מה עושה אותי דתיה? ז"א מתי אדם נכנס להגדרהנושבת באוויר!
"אדם דתי"?
תלוי אם את בן או בתגלידת לימון

בן- בעיקרון שם כיפה ציצית

הולך 3 פעמים לבית כנסת

ושומר על המצוות בכללי דתי ממש ולא דתי לייט

בת- שומרת צניעות

שומרת חבריות(אני מתכוונת שהיא לא מנשקת בנים)

ושמה כיסוי ראש(אם היא נשואה(

אז אם מישי רק הולכת בצניעות,אווזה.

ואז כשהיא לבד במיטה היא אוכלת בשר עם גבינה ושומעת מוזיקה בשבת,

היא דתיה לפי הגדרתך?

***אני לא יודעת.

מי שמגדיר את עצמו.

זה לא העסק שלי להכנס לאנשים לחיים,

וכן אני מרגישה שזה נכנס לאנשים מידי.

מי אמר שכשרות יותר חשובה מצניעות או משבת?נולאית
חלק מלהיות דתינולאית
בס"ד
איזה מצוות הם בצד של "דתי'
ואיזה מצוות הם זניחות והם בצד של "לאוו דווקא דתי"
ןמי קבע שהם ככה?
האם אדם ששומר שבת, אוכל כשר ושומר על העיניים הוא דתי. אפילו כשהוא מבזה בדיבורו רבנים ותלמידי חכמים,
מרביץ למשפחתו וגונב?
לא ממש לא.
אז מה כן?
אף אחד לא מקיים תרי"ג מצוות,
ומי בדיוק מחליט מה זה 'להיות דתי'?
ואם מישהו משתדל ולא מצליח לשמור שבת, אבל מתפלל כל יום שלוש תפילות, קובע זמנים ללימוד תורה ושומר על דיבורו?
אז הוא דתי או לא? (הרי הוא לא שומר שבת)

מה שהערתי ומה שהעירו,
להיות אדם דתי זה קודם איך אתה תופס את עצמך.
יש לא מעט אנשים שמגדירים את עצמם חילונים אבל צמים ביום כיפור והולכים לבית כנסת בשישי ובחגים ועושים חגים ונותנים צדקה ומאמינים בה' ואוכלים כשר ועושים ברית מילה ובר מצווה וחשוב להם להתחתן רק עם יהודים.
אבל הם חילונים, כי הם מגדירים את עצמם כך.
חלק מלהיות דתי זה להגדיר את עצמך ככזה ולשייך את עצמך לציבור הדתי.
ואז שמירת השבת תהיה מתוך 'דתיות' ולא 'מסורתיות'.
כלומר, בנוסף להשתדלות במעשים, הכוונה שבעשיית מצווה בתור אדם שמגדיר את עצמו דתי, חשובה לא פחות מעצם עשייתה והיא שהופכת אדם לדתי.
תקשיבו,מתנחלת איפשהוא

לכל אחד יש המון דברים שהוא נכשל בהם!

למשל, בת שהולכת לפי כללי הצניעות, לא צועקת ברחוב, לא מדברת עם בנים סתם ככה, שומרת שבת, מתפללת, שומרת כשרות מהדרין וכו' וכו' אבל נכשלת בלשון הרע. כן, היא דתיה. נקודה

ואו ממש מסכימה!!!!רנה בנה
ומי שבמזיד מדבר לשון הרע?רנה בנה

בדיוק זה הכוונה שלי-מתנחלת איפשהוא

אם היא עושה את זה בקטע של לעשות דווקא, נגד התורה אז יכול להיות שהיא מתחילה ליפול ויש בזה אמירה.

אבל אם זה בקטע שנורא נורא קשה לה אז כן היא נחשבת לדתיה!! 

פשוט יש לה נפילה בקטע הזה!

וזה בדיוק אותו דבר כמו מישהי שמקיימת את כל המצוות ממש רק שקשה לה עם צניעות והיא נופלת בזה- עדיין היא נחשבת לדתייה למרות שמבחוץ היא נראת מסורתית לגמרי

**שלא תביני ממני שאני לא אומרת שזה בסדר, זה לא, וצריך לשאוף כל החיים לתשובה אבל עדיין הבנות האלה הן דתיות גמורות וחמודות. ואני מכירה הרבה כאלה

אגב, לדעתי הפנימיות הרבה יותר חשובה. אני מכירה בנות צנועות לגמרי שהמידות שלהן מושחתות. פשוט גועל נפש, לעומת בנות פחות צנועות עם מידות פשוט טובות, והן גן מקיימות מצוות. אז מה עדיף??

גוי ודתי זה לא הפכים…ה' תמיד איתנו
גוי ויהודי זה הפכים,
יהדות לא ניתן להפקיע מלבד מצבים מסוימים של יהודי מומר שגם הוא יכול לחזור לחיק היהדות ללא גיור
ממש ממש לאאא!!אווזה.

מי שמחללת שבת ואכלת חזיר ביום כיפור ואני יודעת מה,

אם היא נולדה לאמא יהודיה זה אומר שיש לה נשמה יהודית וטהורה,

והיא ממש לא יותר קרובה ללהיות גויה מאשר לדתיה,

מהעובדה הפשוטה שכול להיות שביום מן הימים בע"זה היא תחזור בתשובה,

אבל גם אם היא אמוד תרצה ואפילו תחשוב ככה,היא בחיים לא תהפך לגויה, כי זה פושט לא הגיוני.

ממש לאהילתי
--מתנחלת איפשהוא

ברגע שיש לך רצון להתקרב לה' בעיני אתה דתי

קוראים לזה 'דתי בלב'.הדובדבן שבקצפת

שאלה מעניינת...נולאית
בס"ד

אני חושבת, שקודם כשהיא מגדירה את עצמה ככזו. כשהיא משייכת את עצמה למגזר כולשהו זה משפיע תפיסתית.
'אז אני דתייה... אז אני אתלבש כמו שאני חושבת שדתייה צריכה להתלבש, אדבר כך, אתנהג כך.

להאמין באלוקים. כי אדם עושה את כל המצוות שבעולם בלי להאמין... אולי מבחינת ה' זה נחשב, אבל לא מבחינת האדם עצמו.

מצוות-? ברור שצריך לעשות מצוות.
אבל האם אנחנו מקיימים את כל המצוות?
ואם אנחנו מקיימים רק חלק?
ואם אפשר להיות דתי כשאנחנו מקיימים רק חלק.
מי אמר איזה מצווה הופכת אדם לדתי ואיזה לא?

אולי הוא שומר שבת אבל הוא אוכל לא כשר?
דתי לא?
ואם הוא מתפלל שלוש תפילות ביום
אבל לא מברך על האוכל בכלל?

ממש פירטת את השאלה שלי נושבת באוויר!
לא בטוח שיש הגדרה מדוייקת...אחד מבני עקיבא

אדם שמכניס את עצמו חברתית למגזר הדתי.*בננית*
אין לזה הגדרה, כי יכולים להיות 2 אנשים שעושים אותם דברים אבל בהגדרות שונות..

בהגדרה שלי זה להאמין בעיקרי היהדות ולחיות אותם.
לשאוף לתרבות וחיים שעושים את רצון ה'.
מממ.....מאיר.

זאת ההגדרה של אדם דתי...

אדם דתי הוא אדם המקפיד על קיום חוקי דתו. מטבע הדברים, בתוך הגדרה זו נופלת קשת רחבה של גישות כלפי הדת ומידת ההקפדה על כלליה. מי שאינו מקיים חוקים דתיים כלל מכונה חילוני ובעבר יש שכינו אנשים אלו בשם "חופשיים". האדם הדתי מרגיש שמעשיו הם חלק מהרצון האלוהי מתוך אהבת האל[1] או כשותף לאל בבריאה עצמה[2]. לכן, האדם הדתי יקשור את סיבת מעשיו לאל וירגיש כחלק מדבר הגדול מקיומו הוא[3]. האדם המסורתי לעומתו יקשור את סיבת מעשיו להיסטוריה הפרטית שלו או של עמו[4] ויראה עצמו כאדם פרטי[5] תוך הפרדה בין אמונות למעשים.

ועכשיו למה שאני אומר...
אדם דתי הוא כמו שנאמר למעלה אבל בעיקר הזדהות עם הדת
כי הרי את תגדירי את קלמן כאדם דתי כי הוא עם ציצית וכיפה למרות שהוא אוכל חזיר בבית בכיפור עם עדים 
את א' תגדירי כדתייה כי היא לא מתנשקת עם בנים והולכת צנוע אבל את זה גם אורנה בנאי עושה (לטענתה) תגידי שהיא דתיה?!?!
דתי זה עניין של שיכות עצמית לדת ולכן אדם דתי הוא אדם המכבד את דתו ואת המסורת שלו ללא הגדרה עקב כללים חיצונים
מאמין באופן מעשי..מוריוש

לא רק בלב

אדם שמרגיש עבד ה', שמרגיש מחוייב לקב"ה ולמצוות.שונמית

כשאדם נמצא במקום הזה של הענווה וההתבטלות (הענקית!) מול ה' יתברך, אז ממילא הוא אדם שומר תורה ומצוות, ואדם דתי, ואדם ירא שמיים.

זו לדעתי פסגת השאיפות- לשים את הקב"ה בראש מעיינינו- שנדע להעמיד את עצמינו במקום ביחס אליו, להרגיש את העוצמה והחירות בלהיות עבד ה'.

אדם דתי מבחינה מגזרית זו הגדרה יותר נזילה. אדם דתי יכול להיות אחד שלא מקיים הכל (כולנו, אבל מאידיאל זה אחרת), אדם שבתהליכי חיפוש וגיבוש, וגם אדם שהוא רקוב בפנים מבחינה של בין אדם לחבירו, ובכל זאת מקיים מצוות.

מהבחינה האמיתית- זו ההגדרה שנתתי קודם.

מאמין בי''ג עיקרים ומשתדל לקיים את המצוותאיש_בנימין
נראלי הכל זה ברצוןdaniel93
לא אכפת לי באיזה מצב את/ה כל עוד בנאדם רוצה באמת להיות דתי, וזה אומר הכל,(או לפחות רוצה לרצות הכל) ומאמין שזו דרכו, הוא דתי, גם אם הוא נופל בצניעות/ שבת...
אדם שמשתדל להצמד לשולחן -ערוך בכל יכולתו.תמר*

לומד הלכות  שקשורות אליו,(כלומר אם זו בת יותר הלכות שקשורות לבנות ולהפך...) ללמוד מרב או רבנית שהוא מרגיש שהם באמת מקרבים אותו להשם יתברך. ובכלל שנמנע מדברים שהוא מרגיש שהם נגד רצון ה' ( וכמובן כשלא ברור מה כן ומה לא- מתייעץ עם רב מוסמך).

אדם שמגדיר את עצמו דתי\החפרנית גאה=)

מי אנחנו שנבוא ונתייג?! כל אחד מגדיר את עצמו

שומר תומ"צ כעיקרון (וזה מחייב!)בחורצ'יק

ולאיזה מגזרים וכ'ו זה הביגוד מקומות הלימודים וכ'ו..

מסכים,מי שמחויב למצוות ולא איכפת לו מה יגיד חילונישונרא

ואפשר לראות את זה לפי דברים חיצוניים .

בן,  אם הולך עם כיפה . ולא צחפש כל מיני תרוצים שכיפה לא כתוב בתורה , וכל מיני קשקושים.

אצל בת אין משהו כל כך ברור , אבל אם לא מסתירה שהיא דתית זה אומר.

מי שמתעצל בכל מיני דברים זה לא בסדר אבל הוא נחשב דתי .

יש עברו שברור שמי שעושה אותן לא דתי כמו לחלל שבת או לאכול טרף.

זה הדתי האידיאלי, אבל ממש לא כל הדתיים נופליםמציצה מבחוץ

בהגדרה הנ"ל.. 

זאת אומרת - אמנם אכן האידיאל הוא שכל הדתיים ילכו על פי חוקי התורה, ובכל מקום שילך ייצג את רצון הקב"ה... אך בפועל זה לא כך, ויש נשים שמסתובבות עם מכנסיים, גופייה ובלי כיסוי ראש ומגדירות את עצמן כדתיות. והן דתיות. 

המציאות היא שאין צורך למלא מכסת מצוות מסויימת על מנת להכלל בהגדרה של "דתי", יש כמה מצוות משמעותיות שברגע שאדם מקיים אותם הווא עצמו, וגם החברה רואים אותו כדתי

המצוות שלרוב מי שמקיים את כולן מוגדר כדתי: 

1. שמירה בסיסית על כשרות. 

2. האישה הולכת למקווה (טהרת הבית, גם כן - ברמה בסיסית)

3. שבת. 

נראה לי שאילו המצוות העיקריות שהמקיים אותן מוגדר כדתי.. 

מה שכתבת זהו מסורתי.בחורצ'יק

מסורתי-חילוני ששומר על מסורת מסורת כלשהיא לא מספיק וכ'ו אבל הוא 'מסורתי' יש לו רקע יהודי.

אבל אישה שהולכת עם מכנס גופיה וראש פרוע,א"א לומר שהיא אישה דתייה! תשאירי משהו לחילונים אם זו דתייה מי היא חילונייה?

מה שכתבתי זה שהאדם הוא שומר תורה ומצוות כעיקרון=הוא מאמין ולא כופר בכל (שכופר באחת ככופר בכל) גם אם הוא יעבור על עבירה,ואפ' חלילה חמורה -הוא דתי וכמובן יחזור בתשובה,

אבל אדם שמעיקרון מוחק אפי' מצווה אחת או עובר מאידיאל אפי' על עבירה אחת הוא איננו דתי,אולי רפורמי או קונסרבטיבי..בוודאי שאישה שהולכת עם גופיה מכנסיים ושיער גלוי..

מתפלל(משתדל שלוש ביום).שומר שבת וכשרותyair3

זו  ההגדרה הבסיסית מעבר לזה יש תרי"ג

אם את מקיימת את תורתוספר הספרים
ואו! היה לי כמה דיונים על זה... מסקנהרנה בנה

אדם שמאמין בה' רוצה ושואף לקיום מצוות.

(אפילו שרבים בנינו ה"דתיים" לא מסכימים עם מישהו שמגדיר את עצמו דתי אבל לא אכפת לו רק להדליק אור או לסמס לחבר בשבת. אבל כמעט אף אחד לא מהסס כשמישהו מגדיר את עצמו דתי. ורק מוותר על הקפדה על לשון הרע "כי אי אפשר".. וגם זה ויתור. וגם לי קשה להגיד על מישהו כזה שהוא לא דתי. אז אני לא חושבת שיש הגדרה ממש מדויקת. אבל אם אני יכולה להגדיר איכשהו את מה שאני מתכוונת כשאני אומרת דתי, אז זה מה שכתבתי בהתחלה)

(האמת- דתי, זה אדם שיש לו דת. מאמין בדת מסוימת.. אבל התשובה שנתתי היא לשאלה" כשאנחנו מגדירים מישהו או את עצמנו "דתי" למה הכוונה?")

ככה-הדובדבן שבקצפת

דתי זה אדם שמאמין בה' ומשתדל לקיים את כל מצוותיו. 'שומר תורה ומצוות'.

אז אם הוא נופל בכל מיני מקומות- זה לא אומר שהוא לא דתי. זה אומר שהוא בנאדם ולא מלאך.

אבל אם הוא מגדיר את עצמו כשומר רק חלק מהמצוות, אז זה לא נקרא דתי.

זה לא מילה שאפשר לפרש- אלא דרך!חסוי

דתי זה לא מילה שאפשר לפרש או להגדיר, זה לא תאור של מצב  ולא תחושה, אלא דרך!!

מבחינתי דתי זה אדם שסלל לו את דרכו בדרך האמת-אל ה' יתברך.

ברור שזה כולל ומחייב לבוש, עם איזה חברה אני נמצאת, במי אני נוגעת ועם מי לא, מה אני אוכלת ומה מסננת וכו..

אבל בעיקר זה תפיסה, זה להוציא את העקרונות של התורה והקדושה יחד אל המציאות- תפקוד חיינו!!

לכן ניראלי קשה להגדיר בדיוק מי הוא אדם דתי זה פשוט להסתכל בי ולומר מי אני!!!

וואי יפה! אני פשוט מסכימה איתךמתנחלת איפשהוא
קיום תורה ומצוות.מישהי=)
מי שמנסה להתקרב לקב"ה ולקיים מצוותנענע בחסהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך