אז ככה, מגיל קטן היה לי ברור שאם ירצה ה' ויסתדר לי אני מתחתנת כמה שיותר מוקדם. הרבה זוגות במשפחה הקרובה שלי הם כאלה ואני מאוד אוהבת ומקווה שגם אני אזכה לנישואים בטווח גילאים הזה.
אני יודעת שאני בוגרת הרבה יותר משאר הבנות בגילי, וכבר כמעט לגמרי ברור לי מה הדרך שאני רוצה לחיות בה. גם הצוות החינוכי והשכבה מצפים ממני להיות הראשונה שתתחתן.
גדלתי בתור בכורה לזוג הורים (מדהימים אומנם) שהתחתנו בסוף שמינית בלי לדעת בכלל מה זה נישואין (הם מעידים על עצמם), והרגשתי על עצמי את כל הקשיים, ובשנים האחרונות גם דיברתי על זה איתם לא מעט. ככה שאני מודעת פחות או יותר מה זה קשיים של חיי נישואים (לפחות בצד הטכני) ולמה אני הולכת.
אני גם ברוך השם בקשר רציני בחודשים האחרונים וכבר האמנתי שהקדוש ברוך הוא מסדר לי הכל כדי שבסוף י"ב אני אוכל להינשא בלי הרבה עוגמת נפש, כמו שהתפללתי..
אבל היתה לי שיחה עם מישהי שממש הצליחה לערער אותי. היא אמרה משהו (שנשמע לי מאוד נכון), שעד שנפש של אדם לא בנויה ויציבה לגמרי היא לא תהיה מסוגלת להכיל קשר קרוב עם נפש אחרת כמו בן/ת זוג בצורה בריאה.
אז מה זה אומר? אני לא מרגישה בנויה לגמרי, לוותר על הכל?
ואני בכלל לא יודעת מתי אני כן אהיה יציבה לחלוטין. אומנם יש לי כיוון ברור. אבל אני תמיד מתפתחת...
אז מה? לחכות עד 35 שאני אסגר על עצמי לגמרי? ומי אמר שאז אני אהיה מוכנה..??
היא הצליחה לבלבל אותי לגמרי

עצות מבעלי נסיון?