מוקדש בעצב רבהמצב חסה

רצח. יהודיה נשחטה. המלים זועקות, כואבות, אף אחד לא מעיז 

לדבר על זה בפה גלוי, כן. ערבים רצחו יהודיה. רצחו אותה כי הם

שונאים אותנו, את היהודים. כן. לא נשמע על סגירת מסגדים בסביבת מגדל העמק, 

ולא נשמע על מעצר מנהלי של עשרות ערבים, גם לא על הרחקות-

מנהליות או פינויים. די. נמאס. מדינת ישראל לא תפגע בערבי כמו

שהיא תפגע ביהודי. ולמה? כי הערבים מוחים ונוקמים על חילול כבודם.

כן. יהודים לא. יהודים מפחדים. 

בעצם, זה לא דבר חדש. יהודים תמיד פחדו. ממי? מאף אחד. סתם.

מהצל של עצמם.

המדינה הזאת כבר אינה יהודית. לפחות לא במובן הפשוט. היא אינה

שומרת על יהודים. יהודים מותקפים כבר יותר מ 25 שנה בלי הפסקה,

נרצחים, ערבים זורקים עליהם אבנים, בקבוקי תבערה, והמדינה לא עושה כלום.

ולא שלא רק שאינה עושה כלום, אלא פוגעת ביתר שאת ביהודים.

כן. אם היהודים יזכירו משהו למח"ט, בסך הכל יפנצ'רו כמה גלגלים, ומיד המשטרה

תהרוס 5 בתים של יהודים. אפילו באינתיפאדה לא עשו את

לערבים. אוהל צבאי שנועד לשמור!! על ערבים. כן. לא פחות ולא

יותר. על אויבינו מבטן ומלידה, עליהם שומרים ואותם מאבטחים. אז מה קרה

כשבאו יהודים וקרעו כמה בדים כדי לתת תזכורת? המדינה

לא פחות ולא יותר משתלטת על בית מדרש יהודי, והופכת אותו לבסיס

משטרתי! כן, מדינה יהודית.

אז יש לי רעיון קטן, בשבוע הבא, ביום העצמאות, במקום להתפאר במדינה 

ולהגיד הלל, אז אל תשכחו גם לקרוע את בגדיכים, ולזכור, שכשמבזים 

בית כנסת, מצוה לקרוע את הבגדים. או שבעצם לא, אולי המדינה שלכם

היא מעל התורה. אולי מותר לה להרוס את ארץ ישראל, לעצור רבנים

כדוגמת הרב יעקב יוסף (כשחתם על ספר הלכות), לכבוש ישיבות, ולשמור על

אויבנו. לא יודע.

דבר אחד אני יודע: אני לא חלק מהמדינה שלכם, לא מכיר בקיומה, 

ואשמח להיות שותף להפלתה. אני יהודי. לא ישראלי.

התחלת הגאולהLook Smile

בס"ד

יש משהו בדברים שאתה כותב .

כרגע אנחנו בהתחלת הגאולה ,יש הרבה צרות הרבה בעיות - כל זה יפטר כשיגע המשיח!

דור המשיח.

נכון קשה, נכון מתסכל ,נכון המצב בלתי נסבל !

אבל היי אנחנו יהודים ,יהודים מאמנים! יש ה' למעלה ששומר עלנו בכל צעד וצעד.

ה' בכובדו ובעצמו ש-ו-מ-ר עלנו תהיה רגוע הכל היה טוב.

בעזרת ה' יגיע עוד היום המשיח והיה סוף לכל הצרות!

אחי מציע לך ללמוד על שלושת השבועות ,הנושא מדבר על המחלוקת העיקרת בין הדתיים לחרדים בנושא המדינה .

יש הרבה רבנים שכותבים על זה כמו הרב כהנא ועוד.

מאמין שזה יעזור.

שבת שלום

המשפט האחרון.. לא הייתי מסכימה איתו.מישהי=)

כל שאר..

מדהים.

כל הכבוד לך

סליחה על הקטנוניות, אבל-גאהלהיותיהודיה

בס"ד

הביטוי 'ישראלי' קיים הרבה לפני 'יהודי'.

קצת אחרי שהיינו עבריים, נהפכנו לישראלים.

עצם רצונך להפיל את המדינה וההתנערות ממנה הוא הכרה בקיומה.

"ובהדי כבשי דרחמנא למה לך- שאין להדם להקשות קושיות כמו אלה על מעשה אלוקינו כי גבהו דרכיו מדרכינו ומחשבותיו ממחשבותנו.." בעל האם הבנים שמחה חיוך.

מובן שזה לא סותר את הצורך בנקמה, הרתעה, גרוש וכבוד לאומי.

העניין מאוד פשוט...א"י זה קשה

מעולם המצב לא היה יותר טוב למעט שנים בודדות בימי בית ראשון!! אנחנו חיים בגן עדן מכל הבחינות לעומת אבותינו! יש כ"כ הרבה לומדי תורה. כ"כ הרבה יהודים שומרי תורה. צבא שמונע כ"כ הרבה רציחות של יהודים. כמות עצומה של חזרה בתשובה.

אין יהודים עובדי עבודה זרה רוב מוחלט של היהודים מזהים עצמם כחלקמהעם היהודי

יש מלא כפירה. הכופרים שולטים על עם ישראל. המדינה מפלא יהודים לרעה. אתמול נרצחה יהודיה במגדל העמק. בערב פסח נרצח יהודי וכמה שבועות לפני כן גם, יהודי נרצח בצומת תפוח וכן עוד ועוד. המדינה לא כובשת את הארץ. המדינה לא מגרשת אוייבים. המדינה לא מחנכת ליהדות ולא נלחמת בהתבוללות.

אז מה יוצא לנו מזה? צריך להלחם ברע בצורה היעילה ביותר! ולא לשכוח את הטוב שיש בשום פנים זו כפיות טובה נוראה.

לזכור שביום העצמאות חוגגים את זה שהקב"ה קדם אותנו שלב ענק בגאולה ע"ע מצוות ישוב הארץ וקיבוץ גלויות והקמת שלטון וכו' וכו'

אם אתה חושב שהדרך היעילה ביותר זה להפיל את הממשל אז אני לא מסכים ואני חושב שאתה מנתק כי המדינה היא מוסד ענק וחזק שתחשוב טוב על היעילות של ראש בראש.... אני לא אומר שאין מצבים שצריך לקבוע קו אדום ולהראות למדינה שעל זה אנחנו מוסרים את הנפש ואין מצב שאנחנו נמשיך כך!

ולזכור שלא התדרדרנו מאז פרוץ תנועת השכלה (כמה עשרות שנים אחרי פרוץ) כמעט בשום מובן. הנסיגום הם אפסיות ולוקח מעט מאוד זמן לתקן אותם במצב שיש שלטון יהודי אמיתי (שנים בודדות זה מעט מאוד זמן)

אני חייבת להגיד שכל הקטעים שלך מאוד מבלבלים אותי..ateretfa
אנייכולה להבין למה זה גורם לך בלבול...לולית10

יש צדק במה שהוא אומר!

אבל יש אפשרות לקחת לתשומת הלהב ולהחליט לשפר את המצב, לעשות טוב, להשפיע טוב איפה שרק אפשר במדינה

או לבחור באפשרות השניה והלקלה יותר כמו שהוא בוחר- לשנוא ולהוקיע במקום לתקן... וחבל!

(זה באמת נכתב מכאב... אני חושבת שאתה צודק אבל לא הולך בדרך הנכונה...)

מוזמנת בשיחה אישית לקבל הסברים המצב חסה
טוב... ronib

יש פה דברים שאני מאוד מתחברת אליהם במה שאתה כותב אבל רציתי להגיד...

למה להסתכל רק על הדברים השלילים במדינה??

אתה יודע איזה אתחלתא דגאולה זה?!זה דבר גדול ומטורף שלא היה כזה לעם ישראל הרבה הרבה דורות!!ארץ ישראל!!!

תחשוב על ברית מילה,תכל'ס למה אנחנו עושים מסיבה בברית??הוא מניח תפילין??מתפלל שלוש תפילות ביום??לא!!!הוא תינוק!!אנחנו שמחים שהוא נולד!!כך גם המדינה,אנחנו שמחים שהיא קיימת וכן "שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו"!

כן,צריך לשפר אבל תראה את הדברים הטובים שיש לנו,איזה ניסים עצומים יש לנו בארץ הקודש-דוגמא מהחיים- פצמרים שנורים לישראל,כמויות ענק!אבל בניסי ניסים כמעט ואין לנו נפגעים!!תחשוב על החוליות טרור שיורות אותם,הם צריכות לברוח מיד אחרי כל טיל שהם יורים כדי שלא יעלו עליהם וצה"ל עולה ותופס כמה מהם,שזה עוד נס!

אנחנו יכולים ללכת איפה שאנחנו רוצים עם כיפה!!מדינת היהודים!!באיזה מקום בעולם אין אנטישמיות??אם תלך עם כיפה באמצע צרפת-לא יהיה לך נעים...מבטיחה לך!!!

אם כבר צה"ל,איזה דבר גדול זה,צבא של יהודים!צבא שעושה כל כך הרבה וששומר עליך ברמה אדירה!!חבל שאתה שומע או אולי לא שומע רק את הענין של השתלטות של ישיבה שבעיני אגב זה מעשה בזוי...מה שהם עושים זה הכול בשביל להגן על הארץ!הארץ שלנו!של עם ישראל!!!בעז"ה בקרוב יהיה לנו ריבנות!!ושכל הקרי,השונאים והאויבים יקבלו מה שמגיע להם!!

יש לנו את ארץ הקודש!הארץ שהובטחה לנו,מעוד מאברהם מברית בין הבתרים הארץ שנשפכו פה כל כך הרבה דמים של יהודים שמסרו את נפשם בשבילה,ירושלים...

ירושלים!!!ירושלים בשלטון יהודי!!הר הבית בידינו!!!הכותל!!המקום שכרגע המקום שהכי קרוב שאנחנו יכולים למקום הקודש ביותר!כמה אנשים חלמו עליה!!!עד שבששת הימים בנס מטורף גם הצלחנו לשמור על עצמינו וגם לנצח!!!

בארץ ישראל יש טוב ואנשים מחפשים את המושלם,תכל'ס-אי אפשר,ובעיקר לא בשניה...אי אפשר!!!

אפשר לראות את ההתקדמות בכלל  של עם ישראל.

לפני ארבעים שנה,כמה ישיבות היו?כמה אולפנות היו?היום רק תבוא ותבחר!!

אפשר לראות את הלימוד תורה העצום שהולך וגדל.יש בתודעה המון לימוד תורה כמו שלא היה כבר הרבה דורות!!!תראה כמה חוזרים בתשובה יש!! כל המדרשות והתוכניות להחזרה בתשובה מפוצצות!!!!

ישראל המדינה המפותחת ביותר בהרבה תחומים במזרח התיכון ובכלל כמעט בעולם כמו תחומי המדע והחשבון!!!

וכן השלטון עושה דברים לא טובים ולא רצויים וזה בכלל לא האידאל שלנו אבל צריך לשמוח שיש לנו בכלל הנהגה יהודית ולא שלטון גוי!!

ברור שזה לא האידיאל שלנו!!ברור שצריך לשפר אותה!!!וכמו שיש את המשפט ירידה לצורך עליה זה גם מתאים למה שאני מרגישה, יש ירידה בענין התורני של המדינה אבל תבוא עליה!בטוח!!

בעקבות מה שכתבת הגעתי לשאלה שנשלחה לרב ברוך קהת  על סיבת חגיגת יום העצמאות:

חגיגת יום העצמאות אינה חגיגת יום הולדת אלא הודאה לה´ על הניסים הגדולים שעשה עימנו בישועותיו הגדולות במלחמת העצמאות ובשאר מלחמות ישראל. וכן הודאה על כך שלעומת היותנו תחת שלטון הגויים בתקופת הגלות זכינו לאחר אלפיים שנה לעצמאות. אמנם יש גבול לעצמאות זו ואנו תלויים במידה רבה באומות העולם, אך כך היה גם בתקופות אחרות של מלכות ישראל, ועלינו להתפלל שנזכה לעצמאות רבה יותר. http://www.kipa.co.il/ask/show/84528-%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%94%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%97%d7%92%d7%95%d7%92-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%90-%d7%93%d7%99-%d7%93%d7%97%d7%95%d7%a3!!!

לא יודעת מה אתה תעשה ביום שלישי אבל אני הולכת לשמוח ולחגוג את עצמאות ישראל-מדינת היהודים!!!

-אתה חושב שזה קל להיות יהודי?ממש לא!!!

(סיום חפירה לילה טוב )

קטע מתוך פעולה של המדריכה:ה.ת.

גאולתן של ישראל באה קמעא קמעא-לאט לאט.

לא מפני שאין ביד ד' לעשות זאת מהר יותר,

אלא שדברים מסובכים וגדולים צריכים להבנות בצורה איטית, מתוכננת ומחושבת.

גאולת ישראל משולה לריקוד. שני צעדים קדימה, צעד אחורה.

הצעד לאחור הוא גם לקיחת תנופה לפעם הבאה, להתמודדות החדשה.

הגאולה כוללת בתוכה גם את מה שנראה בעיננו נסיגה וירידה.

זו ירידה-לצורך עלייה.

"בגאולתנו זאת העתידה, בהגלות הגואל האחרון...זה יהיה הגואל נגלה וחוזר ונכסה.." (רבנו בחיי)

לא קל להושיב במקום אחד, קבוצות של יהודים שנפגשים זה עם זה לאחר פרידה ארוכה,

הגלות פגעה בנו בחוט השדרה הלאומי והרוחני שלנו, וכעת אנו במהלך שיקום.

בשלטון מרכזי ועצמאות מדינית בארץ ישראל.

הפעם האחרונה שזה קרה היה בתקופת בר-כוכבא, וגם אז לא בהצלחה גדולה.

גאולה דורשת סבלנות מיוחדת, סבלנות של גאולה.

אי אפשר לדחוף את המשא הכבד הזה בלי שהעם בשל לכך.

לא מספיק שקבוצת יהודים רצה קדימה ומבררת. לגאולת ישראל  יש קצב משלה.

קצב איטי אך מעמיק.

איטי אך שורשי.

כולם, כל עם ישראל חייב להיות שותף בו.

חלק ממה שכתבת פשוט לא נכון, והחלק השני לא קשור.הדובדבן שבקצפת

כתבתי תגובה ארוכה והיא נמחקה לי וכתבתי הכול מחדש, אז תעריכו.

א. תינוק וברית מילה ממש לא קשורים לפה. זה כמו שאם ישאלו אותך מה לעשות עם בחור בן 20 שמסכן את עצמו ואת האנשים שסביבו, עושה שטויות, ומתנהג כמו תינוק- את לא תגידי 'עזבו אותו, מה אתם רוצים, הוא בסה"כ תינוק!' סביר יותר להניח שתשלחי אותו לאברבנאל.

ב. הניסים עם הפצמ"רים זה לא בגלל מדינת ישראל. זה בגלל שה' שומר עלינו. זה ניסים.

לאלה שיורים את הטילים לא עושים כלום. למה? ככה. כי הם מתחבאים מאחורי ילדים, ולמדינת ישראל חשובים יותר החיים של האויבים שלה, או אם תרצי האויבים לעתיד, מאשר החיים של היהודים שחיים בה.

את יודעת כמה יהודים נפצעו ונהרגו בגלל הסולם עדיפויות המעוות של המדינה הזאת? בגלל כל מיני חוקים מטומטמים ונהלים חסרי הגיון וחסרי פשר? ואני לא בהכרח מדברת על כאלה שנפגעו ישירות מהטילים. אני מדברת על חלק גדול מאד מאלה שלזכרם עמדת היום בצפירה. לוחמים, אזרחים, כולם.

ג. כבר אמרתי ואגיד שוב: צה"ל (בתור גוף, אני לא מדברת על חיילים יחידים) לא עושה הכל בשביל להגן על הארץ או על היהודים שחיים בה. הוא עושה הכל בשביל לשמור על השקט.

ד. נכון, נשפך פה כ"כ הרבה דם של יהודים שנלחמו על הארץ הזאת. ומה? בשביל מה הם עשו את זה?

בשביל שאיזה ראש ממשלה מטומטם יחליט שהארץ שלו והוא יכול לעשות איתה מה שהוא רוצה, וימכור אותה בשביל לקבל אולי כמה חתיכות נייר עם כל מיני קשקושים, שנייר טואלט יותר שווה מהם. מה יש פה להעריך את המדינה?

ירושלים בידינו. בגלל זה יש תחנות ברכבת הקלה שלא נותנים שם ליהודים לרדת, ובגלל זה רוב המאבטחים בתחנות האלה הם כאלו שבגללם בכלל יש מאבטחים, נכון? חכו, ה'מאבטחים' האלה עוד יוכיחו לכם כמה ש"ירושלים בידינו."

הר הבית בידינו? לכי תעבדי על מישהו אחר, עלי לא תצליחי. הר הבית היה בידינו לפני 47 שנים. הר הבית היה בידינו בתקופה שבה ערבי שראה חייל עבר למדרכה השנייה, לא העז להתקרב 2 מטר. אני לא צריכה לספר מה קורה היום במקום זה.

ולא, הכותל זה לא המקום הכי קרוב להר הבית שאליו אנחנו יכולים לעלות. זה רק מה שהכניסו לנו לראש.

ה. נכון, יש היום הרבה יהודים שלומדים תורה. אבל גם זה לא קשור למדינה. בכל מקום בעולם יש היום יותר אנשים שלומדים תורה מפעם. זה פשוט בגלל שפעם יהודי היה צריך לעבוד כל היום בשביל להתפרנס, והיום באופן כללי יש יותר עושר ושפע בעולם. בלי שום קשר למדינת ישראל.

"תראה כמה חוזרים בתשובה יש"- יש חוזרים בתשובה בגלל שיש חילונים. החילונות התחילה לתפוס תאוצה לפני שתים- שלוש דורות, בזמן קום המדינה. היום ב"ה יהודים רבים מתחילים לחזור ליהדות, אבל גם זה לא בגלל המדינה. 

ו. בטח שישראל היא המדינה הכי מפותחת במזרח התיכון. עם שכנים כאלה זה לא קשה במיוחד.

ז. בדיוק היה לי ויכוח עם המדריכה שלי- אם אפשר לשנות את הקיים או שצריך לעקור מהשורש ולהתחיל מחדש.

אמרתי לה שאם הקלקול מתחיל ממש מהשורש, עצם זה שחילונים הקימו את המדינה והקימו אותה לא לפי התורה- אז צריך לעקור את השורש, כי כשהשורש רקוב א"א לתקן את הגבעול או את העלים.

~שנזכה לגאולה שלמה בקרוב ולמלכות בית דוד שתבנה את ביהמ"ק, אמן!~

^^^^^ הסבר מעולה!! מסכים עם כל מילה!המצב חסה
בואי נראהא"י זה קשה

א. אם כן תסבירי לי למה את חוגגת חנוכה?? הם היו ממש רשעים תוך כמה דורות בודדים.

ב. לא זה לא ניסים, תפסייקו לקבוע שכל סיפורון הוא נס!! קוראים לזה השגחה שעיקר מה שקובע לאדם זה השתדלותו בשני המישורים. להגיד שכיפת ברזל לא עוזרת זה פשוט נס זה הבל וזה נגד כל גודלי ישראל (רמבם ורמבן ועוד ועוד)

עושים להם!!! תתפלאי ומלא עושים! כל לילה עוצרים עשרות מבוקשים ומסכלים הרבה פיגועים, לומר שלא עושים כלום זה אמירה שנובעת מבורות. אכן ערכי צהל מעוותים

ג. נכון וזה שהוא עושה הכל לשמור על השקט זה יותר מכל מה שהיה מאז שלמה המלך!! (זה שיש למדינה כח להגן)

ד. התגובה בגוף התגובה שלך,,,  כדי שיהיה שלטון יהודי, איחוד של כל חלקי האומה. אכן הסכמי שלום הם דבר מטומטם! אפשר לרדת בכל תחנה ברכבת הקלה מוזמנת לנסות. הר הבית זה סיפור עצוב מה שקורה שם.

ו. מדינת ישראל מפותחת ביחס לכל העולם... המצב פה מדהים כלכלית וחברתית כמה שינסו לשקר זו האמת. כרגע אין מקום מושלם על פני האדמה.

ז. בואי נדבר בלי סיסמאות... אם נשנה את החוקה ( שעוד לא קיימת) ונכתוב מגילת שלב ב' באתחלתא דגאולה אז זה ישנה את המדינה למדינת תורה? ואם קודם כל יהיה פה כאוס ואנרכיה מטורפת בלי צבא ובלי שלטון ובלי פינוי זבל ובלי כבישים ובלי תאורת רחוב אז זה יהיה יותר מדינת תורה?  מה את מנסה לעקור מהשורש??? תוכלי להצביע על נקודה ספציפית?

שנזכה להתקדמות מהירה בתהליך הגאולה וכו'!!

אני אענה על הסוף בסיכום:המצב חסה

אכן, החוקה לא צריכה להשתנות, 

אלא השלטון.

אם ימליכו מלך יהודי שיפעל על דעת תורה בלבד, אז יהיה הכל לפי תורה.

וכן, דוד המלך הקים את מלכות יהודה תוך כדי ששאול היה מלך, ועוד.

ככה-הדובדבן שבקצפתאחרונה

א. לא הבנתי את הקשר.

ב. זה נס, תרצי או לא תרצי, זה נס. מה זה השגחה? זה נס. כיפת ברזל עוזרת? היה יותר עוזר אם לא היו מפנים את גוש קטיף ועוד יותר אם לא היו משתפנים להפציץ את עזה. לא ככה?

ג. לשמור על השקט- זה לא אומר לשמור על יהודים, אם זה לא היה מובן. לצה"ל יש כוח, והוא משתמש בו כדי להגן על הערבים, ומדי פעם גם להגן על יהודים, כדי שלא יוכלו להגיד ש"צה"ל לא עושה כלום".ע"ע כפר קוסרא, ועוד רבים.

את המבוקשים שעוצרים- רק עוצרים אותם, ושולחים אותם הביתה בתוספת אזהרה, שכמובן שזה מה שמונע מהם להמשיך את פעילותם <צ>. מקסימום גם מכניסים אותם לכלא עד השחרור מחבלים הבא.  

ד. כדי שיהיה איחוד של כל חלקי האומה, שלטון יהודי. אברהם שטרן-יאיר ניסח את זה יותר יפה ממני בעיקרי התקומה. "היעוד: 1. גאולת הארץ. 2. תקומת המלכות. 3. תחיית האומה. אין תקומת המלכות בלא גאולת הארץ, ואין תחיית האומה בלא תקומת המלכות."

יש תחנות ברכבת הקלה שליהודים אסור לרדת בהם. מניסיון. א-סהל, שועפאט, בית חנינא. יש גם תחנות שכשאת יורדת בהן המאבטחים אומרים לך "תיזהרי."

ה. לא הגבת עלזה- מבינה שקיבלת.
ו.לא אכפת לי ביחס לכל העולם. בכלל לא. "הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב." 'כרגע אין מקום מושלם על פני האדמה'- מסכימה איתך. לגמרי. אבל למה לא ליצור -או לפחות לנסות ליצור- מקום כזה? 

ז. מה סיסמאות? זה רק דוגמה. אם היא לא היתה מובנת- לא חסרות דוגמאות נוספות.

לעקור מהשורש- את המדינה. "אין תקומת המלכות בלא גאולת הארץ, ואין תחיית האומה בלא תקומת המלכות".

ואני לא רוצה התקדמות מהירה בתהליך הגאולה. אני רוצה את הגאולה עצמה. מישהו, לא זוכרת מי, אמר/כתב פעם: 'אנחנו לא רוצים לקרב את הגאולה, אנחנו רוצים להביא אותה.'

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך