אני משתגעעתתתת.אווזה.

נכון מגנים, אז תמיד נותנים הרבה לילדים שהשקיעו כל השנה והם פשוט לא כ"כ חכמים אז הם לא מצליחים,

אז מפרגנים להם פול על השקעה? כי לא אשמתם שהם לא הצלחיו?

אז ראבק מורים תבינו, גם אם מישו יש לו כמויות של שכל והוא לא לומד כל היום זה הרבה פעמים עניין של 'מגבלות'!!

אני לא מסוגלת לשבת יותר מחצי שעה על כיסא וללמוד. תומרו מה שתומרו, לא מסוגלת.

לא פחות ממה שההיא לא מסוגלת להוציא מאה במבחן.

נכון, היא מאוד מסכנה שהיא לומדתלומדתלומדת ומקבלת ציונים נמוכים. <ר>

אבל גם אני מסכנה!!

אני רוצה ללמוד! אני רוצה להצליח!! לא טוב לי לכות ולהשתגע מרוב שאני לומדת!!

ובסופו של דבר לא מפרגנים לי אפילו חצי כי אני לא משקיעה.

אתם לא מבינים שהללמוד לכל מתכונת רק יום לפני [במקרה הכי טוב יומיים] ולהיות בכיתה רק בחלק מהשיעורים, זה הכי הרבה שאני מסוגלת?

באמת אני לא מצליחה יותר. באמת שלא.

תאמינו לי שהייתי רוצה.

אני משקיעה לא פחות ממה שהיא משקיעה!! אני משקיעה כ"כ הרבה כוחות נםש בלימודים האלה, רק שזה פחות מתבטא בעשייה היומיומית.

למה? כי אני לא מצליחהההה!! כמו שהם נדפקו שאין להם שכל אבל אז כולם מפרגנים להם במגן, אני נדפקתי בזה שאין לי יכולת לשבת וללמוד ואני מוציאה את כל הכוחות שיש לי, אז ראבק תפרגנו גם ליייי!!!

זהו.

וואי,הוצאת לי את המילים מהפה!מקום בעולם

גם אני ככה. בדיוק.

לפני כמה ימים אמרתי לחברה שלי כמה קיבלתי בתנך,אז היא זרקה לי " בטח שתקבלי ככה. הרי את לומדת רק יום לפני ולא נמצאת בשיעורים! "

ועמדתי מולה דוממת כמה שניות,התלבתתי אם להגיב לה, ולא יודעת מאיפה בא לי הפרץ הזה אבל ממש ממש יצאתי עליה. ממש.

כאילו כל מה שהרגשתי בכל שנות חיי בבצפר, זרקתי עליה.

אני חושבת שאנחנו [כןכן,גם אני שלא עושה את זה ] צריכות לדבר עם המורים האלה,אפילו עם הראש אולפנה. להביא לו את העובדות כמו שהן! אני. לא. מצלחיה. לשבת. וללמוד. כמו. כולם. עובדה.

ומשם לראות מה אפשר לעשות.. לראש אולפנא יש יותר השפעה ממה שאנחנו חושבות לפעמים..

בהצלחה!!

מסכים אתכם..asaf300

אבל תמיד צריך לקחת את הלימודים בערבון מוגבל.. זה ממש בקטנה. זה שטויות..

אתה נורא מעודד, אתה יודע? <צ>אווזה.

כשאני שביעיסטית באמצע בגרויות זה לא מאוד מעודד לשמוע את זה. כי זה מה שיש לי עכשיו בראש.

חוצמיזה שזה לא רק על לימודים. זה יותר עקרוני.

שאני משקיעה תחיים שלי, ובגלל שזהדרך קצת שונה מהמצופה דופקים אותי כי אני לא מסוגלת אחרת.

מזדהה ממש...הילושית

אבל תאמת שדיברתי עם המנהלת שלי על זה.

ובסוף היא קצת הסכימה איתי..

אז אולי שווה לדבר עם הראש אולפנה

אפשר להבין אותך ...אבלמאיר.

ומצטער אם אני לא מעודד אותך

מגנים זה פאסה קוראים לזה ציון שנתי כלומר השקעתה בשנה מגיע לך ..

וזה נועד בדיוק בשביל החלשים שמשקיעים וקורעים את עצמם ונכשלים אז על ההשקעה מגיע להם

דמיני לעצמך מה זה לשבת 12 שעות למבחן ובסוף להכשל בו הכי קל להגיד נשבר לי...לא רוצה להמשיך להשקיע אבל בגלל שהם מאמינים שאין לא מסוגל יש לא רוצה להיות מסוגל ורוצה לתפוס נישה של מתלונן מסכן שכל הזמן נכשל

אז כן אני בתור אחד שהמבחנים אצלו יותר חזקים מההשקעה קצת"נדפק"אבל מבין ויודע שמגיע להם יותר ממני וכל שנה מורידים לי במגן ולאחר מעלים כדי שלא יפלו המגנים לכולם

אבל אני מעריך אותם הם אנשים גדולים ומה לעשות זה בא על חשבונך 

זה הכול.....

אבל זה בדיוק הבעיההילושית

מעריכים רק סוג אחד של השקעה-של מי שלומד מלא.

אבל מתעלמים מיזה שיש תלמידים שבשבילם ללמוד  שעה ברצף זה אותו כמות השקעה 

כמו זה שלמד 12 שעות.

וזה מתסכל לא פחות לא להצליח לשבת ללמוד.

אוף, לצערי אני מבינה אותך ^^ רוש לילה.
^^^^^^הדובדבן שבקצפת

מזדהה ממש. 

זה בדיוק הדבר הדפוק ה.אווזה.

שמגנים נועדו בשביל מי שמשקיעים המון ולא מצליחים.

מה עם הסוג השני של האנשים? זה לא פייר שהמגן המטומטם הזה מוריד לי פעם אחרי פעם את הציון של הבגרות ב10 נקודות, 15 נקודות וכו'. זה לא פייר!! זה שיש לי שכל אבל אין לי יכולת לשבת יותר משעה ללמוד זה אומר שאני צריכה להדפק?

דמיין לך מזה לשבת ולקרוע את עצמך בשביל לשבת שעה וחצי על אותו כיסא עם אותו ספר לימוד [ואני חונקת את עצמי בשביל שזה יקרה ועדיין לא מצליחה לשבת] ואז דופקים אותך במגן כי לא מספיק השקעת.

ואני ממש לא מסכימה עםפ המשפט שלהם מגיע יותר ממני. למה מגיע להם יותר? כי נולדתי עם שכל?

לכל אחד יש משו שהוא קיבל במתנה מה' ומשו שלא. הם קיבלו יכולת ללמוד, אני קיבלתי שכל. 

למה להם מגיע יותר?

זה לא נכון.די"מ
מגנים נועדו כגי שתלמידים ישקיעו בלימודים.ואם את באמת חכמה אבל לא תלמידה טובה תלכי לאקסטרני.

מגנים נועדו שזה לא יהיה רק שאלה של ידע,לטוב אבל גם לרע.
זה גישה גרועה לחיים, סורי.אווזה.

מגנים נועדו כדי שנשקיע.

ומה עם תלמידים שלא מסוגלים להשקיע? לא לא רוצים, לא מוסגלים!!

למה הם צריכים להידפק?

אז דברי על זה עם המורה שלך.די"מ
אמא שלי מורה ואני די בטוח שאם תלמידה היית באה אליה ואומרת לה את מה שאמרת הזה באמת היה נכון היא בהחלט היית מתחשבת בה.
סוף סוף מישהו מביע את התחושות שלי.פיתה פיתה

יש לי את היכולת (אבל לא יותר מידי זמן) אבל אני פשוט לא עושה את זה.

אז חיפשתי מקום שיחזיק אותי מבחינה לימודית.

אז נכון אולי אני לא בבגרויותפינחסה

ועוד רגע מישו יקפוץ ויגיד לי "מה את בוכה?! כולה חמשושית! אנחנו יש לנו בגרויות, חכי שתגיעי לי"א" ובלה הלה בלה.

אבל זה מעצבן בדיוק באותה מידה ואפילו יותר. כי אני יודעת, ממש ממש מעכשיו, שזה ידפוק אותי בי"א. 

מורים לא תמיד רואים את זה, ובאמת שזה מעצבן. 

לפעמים אני מדברת עם מורים על זה,שסתם שיחה רק כדי להזכיר ולהעלות את הבעיה לפני השטח.  לא כנזיפה או ביקרות בכלל, אלא באמת דיון על הנושא. לפעמים עוזר יותר, לפעמים פחות...

מצטער על הקלישאה אבל.......מאיר.

אין לא יכול יש לא רוצה

נראלך את היחידה עם קושי ללמוד שעה???

קשה שעה תלמדי 20 דקות כפול שלוש סטים יצא אותו דבר

אם זה באמת חשוב את תעשי את זה

ואם זה לא חשוב גם אם היה לך רצון לשבת שעות לא היית עושה את זה

זה בדיוק מה שזה, קלישאה.פינחסה

משפט שנשמע טוב ואמור לעודד אבל לא חל על כל המקרים (זו ההגדרה הכללית שלי לזה).

אנשים עם בעיות קשב וריכוז חמורות לא יכולים, נקודה. לי ב"ה אין משו חמור ומאוד מאוד קשה לי לשבת יותר מחצי שעה מול ספר פתוח עם חומר לא מעניין בעליל.

יש גם קלישאה "אין דבר העומד בפני הרצון". והיא ממש, ממש לא חלה על כל המקרים.

או שמישהו לא מספיק רוצהtx,rxukyi

אני באה מהצד השני, של המורים.

ולא כ"כ מזמן הייתי תלמידה בעצמי, שממש אבל ממש לא ישבה בשיעורים.

זה דרש ממני מאמץ שלא היה לי חשק להשקיע אותו. אבל קיבלתי את זה שלא קיבלתי פירגון על מה שלא עשיתי (וואלה, אפילו הגיוני).

להגיד שלא יכולים, נקודה- זה הכי קל.

להודות שאפשר אבל צריך להתאמץ הרבה- זה פחות נעים.

אבל זו האמת.

באמת אדם יכול לבחור בחיים שלו הכל- אם להשקיע בלימודים או בסניף או בחברים או במחשב. כמה להתאמץ בשביל המטרות שלו, איך להתנהג לאנשים מסביבו- הכל הכל בידיים של האדם. מסכימה לגמרי שהרבה אנשים מעדיפים להאמין שזה לא בשליטה שלהם כדי לא לשאת באחריות שזה כולל.

אבל זה לא הופך את האמת לקלישאה.

אני לא מסכימה איתך.מגדלור באפלה

יש דברים שאדם לא יכול, לא כי הוא לא רוצה.

אדם עם בעיות (ואל תקחו את זה במובן הקשה של המילה. כן אני יודעת שזה נשמע ממש רע, אבל בעיית קשב וריכוז, זו סוג של בעיה. בבקשה אל תיפגעו חס ושלוםעצוב) לא יכול לעשות כל דבר שירצה.

אדם בעל פרקינסון לא יכול להיות צורף, זו עבודה עדינה מדי, עם כל הכבוד.

אדם חסר ידיים לא יכול להיות מנתח, לא משנה כמה הוא יאמן את הריסים שלו לתפוס את הכלים.

אדם צריך לדעת איפה המגבלות שלו, לעשות את המקסימום האפשרי- אבל עדיין לדעת את מגבלותיו.

~סטיתי לגמרי לגמרי מהנושא. תתיחסו לתגובה הזו כשרשור חדש, כי כמובן שמה שציינתי לא בדיוק מכוון לבעיות המדוברות בשרשור עצמו~

הוספה קטנה:מוריוש

ולהתמקד במה שהוא יודע לעשות ואת זה לעשות הכי טוב. בכל השאר לעשות רק מה שהוא חייב.

או לחילופיןדוסה
לטפל בבעיה הקטנה הזאת. אם הקצנתם עד בעיות קשב וריכוז חמורות אז פשוט יש ריטלין. יש המון פתרונות לכל בעיות הריכוז באשר הן ולפיתוח מיומנויות למידה והקושי הזה לא צריך להביא בני אדם לברוח מלמידה.
השאלה היא איפה הגבולtx,rxukyi

בין מה שאתה באמת לא יכול (נניח להיות מנתח בלי ידיים) לבין מה שאתה יכול אם תתאמץ מאוד.

יש פה סרט על אישה בלי ידיים שבטח כולם מכירים- http://www.ahuva.022.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=218828

שמראה כמה המושג "לא יכול" הוא גמיש.

