה לי ככה. אם בכלל אפשר לומר "קראה" תמיד היא הייתה נמנעת מלהגיד את שמי המלא, או שהייתה אורמת את שמי השני או הייתה קוראת לי "בתי", גם אז כששאלתי אותה מדוע היא עושה כך היא שוט הייתה מפנה לי את גבה והולכת.
היחסים ביננו לא משהו, היא נמנעת לקרוא לי בשמי, מלהסתכל לי בעיניים, ובכללי עלי. תמיד הייתה מדברת עם ראש מורכן ובאדישות רבה. ומלבד זאת כשהודעתי להורי שזהו! נמאס לי! שנמאס לי להאמין במשהו שעושה לי רע, שבוע ימים הם לא הוציעו הגה מפיהם, לפחות לא לידי..
בקיצור, את מבינים שהמצב ביננו מתוסבך..

יפה מאוד!;)ישראל שלי
וואו ממש יפה... אשמח לקרוא המשך קול דממה
ממש יפה..נשמח לשמוע את ההמשךאחד מבני עקיבא

נשמח אם תעלי. תודה מתנחלת איפשהוא
תודה רבה!!!!יוצרת

אני חוזרת ואומרת שלא יעלו אי הבנות!

אני אוהבת את ההורים שלי את המשפחה שלי ואת השם שלי ולא מתביישת בכלום!!!!
הסיפור הזה לא משקף שום דבר על חיי הפרטיים!!!

מחשבות הכעס והשנאה כלפי הורי ואי האכפתיות שלהם כלפי המשיכו להדהד במוחי כל הדרך למשרד הפנים .                                                                                 

מחשבות הכעס והשנאה כלפי הורי ואי האכפתיות שלהם כלפי המשיכו להדהד במוחי כל הדך למשרד הפנים.
"אל תדאגו, עוד כמה זמן אני אמצע לי דירה משלי ואעבור אליה ולא אטריד אתכם יותר! מצדי אפילו לנתק אתכם את הקשר!" חשבתי לעצמי.
הגעתי למפתן המדרגות שמובילות לכניסה למשרד הפנים.
מעולם לא ראיתי עמה ארוכות הן וגבוהות.
"כמה יש שם?" תהיתי לעצמי, "בטח 100 או אולי אפילו יותר.
אחד, שתיים, שלוש, ארבע, חמש, שש, שבע, שמונה , תשע, עשר.." ככה המשכתי לספור עד שהגעתי למעלה.
"שלושים וחמש, שלושים ושש, שלושים ושבע..ארבעים מדרגות! מי יודע למה זה ניראה היה לי כל כך הרבה, אולי התבלבלתי בספירה או שסתם הייתי בלחץ, אבל למה? מאז היותי בת 12 אני רוצה לשנות את השם, ועכשיו מה? עזבו אותי! אני נכנסת!!!!

-"ילדה, מה את רצה? אין לי את כל היום בשבילך! תפסיקי לגמגם ודברי ברור!"
היא קראה לי ילדה?! לא! אולי שמעתי לא טוב? בטוח ששמעתי לא טוב! אולי היא לא שמה לב לזה אבל אני כבר בת שמונה עשרה!
"חמודה מה יש לך? את לא רואה אישה עומדת מולך?! אני כבר לא ילדה אם לא הבנת את זה!" רציתי לצעוק עלייה אבל שתקתי..
היא צדקה, גמגמתי ודברתי לא ברור..הייתי צריכה אולי להכין את מה שרציתי להגיד מראש, אבל מה כבר רציתי להגיד לה?
אני בסך הכל רוצה לשנות את השם שלי, למה כל כך קשה לי להגיד את זה?!
-"מה נסגר? לא רק שאת לא יודעת לדבר את גם שומעת לא טוב?!"
הפניתי לפקידה הקרצייה הזאת מבט שנאה שאומר "את לא מבינה שמספיק קשה לי להיות פה גם בלי כל הלחץ הזה שאת מפעילה עלי? תהי בשקט ותני לי לחשוב!" לא ניראה לי היה אכפת לה ממנו. "בטח היא מקבלת מיליונים מבטים כאלה ביום עם גישה כזאת." חשבתי.
בלי משים לב הסתובבתי והתחלתי ללכת לכיוון הדלת.
"מה נסגר איתי?! הצבתי לעצמי משימה, למה אני לא עומדת בה?! אני אמורה להיות בוגרת ולעמוד במילה שלי, או שאולי לא? מה יחשבו עלי החברים? אני אומרת להם משהו אחד ובסוף עושה משהו אחד? ומה יגידו ההורים? "אמרנו לך? ידענו שאת לא תשני את השם שלך! את לא מספיק חזקה בשביל זה!"
כל המחשבות האלה רצו לי בתוך הראש תוך כדי הליכה חזרה הביתה.

הגעתי לגינה מספר רחובות ליד ביתי והתחלתי לבכות, לבכות על החיים האומללים שההורים שלי יצרו לי, לבכות על זה שאני חלשה כל כך ולא עומדת במילה שלי, לבכות על ההורים שלי כמה שהם מעצבנים אותי ואני בכל זאת דואגת להם, לבכות על כל השנים שפספסתי עם ההורים שלי, לבכות על האי אכפתיות שלהם כלפי!
פשוט לבכות על החיים...
נכנסתי הביתה ועיני עדיין היו נפוחות מעט ואדומות מהבכי הכואב שלי.
אמי המשיכה לבשל במבטח, חזרתי, אמרתי שלום ונכנסתי לחדרי.
לאחר מספ דקות אני שומעת דפיקות על דלת חדרי, זאת הייתה אמי.
"מה היא רוצה ממני עכשיו?! להגיד לי "אמרתי לך"?! בסדר הבנתי את זה! עכשיו שתלך!" חשבתי לעצמי בשקט.
אבל לא, כנראה אני לא מכירה את אמא שלי כמו שחשבתי שאני מכירה אותה.

טווווב95200

מהמם!!!!

ממש יפה וגם איך שכתבת את זה....

מה שבטוח יש לך את זהכן תמשיכי לכתוב.... ממש מעניין 

זה 100ם

מענייןן.... תמשיכי!!יהלומית14

מסקרן אותי לדעת מה השם...

ואיי ממש יפה(:נשמה שלי!
זה לחלוטין מצריך המשך!! מחכה !נולאית
את פשוט לא מבינים איך הפרגונים שלכם מדרבנים אותי!יוצרת

ממש תודה!!!!

אני חוזרת ואומרת שלא יעלו אי הבנות!

אני אוהבת את ההורים שלי את המשפחה שלי ואת השם שלי ולא מתביישת בכלום!!!!
הסיפור הזה לא משקף שום דבר על חיי הפרטיים!!!

היא נכנסה לחדר, התיישבה על ידי וחבקה אותי, למרבה ההפתעה לא התנגדתי. בדרך כלל אני אוהבת כזאת קיצ'יות וקירבה כזאת אבל כניראה הפעם הייתי צריכה אחת כזאת..

-"אני יודעת שזה קשה" התחילה אמי, "אבל הכי חשוב לי לדעת שאת שלמה עם ההחלטה שלך. גם לי קשה ואת אפילו לא מתארת לך עד כמה! אבל את כבר ילדה גדולה וזאת החבריה שלך.
"ילדה גדולה" אני לא מאמינה שאני אומרת את זה! רק לפני שנייה זחלת פה על הרצפה עם חיוך מקסים שגורם לכולם לחייך גם כן, ועכשיו תראי אותך ילדה שלי! את כל כך גאה ואני כל כך גאה בך!"
"גאה? אולי יותר נכון מתביישת!" חשבתי לעצמי.
"איך את יכולה להיות גאה בי?! אני אמנם לא מתחרטת על שום החלטה שלקחתי בחיי, אבל אני מאמינה שכל החלטה שלי גרמה לכם להתחרט על משהו..אולי על זה שאני כאן איתכם? אולי על זה שאת ואבא הבאתם לעולם ילדה שגורמת לכם רק סבל?"
ראיתי את אמי יושבת מולי פשוט בשור. גם אני הייתי בשוק, אני לא רגילה לדבר איתה שיחה של יותר מחצי שנייה, של מספר מילים שזרוקות לאוויר החלל הפתוח של החדר.
"אני לא מאמינה שזה מה שאת חושבת שאנחנו חושבים!" העלתי חיוך קטנטן, משפט מצחיק אמרה אמי.
"את חושבת שאנחנו מתביישים בך? ההפך הוא הנכון! אנחנו גאים בך! עזבי את זה שאת הולכת לא בדרך שבחרנו למשפחה בצד, כן זה קשה לראות אותך סובלת אתנו בשולחן שבת בזמן שאת יכולה לצאת עם חברייך לסרט, אבל כן אנחנו גאים בך על זה שאת לא רוצה לגרום להורים שלך צער ועל זה שאת מכבדת אותנו!
את יודעת בכלל כמה בני נוער עושים את זה בגילך? כמעט אף אחד! וזה בתי היקרה מה שגורם לנו להרגיש בך גאווה, שלמרות הכל את הולכת לפי האידיאלים שלך, גם אם לפעמים הם סותרים אחד את השני. אנחנו גאים בך בזה שאת תמיד רוצה לרצות את כולם.
את אולי לא שמה לב לזה, אבל מתחת לגופייה ולג'ינס שאת לובשת יש נשמה, נשמה טהורה, נשמה פשוט צדיקה!!!
נשמה צדיקה שרק רוצה לצאת החוצה ואת הכלי שלה להשלים את משימתה!                                                                     
אמי דיברה בכל כך הרבה התלהבות שלא היה לי לב לעצור אותה.
"אני רק מקווה שאת לא חושבת שאני הולכת לשים חצאית ולהתפלל." אמרתי לאמי ספק רצינות ספק ציניות.
הפעם גם אמי העלתה חיוך ולא רק אני.
"לא יקירה, אני לא חושבת על זה בכלל ואני כלל לא העלתי את זה על הדעת. אני אוהבת אותך כפי שאת ולא רוצה שתשתני!
את השם שינית אבל אני מקווה שהוא עדיין עדין כמו שהיה ושהוא לא יקלקל את הנפש העדינה והכל כך מקסימה שלך שאת רוקמת עם השנים שחולפות."
מה? לא הבנתי על מה אמא מדברת. ממתי שם משפיע על הנפש? וגם אם כן, בכלל לא שיניתי אותו!!! עדיין לא סיפרתי לה שנשארתי עם שמי המקורי!
"אמא" לחשתי.
"מה יקירה?" היא החזירה.
הוצאתי את תעודת הזהות שלי והראיתי לה אותה.
אני לא יודעת מה עבר לה באותו הרגע בראש אבל מה שכן, הבעות פניה הראו בלבול ואי הבנה.
-"אמא, אני לא שיניתי את השם שלי. החלטתי לתת לכם עוד הזדמנות, הזדמנות אחת אחרונה שתסבירו לי אחת ולתמיד, מה "מיוחד" כל כך בשם שלי? מדוע את לא קוראת לי בו? הרי לשם כך הוא נועד! ומדוע כל פעם שאני שואלת אותך ואת אבא עליו אתם מחליטים להתעלם ממני?"
הרגשתי שאולי התחצפתי קצת אבל הרגשתי גם שהשיחה כל כך פתוחה שאני יכולה פשוט לזרום עם מה שהלב שלי אומר לי לעשות.
-"חכי שאבא יגיע, נשב לאכול ביחד, נדבר וננסה להביא הסברים אחד לשני."

אמי נשקה לי ויצאה מהחדר.

ממש יפה..מקום בעולם

רק לתקן-בשורה הראשונה בטח התכוונת בד"כ לא אוהבת..

ממש יפהמושימי
מהממממם!!! אבל אל תשאירי במתח... תביאי המשך95200

ומהר.. אחרת תשמעי ממניצוחקשטןנשיקה

וואוו יש לך כישרון מיוחדבבקשה תמשיכי...להבה=)
אנא קבלו את היתצלותי אבל אני לא ממשיכהיוצרת

מסיבות כאלה ואחרות...

אתם מוזמנים לכתוב את ההמשך ככל העולה על רוחכם רק  הקטעים שלי לא להתעסק בבקשה.

תודה רבה על הכל!
שיהיה לילה טוב וחודש טוב!

חבל... את כותבת ממש יפה קול דממהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך