זה די תלוי בדבר אחד-ארגמן
--הסנה-בוער
מכתבים לטלי'ה, דב אינדינג
פריחת ההרדופים, הר' ישי קרמר,
נגד הזרם, ויש תקווה לאהבה, של רועי אביחי.
בעיקרון אין הרבה ספרות של סתם סיפורים בציבור שלנו, לצערי.
ספר מעולהיונתן782
לחובבי הסיפורים הקצרים...
יש בזמן האחרון לפחות 2 ספרים של סופרת חרדיתאנונימי (פותח)
בשם נעמה שהם מאד מעניינים. עדיין הרמה הספרותית לא הכי... אבל המיוחד הוא שהיא נוגעת בנושאים שבדרך כלל לא מדוברים בציבור החרדי. הראשון- 22 נדרים- מספר על זוג ליטאי שהבעל מחליט ל"התחסד" ומה עובר בעיקר על אשתו. השני מדבר זוג שנפרד ומתלבט בין נסיון לחזור לקשר לבין גירושין, וברקע התמודדיות של דמויות נוספות במשפחה. שם הספר- הדמעה הזאת מיותרת. יש עוד ספר חרדי על זוגיות שנקרא "משהו לקחת הביתה" וגם מעניין.
מישהו לרוץ איתו?הסנה-בוער
בס"ד
את יכולה לקרוא לזה נקי לגמרי? 0-0
האמת? + המלצות נוספותאנונימי (פותח)
אני לא זוכרת כל פרט בספר אבל זה זכור לי כספר טוב על אף שעוסק במציאות לא פשוטה בכלל. את/אתה אומרים שזה לא נקי? חוץ מזה נזכרתי בספרים טובים נוספים-
א. תמיד בשמחה של עדינה אמיתי ספר על דסי רבינוביץ
ב. הלל ממוצב המזח של שאול מייזליש על חייו הרב הלל אונסדורפר ז"ל.
ג.שניים אחרי המלחמה של הרב זאב שרון הוא ממש טוב. הספר השני שלו "בניחוח חדש" פחות נקי.
ד. אני חולה על כל סדרת ספרי "בית קטן בערבה".
ה. ספר קצת כבד אבל מאד מחכים- "אחים יקרים" של חגי סגל. ספר על המחתרת היהודית. כרקע הוא נותן סקירה ממש טובה על תחילת מפעל ההתנחלויות והנפשות הפועלות.
תיקון קטן למגרונאית:עדיין בדרך
הלל- הוא קרוב שלי..$$$$
נסיון להגדיר רמות נקיות...battt
הייתי מעט זמן ספרנית - ואז ניסיתי לחבר איזה שהוא מדרג לרמת נקיות הספרים, כדי להקל על קוראים, הורים, ספרנים ומורים, המדרג גם מחולק לפי גילאים מפני שנדרשת רמת אבחנה שונה לגילאים שונים. אני מפרסמת לעיונכם, אשמח אם זה יוכל לשמש בסיס להמלצות על ספרים,
דרוג ספרי קריאה
הגיל הרך (גן+א"ב)
- נקי לחלוטין,
- הווי חיים חילוני נקי, ציורים לא צנועים באופן לא בולט במיוחד,
יסודי
- נקי לחלוטין, הווי חיים דתי
- מציאות חיים מצויה (חילוני וכדומה), קשר בנים בנות ללא "חברות"
- קשר בנים בנות עם "חברות", שפת רחוב.
חטיבה
- נקי לחלוטין
- מציאות חיים מצויה (חילוני וכדומה), קשר בנים בנות כחלק לא משמעותי בסיפור
- מתח בשפה סבירה, ללא בעיות צניעות
- שפה לא נקיה, קשר בנים-בנות, אלימות (בילוש אחרי פושעים אכזריים וכדומה,)
תיכון
- נקי לחלוטין
- מציאות חיים מצויה (חילוני וכדומה), קשר בנים בנות ללא תאורים לא צנועים
- מתח בשפה סבירה, ללא בעיות צניעות
- שפה לא נקיה, אלימות
מבוגרים
- נקי לחלוטין
- ספרים טובים אע"פ שיש בעיות מסוגים שונים
הרב ארז משה דורוןיורבית
(לא קראתי, אבל אני יודעת שזה קיים...)
"לוחמי התמורות", ויש עוד כמה, נראה לי.
אני מכירה כמה אנשים שממש התלהבו..
לחובבי פנטזיה אמיתית [לא הנוסחתית השבלונית],ארגמן
כן, זאת הסיבה שלא קראתי.יורבית
איפה ניתן להשיג את "לוחמי התמורות"?מחוברת
בסטימצקי, בצומת ספרים, יש?
בסניפים שאני מסתובבת בהם יש.ארגמןאחרונה
הרב סבתו רב, אבל סופר זוועה לדעתי.גייטל רייזל
הרשימה שלי בשבילך..פינקיו
שלום! נתחיל בנקודה קטנה.. ספרים ברמה גבוהה + נקיים לא חייבים להיות של סופרים דתיים\יהודים.
והנה הרשימה:
ילדים: ספרי רואלד דאל. (המכשפות דני אלוף העולם, צ'ארלי והשוקולדה, ג'יימס ואהפרסק הענקי, מטילדה.),ילד האריות, סדרת ויינטר בלו(אשכר ארבליך בריפמן ),ספרי מיכאל אנדה (יש עוד אבל אין לי כח לכתוב הרבה..)
נוער:סדרות כמו
הארי פוטר כמובן..) ארטמיס פאול(אואן קולפר), אנימורפס(קתרין אפלגייט), ספרים: אנפה לבנה (אילנה כלב ברקוביץ'), שלם יותר מלב שבור(אבי רט והודיה בונן), סיפור אהבה בלתי נשכח(ניקולס ספרקאס), האסופית, לב של דיו( קורנליה פונקה) מלך הגנבים(קורנליה פונקה) סדרת סטרווגנזה( מרי הופמן - פה ושם יש קצת מילים גסות.) אני יוסיף עוד שכשיהיה לי כח..
לילה טוב..
ספרות נקייהאנונימי (פותח)
מצחיק שאנשים כותבים פה נקי- כמה שאדם יכול לסבול.
כאילו אי נקיות זה משהו שצריך להיחשף אליו ולו יש חולשה, הוא "לא יכול לסבול", זו תפיסה מעוותת.
ההפך, נקי זה דבר מאוד ברור - אסוטיאציות שהן לא עפ"י התורה או רוח התורה זה לא נקי. מי שצמוד לזה הוא אדם אמיתי שנהנה מתוך חיים של תורה והוא גיבור הוא מאוזן בהנאות שלו
ומי שלא מצליח ונסחף אחרי קטעים שלא עפ"י התורה (שזה נקרא לא נקי ) הוא כאן מי שצריך עבודה
ולא מי "שלא יכול לסבול" הוא דווקא יודע לסבול - להנות בגדרים הנכונים ולא לתת להם לשלוט עליו.
מי שיכול לסבולbattt
הכוונה, שיכול להנות מהטוב שבספר, למרות שהוא לא נקי...
מה לעשות שאצל אנשים כמוני - קריאה היא צורך מאוד גדול (לפעמים יותר מאוכל ושינה)- ואין עדיין מספיק ספרים ברמה ספרותית גבוהה שהם נקיים (גם בתחום שבינו לבינה וגם בתחום הדעות והמידות - ביקשתי הרבה? ;)
לא במובן של מה מותר.אנונימי (פותח)
ברור שיש נקי ולא נקי. אבל יש ספרות טובה שיש בה קטעים לא נקיים או מילים וכו'. בעיקר בספרות החדשה. כך שאם אתה לא קורא ספרים אם הם לא במאה אחוז נקיים אז אין לך כל כך מה לקרוא.
ואז השאלה אם בכל זאת לקרוא היא שאלה של מה שהאדם יכול לסבול,והאם הוא מסוגל לדלג על קטעים או להתעלם מהם.
נקי בעיני, כסופר מתחילאנונימי (פותח)
נקי בעיני הוא כך (ברמת פרוזה)
1. ללא תיאורים מיניים - פיזיים
2. ללא קללות גסות
3. ללא אלימות קשה, הסתה לאלימות
4. ללא פגיעה קשה והכללה נגד מגזר זה או אחר
אך יכול להיות בו:
1. מציאות ריאלית - ילד מחוץ לנישואין, גירושין, חוסר שלמות,
ב. אין דבר כזה "טלית שכולה תכלת" ואין אדם או קהילה שהיא שלמה ומושלמת
2. אהבה (כן, אפשר)
3. צחוקים ברמה מתקבלת
כמה טובים שאני נזכרת בהם במקוםDvo
כמה שאני נזכרת בהם שהילדים אהבו
לנוער ומבוגרים-
ספר אמיתי מדהים שרק יצא (שמירת מצוות במחנה עבודה בסיביר): להשאר יהודי של יצחק זילבר- שמעתי עליו ומצאתי דרך גוגל וקניתי. יש באתר קטע לדוגמא.
איסתרק של מ. קינן, ועוד ספרים אמיתיים טובים על יהודים ברוסיה הסובייטית--לא אירא רע של נתן שרנסקי, (לא בטוחה בכותרת) של כרמלה רייז, ספר על נושא דומה (מדהים גם) של בתיה זוננפלד, מבצע חתונה של יוסף מנדלביץ',--- כולם ברמה ספרותית טובה. גם באופן עקבי הספרים של הוצאת פלדהיים ברמה ספרותית טובה.
ספרים לא יהודיים (תרגומים-מתח קצת מוזרים, אבל הילדים שלי מאד אהבו):ספריו של בוריס אקונין, וספרים מאת מיכאל קולגקוב. שרלוק הולמס (בלשות) של ארתור קונן-דויל, ספרי בלשות של אגתה קריסתי , סדרת שר הטבעות
לילדים ונוער-
(אהובים במיוחד במשפחה שלנו): נשים קטנות של אלקוט, סוד הגן הנעלם, והנסיכה הקטנה, של הודגסון-ברנט, אי-בוד של מירה לובה, ילדי תרשיש (אותו רעיון עם תוכן דתי) של תוקטלי וקליצנר, אבא ארך רגליים - ג'יין ובסטר, אני דוד של אן הולם (נוער), מסעי גוליבר (יש תרגום מעולה לילדים), אלה המכושפת של לוין, האסופית של מונטגמרי.
רשימה שהכנתי פעם...יופידו
ההוביט ושר הטבעות - טולקין. חובה!
סדרת סטרוגנזה - מרי הופמן. למרות מה שאמרו, אני לא זוכרת שיש שם מילים גסות, וחרשתי על הספרים האלו.
סדרת ארטמיס פאול - אואן קולפר.
מים שאין להם סוף - מיכאל שיינפלד.
ספרים של אנטוני הורביץ (אלכס ריידר, עדשי השוקולד של הבז, כפר אשמדים..) לילדים, אבל ממש חמוד.
בן חור - לו וולס.
הרוזן ממונטה כריסטו - אלכסנדר דיומא.
אלנקם - עזרא יכין.
אחים יקרים - חגי סגל.
ספרים של ז'ול ורן (סביב העולם בשמונים יום, 20000 מיל מתחת לפני הים...)
מכתבים לטליה.
אל תשלח ידך אל הנער - הרב לאו.
איבנהו. לא זוכרת של מי.
סדרת קרסטומנסי - חיי קסם, תשע הנשמות של כריסטופר צ'אנט, שבוע המכשפות/ דיאנה ווין ג'ונס.
הטירה הנעה - דיאנה ווין ג'ונס. (יש את ההמשך: מגדלים פורחים באוויר.)
גבורה באדום - צביה גרנות.
ימי שלישי עם מורי - מיץ' אלבוים.
אחי גיבורי התהילה - הווארד פאסט. על המכבים. ספר מדהים!
מלך בשר ודם - על ינאי המלך. ברח לי השם של הסופר.
אם צריך יש לי עוד...
מקווה שעזרתי.
מלך בשר ודם הוא של משה שמיר כמובןיוספלה
סטרווגנזהפינקיו
יש כמה מעולים השאלה מה נקרא נקייוספלה
לדוגמא הספר 1984 של ארוול הוא גאוני ומעורר מחשבה, אבל מה לעשות הוא גם נוגע מעט מאוד בנושאים שבינו לבינה, לא בגועל אלא כדרך להבהיר את הרעיון, אז אין לי מה לומר אם לקרוא או לא.
הספר 'חבלים' של חיים באר גם כן מעולה ולא זכור לי שהיה שם משהו בעייתי.
יש עוד אבל אם בניחוח חדש של זאב שרון לא נחשב נקי אז אין לי מה לומר.
ספרים מצויינים של רבקה אלפראנונימי (פותח)
סופרת בשם רבקה אלפר כתבה כמה ספרים טובים. המתנחלים בהר, אנשי פקיעין, קורות משפחה אחת.
בגדול הספרים שלה עוסקים בארץ ישראל של פעם. (לדעתי הם נכתבו בתחילת המאה הקודמת..) סיפורים אישיים ומשפחתיים משולבים בהיסטוריה של הארץ. הכתיבה מאוד איכותית וגם התוכן. ממש ממש מומלץ!!
יש הוצאת ספרים בשם אריאל שמוציאה ספרי איכות, כהגדרתה. כדאי לחפש ספרים בהוצאה זו.
ספרים "נקיים"אנונימי (פותח)
שלום לך-
אני ספרנית,
קריאת ספרים אצלי מלווה תמיד בטישו לסימון עמודים בעייתים.
אוכל להמליץ על ספרים, אך כעת כשאינני מול הרשימות / מדפים אני לא זוכרת הרבה.
אשלוף כמה מהזיכרון: ( עם קו תחתי לצעירים יותר, אך הם שווים)
- המתנחלים בהר (מעולה!!!)
- טוביה בארץ המובטחת
- גיא אוני
- חוות העלמות
- האסירה ( צינזור קל)
- הברית(כנ"ל)
- רבקה
- טירת הזכוכית(כנ"ל)
- פרחים לגברת האריס
- לא בלי בתי (צינזור לא רציני)
- רוץ ילד רוץ
- הערבה האין סופית
- סדרת שיילו
- מלך הגנבים
- קראו לייק (צינזור קל)
- בתו של שומר הזיכרון (כנ"ל)
- מאחורי החומות (חרדי, טוב)
- ספינות טרופות.
זהו לא זוכרת כעת יותר. למי שמעוניין - אשמח לעזור.
ועוד ועוד.
ההמשך שלו גם יפה,אבל דורש צנזור קל...הללושי
יש גם...נדנדה כתומה.
את קיץ כתום......
תחפש שרשור על זה כאן .....
ספר ממש יפעע....
מומלץ!!!
אתה רוצה בסגנן של מיקי שינפלד?הירהורי הלב
אם לא איזה סגנון אתה רוצה?
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
חיפוש קוראים לסיפור קצראורנשטיין
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אאאזז, אחי ואחיותיי אוהבי הספרמקפיצים נטושים
מה דעתכם על ספרי ברנדון סנדרסון?
לא אוהבת את הז'אנרעשב לימון
מכירהמבולבלת מאדדדד
כותב נדיר.
לא להכל התחברתי אבל יש כמה שממש אוהבת
הערפילאים העידן הראשון מנצח
אמביוולנטיצדיק יסוד עלום
בעבר (עד גיל 20) נהניתי מאוד. הערפילאים סדרה מצויינת ו worldbuilding טוב.
קראתי בהנאה גם את הספרים הראשונים של גנזך אורות הסער...
מסקנותיי: הוא מקצוען על, אבל אין בספריו נשמה.
מקצוען = יודע את המלאכה. מעבר לזה שיש לו שגרת כתיבה פסיכית והוא פשוט מוציא לאור עוד ועוד ספרים, הוא אלוף בטכניקות של כתיבת סיפור *מושך*.
1. איך לעשות hook קבוע שהקורא ירצה להמשיך אחרי הפרק הראשון בלי לעצור
2. מיקס דמויות מגוון - דמות עמוקה, דמות קלילה, דמות שנמצאת בסבל, דמות יפה שגורמת לקורא ריגוש, דמות מסתורית שבקושי יודעים עליה משהו (Hoid), וכו' וכו'. זו מקצוענות על, ולכן מי שיגיד שהוא סופר לא טוב הוא טמבל.
3. איך לבנות עלילה ששזורה מההתחלה ועד הסוף, שהרמזים למה שיקרה בסוף מוזכרים בהתחלה וכו'.
4. Worldbuilding עשיר, עולם מגוון, תרבויות, בעלי חיים, דתות, קסמים, מנהגים (בגנזך אורות הסער - לא לכסות את יד ימין נחשב לא צנוע
אין בספריו נשמה = דווקא בשל המקצוענות שלו, הוא מגלם אומנות ולא אמנות.
הוא מאוד שבלוני, הדמויות שלו עוברות תהליכים קלישאתיים וידועים מראש. המונולוגים של דלינאר בגנזך אורות הסער מרגישים כל כך מטופשים ומאולצים אחרי שקוראים ספרות איכותית (ויש בשפע רב). אפילו רק במדיום של הפנטזיה אין מה להשוות מבחינת נשמה בכתיבה בינו ובין הספרים של פטריק רות'פוס (טרילוגיית רוצח המלך שטרם הושלמה, ולא בכדי), שעד היום מפעימה אותי בכמה מהאלמנטים שהובאו שם (הקריאה בשם בתור ידיעה פנימית; האופן שבו הוא מכבד את המוזיקה כל כך דרך דמותו של קוות'ה; האופן שבו הוא מתאר את ההסתחררות סביב דמותה של דנה [?]; ועוד אינספור דוגמאות לאיכות) או ספריה היפהפיים של רובין הוב (פיץ והליצן, על ארבעת הטרילוגיות) שחובה חובה חובה לקרוא ולאהוב
סרטון קומי להמחשה:
רובין הוב לא קראתי, לגבי פטריק רות'פוס,מקפיצים נטושים
המליצו לי ממש,
וקראתי,
ונחמד. מה ההתלהבות הגדולה?
ומתי יצא הספר האחרון?
שמע, עניין של טעם...צדיק יסוד עלום
הפקטור שמניתי הוא של "נשמה"... מרגיש שלרות'פוס יש הבנות עמוקות על החיים, ואלמנטים שהוא מציג לא בהכרח יהיו הfirst pick של סופר גס / קלישאתי.
(מודה שהמיניות המוגברת בפחדיו של האיש החכם לא פשוטה ליראי שמים אבל שם הרוח נקי)
וכן, נראה לי שזו עסקת חבילה - אם אתה כותב מהנשמה ולא מהמפעל היצירה שלך תתעכב בהיעדר השראה
רובין הוב זהב, שינתה לי את החיים לדעתיצדיק יסוד עלום
😥😥😥צדיק יסוד עלום
מלחמת הנפילים סדרה מומלצת ממשאיגנוטוס פברלאחרונה
בדיוק היום סיימתי את הספר האחרון "אסון"
בכללי, ברנדון הוא סופר אחלה
מנוע בינה מלאכותית לבדיקת תכנים של ספריםווקי טוקי
הי חברים, יצרתי Custom GPT שיבצע בדיקה לתוכן (סרטים, סדרות וספרים) ויתן המלצה האם זה יכול להתאים למשפחה תורנית.
הדגש הוא בעיקר על חיפוש בעיות הקשורות לצניעות, זהות מגדרית וכדו'.
מוזמנים להשתמש:
ChatGPT - בודק התכנים המשפחתי
כמובן שיש להשתמש בזהירות, כי הבינה המלאכותית טועה לפעמים, אז לא לקחת את ההמלצה כתורה מסיני.
וואו זה אדיר. תודה!שואלת12
בשמחהווקי טוקי
אם יש לכם מנוי ל-ChatGPT אז מומלץ להשתמש במודל o3 כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר.
הוא מסוגל לראות את הסרט?נקדימון
לא, הוא מספק מידע על בסיס מה שמופיע ברחבי הרשת.ווקי טוקיאחרונה
די!!! זה המקום!!! אנשים כנסו, זה בול בשבילכם!!!!ימח שם עראפת
אתם הנוער!!! יחד עם פורום פרוזה וכתיבה חופשית!
"אל תירא כי חי הנוער חי וער חשמונאי"דורין השמיני
וואו אחי, אתה בדיליי של שנה אחת בלבד, מהיר!ימח שם עראפת
שמתי לב פשוט עכשיו הפורום חזר והיה לי משעמםדורין השמיני
ימח שם עראפתאחרונה
ספרים דיגיטלייםדם סגול
סיפור על תנור שכונתי וגניבת היונים מהסיר.shl_p
אני מחפש סיפור על תנור שכונתי בו שמו כל שבת את החמין (כל השכנים). הממונה על התנור היה טועם מפה ומשם בכל פעם. בשבת חתן אחת - שמו סיר חמין עם יונים ממולאות והממונה על התנור גנבן.
מישהו יודע להפנות אותי למקור?
תודה רבה