והנקודה העיקרית היא שככל שאדם יודע יותר את מגבלותיו- הוא פחות מאמין שהוא מסוגל לעשות דברים. אז יאללה- תפסיקו להאמין שאתם לא יכולים. אפשר הכל, רק צריך להתאמץ, הרבה. (ואני אומרת את זה לעצמי כל הזמן)

שטויות בלבן.אווזה.

תשאל את אמא שלי והמשפחה שלי וכולם כמה אני מנסה.

לא מצליחה.

לא עובד לי, באמת.

וואו. התקופה האחרונה הייתה ממש ככה אצלי בן-ציון
עם שכל לבד לא מגיעים לשום מקום.דוסה
איינשטיין הגאון ( קצת פחות ממך אבל...)המציא את המנורה רק אחרי שהוא ניסה חומרים מאות פעמים שעוווות.
עכשיו בגרויות הם באמת צחוק אחד גדול בשבילנו אבל כשזה מגיע ללימודים מתקדמים בחיים אז באמת אין סיכוי למי שלא דוגר על החומר שעות.
בשונה משכל שהוא מתנת שמיים יכולת להתרכז ולהשקיע תלויה הרבה ברצון ובמוכנות והיא דבר נרכש. זה חלק מכ י ש ו ר י הלימוד שהם אולי אפילו יותר חשובים משכל טוב...ועם תלמידים מדברים רק דרך ציונים אז אם זה הדרך של משרד החינוך לחייב אותי לפתח כישורי למידה...קיבלתי.
לא הבנתי מה באת לומר אווזה.
התכוונת לתומס אדיסון...נפתלי הדג

שהמציא את הנורה.

אינשטיין בעיקר ניסח תיאוריות.

אוי איזה בורותדוסה
איינשטיין בטח מתהפך בקברו
ובאתי לומר שזה שיש לך שכל טוב זה לא מחפה על הבעיה שדברת עליה. אמנם בזכות השכל הזה עכשיו את מסתדרת מצוין בלי ללמוד באמת. אבל בלי כישורי למידה מינימלים לא תגיעי לשום הישג לימודי משמעותי בעתיד.
ולכן כדאי לך להפריד בין הדברים ולהתחיל לנסות לפתח כישורי למידה שזה דבר נ ר כ ש ודווקא אם את אומרת שיש לך שכל טוב אז כדאי לך, זה יהיה משתלם.
את רצינית?????מגדלור באפלה

אני מקווה שהתבדחת כשאמרת שאיינשטיין המציא את המנורה.

זה כמו לומר שברק אובמה המציא את המחשב.

אההדוסה
רגע ברק אובמה באמת לא המציא את המחשב?
< צ >
צריך לנסות עוד דברים:nanel75

1. אולי הפרעות למידה??? הפרעות קשב ו ר י כ ו ז ?????

2. אולי לקרוא הרבה מעייף אותך?  אולי יש אפשרות כמו שהציעו פה לעבור על החומר לסכם ואז לעבור רק על הסיכום כמה פעמים עם הפסקות באמצע?

3. אם את זוכרת טוב משמיעה תקליטי את הסיכום ותשמיעי לעצמך- זה הרבה פחות מעייף מלקרוא

4. כמו שאמרו פה- להתייעץ!!  אמורות להיות יועצות בבית הספר כמדומני

בהצלחה!!!    ולא לשכוח שאצל הקב"ה נמדדים לפי המאמץ!!!!!  אצלו- וזה הכי חשוב- את תקבלי 100! 

כמעט מזדהה...מוריוש

אין לי איזה הפרעות קשב או משו, רק שעד כיתה ח' לא הייתי צריכה להתאמץ בכלל בשביל 100%. זתומרת שרק בט' קלטתי שאני צריכה להשקיע קצת, ועכשיו עם הבגרויות הראשונות אני צריכה להתחיל להתרגל ללמוד מה שכולם עשו בכיתה א'.. 

ואני ממש מסכימה שגם זה סוג של מגבלה..

אני ממש איתך!נמאס מפצלשים

בס"ד

זה כל כך מעצבן!!!!!!

עזבי את זה,זה עוד פסדר..אבל מורים,שנותנים לך להאמין שאת ל-א מסוגלת לעבור את זה ודוחפים אותך לא להאמין זה עוד יותר נורא,בגלל שאני היפרית אני צריכה לשמוע מהמורה שלי מילות ייאוש ושהיא אומרת לי שאני בחיים לא אצליח ואם לא היה לי את השכל שישלי מזמן היא הייתה מתערבת ומורידה אותי?!!?! איכס.גועל נפש 

וכתגובה לך מאיר=יש אנשים שלא מסוגלים להשקיענמאס מפצלשים

בס"ד

הם יש להם את היכולת להשיקע אבל אין להם את היכולת המנטלית להשיג ציונים גבוהים?לי הפוך,ישלי את היכולת המנטלית הזאת ב"ה,אבל אין לי את היכולת לשבת ולהשקיע,אין לי!!!!

אתה יודע איך אני קורעת את עצמי בשביל לשבת שעתיים רצוף?!

אתה יודע איזה מעיק זה שהעצבים נמרטים לך אחד אחרי השני ואתה מ-ת לעשות משהו אחר?!

והכל בגלל המגן?!

אתה יודע שאחרי כל שעתיים שאני לומדת אני יוצאת לעשות משהו לרוץ או כל דבר אחר כי אני ל-א יכולה?!

זה קשה.זה קשה מאוד.זה לא מעניין של שאננות,זה פשוט עניין של אי יכולת

30 דקות את מסוגלת??מאיר.

20 דקות??
15 דקות??

תשבי כל פעם במרווחים קטנים יותר

העיקר שתפסיקי עם השטות הזאת שנקראת לא יכולה

ונסיים בדברי דרור וינברג

"אין לא יכול יש לא רוצה ואני בטוח שאתה רוצה"

סליחה,נמאס מפצלשים

בס"ד

עובדה שאני מאוד רוצה,ואני מזיעה את החיים

אני חושבת שאני מתאמצת הרבה יותר מאלה שלומדים ושוקדים,עצם זה שאני מתאמצת כמעט באותה המידה ושממש קשהה לי,זה עבודה כפול שתיים!!!!!

וכן יש דבר כזה לא מסוגל,ישי חבוב,לי אין שום הקלה,ויכולות להיות לי מאה אם אבחן אבל אני לא נבחנת,בכוונה..כדי להרגיל את עצמי להרגלים טובים,אבל זה קשה כמו לא יודעת מה,

ואני ממש לא מוותרת לעצמי,ואני בכל זאת באה מהמקום הזה,שה מאוד מאוד קשה..תפסיקו עם כל הקטע הזה שמגיע למי שהתאמץ,יש אנשים שלא מסוגלים לכך,כן ,לא מסוגלים.יש אנשים שזה קשה להם.. 

ודרור וינברג ז"ל אמר גם עוד משפט "אין תירוצים יש תוצאות" אבל בכל זאת=מותר לומר שקשה לפעמים,לפחות לדעתי.

דבר ראשון, לי לפחות זה לא עוזר. [תגובה למאיר]אווזה.

אלא אם זה רבע שעה ללמוד ושעתיים הפסקה שזה דיי טיפשי.

דבר שני, ככה אני בחיים לא יצליח ללמוד את כל החומר לפני המבחן. אני יגיע בקושי לחצי ממנו.

ובבקשה אל תדבר אלי ככה. אם זה מה שאני מרגישה זה לא שטות.

אני מכירה את עצמי יותר מאיך שאתה מכיר אותי, ואני יודעת שהחלום הכי גדול שלי כרגע זה לשבת וללמוד, אבל לא משנה איזה גודל המבחן ולא משנה איז פרסים יציעו לי על כניסה לשיעורים [וכבר עשו את זה] אני עדיין לא מצליחה לשבת בשיעור או לשבת בבית וללמוד. זה מה שה' רצה, לוידעת למה. אבל לפחות שיתחשבוווו.

ותחשוב על המילים שלך, זה יכול מאוד לפגוע.

לא מסכיםישי .א.

צריך לחלק, לדעתי כיום בעיה היותר גדולה, היא זה שהופכים כל דבר לבעיה.

יש אנשים שלא מסוגלים ללמוד - נכון, אבל היום בגלל כל ההקלות אנשים מוותרים לעצמם.

מה זה לא מסוגל???

אם היו משלמים לך 1000 שקל בשביל שתעשה את זה הייתה רץ לעשות את זה!!

זה כנראה לא מספיק חשוב לך, אם הייתה רוצה הייתה יכול לעשות את זה!!!

די להפוך כל קושי לאידיאל, ולומר שיש אנשים שלא יכולים לשבת!!!

כמובן שיש אנשים שקשה להם, אבל אין אחד שלא יכול.

אני מבין את זה שיש אנשים שלא יכולים לשבת ללמוד 10 שעות לפני מבחן, אבל אני לא חושב שיש אחד שלא יכול לעשות שעורי בית במשך שנה שלמה - זה רק מסיבה אחת, כי הוא התעצל וויתר לעצמו, ואם זה היה חשוב לו הוא היה עושה את זה.

עכשיו הגיע יום הדין - וכל אחד מקבל כמה שמגיע לו.

אני מעריך את המורים שמסתכלים לא רק על ציונים, אלה גם על השקעה ארוכת טווח של שנה שלמה שאותה כל אחד יכול לעשות, אם הוא החליט לא לזלזל בלימודים שלו!!!

(בניגוד לשכל שניתן כמתנה מה')

אינלי אפילו חצי הקלה. אני עושה הכל לבדאווזה.

כי האולפנה לא מוכנה אפילו להפנות אותי לאיבחון כי יש לי מספיק שכל. איפה השכל שלהם??

אני לא מצליחה לעשות את המבחן בזמן שיש לי בלי הארכת זמן.

אני לא מצליחה לעבור מבחן באנגלית בלי מילונית.

ואין לי את כל ההקלות האלה. אז אני עושה הכל לבד. וזה פי אלף קשה.

וכמו ששכל ניתן במתנה מה', ככה גם היכולת לשבת וללמוד. שלצערי אין אותה. ואני עושה כ"כ הרבה מאמצים בשביל לרכוש הרגלי למידה, וזה לא הולך. למה? ככה ה' רוצה. אבל אני לא מסוגלת יותר!!

ובטח שאני 'יכולה' ורק 'לא רוצה'. אבל היכולת שלי נגמר הרבה יותר מוקדם מהיכולת של אנשים אחרים. אני כן עושה שיעורי בית בבית, אבל גם אז אני מתוסכלת ומעוצבנת תוך רבע שעה, ומחזיקה את עצמי בכוח עוד חצי שעה כדי לגמור הכל.

ולפני מבחנים אני לא מצליחה ללמוד. ושבוע שעבר היה מתכונת בתנך ואני הכרחתי את עצמי ללמוד, ובסוף מה שיצא זה שביומיים ו3 לפני המתכונת למדתי ובערך קשרתי את עצמי לכיסא, ויום לפני המתכונת לא עשיתי כלום רק ישבתי במיטה וובכיתי מרוב שכבר לא הייתי מסוגלת. ואז במתכונת שכחתי גם את כל החומר שכן למדתי כי זה היה לני 3 ימים. וגם לא הספקתי לעבור על כל החומר גםככה.

וובבקשה אנשים. מישו אומר לכם שהוא לא מסוגל. אל תתחילו להטיף לו שהוא מסוגל להכל ורק לא רוצה. זה ככ מעצבן לשמוע את זה, במיוחד כשאתה יודע שזה לא נכון. כי החלום שלי זה להוציא תעודת בגרות טובה, חלום שלי זה לשבת וללמוד. וזה לא מצליח לי. עשו לי מבצעים כמו של ילדים בגן, הבטיחו לי פפרסים, ועדיין לא הצלחתי. אז תזהרו מילים שלכם, זה יכול מאוד לפגוע.

מסכימה איתך כ"כ!מקום בעולם

גם אני לא מסוגלת כבר לשמוע את המשפט הזה : "את יכולה אבל את לא רוצה".

כאילו : באמת, אתם חושבים?? אני זאת שמכירה את עצמי ויודעת למה אני מסוגלת! ומה אני רוצה!

ותאמינו לי שאין לי שום עניין ורצון בתעודת בגרות נכשלת. גם אני רוצה להצליח בחיים.

נשמה אפשר להבחין אותך מאוד!!!בתייייק!!אחרונה
אני כול כך מבינה אותך !!! יש לי הרבה מה להגיד לך אשמח לדבר איתך האישי מוזמנת בשמחה רבה נשמה!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך