יניב. צבי. כולם. וכל מה שהולך פה.המתיקות שבשכחה
עבר עריכה על ידי -עדי בתאריך ב' באייר תשע"ד 16:38

אני אפתח ואסיים במילה אחת.

סליחה.

אתם איבדתם כל שפיות. כל כבוד עצמי, מוסריות או כל ערך עצמי אחר שהיה לכם. 
אם יש משהו שבחיים לא הייתי רוצה לראות זה השוואה בין מישהו, שמגדיר את עצמו כאדם לבין
משהו מתוך השואה. (אפילו לא מישהו, משהו)

במיוחד לא בשימוש נחרץ שכזה. לא אכפת לי בין אם זו השוואה באידיאולוגיות, דעות, השקפות שונות, התנהגות או כל גורם משפיע אחר.

ובמקרה הזה, בלי להכנס אפילו למעט מהדיון בינכם, אתם איבדתם את זה. כולכם.

ואני יודעת. נאמרו שם דברים נוראיים, כאלה שאי אפשר לעבור עליהם בשתיקה ולא צריך.

אבל! עד גבול מסויים.

• אם אתה ציני ומתנגד לשימוש בזכר השואה להעברת מסרים או מטרות שונות. אז אל תעשה את זה. אל. (במיוחד לא אחרי מה שהיה לפני. תשמרו על הרמה של עצמכם, כי יש לכם רמה. האמנתי שיש לפחות)
  • ומנגד, אם אתה מחשיב את עצמך כאדם פציפיסט. המתנגד לאלימות, שפיכות דמים או הכפשה כלשהי של מישהו מעצם היותו אדם חופשי ואחראי על עצמו. אז למה אתה מגיע למקומות כאלה? 

היית לי הערכה רבה לחלק גדול מהאנשים שהשתתפו בדיון הזה. לשני הצדדים.
אני יודעת שהדעה שלי, עדי, לא באמת משנה לכם, אבל,
כשקראתי את המשפט -״יניב וחבריו בדומה להיטלר ואנשיו...״ (ולעזאזל, אני רועדת כשאני כותבת את זה) 
איבדתם בעיני כל טיפת הערכה וכבוד שהייתה לי אליכם. אל כולכם. שני הצדדים שהגיעו לזה. ולא אכפת לי מה היו הדברים הנוראיים שנאמרו לפני כן והביאו לכך. ואכן נאמרו דברים קשים קודם.

לא אכפת לי כבר מהדעות המשוגעות של כל אחד ואחד ממי שנמצא כאן, אם זה מעודדי תג המחיר מצד אחד ואם זה אוהדי השלום, השוויון והחרות המלאה של כל אדם ואדם בלי קשר לעמו ומולדתו מנגד, גם כשזה גובל כבר באיבוד ערכים אחרים ופגיעה בקרובים.
לא משנה לי, ימניים, שמאלניים, דתיים, חרדיים, חילוניים. משנה לי אנשים.

אנחנו שונים. כולם. זה היופי בעולם. זה גם מה שמגעיל בו. ייתכן והיה פשוט שכולם היו רובוטים שמאוחדים תחת דעות מותאמות שמסתנכרנות אוטומטית ומתעדכנות בהתאם,לפי הצורך בעזרת תוכנה ידידותית שהייתה מכריזה לנו בקול מתכתי ונעים- ״מחשב מסלול מחדש״. כל פעם לפי שינויי החיים.
אבל אנחנו לא. אנחנו לא צריכים להיות ואנחנו לא שואפים להיות כאלה. 
נכון, יש פעמים שצריך להתנגד לדעות אחרות, כדי לשמור על דעותינו אנו, כדי להעביר מסר, כדי לחזק את מה שאנו מאמינים בו, לשמור עליו, על עצמינו ואולי אפילו, לגרום לאחר להאמין בעקרונות הללו שהרי, אם אנו פועלים על פיהם, מן הסתם אנו מאמינים שהם ה״אמת״, שהם ״הדרך הנכונה״.
אבל צריך לזכור, שכמו שלי יש את הדרך הנכונה שלי, וכמו שאני מאמינה בדברים מסויימים כך גם יש אדם אחר שמאמין ההפך.

ולא. לפני שתקפצו עלי אני אומר שלא צריך להסכים, יש דברים שאסור לנו לקבל, 
אומנם הרבה פעמים, אולי תמיד, יש צורך בהכלה (תלוי לגבי האמונות השונות של כל אדם) ומהצד השני אכן אפשר וצריך גם להתנגד.

אבל אחרי הכל, צריך לשמור על רמה בסיסית של אחריות אישית, של כבוד..אפילו רק כבוד עצמי יספיק כאן לפתור את השאר.

לא צריך להיות מושפעים, צריך להיות משפיעים ולהפיץ את הדברים בהם אנו מאמינים, אבל אנחנו חייבים להיות בעלי יכולת ההקשבה של הצד השני, גם אם זה אומר בסופו של דבר לפסול את דבריו עד היסוד. אבל גם שם, לשמור על כבוד, על צלם אנוש, על ערכים בסיסים. שבין שני אחים, לא שני עמים, שונאים, אויבים. אחים.

ואני מדברת על שני הצדדים שבדיונים האלה. כי גם קור רוח, אדישות או איפוק שאנו רוכשים להתנהגות של עצמינו, מתבטאים בצורה נוראית ולא מכבדת. במיוחד במקום ובהקשר בהם הם נאמרים.

ויש מקומות ועניינים בהם על האדם לחשוב ארבע פעמים לפני כל מילה שהוא מוציא. 

אני תוהה לעצמי אם אנשים חשבו אפילו פעם אחת...

בכל אופן, אין כאן הרבה האשמה, יותר בכיוון של בקשה, אל תאבדו את עצמיכם.

סליחה.

אממ.*בננית*
את צודקת. אין לי כ"כ מילים.
קיבלתי.
אם פגעתי במישו, מצטערת.
תודה על האיפוס.. זה היה במקום.
מצטרפת.שטות
אני מקבלצבי-ליזציה
ומצטער, ומתנצל. ומבין למה לא מעריכים אותי. ועדיין אני חושש שלא הייתי חריף דיו כדי להעביר את הזעזוע שלי מהדיון שהיה. דיון מיותר, מסוכן ומזוויע.
אכן דיון מיותר מסוכן ומזוויע.המתיקות שבשכחה

אולי זו לא הייתה הדרך הנכונה.

אם יש אשכול אחד ששווה יחס בפורום הזה,זה זה!The bean
על מה את מדברת?shila13579
מסכימה לגבי המקום אליו זה הגיע, אבל..שונמית

וזה אבל גדול.

כשנאמרים דברים חריפים וחמורים, לא צריך לשתוק. 

לדעתי כל מה שיצא שם נבע מהתסכול שחשו שני הצדדים (בעיקר הצד בעל ההגיון, והמבין יבין.), בעקבות אינסוף שרשורים קודמים  בהם עלו על הכתב דברים שלא ייעלו על הדעת אפילו. דברים איומים ונוראים לחשוב ולכתוב.

ההשוואה בין האידיאולוגיה שלנו לנאצית??

זה לא יעבור.

אני לא רואה צורך להתנצל.

גם בדיון ישנם גבולות ברורים שאותם אסור לחצות. יש שורש והוא אהבת ישראל ודרך ארץ. ברגע שעולים כאן דברים חריפים כל כך, גם אם הם נאמרים מפי אדם פרובוקוטיביסט בעל דעות שידועות כשונות, חובה להגיב על כך בחריפות.

אני הייתי פשוט מוחקת את התגובה בה עולה ההשוואה הפוגעת כל כך. אין לזה מקום.

הכאב שהובע שם, היה בעיניי מוצדק.

נכון שיש גם בתגובה צורך לשמור על קור רוח (בייחוד שכולי אמונה שהאמת נמצאת בחלקנו).

בכל זאת, התופעה הזאת כבר בלתי נתנת להכלה, ואני לגמרי עם כל מי שהתפוצץ והגיב בחריפות, אני מבינה ועדיין מלאת הערכה (יקירתי, נסי את לנכוח בכל דיון מהסוג הזה. כשאת לא כ"כ נשמעת בדיונים עם יניב, אין לך זכות לדרוש איפוק. זה קשה).

לפי דעת תורה יש דברים שחייבים להוקיע. יש גבול לסובלנות ולריבוי דעות.

וגם אני אומרת סליחה אם קצת החלשתי את עוצמת דברייך שאני מאמינה שנכתבו באמת עם אהבת ישראל.

אז ככה..המתיקות שבשכחה

הממ...
לא אמרתי לרגע שכאשר דברים חריפים נאמרים צריך לשתוק.
(בגלל שצריך להזדהות, לקבל ולהכיל את דעות השני,מתוך אמונות במדינה דמוקרטית אמונה בשיווין, פלורליזם, היות האדם תבוני וחופשי לדעותיו ואמונותיו ודרך הבעתן. לא אמרתי את כל זה )
 ולא. כשדברים בעייתיים נאמרים. צריך להגיב וצריך למחות. גם בחריפות.
אתם תצחקו, תגידו שאני ״משתפת פעולה עם האויב!״ (ככה זה הפך להיות כאן פשוט..) אבל תטעו אם תסתכלו על זה ככה, כרגע אני משתפת פעולה עם עצמי..ולדעתי את קצת לקחת את דברי לכיוון אחר, כיוון ממנו תוכלי להביע את דעתך על כך שנאמרו דברים קשים ושצריך להגיב עליהם בצורה חריפה וברורה. דבר שאגב לא סותר את דברי (כל עוד הגדרת המילה ״חריפה״ שווה בין שתינו, אני כבר קצת בספק)
אז מה רציתי לומר? אהה..שימי לב שבדברי יצאתי כנגד שני הצדדים כי היה נראה לי שאף אחד מהם לא התנהג כמו שצריך בסופו של ״הדיון״ הזה. (ואני לא נכנסת לדעות המשוגעות שהיו שם. כן גם אני כמוך, כמוכם חושבת שזה היה נורא)
להגיב בחריפות-כן. לאבד ערכים בסיסיים (ושוב. |חש תקליט שבור| אני מדברת על שני הצדדים. ) זה כבר לא.
עוד כמה נקודות חשובות. אם תסתכלי קצת אחורה תיווכחי שנכחתי גם נכחתי בדיונים שכאלה עם  אותו  ״אדם פרובוקוטיביסט בעל דעות שידועות כשונות״ (לפני שנטשתי את נוג״ה) ושגם אני ידעתי להגיב בחריפות כשצריך. כי צריך . ואולי שלפעמים גם אני איבדתי את זה. בכלל בדיונים. אולי. מי זוכר..אבל זה הופך את זה לבסדר??? 
שימי לב. לא דרשתי איפוק. ביקשתי שמירה על ערכים בסיסיים שלנו כבני אדם, אפילו בלי קשר לצד השני (זה שלב הלאה, נחזור ונתחיל בבסיס)  ואני מכירה את אלה שהשתתפו בדיון שם, נאמרו שם הרבה דברים נכונים (של הצד בעל ההגיון, כן?! אגב, <--משעשע על גבול הילדותי) אני יודעת שאף אחד אבל אף אחד לא מאמין ששימוש בהשוואות מסוג זה מתאימים ויעילים. וזה כאב לי.
לא יודעת אם דברי נכתבו עם כל כך הרבה ״אהבת עם ישראל״, הם נכתבו בכאב שאנחנו לא מצליחים לשמור על עצמינו ושאנחנו מאבדים את עצמינו. ושוב. שני הצדדים, גם איפוק וקור רוח לא נחשבים כתקינים באופן בהם הם נעשים.
ושוב. ושוב. ושוב.(תקליטור שבור כבר אמרתי?) התנגדות מלאה וחריפה צריכה להעשות. לא צריך לשתוק, להבליג או להסכים עם דעות שמנוגדות לאמונות שלנו, לידע הבסיסי שלנו. רק שכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו ושיש דברים שאסור לאבד לאורך כל הדרך .

סליחה.

אם מישהו מתנהג בצורה דומה לנאצים, לא לומר לו?מישהי=)
מישהו פה רוצח בני אדם בשיטתיות?נפתלי הדג
כל השאר אלו השוואות שאת בוחרת לעשות.
והן אסורות.
לא השוואתי מעשים בפועלצבי-ליזציה

השוואת רק אידיאולוגיה. ורק דמיון חיצוני.

זה עומד להיות אסור חוקית בקרובכישוף כושל
בעברית? מה הולך להיות אסור?שטות
עבר החוקצבי-ליזציה

אסור לקרוא לאדם נאצי. אבל אני אישית לא קראתי לו נאצי אפילו לרגע. השוואתי את האידיאולוגיה שלו לאידיאולוגיה של תומכי הנאצים.

ומה ההבדל הגדול?|לא מבין|שטות
במקום להשוות אותו השוות את האידואלגיה, ממש שונה?
אני מניח שאני מוגן חוקיתצבי-ליזציה

יהיה לו קשה להוכיח שהתכוונתי לכנות אותו נאצי, ושעברתי על החוק.

מדברים פה על אנושיות, לא רק על החוק..numb
עבר עריכה על ידי צבי-ליזציה בתאריך ו' באייר תשע"ד 01:39

מניח שאתה מוגן חוקית...וואלה?! שיחקת אותה

אנושית הייתי אחלהצבי-ליזציה

והתנצלתי על זה שאולי הגזמתי בהדגמה שהבאתי, שהייתה מחאה הגיונית ודי סבירה. פשוט השתמשתי בדוגמה שהיא כנראה טאבו וטוב שזה טאבו עדיין.

התכוונת מה ההבדל לא מבחי' חוקיתשטות
הבדל פשוטצבי-ליזציה

להשוות בין יניב לנאצים - ירידה אישית לחלוטין, פוגעת בזכר השואה, ועוברת על החוק החדש

להשוות בין האידיאולוגיות - אזהרה מפני סכנת דעות כאלה על הדמוקרטיה ועל עתיד ישראל, ומחאה (כמעט) לגיטימית.

אתם יודעים את מה מעניין לי החוק, כן?!המתיקות שבשכחה
אני דיברתי כאן על כל רצף הדיבור ובמיוחד בשימוש במשהו מזכר השואה כאן, כלפי מישהו, לא אכפת לי אפילו לדייק -כלפי דעות של מישהו. זה עדיין חמור לדעתי.
בגלל שזה כל כך בעייתי זה מעוגן בחוקכישוף כושל

בס"ד

רצח הוא דבר בעייתי כי הוא רצח לא בגלל שאסור חוקית

אבל בגלל שהוא דבר כל כך בעייתי שזה גם חוקית אסור

נכון, אסור לפגוע בשואה הקדושה שעשתה כל כך הרבההמצב חסה

אנשים לאתאיסטים.

אופס.

פגעתי בשואה.

אולי זה כי אנשים לא קיימו את התורה?

אופס.

שוב פגעתי ברגשות השואה.

סליחה, פגעתי ברגשות כל אלו שנהיו אתאיסטים בגלל השואה הארורה.

אופס. 

שוב פגעתי בשואה.

עוד מעט גם יהיה חוק שאסור לפגוע ברגשות השואה, 

זה מונע מאנשים להיות אתאיסטים.

אני לא אתפלא שהחוק הזה יעבור, 

הרי רק בגלל זה יש להם מדינה, 

כן, להם, לחילונים.

לנו הדתיים עוד אין מדינה, 

אנחנו רוצים מדינה, 

מדינה לדתיים.

בנתיים אפשר רק לקוות, לנסות.

אני מתלבטת-המתיקות שבשכחה

להגיב?

להבהיר עד כמה אתה מדבר שטויות?

לבזבז כמה מילים על אוזן שתמאן לשמוע את ההגיון? 

נאאאא...חבל על מעט הכוחות שצריך להשקיע בשביל זה.

זה בסדר, אתה יכול להמשיך בגיבוב השטויות האלו. אתה יכול להמשיך בזה, הרי ברור

שהדברים האלו, לא רק שלא מדויקים, הם מוטעים.

ואין לי טעם אפילו להקדיש בשביל זה מעט מחשבה, כי ברור עד כמה אתה רחוק מכל זה..רחוק..

המשך ערב טוב

אתה פשוט... פשוט... פשוט...להבה ירוקה

טיפש!

תסלח לי!

ננסה לדון אותך לכף זכות!

מחילה, בשונה מכם אני פה לא מדבר מהרגש, אלא מנגןהמצב חסה

עליו.

שתבינו עד לאן נסחפתם

אני מדבר מהרגש.לא הבנתי מה הבעיה פה.להבה ירוקה
אתם מדברים לאתיאסטים בכבוד, ושומרים על כבודםמישהי=)

ופתאום פה, 

מישו שטיפה יותר קרוב אליכם אתם מדברים כאילו מותר.

אז דברו בכבוד.

אלו דעות ואלו דעות.

סליחה אבל העלת לי תסעיף.בדד...

פשוט תסתום.טוב?!

תנסה להעריך רק קצת את האנשים האלה!!

אל תנסה אפילו לדון אותם!!

אתה לא היית בהתמודדויות שלהם ואתה לא יודע מה עבר עליהם בשנים הנוראיות האלה!!

עצם זה שהם הצליחו לשרוד זה משו מיוחד!!

אז פשוט...תהיה בשקט ואל תגיד סתם דברים.

השואה היתה התמודדות ענקית!

מאיפה יש לך זכות לזלזל בה??

לך תעבור אתה את הגיהנום שהם עברו ואז תדבר טוב?!

^^^^^^^די"מ
האנשים שם התמודדו בצורה ניסית, השואה לא קדושה.המצב חסה
הוא לא אמר שהשואה הייתה קדושה.די"מ
אני בת..בדד...אחרונה
עבר עריכה על ידי בדד... בתאריך ט' באייר תשע"ד 16:35

ולא אמרתי שהשואה קדושה.

אבל זה לא אומר שמותר לזלזל בה!!

אנשים איבדו את כל המשפחה שלהם, החברים שלהם הקהילה שלהם-אז תכבד אותם!!

אם אתה לא מכבד את הניצולים, החיים, לפחות תכבד את זכר המתים!!

ואם אסור? זה אומר שהוא לא מתנהג ככה?המצב חסה

אם הוא מתנהג ככה, אז אן בעיה לקרוא לו ככה

יש בעחה לקרוא לו ככה!תקבל אתזה בתור עובדהשטות
לא, אבל בנאדם שמזדהה עם רעיונות נאציים הוא נאצי.מישהי=)
גברת...תזהרי במילותייךשטות
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך