בס"ד
מה גורם לאדם אחד לקנא באדם אחר?
כיצד אפשר לזהות את זה ?
ובכלל מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה?
בס"ד
מה גורם לאדם אחד לקנא באדם אחר?
כיצד אפשר לזהות את זה ?
ובכלל מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה?
זה שאתה רוצה משהו, משווע לו-ואין לך אותו. ופתאום למישו אחר יש, אז אתה מקנא בבנאדם הזה שיש ו את מה שאתה כ"כ רוצה ואין לך.
לא חושבת שקנאה נובעת מרוע, אלא מרצון גדול לדבר מסויים..

Look Smile
Look Smile
תודה על הרעיון של השרשור 
זה יעזור שכל פעם כשמקנאים במישהו לנסות לקנא גם בצרות שלו.אחר כך כבר אותו אדם לא יקנא כל כך בשני.כי גם לאדם הכי מאושר בעולם יש צרות.. 
Look Smile
אף אחוד עוד לא ענה על השאלה השלישת - מה אפשר לעשות שלא תהיה קנאה ?
זו שאלה שמעסיקה אותי 
וחוץ מזה- כמו שכתבו למעלה- "לא תחמוד"- זו מתנה- כי אם חומדים את ההצלחה של החבר- ואת מה שכביכול נראה לנו שטוב לו, צריך לקחת בחשבון "עיסקת חבילה" גם את הצרות שלו...
קיצור- לדעת [ואפשר לראות את זה מוחשי מאוד!] ש הכל מסובב ומדוייק בשביל שיהיה לנו הכי הכי טוב ושמח בעולם!!!
נזכה לא לקנא, לשמו חבמה שה' נותן לנו, שלא נעורר קנאה שלילית
שהקנאה הכי מתוקה תהיה קנאה לכבוד הי"ת ובשביל להרבות כבוד שמיים
אכי"ר.
Look Smileלא הסברתי את השאלה השלישת טוב - טעות שלי .
אדם שמקנאים בו מה הוא יכול לעשות?
כיצד אפשר לזהות ??
כיצד אפשר לזהות קנאה?
- כמו שאמרו חז"ל "הקנאה והתאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם"- יש את הפשט שמכירים
ומה שחשבתי עליו-
הרי כל אחד הוא עולם.
אם אדם מקנא, מתאווה למשהו, חומד= הוא לא מרוכז בעצמו, לא שמח בעצמו, לא שמח בטוב שיש לו.
כי כל הזמן עסוק בלחשבן כמה יש לאחרים שאין לו ו "יש חוסר צדק בעולם" [סימבה?.....
]
ובעצם "מוציא את עצמו" מה "עולם" שהקב"ה נתן לו.
וממילא לא פנוי רגשית לפתח את עצמו ואת כוחותיו מבפנים- כדי לגלות כמה הוא מקסים בזכות עצמו!!!
כי בעצם
כל אדם צריך לומר "כל העולם לא נברא אלא בשבילי"
כל אדם צריך לדעת- יש לי כוחות אדירים! יש לי כל כך הרבה טוב! שה' הטוב נתן לי!!
ומתוך כך- לצאת ולפעול ולהוציא דברים נפלאים אל הפועל ולקדם את העולם וולהתקדם בצורה אישית נפלאה- שתתרופ לאדם ולעולם - ולקוב"ה .... 
מי שמקנאים בו- מה יעשה?
1. 1. לדעתי- אם הוא חיובי- אין צורך לדאוג. צריך להראות טוב ולא להתייחס. והכי הכי טוב- לדבר. ישירות ותקשורת נכונה יכולים לעזור מאוד מאוד.
נראה לי שקנאה מגיעה בד"כ כמו שכתבנו ממקום של חוסר [מדומה] אצל השני.
הוא לא מודע לטוב שיש בו ולכן אולי מתוך שהוא דואג וכועס לגלות שאצל אחרים יש בעוד שלו עצמו נראה שאין כלום....הוא מקנא.
יש עוד מה לחפור....אני בכלל מקוווה שלא סטיתי וזה אכן מנסה לענות קצת. ממה שנראה לי ....
שוין??
תודה!Look Smile
*בננית*אבל היא עדיין ארוכה..
גם קנאות, זה היינו הך.
האדם מצייר מציאות ומנסה להגיע אליה. זו דרך לא נכונה.
הדרך הנכונה היא לצייר את החוקים שיוצרים את המציאות, ואז לעבוד על פי החוקים כדי לקבל את התוצאות.
בקנאה, וכן בקנאות אין חוקים, אין דרך.
אמנם נכון שיש מקום לקנאה בעולם, כשיש צורך בוער בפעולה מיידית ונחרצת, כפנחס בשעתו. אבל אך ורק במקרה כזה. ובאופן מקרי, לא כהנהגה. כל דבר שלא מבוסס ביסודו על חוקים, אינו ראוי להיות הנהגה.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים