חשוב!מואה=)

בתאריך ה- 14.1.09, יום רביעי, כל התלמידים ישבתו כקריאה לשחרורו של גלעד שליט. ביום הזה, כל התלמידים לא יגיעו לבתי הספר, במטרה להזכיר - בני הנוער לא שכחו את גלעד ולא אדישים למצב.השביתה תתקיים בכל הארץ, בכל בתי הספר, לכל הכיתות.הפיצו את ההודעה הזו לכל מי שאתם יכולים, ובכל מקום אפשרי, על מנת שבאותו יום ישבתו מספר עצום של תלמידים

חשוב ממש מממש ממש!
תעבירו לכל מי שאתם מכירים! באממת!!!

לא זה ב4.1.09...גוש קטיף!!!
זה מה שאמרו לי...
תיקוני טעויות דחוףףףףףףףף!Apple

הפגנת הנוער הייתה אמורה להתקיים ביום ראשון הקרוב 4.01.09 בכיכר רבין בתל אביב,  אבל בשל המצב בדרום, ההפגנה נדחתה למועד מאוחר יותר והוא יפורסם!

בכולופן, אני ממליצה להכנס לאתר של גלעד שליט תמיד(קישור למטה..), כל יום ולהתעדכן, זה ממש חשוב!

וכל מי שחשב שהוא לא יכול לתרום למען שחרור גלעד שליט, טועה בגדול!

קיצור, כנסו לאתר.. http://www.habanim.org/index.html 

ישועות, נקמות

ושבת שלום!

תאריך עברי, אנשים!אחד מאלף
בבקשה- מוקדש ל-"אחד מאלף":Apple

ההפגנה הייתה אמורה להתקיים ביום ראשון הקרוב, ח' טבת תשס"ט.

מרוצה?

אין עליכם. פשוט אין!אחד מאלף

בס"ד.

זה קצת בעיה הלכתית להשתמש בתאריך לועזי, מבינים?

בעיה הלכתית? איזו?אוסנת

דווקא אני שמעתי (מרב) שזה לא ממש עקרוני, אם לא מיחסים חשיבות לתאריך עצמו (הולדת יש"ו, שאגב לא באמת נולד בתאריך הזה).

אני אשמח אם תסביר...

כנ"ל..! זה פשוט יותר נוח..Apple
וגם יותר קליט, אין מה לעשות עם זה..
נוח? תלוי למה אתה רגיל.אוסנת

אם משתמשים רק בתאריך עברי - זה מעיק מאוד תאריך לועזי.

לכן כדאי להשתמש רק בעברי... וכדאי גם "לעברת" את התאריך, כי יש אנשים שהמספרים האלו לא מדברים אליהם בכלל.

זה באמת עניין של הרגל.תפוזה 1

בס"ד

אני תמיד יותר מתבלבלת עם לועזי...

דווקא לועזי יותר קל יש אותו בשעוןירוקי
לא בטוח שזה טוב...אנונימי (פותח)

כי אז הם ישחררו מחבלים בשבילו...

אם יעשו הרבה הפגנות וכאלה...

יש איסור להשתמש בתאריך נוצרי.מ.מ.י.ר

מרן הרב צבי יהודה זצ"ל היה ממש 'רותח' על זה, ובהרבה מהמכתבים וה"למען דעת" שכתב - הדגיש שלדעת החת"ם סופר ותלמידו המהר"ם שיק, יש איסור דאורייתא להשתמש בתאריך נוצרי! [בכלל הרב צבי יהודה זצ"ל ניהל מלחמת חורמה בנצרות ובמיסיון בפרט, ממש].

לכן, הרב צבי יהודה זצ"ל לא הסכים שבטופסים של הישיבה (טופסים ששולחים מצה"ל למשל) יהיה תאריך נוצרי בכלל.

אגב, כשרוצים - אפשר! רות סופר הי"ו, הביאה בספר שלה סיפור על אחד החיילים שנפלו במלחמת יום הכיפורים - שלא היה יכול לסבול תאריך נוצרי. כששלחו לו צו גיוס, הוא שלח מכתב חזרה ואמר שאינו יכול לקבל אותו כי התאריך הוא נוצרי.. עד שהוא הגיע לאחד האלופים של צה"ל במכתב, ונשלח לו במיוחד מכתב אך ורק עם תאריך עברי! אותו חייל צעיר (ששכחתי את שמו) נפל לאחר מכן במלחמת יום הכיפורים, הי"ד.

אמנם, יש לציין - יש פוסקים, כגון הגר"ש משאש זצ"ל (ראב"ד במרוקו, לאחר מכן - ראב"ד בירושלים) שאומרים שאין איסור להשתמש בתאריכים נוצריים, וכמה דברים:

א'. גם לדעת הפוסקים כך, אין שום קדושה ומידת חסידות בשימוש בתאריכים נוצריים..

ב'. יש עניין ללכת אחרי רבותינו.

ג'. יש עניין לחשוש לדעת החת"ס והמהר"ם שיק, שפוסקים כמוהם בהרבה עניינים ונתקבלו אצל כלל ישראל.

האיסור תאריך לועזי.אחד מאלף

בס"ד.

ראשית אכתוב. שבררתי את הנושא בצורה מאוד רצינית. אני וחבר שלי ישבנו עליו לא מעט ימים כדי לבדוק אותו מכל הבחינות.

תכל'ס- לפי כל הדעות עדיף שלא להשתמש בתאריך לועזי. עד כמה זה אסור, זה כבר מחלוקת פוסקים יש כאלו שיתרו במקרה הצורך ויש שמתירים רק כשאין ברירה. אבל לכל הדעות עדיף שלא להשתמש.

הבעיות בתאריך לועזי:

א. חוקות הגויים.

ב. סטייה מהמנין שמונים עם ישראל כסימן לאמונתם.

ישנם עוד מס' בעיות שאני לא זוכר אותם במדויק. אם תרצו, אני יכול להעלות מאמר בנושא לפורום. (אבל זה יהיה בעז"ה בפורום התורני שנפתח... משה אהמ אהמ....)

אגב- בניגוד למה שנכתב למעלה,דעת החתם סופר שנויה מחלוקת.

מה המטרה של השביתה?אנונימי (פותח)
אם המטרה שישחררו מאות מחבלים (וכתוצאה מכך יהיו עוד הרוגים ועוד חטיפות) או שיפחדו להלחם כמו שצריך בחמאס, עדיף לא להצטרף לשביתה הזאת.

יש מצב שזה בעיה הילכתית~מיכל~אחרונה
אבל תכלס זה לא בסדר שיהודים משתמשים בתאריך של גויים/נוצריים כי נראה לי שרוב האיסורים באים מזה שאסור לעשות מה שהנוצרים מאמינים בהם.... 
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך