סיכום השיעור של חצרוני פרשת בהר. טובי =][=

בחיים, לעתים אנחנו חיים עם הרבה תובונות של שקר. דפוסי חשיבה שאינם נכונים. אבל בגלל שכ"כ התרגלנו אלהם, הם כבר נראים לנו כאמת לאמיתה.. אנחנו תקועים בהם אפילו שזה לא באמת יותר טוב לנו. פשוט התרגלנו.

אז עכשיו, ננסה לשבור את אחד מהמטוסים האלה

כל סיטואציה: אני הולכת לאונברסיטה - ללמוד. למכולת - לקנות אוכל. למוסך- לתקן רכב.

אז רבי נחמן טוען שלא. שזה סוג של דפוס שקר שטבוע בנו.

העסק מתחלק לשתיים. יש את המטרה שאני הלכתי למכולת. רציתי לקנות חלב. ויש את הסיבה שה' שלח אותנו לשם. זה שני דברים שונים. ואז, אם משו לא הולך לנו - אנחנו ממש מתרגזים. כי זה לא הלך ע"פ מה שאנחנו רצינו..

טויב, עוד משו שתכף יתקשר

רבי נחמן בליקוטי הלכות: "כל העסקים והמלאכות הכלולים בל"ט אבות מלאכה נועדו להעלות נצצות".

מה זה אומר? בשבת, יש 39 מלאכות שאסורות. וכל דבר שנברא בעולם נוצר ע"י מלאכות אלו. ל'ט אבות זה בעצם תמצית כל המלאכות הקיימות בעולם. לא רק בשבת. בכל דבר קיימת מלאכה

יצאנו מהבית - יציאה מרשות לרשות. ערוב וכו. בכל דבר, בכל פעולה קיימת מלאכה. כי הכל קשור לל"ט אבות שה' ברא איתם את העולם. חללית - יציאה מתחום כדור הארץ לירח.

ובארמית לט - קללה. אותיות הפוכות טל - ברכה. בע"ה תחיית המתים תהיה ע"י טל התחיה. טל זאת ברכה לעולם. ומל"ט אבות, נגזרו כל ההלכות. ההלכות שנועדו לחבר אותנו לה' יתברך. להוליך אותנו בדרך לטוב.  

הלכה - הולכה. במציאות הבריאה של החיים.

אומנם מלא פעמים ניראה לנו שההלכה חונקת. מגבילה אותנו מהממוש העצמי שלנו. אז לא, היא בעצם נותנת לנו טל חיים - ברכה.

נכון, היא מגבילה אותנו. היא מגבילה אותנו מלתת ליצר הרע שלנו לממש את עצמו. להתקדם. כי כל התקדמות שלו זה על חשבוננו. ההתקדמות שלו זו הדעיכה שלנו. הנפילה שלנו. שההלכה אומרת לנו לא לעשות היא פשוט אומרת ליצר הרע לא להתקדם יותר.

היא עוצרת אותנו גם מרע ממשי, וגם עוצרת אותנו מדברים שרק גורמים לנו לדמיין את עצמנו להתקדם.

כן, גם שאדם קופץ מהגג הוא מתקדם. אבל הוא מתקדם כלפי מטה. הוא מפיל ת'צמו.

ולמה הלט אבות? "ועיקר הבירור הוא שיזכור את ה' אלוקך בשעת משא ומתן שהוא נותן לך כוח לעשות חייל".

ה' ברא ויצר את העולם, ונתן לי את האפשרות לעשות את כל הלט' מלאכות לא סתם. כמו שכבר אמרנו.. שאני הולכת למכולת זה צורך לא המטרה. המטרה של כל מה שאני עושה זה לחבר את עצמי, או מישו אחר לאלוקים! לעונג שאין לו סוף. אנחנו רגילים לעונג שנגמר.. אבל ההתענגות על ה' היא אין סופית. זה מה שיהיה בגדאולה.

כי הכל פה לשמו. אולי במכולת אני אפגוש חברה שאוכל לשמח אותה ולחבר אותה יותר?

ואפילו אם לא אפגוש אפחד.תודה ה', תודה שיש לי כסף לקנות ביצים וחלב.

לזכור את ה' בכל מקום.

"בכל מקום שאזכיר את שמי שם אבוא אליך וברכתיך". בכל מקום, שאנחנו מזכרים את ה' אנחנו מכנסים ברכה.

וכן, גם הכשלונות. נכשלנו, כי דברים לא הלכו איך *שאנחנו* חשבנו שיהיה. אבל ה' רצה שזה יקרה. היתה לזה סיבה. הכשלון גם הוא לטובתנו. ועד שלא נקלוט את זה, אנחנו נמשיך להתבאס מכל הטעויות והנפילות כי דברים לא הסתדרו כמונו

אז שוב - כל דבר ודבר שאדם עושה זה בכדי ליצור ברור ולראות דרכו את אלוקים ולברר עוד קצת את הדרך אליו. כי אין ערך לשום דבר בלי ה'.

וחזל אומרים, שגם בעברות - ה' נמצא איתנו. לכתחילה היה לנו אסור לחטוא - אבל אם כבר נפלתי הם נועדו ליצור בי עוצמה. ("שכל מה שאני עובר בדרך יהפוך חולשה לעוצמה גדולה )

במילה קדימה - יש את המילה קדם ושם ה'.

ה' היה איתי גם בעבר. גם בקדם. וזה מצעיד אותנו קדימה. הנפילות לא גרמו לנו לבזבז את חיינו, כי גם שם ה' היה. ואם נדע את זה, זה יהפוך לברכה. "כי כל מקום שאזכיר שמי שם אבוא אליך וברכתיך".

אם נבין שגם הנפילות שלנו היו משמים, אז בסוף גם הן יהפכו לברכה. ונוכל לעזור דרכן לאחרים ולעצמנו.

די! זה לא החור השחור לכל החיים.

"מה שהיה היה העיקר להתחיל מהתחלה".

למה להתחיל ולא להמשיך? הרי אם משו היה, אנחנו ממשיכים אותו. האוטו נתקע באמצע הדרך. מתקנים וממשכים לנסוע. לא מתחלים לנסוע.

אבל רבי נחמן באמירה הזו אומר. "מה שהיה היה" גם במה שהיה, יש את שם ה'. ה' היה שם. אם אתה חושב ככה, אז הנפילה תהפוך לעוצמה וזה יהיה תיקון עוד יותר גדול לעבר ונתחיל מהתחלה.

אנחנו מומחים בלכבות על העבר ולתקוע את עצמנו, אבל בואו נמשיך הלאה וניתן לו לעבור.

גוד שאבס.

תודהLook Smile
וואו מדהים!!! תודה רבה! שבת שלום וברכי נפשי

ומבורך! נ.ב. את מסכמת בעצמך? זאת אומרת את אשכרה באה כל שבוע לשיעור? וואי אשרייך צדיקהחיוך

משתדלת. אכן. ב"ה טובי =][=
וכמו שמישי' אמרה - השיעור הרבה יותר יפה מסיכום/הקלטה.
כך, שאם את שייכת למין היפה- בואי

( אגב קימות אצלי הקלטות למעוניינים. באישי )
איזה כייף לדעת שב"ה לא פספסתי הרבהמישי' מאפושו'

בנות -השיעור פתוח לכולן.

בואו!!

"טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים" [או קריאה]

תבואי לפחות פעם אחד, זה ישפר את ההאזנה להקלטה או קריאת הסיכום.

בירושלים

כל יום חמישי [למעט מקרים מיוחדים שמפורסם שאין]

בשעה 18:30

בבניין של הOU ישראל

רחוב קרן הייסוד

[באוטובוס - התחנה השנייה על קרן היסוד, אם מגיעים ממרכז העיר.

ברגל - המבנה שאחרי בין הדין לעבודה, אם מגיעים ממרכז העיר.]

תודה על הדבר תורה השבועי שאת מביאה לכאן!נולאיתאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך