איך אפשר לשמוח ביום העצמאות אם הרגע נגמר יום הזיכרון? איך זה אפשרי לעבור בשניה מרגע עצוב לשמח?
זה היא שאלה....
אשמח לתשובות!
תודה...![]()
איך אפשר לשמוח ביום העצמאות אם הרגע נגמר יום הזיכרון? איך זה אפשרי לעבור בשניה מרגע עצוב לשמח?
זה היא שאלה....
אשמח לתשובות!
תודה...![]()
אמריקאית גאה!!אני לא חושבת שזה כבוד לנרצחים וגם שזה משו נורמאלי לעשות עצוב מממש ואז שמח..?!זה פשוט מוזרר בשכלל!!
שנקרא"תקומת ישראל"
למה יש יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ואין יום זיכרון לנפגעי תאונות דרכים וכו'.
יום הזיכרון הוא יום בו אנו מזוכרים את החללים שנפלו על משמר ארצנו. אם זה במלחמה, או בנסיעה בכבישי א"י, בלגור בא"י.
אנחנו לוקחים את זה כחלק מהשמחה על תקומת עמ"י. זה שלב שבא לפני. ותכלס' זה כ"כ מוסרי שלפני החגיגות אנחנו זוכרים שזה לא בא בקלות. היה מחיר לאומי גדול על זה, ומחיר אישי כבד לרבים ממשפחות יהודי א"י.
מה זה בעצם לזכור?
זה להביא משהו שהיה בעבר, להווה. אתה נזכר במשהו שהיה פתאום הדבר הזה כאן. חי. אז זה לא יום אבל. זה לא יום של צום, ואין ענין להתענות. זה יום שאנחנו זוכרים את המחיר הכבד. את האנשים שמסרו חייהם.
ומתוך החשיבה הזאת, אנחנו נכנסים ליום העצמאות בהכי תנופה והכי הודאה להקב"ה. החללים שמסרו נפשם כדי שאנו נוכל לחיות כאן, לא הכי היו רוצים שנעריך את הארץ הזו. את הזכות להיות כאן. שנשמח להיות כאן. שנבין את הנס הגדול.
שנהיה גאים. שנוכל להגיד "מסרתם המון המון המון" "קיבלנו, לא נפלתם ריקם. תודה!"
מקווה שזה עוזר. שנזכה לקחת את הזיכרון ואת ההערכה והגאווה איתנו לכל אורך השנה! כשאנחנו מטיילים, נוסעים בכבישים, וגם כשסתם עושים שעורי בית במתמטיקה. בארצנו.
באורות גבוהים
רנה בנהאחרונהזה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים