דתיים לאומים?אישיות

בס"ד

מה שכתבתי פה היא הרגשתי ותחושתי האישית בלבד ואסמך מאוד אם מישהו מפה יצליח להאיר את עיניי!

באמת מרגישה שדתיים לאומיים הם דתיים סתם, בכאילו לא באמת.

לא רואה שהם כ"כ כפופים לסמכות תורנית מסוימת,

כל אחד והרב שלו או כל אחד בכלל בלי רב- ומפה יוצא מצב שכל אחד מקיים את התורה איך שבא לו

מקיימים תורה, אבל בדרבנן יש יותר אווירה של חפיף

בכל מקרה הנקודה שהכי קשה לי היא: לא רואה שהם כ"כ כפופים לסמכות תורנית מסוימת.

מה דעתכם?

שמה שאמרת עובדתית לא נכון.די"מ
מוכן להסביר לי למה?אישיות

איך סתם ככה המחשבות האלו ניכנסו לי לראש?

זאת מציאות שאני רואה

מה אני יכולה לעשות??

אין לי עכשיו דוגמאות ספציפיות אבל זה האווירה שאני רואה\מרגישה

למה זה נכנס לך לראש?די"מ

כי את כנראה חרדייה והחרדים מציגים את זה ככך.

(לא שאני מחזיק כל כך מהציונות הדתית) אבל מה שאמרת פשוט לא נכון.

אז בוא תאיר את עיני ותגיד לי מה באמת נכוןאישיות

ומה באמת קורה פה בציבור הדתי לאומי בהקשר של סמכות רבנית

יש כאלה ויש כאלה,די"מ

כיוון שכל מי שלא חרדי ושומר מצוות ברמה כזאת או אחת נכנס מיד להגדרה של "דתי לאומי" אז יש הרבה יותר גוונים.

אך בגדול הציבור הציוני דתי מקשיב לרבנים,זה שיש רבנים שאומרים שטויות או דברים שהם לא שטויות אבל החרדים לא מסכימים איתם זה עניין אחר.

אם לא אכפת לך.."רבנים אומרים שטויות"?!שטות
אם הוא רב- אז שטויות הוא לא אומר.
אם הוא כן אומר שטויות-הוא לא רב.
אין מה לעשות.
זה שאלה איך את מסתכלת על התואר "רב"די"מ

לפי חוקי הפורום  בהחלט יש "רבנים" שאומרים שטויות.

"רב" כיום זה לא כזה תואר כבוד,ואני לא חושב שיש עברה לקרוא "רב" למי שאומר שטויות.

לא עברה אבל..שטות
מציק לי בעיניים "רב שמדבר שטויות", שריטה אישית שלי מסתבר..
גם לי מציק, כנראה שאת לא הסרוטה היחידהלולית10
תלוי על מה את מדברת.*בננית*

האם על האוכלוסייה הדתית לאומית, או על ההשקפה הדתית לאומית.

לגבי ההשקפה, אין שאלה בכלל האם היא מחוייבת ליהדות המסורתית ולגדולי ישראל. ה"לאומיות" שבנו היא רק תוספת ליהדות שהייתה עד עתה (התוספת נובעת משינוי סדרי עולם ותחילת דור גאולה)

לגבי האוכלוסייה הדתית לאומית - זה נכון שישנם חלקים לא קטנים במגזר שלא רואים את עצמם כמחוייבים להלכה, אך לצערנו אלו תופעות לוואי שנובעות מההשקפה המורכבת הדתית לאומית, ומהדור המורכב בו אנו נמצאים.

לעומת זאת, רבים מהמגזר רואים את עצמם בהחלט מחוייבים לכל פסיק בהלכה (המגדירים את עצמם בד"כ תורניים).

זוהי ההשקפה האותנטית הדתית לאומית - 

מחוייבות מלאה להלכה, בתוספת השקפה לאומית.

אין כאן אף סתירה, ויותר מכך - הלאומיות היא חלק מובנה והכרחי בחיים היהודיים כיום.

אני מדברת על גם על האוכלוסיה וגם על ההשקפהאישיות

בס"ד

שמעתי את זה מדתיים דוסים- שיש איזשהו אדיאולוגיה  שאומרת שלא צריך לעשות לעצמך רב

איך זה הגיוני?

למה ?

פשוט כל אחד קורא ופוסק לעצמו הלכות, ומקבל הכל מכולם 

זה נראה לך הגיוני? את מסכימה עם עם הגישה הזאת?

באמת שאני מבולבלת!!

אני באמת חושב שלא צריך לעשות לעצמך רב,די"מ

אבל אני לא מגדיר את עצמי "דתי לאומי".

מה הם המשנה?"עשה לך רב"?שטות
יש מלא משניות,מסכת אבות לאה בהנהגות טובות.די"מ

אך זה לא מחייב.

במקם אחר כתוב "אם דומה עליהם כמלאך ה' צבא-אות יבקשו תורה מפיהו" אני עדיין לא מצאתי מישהו שדומה עלי כמלאך ה' צב-אות.

...לולית10

זה נשמע שאתה גם לא מחפש אחד כזה...

אולי ענווה תעזור פה...

נכון,די"מ

במצב כיום אני לא חושב שיש.

אנסה להסביר.*בננית*

בנוגע ל"עשה לך רב", אני לא בקיאה מספיק, ולכן בדקתי עכשיו, והנה תשובה של הרב שלמה אבינר שליט"א:
http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=17276&cat_id=4074 
זו לא המצאה או אידאולוגיה חדשה שאין חיוב ל"עשה לך רב", אך זו עצה מאוד חשובה ומומלצת. בכל אופן היא לא מחייבת.

בנוגע להשקפה הדתית לאומית - 
חד משמעית יש חובה מוחלטת למחוייבות להלכה.
עכשיו תשאלי - אם רבים לא רואים את עצמם מחוייבים להלכה אולי האידאולוגיה שגויה?
תשובה - האם היהדות טועה בגלל שיש בה אחוזי חילון גבוהים? ודאי שלא.
על אותו רעיון.

תגובהyedidiaz9

לא קראתי תגובות, אבל אני יכול להגיד לך, "אישיות", שאני נער דתי לאומי, וב"ה מצאתי את הרב שאני הולך לפיו, והוא מו"ר הרה"ג ישראל מאיר לאו שליט"א

כל הדיון מונח על ההנחת יסוד שיש כזה ציבור...מאיר.

אני לא סגור שיש ציבור כזה שנקרא דתי לאומי במוגדר

הרי הדתיים של בני עקיבא ברובו לא אותם הדתיים כמו אריאל ברובו

זה אפילו לא קרוב....אולי באידיאולגיה הנעלית ובבסיס הרעיוני אבל גם זה אני כבר לא בטוח.....

בטח שהם כפופים לסמכות תורנית מסוימת...בת מלך=)

נכון שלכל אחד יש את הרב שלו...

אבל כל הרבנים מכריעים את ההלכה שלהם ע"פ דעת התורה..

דתי לאומי זה...95200אחרונה

#דתי לאומי זה אמור להיות בכל אופן אדם שמאמין בתורה ובציונות גם יחד!

לא רק אחד מהדברים.

#אם את רוצה דוגמאות לרבנים גדולים מנהיגי הזרם הדתי לאומי תסתכלי לא-רחוק על הרב קוק והרצי"ה. הם מ"דור התקומה"

#ואגב יש הרבה כאלה מהמגזר הדתי לאומי שהולכים לפי הרב מרדכי אליהו זצ"ל דמות גדולה לכל הדעות.

#ועל מה שאמרת שהיום הדתיים לאומיים -אין להם דמות סמכות רבנית אחת-תראי לי מגזר שיש לו!

.#יש תמיד את הרב של הבית ואין שום דבר לעשות נגד זה-וגם לא צריך! יש את העניין של-"עשה לך רב" אז זה מה שעושים. פשוט, וחבל לבזבז זמן ולהתווכח על זה...( מה ציפית שנלך כמו עדר )

#וגם יש עוד דבר שאת צריכה להבין- זה שאת ראית את האנשים האלה - מי אמר לך  שככה כולם?! למה את מכלילה ?!

זה לא נכון! 

#הרבה פעמים אנשים מתייחסים לכיפה סרוגה=דתי לאומי וזה ממש לא נכון!

לא כל מי ששם כיפה סרוגה הוא דתי לאומי.

הוא יכול להיות "מזרחי"  או "חפיף" ואפשר להבדיל מהר

יכול להיות 2בנים שילבשו את אותם הבגדים ועדיין אפשר לראות את ההבדל -גודל הכיפה או צורת השיער...

וגם הנעליים(אפשר לראות גם בצורת הפנים-ילדים שלא משמיעים קללות הם באופן אוטומטי עדינים יותר ונעימים יותר לסביבה)אפשר גם להבדיל בינהם בצורת ההתנהגות.

#לא הבאתי לדוגמא את הבנות כי אצלנו יותר קל  לזהות- אורך חצאית ...באיזה גיל היא מתחילה להתאפר וכזה...(תתפלאי אבל יש כאלה שבאות לבי"ס עם אודם)

אבל הן ברוב המקרים לא בנות דתיות לאומיות אלא "מזרחי חפיף" או מסורתיות

#יש גם כאלו בנות שהולכות  לבי"ס דתי והן בכלל ממשפחה "מסורתית"  אז זה גם נראה ככה... ואולי (מה שכנראה קרה) את הכנסת אותן לתוך ההגדרה דתי לאומי.

ֳ#אגב, גם אצל החרדים זה לא בדיוק מראה אחיד לכולם- אז מה זה אומר עליהם?! את יכולה להכליל ולומר שלכל  החרדים יש בלורית(דבר שאסור .. 

בעניין גידול בלורית, מצד חוקות הגויים לדעת רש"י (קידושין ע"ו, ב) אין בזה איסור, ואילו לדעת הרמב"ם בהלכות עבודה זרה (י"א, א) הסביר הבית-יוסף (יורה דעה קע"ח) שלדעת הרמב"ם יש בזה איסור.)

ושכל  הבנות החרדיות הולכות עם שסע וחצאיות קצרות?!

כי לבינתיים הבנות החרדיות שראיתי הולכות ככה- מה זה אומר עליהן?-                                                                  שהן לא חרדיות אמיתיות (חרדי פירושו חרד לדבר ה', ואם הן לא הולכות בצניעות איך הן יכולות להיות חרדות לדבריו?) אז בדיוק כמו שאני לא אמרתי שככה זה כל החרדים גם את אל תכלילי ותשמיצי סתם (וגם אל תעלילי עלילות.)

היית יכולה לשאול מהי ההגדרה לדתי לאומי או לבדוק באינטרנט...נ ולא לבוא ביציאה שכזו...

יום עצמאות שמח לכולם ,בתקווה לאחדות ולא להשמצות 95200

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך