כווולם לחתום!!!!חמודה
עבר עריכה על ידי חמודה בתאריך כ"ט באייר תשע"ד 20:05

גם אם זה לא יעזור, זה בטוח לא יזיק

http://www.atzuma.co.il/bagrut2014

ואם אני לא מסכים?אריאל דל"ת

לפי דעתי הבגרות הייתה ממש ממש קלה, אם כבר צריך להוריד מקצוע בבגרות אפשר לעשות את זה באזרחות.

למה אזרחות? מילא אם המדינה הייתה באמת פועלת לפי מה שמלמדים בשיעורים האלה, אבל כל קשר בין המדינה לדמוקרטיה הוא מקרי בהחלט.

וגם העובדה שהדמוקרטיה לא מסתדרת עם היהדות וכו'.

סליחה על הניצלו"ש.

סתם בכינות היא הייתה ממש הוגנתמאיר.

חתמתי בשביל אחרים..אביגיל=)

ב"ה הבגרות הייתה לי מאוד קלה וכן, גם מהנה!

אבל זה רק בגלל שכל הידע בבקיאות היה לי מלפני ולא מהשיעורים... ואני מאוד יכולה להבין את אלה שהיה להם קשה!!!

עשית את השאלונים של י' וי"א?ענבל
בס"ד

השאלון של י"ב באמת היה קליל..
אני חושבת שבגדול הבגרות הייתה הוגנת,*בננית*

אם כי באמת היה חסר בזמן.

תוספת של כמה דקות הייתה עשויה להועיל להרבה מהתלמידים למצות את יכולתם.

מצד שני, יש את העניין שבגרות בתנ"ך, ברעיון, לא מאוד מסובכת.

חצי מהבגרות בערך זה להתמצא בתנ"ך.

אם ייתנו יותר מדי זמן, החלק של הבקיאות יהיה פשוט מאוד.

הרעיון שאין לתלמידים הרבה זמן לדפדף בתנ"ך, וצריך לגלות שליטה בחומר.

זו אולי הטעות של חלק מהתלמידים בלמידה - מתמקדים בפרשנות ולא לומדים היטב את הכתוב, ואז נמצאים בקושי לאתר את התשובות הנכונות ביעילות ומהירות.

אני בכיתה י"א, עשיתי את השאלון שהתחיל ב-3 ,בת הכפר

היה מזעזע.

יחד עם זאת אני לא מוכנה לחתום- אני לא מוכנה לחתום על עצומה כ"כ בכיינית ולא צודקת.

אני לא אומרת את הדברים בהתנשאות גם אם הניסוח שלי לא משיג את המטרה המדויקת ומשדר התנשאות. אלו מספר נקודות (במיוחד סעיף 4) שחשוב לי להגיד לתלמידים ובכלל לאנשים במדינה.

1. הניסוח לא היה מסורבל. נעים להכיר: תלמידים- בגרות בתנ"ך, בגרות בתנ"ך- תלמידים. תתחילו להתרגל! האינדיקציה על איך תהיה הבגרות לא השתנתה יותר מדי- לומדים ומתמודדים.

2.באנו להיבחן בתנ"ך. כשלומדים לתנ"ך צריך ללמוד עם תנ"ך פתוח ולקרוא את החומר, אז אין שום סיבה להתלונן ש"היה צורך לקרוא את כל התנ"ך" בשביל לענות על השאלות כי אתם אמורים להכיר את הציטוטים- אם למדתם כמו שצריך.

3. אחת המטרות של תוכנית הלימודים החדשה בתנ"ך היא ללמד ללמוד תנ"ך, לא רק ללמד פירושים שישכחו שבוע אחרי הבגרות. מסיבה זאת, גם הבגרות בתנ"ך הפכה ליישומית בחלקה- בסעיף ג' של כל שאלה.

אם למדת והשקעת כל השנה אין שום סיבה שבעולם שלא תצליחי להתמודד עם ניתוח של פירוש (ברמה בינונית) שמעולם לא קראת. בודאי שאין סיבה לקטר על כך ש-אוייויוי-  נדרשנו להראות שאנחנו יודעים להבין ולא רק להיות תוכי ולהקיא את כל החומר שטחנו לקראת הבגרות.

4. אף אחד לא עובד אצלינו! יש הרגשה שהתלמידים מצפים ממשרד החינוך לעבוד אצלינו (אפרופו התלמידה שכתבה על המבחן בספרות) ולהגיש לנו את תעודת הבגרות על מגש של כסף, ושכמובן (<צ>) היא אמורה להכיל רק מקצועות שלא צריך להתאמץ קצת בשבילם ולומדים בהם רק איך לחיות את החיים. חלאס! דיי עם הבכיינות הזאת! באנו ללמוד לא רק איך קונים  במכולת אלא קצת מעבר! קצת ענווה- תנו מקום להחלטות של אנשים מבוגרים מכם להשפיע על החיים שלנו כי לדעתם יש חשיבות ולא רק לדעתינו!

5.נק' אחת שאני מסכימה איתה- באמת לא היה מספיק זמן! אלוקים יודע איך התשובות שלי ורק הוא- כי אני לא הספקתי לראות מה כתבתי. שלחו אותנו לדפדף בספרי בתנ"ך באותו סעיף- שלא לדבר על כל השאלה! רק על זה הלך לי חצי מהזמן...

6. אין לי שום רצון לעשות את הבגרות עוד פעם בחורף. משרד החינוך בישל את הדייסה הזאת, אז שיאכל אותה בעצמו ויתן פקטור ולא יגרום לי להיחנק ממנה עם מועד ב'... חבל שהעצומה כוללת את ההצעה הזאת- עוד סיבה לא לחתום עליה.

חוזרת עוד פעם על הדברים שאמרתי בהתחלה ע"ע.

אשמח לשמוע מה דעתכם- כי לדעתי אנו צריכים לעשות מהפך של 180  מעלות בחשיבה שלנו.

ת'כלס את צודקת..אביגיל=)
מסכימה עם רוב מה שכתבת,מקום בעולם

למרות שבסעיף 5 קצת סטרת את סעיף 2. כי אני חושבת שמה שהתכוונו אליו בעצומה לגבי הצורך לקרוא את כל התנך הוא שבכל סעיף הפנו אותנו למיליון ואחד ספרים בתנ"ך שלא בהכרח למדנו אותם במשך השנה. ככה שגם אם למדתי עם תנך פתוח[ועשיתי את זה] היו המון מקורות שהפנו אליהם שלא היו בחומר..

לא סטרתי- התכווונתי לשאלות מי אמר למי.בת הכפר

מביאים ציטוטים שאמורים להכיר.

מחאה היא אכן דבר לגיטימי, אבל בעיניי במקרה הזה היא ברובה המוחלט לא צודקת.

בד"כ אני לא מהמקטרים אבל היה השנה מחסור קיצוני בזמן שנגרם הן ממספר הספרים שנדרשנו לעיין בהם בכל שאלה (מספר מוגזם לכל הדעות. התפלק לי בתגובה הארוכה- התכוונתי לציין שהיתה יותר משאלה אחת שנשלחנו לעיין בשלושה ספרים שונים בסעיף אחד- וזה בלי לדבר על כל השאלה) והן ממספר הסעיפים בכל שאלה.

מדובר על הבגרות שכללה שניים מנושאי הבחירה הבאים: דמויות מופת (גדעון, אלישע ואסתר)/ ארבעה נביאים שנתנבאו בפרק אחד (הושע, מיכה עמוס וישעיה שנבחנו עליו בבגרות שהיתה ב-11)/ רש"י ורמב"ן.  אין לי תלונות על הבגרות הראשונה, היא היתה הוגנת למדי.

לשאלון 116 לא היה שאלות מי אמר למי..מקום בעולם
רק נקודה קטנה-ענבל
בס"ד

גם מבוגרים טועים.

מחאה זה דבר לגיטימי.

(לא עשיתי את השאלונים המדוברים אבל...)
(ובנוגע לזמן זה מעניין, אני עשיתי אותה שנה שעברה והיה לי זמן די והותר..
משום מה לא נראה לי שהיא כלכך השתנתה.
מסכימה עם בננית.)
אולי זה לא בדיוק כמו שנה שעברה..לולית10

אני עם תוספת זמן וסיימתי טיפה אחרי הזמן וחברות שלי בלי תוספת זמן סיימו איתי(בשאלון השני) כי הבוחן היה חמוד...

בשאלון הראשון הוא בקושי נתן לי עוד שניה לסיים לענות ולהגיש...

לא מתלוננת על הבוחן אלא על הבגרות!

וגם הבגרות הייתה באמת קשה...

ואני דווקא מאוד מסכימה עם המחאה אבל בהחלט לא עם ההצעה לעשות בגרות חורף... לא משעמם לי בחיים! סיימתי עם החומר הזה ב''ה! שיעשו פקטור! (למרות שבע"ה יהיה לי ציון מעל 90... מקווה!)

כתבת יפה.~מישי~

לא עשיתי אחת מהבגרויות אז אני לא יודעת, אבל כמעט כל שנה מתלוננים על שאלון בתנ"ך, וצריך להבין שלמרות שיתכנו דברים נקודתיים שאולי בעייתיים - מותר לבגרות לדרוש ידע והבנה, למעשה זה מה שמטרתה לעשות ומדובר פה בתנ"ך ולא באיזה חרטא אז לא נורא אם צריך להתאמץ קצת - ככה אולי נצא עם הבנה וידע בתנ"ך ולא רק עם ציון.

*וכן, גם לי לא תמיד הלך בשאלונים כמו שציפיתי. שנה שעברה קיבלתי בשאלונים (תוכנית ישנה, כיתה יא' ) 13 ו15 נקודות מתחת למגן (וגם חברות אחרות שלי קיבלו ציונים נמוכים משציפו), וזה לא שהעלו לי כ"כ במגן מהציונים במהלך השנה ובד"כ המבחנים אצלנו קשים מהבגרות. מה מה מה, היה לי בעיה עם הניסוחים בבגרות. קורה לפעמים.  לא קיבלתי מה שרציתי אך לפחות דרשו ממני משהו במבחן-ככה לפחות הרווחתי *משהו* מלימודי תנ"ך בבית הספר.

כמה נלמד???מוריושאחרונה

היו יותר מידי דברים שעבדו על מזל- אם בדיוק פתחתי את התנך במקום הנכון- סבבה, ואם לא- בעיה!

ולא חתמתי על העצומה כי היא באמת בכיינית

כל הכבוד על העצומה!!!לולית10

בתור שביעיסטית, גם אצלינו כולם התלוננו שהיה קשה... ואפילו המורות אמרו שזאת באמת היתה בגרות קשה ולא פיירית...

חרטא, היה סבבה לגמרידג מחיר
ממש לא מסכימה,זה בדיוק עניינו של בקיאות-שלאנועוש=]]!!

מכירים את החומר לפני ..

מרגיז שבדרך הזאת אחרי כל בגרות יקום מישהו שלא הלך לו ויעשה עצומה ומשרד החינוך פשוט יפסיק להתייחס ונדפק ממש מכל העצומות האלה כשתהיה בגרות שבה באמת נצטרך פקטור. תחשבו על זה.

עשיתי את של י"ב והיה די קליהודה פ.
מסכימה~מישי~

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך