בס"ד
מה גורם לאדם אחד לקנא באדם אחר?
כיצד אפשר לזהות את זה ?
ובכלל מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה?
בס"ד
מה גורם לאדם אחד לקנא באדם אחר?
כיצד אפשר לזהות את זה ?
ובכלל מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה?
זה שאתה רוצה משהו, משווע לו-ואין לך אותו. ופתאום למישו אחר יש, אז אתה מקנא בבנאדם הזה שיש ו את מה שאתה כ"כ רוצה ואין לך.
לא חושבת שקנאה נובעת מרוע, אלא מרצון גדול לדבר מסויים..

Look Smile
Look Smile
תודה על הרעיון של השרשור 
זה יעזור שכל פעם כשמקנאים במישהו לנסות לקנא גם בצרות שלו.אחר כך כבר אותו אדם לא יקנא כל כך בשני.כי גם לאדם הכי מאושר בעולם יש צרות.. 
Look Smile
אף אחוד עוד לא ענה על השאלה השלישת - מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה ?
זו שאלה שמעסיקה אותי 
וחוץ מזה- כמו שכתבו למעלה- "לא תחמוד"- זו מתנה- כי אם חומדים את ההצלחה של החבר- ואת מה שכביכול נראה לנו שטוב לו, צריך לקחת בחשבון "עיסקת חבילה" גם את הצרות שלו...
קיצור- לדעת [ואפשר לראות את זה מוחשי מאוד!] ש הכל מסובב ומדוייק בשביל שיהיה לנו הכי הכי טוב ושמח בעולם!!!
נזכה לא לקנא, לשמו חבמה שה' נותן לנו, שלא נעורר קנאה שלילית
שהקנאה הכי מתוקה תהיה קנאה לכבוד הי"ת ובשביל להרבות כבוד שמיים
אכי"ר.
Look Smileלא הסברתי את השאלה השלישת טוב - טעות שלי .
אדם שמקנאים בו מה הוא יכול לעשות?
כיצד אפשר לזהות ??
כיצד אפשר לזהות קנאה?
- כמו שאמרו חז"ל "הקנאה והתאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם"- יש את הפשט שמכירים
ומה שחשבתי עליו-
הרי כל אחד הוא עולם.
אם אדם מקנא, מתאווה למשהו, חומד= הוא לא מרוכז בעצמו, לא שמח בעצמו, לא שמח בטוב שיש לו.
כי כל הזמן עסוק בלחשבן כמה יש לאחרים שאין לו ו "יש חוסר צדק בעולם" [סימבה?.....
]
ובעצם "מוציא את עצמו" מה "עולם" שהקב"ה נתן לו.
וממילא לא פנוי רגשית לפתח את עצמו ואת כוחותיו מבפנים- כדי לגלות כמה הוא מקסים בזכות עצמו!!!
כי בעצם
כל אדם צריך לומר "כל העולם לא נברא אלא בשבילי"
כל אדם צריך לדעת- יש לי כוחות אדירים! יש לי כל כך הרבה טוב! שה' הטוב נתן לי!!
ומתוך כך- לצאת ולפעול ולהוציא דברים נפלאים אל הפועל ולקדם את העולם וולהתקדם בצורה אישית נפלאה- שתתרופ לאדם ולעולם - ולקוב"ה .... 
מי שמקנאים בו- מה יעשה?
1. 1. לדעתי- אם הוא חיובי- אין צורך לדאוג. צריך להראות טוב ולא להתייחס. והכי הכי טוב- לדבר. ישירות ותקשורת נכונה יכולים לעזור מאוד מאוד.
נראה לי שקנאה מגיעה בד"כ כמו שכתבנו ממקום של חוסר [מדומה] אצל השני.
הוא לא מודע לטוב שיש בו ולכן אולי מתוך שהוא דואג וכועס לגלות שאצל אחרים יש בעוד שלו עצמו נראה שאין כלום....הוא מקנא.
יש עוד מה לחפור....אני בכלל מקוווה שלא סטיתי וזה אכן מנסה לענות קצת. ממה שנראה לי ....
שוין??
תודה!Look Smile
*בננית*אבל היא עדיין ארוכה..
גם קנאות, זה היינו הך.
האדם מצייר מציאות ומנסה להגיע אליה. זו דרך לא נכונה.
הדרך הנכונה היא לצייר את החוקים שיוצרים את המציאות, ואז לעבוד על פי החוקים כדי לקבל את התוצאות.
בקנאה, וכן בקנאות אין חוקים, אין דרך.
אמנם נכון שיש מקום לקנאה בעולם, כשיש צורך בוער בפעולה מיידית ונחרצת, כפנחס בשעתו. אבל אך ורק במקרה כזה. ובאופן מקרי, לא כהנהגה. כל דבר שלא מבוסס ביסודו על חוקים, אינו ראוי להיות הנהגה.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.