שמירת נגיעה מקרובים...שבלול
בס"ד
זה ממש מטריד אותי בזמן האחרון.
אני ב"ה שומרת נגיעה ממש אבל, יש לי בעיה ממש רצינית כשזה מגיעה לבני דודים ודודים! כאילו באמת שאין מצב שאני לא אתן נשיקה לדוד שלי או משהו כזה! אנחנו פשוט כזאת סטג של משפחה אנחנו חמים.
וגם יש לי בן דוד שהוא כמו אחיין שלי ובעיקרון הגיל שממנו צריך לשמור נגיעה מבנים זה 9 ואין מצב שאני לא אגע בו זה פשוט בדיחה!
מה לעשות???? בע...
אני נוגעת בבנדוד שלי!שירושקי
ז'תומרת,לא חיבוקים ונשיקות...
נגיד,בשבת משפחתית,יושבים כל המשפחה ומשחקים קלפים[לדוג!!] אז מחליפים כיפים וכאפות..?
או משחקים תופסת... או סתאם הולכים מכות...
אני לא חושבת שיש עם זה בעיה. רוב מוחלט בטח יחלוק עליי- ובכיף!!
אבל זו דעתי!=]]
אני!להבת-כוח

אני מצד אבא לא נוגעת בבני דודים או סבא. אין לי בקושי קשר עם סבא שלי, ובני דודים רובם גדולים ועברו בר מצווה, ממש לא שייך. וממש לא נעים.

מצד אמא, יש לי בן דוד אחד שעוד חצי שנה יש לו בר מצווה, ואני שומרת נגיעה ממנו לרוב, זה חבל כי זה מזה כיף להביא לא כאפות. הוא כמו אח שלי הקטן (10) זה פשוט כיף לתת לו כאפות בצחוק כזה.

ת'אמת אני מסכימה איתך.להבת-כוח
למרות שזה באמת כיף להעיף לו כאפה. אבל זה באמת לא שייך, או מותר.
שירושקי--טימון!

כמו שחוליאן קאראך כתב, אני חושבת שאין פה ממש מקום ל"זה הדעה שלי" וזהו. זאת ההלכה, וכמו שלא תעשי דברים אחרים שנקבעו בהלכה, לדוגמא- את לא תכתבי בשבת. כי זאת הדעה שלך..

וסתם, בשמירת נגיעה יש ממש הגיון- כל מי שמותר לך להתחתן איתו- אסור לך לדעת בו. וזה ממש הגיוני.

וכמובן כמובן שמותר לסבא לגעת בנכדה שלו.. [אסור לו להתחתן איתה..]

מחלוקת שירושקי וכל הרבנים- הלכה כשירושקי...עמישב
זה באמת בעיה לא קלה...~תמר~

המשפחה המורחבת שלי כוווולם חילונים (אבא ואמא שלי חזרו בתשובה...) וגם אם לי ברור שאני לא נוגעת בהם- להם זה לא ברור בכלל! ולא תמיד עוזר שאומרים- כי זה בכלל לא במודעות שלהם... הם שוכחים מזה...

בכל מצב- אני משתדלת לא לגעת בבני דודים שלי מעל גיל בר-מצווה. אני יודעת שיש את כל הקטע הזה של מעל גיל 9 שגם אז הוא כבר נקרא גדול וכל זה...- אבל אני פשוט לא יכולה לעמוד בזה... ישלי בנדוד חמוד ממש בן 11 וברור שנותנים לו חיבוק לפני שנפרדים...!!! אני פשוט לא מצליחה...
שאר האלו מעל גיל 13- עד עכשיו לא היו לי תקלים איתם... הם מרגישים שאני שומרת על דיסטנס מהם... אבל אינלי מושג מה הייתי עושה אם הם היו מושיטים לי יד ללחוץ ידיים... מקווה לא להיתקל גם...
אבל נגיד אם משחקים משחק שיש אפשרות של נגיעה (קלפים לדוג'...) אז ברור שאני ישחק... אני לא יפסיד משחק בשביל זה... אבל ישתדל לא לדחוף ת'ידיים שלי כשאני רואה שיש מצב שאני יגע בהם...

לפי ההלכה- אסור.הסנה-בוער
בס"ד
פשוט, אסור.
עכשי'ו לבעי'ה של איך להפסיק? אם זה רק מצידך- ז"א שהדודים הם כן מבינים את האיסור נגיעה, וכיו"ב, אז תנסי בהדרגה. קודם תציבי לעצמך 'היום אני לא נותנת צ'אפחות', 'היום אני לא נותנת יותר משני חיבוקים', וכו'.
אם זה אנשים שלא מבינים שאסור לגעת, פשוט לנסות לרמוז כל פעם... להראות שיש לך רתיעה מהמגע, וכו'. אם זה לא עובד, אין ברירה אלא לדבר. למרות שבד"כ אנישם הם בעלי טאקט.
אני שומר נגיעה...מלמעלה אלוקים
אבל כשזה מגיע לבני דודים שלי אני משתדל כמה שיותר... הבעיה היא שהן נוגעות בי בלי בעיה... וממש לא נגיעה של חיבה...
המשפחה שלי למדה לקבל את זה..פעימה

בס"ד

יומאחד כולם יבינו שזו חובה ולא זכות.. [או כפי שאומרים אצלנו- חובה שהיא זכות..]

בגלל שהעניין מעורר מחלוקת-שירושקי

[תגובה לטימון ולכל אלה..]
בגלל שהעניין הוא מחלוקת, אז יש עניין לדעות של אנשים. כל אחד יכול לפסוק לפי הרבנים שהוא הולך דרכם...
יש אנשים שחושבים שאסור יש אנשים-להיפך[אני מה"להיפך"]...

עמישב- תודה על התמיכה[עוזר ביותר..חח] אבל אנחנו מנסים לפתח פה שירשור,אז...תנסה\י לקבע את הרעיון שעומד מאחוריי זה...[ז"א- למה אתה חושב כמוני?]

אין פה שום מחלוקת.יורבית

תביאי לי רב אחד שאומר שלא חייבים לשמור נגיעה.

אני לא חושבת שיש כזה...

זה היה בציניות...עמישב

בס"ד ליקבה"ו

כשיש מחלוקת בין רבנים, אכן כל אחד יכול ללכת לפי הרב שלו.

אבל להמציא הלכות זה קצת מחוץ לתחום... ואין אף רב שמתיר לגעת בבני דודים נגיעה של חיבה. נקודה.

באעסה, לא כיף, רבנים נמאסתם, מה שלא תגידי, זה כך.

ומי שלא עושה את זה פשוט עובר על עבירה מדרבנן.

אה, שכחתי לציין שהגמרא בברכות אומרת שכל העובר על דברי חכמים... חייב מיתה.

גיהנום מהנה

(הדברים לא נכתבו בזלזול. הלשון באה לבטא את הדברים יותר בעוצמה. הציבור מתבקש לא להפגע. תודה, אגף הגבייה.)

שירוש..הסנה-בוער
בס"ד
מצטערת, אבל אין שום רב שמתיר.. ואם כן, אז אני לא בטוחה שאפשר לקרוא לו רב... זה כמו שרב יתיר לך ליסוע בשבת להנאתך...
זה ממש חוכמה גדולה להגיד- אסור!!~תמר~

אבל צריך להבין שיש מצבים מורכבים יותר... הלוואי על כולנו שכל הבני דודים שלנו היו דוסים- אבל מה לעשות, הסיטואציה היא שונה... וצריך לקבל את המצב ולדעת איך להתמודד עם המורכבות שבו...

אז בעיקרון בדודים שלי אני לא נוגעת, אני משדרת להם שישמרו ממני על דיסטנס... וגם בני דודים גדולים (יש לי אחד, וב"ה הוא ילד כ"כ ביישן שהוא בחיים לא יחשוב על זה...)
אבל בני- דודים שמתקרבים ל-13 (עברו את ה-9...) אז אני יודעת שיש החמרה כבר מהגיל הזה, אבל אני חושבת שאני לא חייבת להחמיר בזה אם זה קשה לי... ברור שאחרי גיל 13 אני לא ייגע בהם!!! אבל עכשיו...

אבל בכל מצב, כמה שאתה נמנע, תמיד יש את הדודים של אמא שמושיטים לך יד וגם ככה אני רואה אותם רק פעם באיזה שנה והם יעלבו ממש אם אני לא יחזיר להם... אז בעיקרון אני מנסה לשמור על מרחק ולא להתקרב אליהם... ולא לנשק אנשים אחרים לידם כדי שהם לא יבקשו גם... אבל אם בכל זאת הם תופסים אותי, אני לוחצת...

זה לא בגלל דין חינוך. ואני חושב שזו גם לא החמרהעמישב
בס"ד ליקבה"ו

הטעם לאסור מגיל תשע, ככל הידוע לי, הוא משום שיש כאלה שכבר בגיל הזה מגיע גופם להתבגרות, על כן אין מדובר כאן בהחמרה, אלא מגיל זה חל עניין של שמירת נגיעה (כמובן על מי שכבר בר מצווה, ביחס לאלה שעוד לא).
כדאי לשאול רב, יכול להיות שזה אסור בדיוק כמו עיקר הדין.
זה עניין של מנטליות...אפוש

בס"ד

גם אצלי במשפחה (והיא חרדית!) אין מצב שבן דוד שלי לא ילך איתי מכות! או שדוד שלי לא יצבוט אותי...זה חלק מאורח החיים חחח...אז אם המנטליות שלכם היא נשיקה לדוד אז תתני לו נשיקה...כל עוד זה לא גורם לך למשיכה אליו וזה לגיטימי וברור אז זה נראלי לא בעייתי...שבוע טוב!

ואם המנטליות של משפחה נוגדת את ההלכה?תפוזה 1
איפה בהלכה יש דין של "מנטליות"?אחד מאלףאחרונה

בס"ד.

מסכים עם תפוזה 1.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך