1)תקומו לערבי\ה זקנה באוטבוס??![]()
כן\לא
למה?????
2)אמרו לי שאם אני שונאת ערבים ישלי בעיה במידות...![]()
כע???
תודה
בת מלך=)1)תקומו לערבי\ה זקנה באוטבוס??![]()
כן\לא
למה?????
2)אמרו לי שאם אני שונאת ערבים ישלי בעיה במידות...![]()
כע???
תודה
2) לא חושבת. גם אולי כדי לשאול רב. אולי אני קיצונית, אבל אני חושבת שזה אפילו "מצווה" לשנוא ערבים.
שונאת אותם בכל רמ"ח אברי!!
1. לא, יש לי בעיה ברגליים ולכן אני אף פעם לא קמה כי אני צריכה שיקומו בשבילי.
2. אני חושבת שכן כי הם נבראו בצלם ואת לא יכולה לשנוא בריאה של הקב"ה.
אין לי בעיה עם ערבים- אני לא אשנא אותם אם הם לא יתפסו לי ת'מקום-(מה הם עושים בכלל בא"י?!
)
אב כל עוד הם בארץ -ועושים מה שעושים....![]()
אז כן- אני נוטה לכיוון של שנאה- אצלי זה מתבטא בהתעלמות![]()
המבין יבין והטיפש ינחש..![]()
1. לא, היא אויבת לא משנה בת כמה היא.
2. לא. מה הבעיה בזה שאת שונאת את האויבים שלך?
"משנאיך ה' אשנא"
או שונאת את האוייבים שלי?!
אלה ששונאי ה', שקמים עלינו להרוג ולהשמיד שם ה' בעולם-
אכן, משנאיך אשנא.
הוותיקן- ובתקוממיך אתקוטט
תכלית שנאה שנאתים. לאויבים היו לי.
רק מתוך היותם אויבי ה'- לאויבים היו לי.
לא שונא אותם מתוך היותם אויבי,
אלא מתוך מטרתם בהיותם אויבי.
משנאי ה'.
רוב ערביי הארץ אינם משנאי ה',
ויש קידוש ה' לא קטן בקימה לזקן/ זקנה גוי/ה באוטובוס.
לנוצריה, לצורך העניין, לא ברור שאקום.
1- כן, היא בכל זאת בן אדם וה' ברא גם אותה!
2- אממ גם אני שונאת ערבים אבל אמרו לי שלקלל אותם כל היום וזה זה באמת רע בשבילי זה מקלקל אותי(:
1. ממש לא..בחיים אני לא יקום לערביה!!! אבל לזקנות(יהודיות!!!) ברור שכע..
2. זה לא נשמע הגיוני!! לי נשמע יותר הגיוני שמצווה לשנוא אותם!!
מקווה שאני צודקת...אולי צריך לשאול מישהו שיותר מבין ממני..
לנבל את הפה זה לא טוב,אבל זה לא קשור לערבים.
אם אתה מטנף נאת הפה שלך אתה דופק את עצמך.
1.כן, קידוש ה' אני חושבת.
2.לא חושבת. מצווה לאהוב כל אדם מישראל...אתה לא חייבת לאהוב גויים...
אז
1- כן. לחלוטין כן. בלי להתלבט אפילו.
היא בנאדם. לא אכפת לי ערבי\יהודי\נוצרי\ או כל דת שתעלה על רוחכם..
2- אין לי שמץ האמת..
[מעניין מה אתם חושבים עלי עם כל הדעות שלי והתגובות המוזרות שאני כותבת פה ..;) ]
יש מליון סוגים של נוצרים,
אבל קתולים (שזה הרוב) רוב הפוסקים מסכימים שהם עובדי עבודה זרה.
לא אכפת לי מה הדת שלו. אכפת לי שהוא בנאדם שהקב"ה יצר, ושאני אישית מרגישה צורך לכבד אותו.
והעד הדיין והמבצע יכולים להיות אותו אדם.
אולי לא הורגים בפועל משום איבה,בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה לכבד עובד עבודה זרה.
בנין צעירים סתירה.
מה עם סתירת צעירים?!
1.לא אקום בחיים שתעמוד.. שתיפול...שישברו לה הרגלים....
2.תלוי מאיזה נקודת מבט את באה אם את באה מהקטע שהם אויבים שלנו..ממשיכים של הפלישתים...
רוצחים...טרוריסטים... אז סבבה.
אם לא...סתם כי הוא ערבי. אז צריך לחשוב שוב
היה לי וויכוח בשו"ת עם הרב..
ואמרתי לו שבחיים אנלא יקום לערבייה מיצידי שתיפול ותמות...
והוא אמר שצריך לקום...
לך תדעו אם היא מגדלת איזה מחבל בבית!!!
והוא זה שאמר שיש לי בעיה במידות עם אני שונאת ערבים!!
והרמב"ם(נראלי)כותב בפירוש שמצווה לשנוא ר ש עי ם!!
והם רשעים!!!ימח שמם!!!
שימותו!!!!!!נמאס לי מהם!!
עם כל הכבוד אני מעידה על עצמי שאני הכי לא שמאלנית בעולם. אבל לזקנה ערביה אני אקום.
לא כל ערבי נקרא "רשע".
מחבל נקרא רשע- ואותו בודאי צריך לשנוא.
הרב שלך אומר לך דברים נכונים ואת לא לוקחת אותו ברצינות וזה חבל.
ממש אירוני שהניק שלך הוא: "עבדו את ה'".
דיבור כזה כלפי הערבים רחוק מאד מעבודת ה'!
1. כן. כי היא זקנה ואני צעיר.
2. "הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה...".
2.נו באמת.
זה שהם לא קובלים עליה לא אומר שהם לא שונאים אותה.
וחוץ מזה, לא כל צדיק הוא טהור. ודאי לא במדרגה גבוהה מאוד.
חוץ מזה אתה יודע טוב מאד שמן הסתם אין לה בעייה עם ערבי שגר באמריקה (לי לפחות אין בעייה).
כשאני רואה ערבי מרחוק אני לא שונא אותו כי הוא מדבר ערבית או נולד במצרים אלא כי הוא אויב של העם שלי לכן גם אצלך יש הבחנה בין ערבי בארצנו וערבי באמריקה למרות ששניהם יכולים להתפצץ באותה מידה...
כל עברי אסור לו להיות בארץ.
ערבי שפוגע ביהודים פשיטא שיש לי בעייה איתו גם בחו"ל.
לא על זה דיברו פה.
אכן, יש בעיה לשנוא אדם בגלל המוצא שלו - ומה שמעיד על כך הוא דווקא עמלק, שהוא היחיד שאנחנו מצווים לזכור תמיד מה עשה לנו ולהשמיד אותו בגלל זה. אין מצווה מיוחדת לשנוא בריטים או סינים, וכן - גם אין מצווה מיוחדת לשנוא ערבים.
היא לא שאלה: "האם אתם חושבים שיש בעיה לשנוא ערבים שרוצים להרוג אותי" - אלא שאלה "האם לשנוא ערבים זהה פוגם במידות" - ומשמע מזה, ערבי בגלל שהוא ערבי בגלל שהוא ערבי. וכן, ם ערבי שגר בסין או באמריקה או בכל מקום. לשנוא ערבי בגלל שהוא ערבי. זאת הייתה השאלה כאן. וזה - אני די ברור לי שזה אכן בעיה, כי אנחנו מצווים לשנוא ולפגוע במי שמבקש לפגוע בנו ובמי שהוא אויב ה'. דווקא הערבים הם הדת היחידה בעולם חוץ משלנו שהיא לא עבודה זרה. ככה שסתם ככה לשנוא ערבי בגלל שהוא ערבי - זה בעיה, וזה החילוק שאנשים צריכים לעשות לעצמם תמיד, בין שנאת הרשע, לבין שנאת מוצא.
אני דווקא מבין שהיא שאלה אם יש בעיה עם ערבי היא התכוונה לערבי שגר בארץ, ולא לאחד שגר בסין.
אבל כמובן, אתה יודע יותר טוב מכולנו איך שואלי השאלות שאלו.
אתה יודע מה? בשבילך-
אכן יש בעיה במידות לשנוא ערבי רק בשל היותו ערבי.
אבל, אם מדובר בערבי שגר בארץ שלי, או בערבי שחפץ בהשמדתי או בפגיעה בי או בזה שאני אעוף מהארץ הזאת או בכל יהודי אחר אז אני אשנא אותו, בהחלט. וזה לא בעיה בכלל.
איך הראש ישיבה שלי אומר? -"אומרים על תג מחיר שזה פגיעה ב"חפים מפשע", וזה באמת נכון, לא כל ערבי הוא מחבל/ רוצח, אבל זה לא ה"פשע" המדובר, הפשע הוא שהערבי גר בא"י, אז הוא עדיין "חף מפשע"?"
[זה כולל גם תינוק בן יומו.]
כתבת יפה
מישהי=)זו ממש בריחה להגיד :" יש לך מידות טובות גם ככה". כל אחד צריך להמשיך ולעבוד על המידות שלו.
ומזעזעת. גם ערבים הם בני אדם שה' ברא.
די לצדיקות המוגזמת הזאת.
לקום בשבילי.
2. ברור שאשנא אותם הם פוגעים בי!
1. דרך ארץ קדמה לתורה. יש בזה קידוש ה'.
אחת מהשאלות שלמדנו לבגרות בגמרא שנה שעברה למי מתיחס הפסוק "מפני שיבה תקום". לא זוכרת בדיוק מי אמר ומה אבל הדעות היו (אל תתפסו אותי במילה) לחכם וזקן יהודי, לזקן כל שהוא ולחכם זקן גם גוי. עונה על השאלה?
2. אני לא חושבת שיש ציפייה שנאהב אותם, לא אחרי כל מה שהם עשו לנו, פשוט לשנוא (כל דבר) זו לא מידה רצויה וזה משפיע.
אמרת שצריך לקום לזקן יהודי\לחכם...
ואין ערבים חכמים..
ואנלא מבינה מה קידוש ה' בזה...
להפך!!!
אם אני יקום לערבים האלה הא יגידו שאנחנו ילדי כאפות..הם נותנים לנו "סטירות"ואנחנו מה?-מלטפים אותם!!-מחייכים להם קמים להם...מה אנחנו פראיירים שלהם??????????????!!!!!!!!!!
אם כל הכבוד אני לאאאא!!!
חוצמיזה שהם בכלל לא מודים בקיומו של השי"ת..אז מה קידוש השם בזה???
אנלא מצליחה להבין!!!!
נ.ב לא אמרתי שמי שלא קם שמאלני...
'סופסוף מישו חושב כמוני.. היה נראלי שכוולם שמאאלנים! ' ??
על פי מה החלטת את זה אם לא על פי מי שאמר שהוא יקום ומי שלא?
בת מלך=)ודבר שני-בשאלה שלך את שאלת האם זה נכון מה שאמרו לך-שמי ששונא ערבים יש לו בעיה בעבודת המידות..לא הצגת שום דעה שלך בעניין, ולכן היה לי קצת מוזר עכשיו לקרוא שחשבת שאנשים שמאלנים פה כי הם לא חשבו כמוך מסתבר -שאין לך בעיה בעבודת המידות..
בת מלך=)בס"ד
איך אפשר לא לשנוא??
זה דבר לא שליט...
ואיך את\ה מצפה שמישו שבנאדם שונא אותו לא ישנא את מי ששונא אותו בחזרה??!!
זה הדבר הכי לגיטימי..שיכול להיות..במיוחד שאותו בנאדם רוצה רק ברעתו של השני...
אשרי מי שמסוגל...אני לא
אין צורך להגזים, גם פרימיטיבים חכמים.
קידוש ה'- את יהודיה ואת מגלה כבוד כלפי אדם שונה ממך. מראה שאת לא מזלזלת בו למרות שהוא לא כמוך.
אני לא רואה בזה פראיריות ומשתדלת לא לעשות הכללות.
עשי הפרדה בין יציאה למלחמה לבין אוטובוס- בין הצד הלאומי- צבאי לצד האנושי.
מי לא מודה בקיומו של השי"ת? ערבי נוצרי באמת לא מודה בקיומו אבל ערבי מוסלמי מודה בקיומו, פשוט בצורה מאוד שונה ממך.
המציאות היא עובדה, מה שאת עושה איתה זה בשליטתך.
אני לא אוהבת ערבים ככלל ומאחלת להם כליון כמה שיותר מהיר, אבל כפרט אני רואה מולי אדם (כמובן שלא מדובר על אחד שאת רואה את השנאה נוזלת לו מהאוזניים).
לגיטימי כמו עוד הרבה דברים שבכל זאת את לא עושה כי הם פוגעים בך. הדוגמא הכי פשוטה- מגש פיצה- את ממש רוצה 'לרדת' עליו, אבל את יודעת מה התוצאות ולכן את לא עושה את זה.
ובאמת אשרי מי שמסוגל, גם אם זה נשמע כך אני עדיין לא לגמרי במקום הזה.
למה?
אסור לא להיות בארץ ואנחנו צריכים לגרש אותם.
2)אם את "שונאת ערבים" סתם,אולי זה נכון,
אני לא "שונא" ערבים,אני חושב שאסור להם להיות בארץ,ואנחנו צריכים לגרש אותם כי זה מה שה' אמר.
אם הם נמצאים מחוץ לארץ ישראל אין לי שום בעייה איתם.
ואין לך בעיה במידות, יש לך בעיה בהבנת המציאות.
ואולי בעצם גם כן, קצת.
הם רוצחים אותי ואני אקום לכבודם?!
מה אני מפגר?!, וחוץ מזה, כמו שכבר אמרו כאן,
הם לא אמורים להיות בארץ ישראל, אז שישכחו ממני
ושתיים, לא, אין לך שום בעיה,להפך, מי ששומע כל יום על פיגוע אחר,
רצח נוסף, ולא ישנא את הערים, אז אין לו בעיה במידות, יש לו בעיה
בשכל.
אני אישית ישמח מאוד אם כל הערבים ימותו באיזה אסון טבע או משהו
כל יום אני מתפלל שהם ימותו, הלוואי שיחנקו כל שונאי ישראל אמן!!!
זה ערבי הוא שונא אותך הוא רוצה נגדך...
וזה לא בעיה במידות.. זה טבעי שאתה שונא מישהוא ששונא אותך.. לא?!
ומי ששונא כל ערבי שהוא רואה ברחובב יש לוו בעיה בעבודת המידותת שלוו!!!שילמד מסילת ישריםם!!!!
אז לפני שמוחמד רוצח אותך תפני לו את המקום באוטובוס....
בס"ד
שיעופו מפה ,שזה לא המקום שלהם..ושהם לא רצויים פה!!!!!!!
ימח שמם!!!!!![]()
הם האויבים שלנו! מטרתנו זה לשנואא אותם, מי שלא יש לו בעיה..
המטרה היא לא לשנוא את האויבים אלא להשתמש בשנאה ולמקד אותה להכרתה של עמלק!
דרך ארך קדמה לתורה!
לא הבהרתי את עצמי?! תבחין בין ערבי שעולה לאוטובוס עם אש בעיניים לערבי זקן שבסופו של דבר, בדיוק כמו סבא שלך, קשה לו לעמוד.
כי תדעי איזה פושע הוא היה בעבר ואיזה דור הוא גידל..
הוא ב-ה-מ-ה!!
את תקומי לבהמה??
מדובר על תשובתם של אנשי נינווה שהיתה תשובה של רמייה- לטווח קצר וללא כוונה אמיתית. למרות זאת ה' סלח להם, ואומרים באותו המקום שזה היה בזכות שהביט אל מעשיהם באותו הרגע.
אותי לימדו שאנחנו צריכים ללכת בדרכיו של ה'.
ההשלכה היא שכשאני רואה אדם זקן באוטובוס אני מסתכלת על מה שאני רואה עכשיו, וזה לא בהמה, פושע, רוצח, מחנך לרצח או כל דבר אחר, אלא אדם זקן שקשה לו לעמוד.
אנחנו לא במדרגה של אלוקים, עפר שכמותינו, אבל אנחנו שואפים להידמות לשלמותו...
אני מבינה שאני מקוממת, אבל יש מקום לסובלנות במידה.
די להיום.
את שיירת הל"ה.
הם מתו כולם בדיוק בגלל איזה 'ערבי זקן ומסכן שלא עשה כלום'.
אז לא, אני לא רואה שום צורך להבחין בין ערבי עם אש בעיניים לבין ערבי זקן.
. לא יודעת-להבה=)מה אני הייתי עושה...
כל ערבי שאני יראה פה בארץ אני ישנא!!
כי הוא לא אמור להיות פה בכלל שילך לעזאזל!!!
הוא גונב שטח שלא שלווו!!
אבל ערבי שבחו"ל שלא רוצה ברעתנו...
איזה סיבה יהיה לי לשנוא אותו??
? דברי הרבנים לא שווים כלום בעינייך?
לא כל ערביי שואף להרוג!
בת מלך=)שהרב אמר לך. כי למרות מה שהרב אמר לך את ממשיכה להגיד שאת שונאת אותם במקום להבין שזו לא התייחסות נכונה, בטח לא לפי דעת אנשי תורה.
בת מלך=)
בת מלך=)ראיתם ערבי שצריך עזרה..כי הוא נפל או משו כזה...
תעזרו לו??
1)כן ברור!!קוראים לזה ערכים...לא משנה מי זה אתה שונא אותו-אוהב אותו-לא מעניין אותך...
2)אל תקחי את זה אישי אבל כן!את לא אמורה לשנאת ערבים...את אמורה לשנאת מחבלים!!לא כל ערבי הוא בנאדם רע...
......אבל בכל אופן......אני לא יודעת אם זה נכון, ועד כמה זה נכון.מחבלים. אבל לא כל ערבי הוא בגדר: "אכזר".
כי מי שיקום לערבי מסכן..(ומרחם עליו)!!!
סופו להתאכזר על זקנים יהודיים!!-ולא לקום דווקא להם...
הפוך- מי שאין לו טיפת מוסר אנושי כלפי אדם זקן, סופו שחוסר המוסריות הזה יצא גם כלפי יהודים...
אם כן יש לו בעיה..
כי לא כתוב בשום מקום שצריך לקום לבהמה!!
ואני יחזור על מה שכבר כתבתי לפני..
ברגע שנקום להם הם יראו שאנחנו מכבדים אותם ו"מלקקים"להם...
ולמה מה קרה??!!
הם מתייחסים אלינו בכבוד??להם יש מוסר אנושי??שהם ככה מסוגלים להרוג על ימין ועל שמאל ללא שום סיבה מוצדקת..
זה אמור להיות הדדי!!!
אם להם אין טיפת כבוד אז למה מה קרה שאנחנו ננהג כלפם בכבוד???
וברגע שהם לא עושים את זה לא מוטלת עלי החובה לנהוג כלפם בכבוד וברחמים!!
ומי זה "להם" תפסיקי עם ההכללות!. אף אחד לא אמר לך לקום למחבל, או לערבי שפוגע בך. אבל לזקנה אזרחית המדינה שלא עשתה לך כלום ודאי שאת צריכה לקום.
אם תלמדי קצת תנ"ך תראי שהיהודים הרבה פעמים מראים מוסר אנושי גם כשהצד השני פחות אנושי.
למשל אלישע שלאחר שגדודי ארם רצו לתופסו הוביל אותם לשומרון, דאג להם לאוכל וציווה על מלך ישראל לשחררם ולא לנהוג עימם באכזריות ועשה קידוש ה' ענק.
אז- אני לא אומרת שאנחנו צריכים להתנהג כמו אז, בכל זאת המצב היום שונה. ובטח שאני לא חושבת שצריך לשחרר אנשים שבאים לפגוע בנו - להיפך צריך לנהוג איתם במלוא חומרת הדין. אבל הערכים שבאים לידי ביטוי בסיפור הזה מדהימים בעייני. והעובדה שהסיפור הזה הוא חלק מהתנ"ך מראה שיש לסיפור הזה ערך, והוא בא לחנך אותנו.
מאיפה לך לדעת אם היא לא תומכת באיזה מחבל\שהבן שלה מחבל??
נושא כאוב בהיסטוריה הלא רחוקה של העם לנו...אסור לנו להתנהג כמו הנאצים יימח שמם!! אנחנו יותר מוסריים. אסור לשונא אנשים בגלל המוצא שלהם. ואסור להתייחס לאנשים כמו לבהמות!
את חושבת שכל ערבי הוא מחבל ובהמי, ולכן לא תקומי.
ויש פה כאלה שחושבים שלא כל ערבי הוא מחבל רוצח בהמי ומסריח-ולכן יקומו בשבילוו.
מפה הכל מתחיל..
1) כן- זה קידוש ה' ענק!!
2)לשנוא בכללי זה באמת בעייתי....
ולא יודעת..
ויש לנו מוסר אנושי גבוה מאד.
שרבים מהם ערבים.
אני חושבת שתופתעי לגלות,לאור הדעות שאת מעלה כאן, שהם מאמינים באלוקים אבל עובדים אותו באופן מאוד שונה ממך. וזוהי, אגב, הסיבה שלכנסייה אסור להיכנס ולמסגד מותר ושאת אף מצווה לכבד את כללי המקום- לחלוץ נעליים ולכסות את הראש.
אז יש או אין קידוש השם בזה?!
ולכל אלו ששמים פס על הרבנים בנושא הזה כי זה פשוט מה שמסתדר עם הדעות שלכם- תעשו חושבים דחוף!
לצורך העניין.
2. מי שאמר לך את זה כנראה או לא מבין או שהוא שמאלני
לו מוסר אנושי נקרא שמאלני. זה ממש עצוב שזה מה שאת חושבת.
ובכלל כל הדתיים שחושבים ככה ומתייחסים לערבים כמו לבהמות עושים חילול ה' ענק. וגורמים לכך שאנשים חושבים שהתורה מחנכת לאכזריות, יהירות וחוסר אנושיות.
אישית- ממש עצווב לי שאנשים מתנהגים ככה. ובמיוחד אנשים דתיים שהולכים (בעיקרון) ע"פ תורה ומשום מה בנושאים חשובים כאלה שוכחים את ערכי התורה והמוסריות.
נכון הם ערבים. ונכון הם מעצבנים אותנו.
אז מה?
הם עדיין בני אדם.
השנאה בנינו מן הסתם הדדית אבל הם בני אנוש שחיים בעולם.
חוצמיזה, אם לא תקומו זה רק יעשה חילול ה' כי כולם יגידו 'מה זאת החוצפה הזאת שדתי/ה לא קמו לזקנה' וכו וכו..
קיצר, תעשו טובה ותרגיעו..!
אלא אם כן, זה יהיה בולט מדי ותהיה מציאות של מפני דרכי שלום ולא לעורר בלאגן וכו'. (בכפוף לתנאי ההלכה בעניין)
2)סביר להניח שצדקו. מי ששונא מישהו כי הוא מפריע לו, יש לו בעיה במידות. מי שלא אכפת לו שמפריעים לו, גם כן יש לו בעיה במידות (מה שמן הסתם לא נכון לגבי מי שאמר לך את זה, כי קשה לי להאמין שמי שאמר את זה לא ניגש ביחס שלילי לערבים. מן הסתם הוא התנגד רק לשנאה המשולחת רסן.)
ואם את שונאת אותם כי הם פועלים נגד חוקי התורה והיהדות-אז אין כאן בעיה במידות, כמובן בתנאי שלא מדובר בשנאה משולחת רסן. (יש לשים לב, שבד"כ רגש אידאולוגי נדמה כאילו הוא משולח רסן, ואע"פ שיש בזה מן האמת, אצל יהודים זה נכון רק במידה מצומצמת (כי הם מוגבלים בלאו הכי ע"י חוקי התורה) ורק במדרגה נמוכה של האדם, לפני שהרגשות שלו הזדככו למדרגה טהורה.)
בכל מקרה אין איסור לשנוא גוים. (אם כי יש מצווה לתקן את המידות)
אני יקום בשבילי. כי אני רוצה להראות לעצמי שאני משהו אחר ממנה והעם שלי הוא העם הנבחר שלא מקלקל את המידות שלו בשביל האויב.
בת מלך=)בס"ד
תראו ערבי שצריך עזרה...(נפל או משו בסגנון...)
תעזרו לו??
כן\לא
למה?!
למה כן?
מאיפה אתם יודעים אם האדם לפניכם הוא ערבי??
רציני, תעצו דקה ותחשבו.
מאיפה אתן יודעות אם האישה לפניכן היא ערביה או סתם זקנה? חסר יהודים שהשפה שלהם עוד מתובלת בערבית???
ולמעלה מכך!-
אם הערביה שלפניכן למעשה יהודיה למהדרין שהתחתנה עם ערבי? (אני לא אומרת שהיא בסדר, אבל היא אחותינו!)
אני לא אומרת לכם באיזה דעה לנקוט, רק תהיו זהירים....
אם היא לבושה כמו ערביה.
בקשר לש\אלה השנייה,לא חוששים.
לך תדעי אם בכזות זה שקמת לכבוד הערבייה היא החליטה שיהודים הם אנשים טובים.
או שהיא תספר למכריה הקרובים ובזכות זה הילד שלה לא יהפוך לאיזה מחבל מתאבד,
ויהפוך לאוהב ישראל.
אתם אף פעם לא יודעים איך הדברים מגלגלים!
בס"ד
לא זוכר מה המקור, אולי גם טעיתי בפרטים, אבל הרעיון ברור...
האם הם נהגו בסדר?
כשאני רציתי לקום כדי לתת לאישה מבוגרת לשבת, הערבי שיש לידי טרח מאוד לעזור, ובסוף אמר לי(!) תודה. שכיבדתי מבוגר.
כנראה שהתכוון ל"כל הכבוד".
אני לא יודע אולי הייתי צריך לנזוף בהם...
לא.
לאויבים לא קמים, גם כשהם זקנים.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...