דיון:איך להתמודד עם כאב?Look Smile
שאלה מצויינת!נפש חיה.
פשוט נהנים ממנוזורמת עם החיים
נהנים? כיצד?Look Smile
וואו שאלה טובה!גלידת לימון
כל בן אדם מתמודד עם הכאב שלו בצורה שונה.
יש אחד שמעודד אותו לאכול גלידה
ואחד שכל הזמן אומרים לו כמה הוא טוב בדברים אחרים.
בקטע הזה אני חושבת שזה אישי.
צודקת
Look Smile
יש גם את העניין של משבר- מלשון מנוף. לקראת דבר טובנפש חיה.
שצומח ממנו.
[משבר- מלשון- שבירה. אבל יש גם את המובן של "משבר"= כך נקרא המקום שיושבת היולדת]
צריך לתת מקום לכאב ולהרגשות שנלוות אליו
אבל צריך לדעת לקום- ובס"ד לצמוח ממנו למקום גבוה וטוב יותר ממה שהיה קודם.
מתעסקים בהרבה דברים אחרים.רמקול
זה הכי קל. לי לפחות.
זה הכי קל כי זה לא התמודדות...לולית10
זה מתוך בחירה לשכוח מהכאב ולא להתמודד...(לא כתבתי מתוך ביקורת, אל תפגעי בבקשה...
)
זה ממש לא קל להדחיק..בדד...
אחרי זה זה סתם מתפרץ בצורה לא נעימה..
זה לא סותר.בן-ציון
ההדחקה עצמה קלה.
ההתפרצות אח"כ - לא... 
נכון צודק..טעיתיבדד...
מכל כאב צריך לצמוח!לולית10
ברור שזה לא פשוט בכלל וזה המון עבודה אבל זאת ההתמודדות הכי טובה, להתחזק ולהתגבר ולצאת ממנו גדולים יותר בע"ה...
שנזכה!
אחחח כאבנושבת באוויר!
יש המון דרכים להתמודד עם כאב כל אחד בוחר את הדרך שהכי מתאימה לו
בעייני חשוב לדבר על הכאב להבין בעצם מאיפה הוא מגיעה ולמה אותה סיטואציה גורמת לנו לכאב לקבל אותו ולתת לו מקום כמו שצריך לתת לכל הרגשות
להפנים אותו,לקלוט אותו.שמט
בס"ד
ורק אח"כ להתמודד. אצלי. אישית.
שימו לבהחסה בשטחים
שכתוב שהתורה היא תבלין ליצר הרע. לא התרופה לו.
זה לא כמו אנטיביוטיקה שמשמידה חיידק זר, אלא כתבלין, שנותן למאכל את הטעם הטוב.
אני חושבת שכמו התורה, שעוזרת בכך שמראה מה המשמעות האמיתית והטובה של יצר הרע, כך גם בקשיים.
הדבר שעוזר להתמודדות איתם זה לזכור לשם מה הם קיימים בשבילנו, ומה הם באים להוציא מאיתנו בסופו של דבר 
לוקחים אוותו בסבבה וממשיכים בחיים...סעבשבשי
זה בריחה מה שאתה אומר..דרךחדשה_
וזאת הדרך שרוב האנשים נוהגים אבל גם הדרך הכי לא טובה.
זה לא בריחה,זה פשוט לא לעשות סיפור מכלסעבשבשי
הפגעות מחבר או משהו..
ברב המקרים פשוט צריך להביט קדימה,
לראות את הטוב,ולהתקדם..
אבל ברור שכל מקרה לגופו...(:
עם חבר פוגע בך ממש זה בריחה..דרךחדשה_
אבל עם זה סתם..זרק מילה ונפגעת..הבנתי צודק..אני איתך..
אבל רוב המקרים שאנשים נורמליים[מחייכים..זורמים..אוהבים את העולם..נפגעים לפעמים..]
זה מקרים שבאמת הבן אדם התנהג ממש לא יפה..
וגם ברוב הפעמים אנשים בורחים מזה..
אתה יכול להיסתכל למי שסביבך\עליך..תראה שאנשים בורחים מזה...
יש מלא דרכים, כתבו פה חלק ואני יוסיף טיפהראבק!!!
אחת הדרכים להתמודד היא לתת לכאב לחלוף מבלי להשים על הסיבה לכאב דגש, אלא לבטוח בה' שהכל לטבה ולהמשיך.
עוד דרך, היא לנתב את הכאב לאיזה פעילות שתוציא הכל. למשל - פעם כשנפגעתי מאיזה משהו והיה בי הרבה כאב, פשוט הלכתי לשק איגרוף וקרעתי את עצמי ואת הידיים(תרתי משמע- עד זוב דם).
אפשר להתמודד בכל מיני דרכים, למשל, לנגן, לשיר, לשמוע מוזיקה, לעשות ספורט וכו' -כל אחד ומה שמתאים לו.
עוד דרך, היא לטפל בכאב ביסודיות.
בכך שבודקים מאיפה הגיע הכאב, מה אני יכול לעשות נגד/ לשפר בנושא/ למנוע. אפשר גם להתיעץ. אבל הכל זה לפי מה שקרה, כל אחד והמקרה שלו.
בהצלחה לכולנו!!
ושנזכה לא לחוות שום כאב יותר בחיים ושיבנה המקדש במהרה אמן! 
...הזמן עושה את שלו
...מגדלור באפלה
אין ממש דרך להתמודד עם כאב.
הוא בא.
לא צפוי, חד, פוגע- והכי פשוט, כואב.
אבל צריך לדעת לקבל אותו, מתוך הבנה שלהדחיק ולטייח זה הכי גרוע בעולם.
צריך לדעת לצמוח מתוך המשבר, להבין שהקב"ה לא שולח לנו נסיון שאנו לא יכולים לעמוד בו, אז צריך ללמוד ולזכור להרים את הראש, לנסות.
זה קשה, זה כל כך קשה. אני יודעת מנסיון. ויש רגעים שאתה רוצה להתגלגל מתחת לשמיכה עם חבילת טישו ולבכות ולבכות ולא לצאת לעולמים.
אבל צריך להמשיך ללכת, ולא להתפרק. לדעת שהקב"ה הוא זה שמנהל את העולם, וזה היה אמור לבוא. וזה בסופו של דבר, בשבילנו. לרומם אותנו, להצמיח מתוך הקוצים-פרח, פרח שיפיץ את שמו הגדול והנורא של הקב"ה.
תלמדי, תתחזקי באמונה, כי זה הדבר היחיד שהחזיק אותי לפחות באותם התקופות. הידיעה שהקב"ה שם, שהוא בשבילי, שהנה הפרק הפצפון הזה שלמדתי, במקום לטבוח בטישואים- ממלא אותו בנחת.
אז דרך להתמודד עם הכאב? לא, לא מצאתי והבאתי אותה לפניכם. אבל הבאתי לכם דרך איך לצמוח מתוך הכאב,איך טיפטיפה לנצל אותו לטובתנו.
וואוו כתבת יפה
Look Smile
וואוו ממש יפה!
ateretfa
אני חושבת שצריך לתת לכאב את המקום שלו .עכבר הכפר
כמו שחברה שלי [המדהימה בלי קשר] אמרה היום [ אמא שלה נפטרה ] שהיא יודעת שאסור לה לשקוע בזה , כי היא פוגעת בעצמה , וזה לא עוזר לאף אחד ולא יפתור את הכאב .
אז כן , לכאב צריך לתת נוכחות , אבל בזמן ובמקום המתאימים . זה אומר לחשוב עליו , להיות עצוב לפעמים , אבל כשצריך - להדחיק הצידה לכמה זמן .
זה איזון עדין מאוד . אבל אפשר לעמוד בזה .
בכולופן , זאת דעתי 
להכיל אותו,נגד הרוח
להתמודד איתו,
עד שהוא עובר.
להחזיק אותו חזק,
למרות שהידיים כואבות...
לתת לו את המקום,את הזמן,את המרחב.
להאמין בלב שלם שבסוף הוא יעבור,
ויהיה לנו טוב.
אגב,לשמוע שירים מאד עוזר.. לפחות לי
להיות חברים שלו.אווזה.
ואז לראות למה הוא בא.
מי אמר שצריך להתמודד איתו?אני77
לאדם יש נטיה להחוש בדברים המשמעותיים יותר שיש לו.
הכאב נמצא במישורים הנמוכים של האדם.
לשכל לא כואב. החש בראשו-יעסוק בתורה. זה לא בהכרח יעזור בכל מקרה, אבל זה מייצג עיקרון מסוים שהעיקרון נכון.
(וזה לא שהמשפט לא מדויק, המשפט מדויק. כמו "דברים כבדים שוקעים במים", שזה נכון אע"פ שיש אוניות כבדות שלא שוקעות, כי זה טכניקה מיוחדת, ולכן כל מקרה הוא לגופו, אע"פ שיש כלל.)
זו לא הדחקה ולא בריחה. הדחקה ובריחה, זה כשאתה נשאר במישור של הכאב ומתעלם ממנו. כשאתה מתעלה כמה מדרגות מעליו-הוא פשוט כבר לא שייך לך.
ככל שהאדם במדרגה יותר גבוהה מוסרית, הוא פחות ירגיש את הכאב, לא במובן הטכני, במובן המהותי.
ואפשר לעבוד על זה. האדם יכול להעלות את עצמו הרבה מאוד. מאוד.
וואו זהו דיון מדהים - כל הכבוד לשרשור הזה..נהנה ברווקות
היום בעידן המחשבים וההייטק אנו מודעים יותר לדברים מסביבנו, ומתו"כ, נותנים ביטוי לכאבים שלנו ולטיפול בהן...
כל אדם באשר הוא מתמודד עם קשיים.
- יש אדם המבין את הקושי - מתחיל לדבר עם אנשים, מוריד את גאוותו מעליו, מבקש עזרה ומתמודד עם הקשיים בעזרת אנשים אחרים היכולים לעזור לו לפי רמתו.
- יש אדם שאינו מתמודד עם הקשיים ומתוך כך ישנם 2 אפשרויות לחוסר התמודדותו:
- אדם שמעמיס על עצמו את כל משא הסבל והמאמץ, חורק שיניים.. אינו מוותר לעצמו, אינו מוכן לבקש עזרה מאחרים, ורק לאחר שעבר את הדרך הרבה בחייו - מתחילים להתפרץ אצלו גלי-זעם על עצמו או על אחרים, או- התפרצויות כאלו ואחרות בלתי-נשלטות..
- אדם שפשוט אין לו כוח להתמודד עם החיים, ומגיל מסויים בחיים - פשוט התחיל לברוח לכל מיני דברים מזדמנים, דברים אלו נמצאים בשפע רב מסביבנו - כגון: אינטרנט, פלא', כסף, אוכל, משקאות-חריפים, עישון לסוגיו, מתירנות בנושא הצניעות ועוד ועוד...
כל אחד מ-3 הסוגים הללו - סובל בדרכו הוא - אך, לדעתי האחרון שבהם - סובל הכי הרבה מכולם - כי, הוא פשוט מנותק מהעולם.. הוא לא רוצה להיכנס לבעיה ופשוט מוצא כל הזדמנות שהיא לבריחה מהם.
אדם זה חושב שהוא מתמודד, וכל חייו הם טובים - אבל - בעצם, הוא רק מחריב את עולמו יותר ויותר... לא מתוך רוע או ידע.. אלא, מתוך חוסר מודעות, וניסיון לעשות טוב.
לדעתי - עלינו לדבר, לחשוף את שורשי הכאב, לא לברוח מזה, פשוט להתמודד עם המצוקה, להבין שזה קשה לכולנו...
ופשוט כפי אותו אדם (של סוג מס' 1) - פשוט לבקש עזרה מאנשים אחרים שלפי דעתו יכולים לעזור לו.. בלי לפחד מהתגובות של האנשים האחרים... אגב, דעו שאנשים היודעים לבקש עזרה מאחרים - הם האנשים החכמים, האמיצים והמצליחים בחיים באמת!
ב"הצלחה לכולנו...
וואו כתבת יפה
Look Smile
לפעמים צריך לברוחמוריוש
ולחזור להתמודד שיש כוח...
לא חושב שההגדרה לברוח נכונהLook Smile
לעשות הפסקה יותר מתאים.
עושים הפסקה קטנה ,ואז חוזרים במרץ 
אך אמורים היום ברבאק !![]()
לנסות להסתכל על הדבר הטוב שבו.See the painאחרונה
בס"ד.
להאמין שזה לטובתיינו
.
ופשוט-להגיד תודה גם על הרע. ועל הכאב.
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים