סיכום השיעור של חצרוני לשבועות טובי =][=

מתקרבים לחג שבועות.. למועד הבא עלינו לטובה.

ולמילה 'חג' יש עוד פרוש חוץ מיום טוב. לחוג זה גם להסתובב. כמו ציפור שחגה בשמים. והאמת, גם אנחנו כאלה.. רצים, ומסתובבים לנו במרוץ החיים ופשוט שוכחים את העיקר. את המהות.

מתי אנחנו סוף סוף נזכרים? כשקשה לנו.. כשאנחנו חולים כביכול. כמו שאדם יאכל יותר בריא כשהוא חולה, או יסע יותר בזהירות אחרי תאונה. אבל מה יקרה שנה אחרי התאונה, ישמצב שבנאדם ישכח להיות זהיר.

אז בקיצור, אנחנו חגים - מסובבים - מסתובבים ומה קורה לנו על הדרך? גם מועדים. נופלים.

"מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון."

מועד - יום טוב,וגם נפילה.

חג- יום טוב, וסיבוב.

אבל הי, לשם מה כל ההסתובבויות והמעידות? לששון! לטוב. לשמחה. קשה לנו.. אנחנו חגים, נופלים, אבל זה מעין תזכורת כדי שנוכל להתחבר לה' הדבר האמיתי ולשמוח באמת.

~

התורה. כן, היא קשה לנו. זה ספר עם המון הגבלות וחוקים. היום הולכים לפי מה 'שמושך' לא לפי מה שנכון.. אבל שימו לב שניה, את מי מושכים? למי קושרים רצועה? לכלב! לבהמה! אנחנו יהודים. לא כלבים. אנחנו לא צריכים ללכת לפי מה 'שמושך'.. כי זה כ"כ לא אמיתי. גם בדברים שבקדושה צריך להיות זהיר בעניין. האם אני עושה דברים כדי באמת להתחבר לה', או כי כולם עושים וזה 'טרנד מושך'. כן, סבבה לנסוע לאומן. אבל אדם צריך לבדוק אם הוא לא הולך כי זה מגניב. או שבנאדם יגדל פאות כדי להיות שייך לחבורה מסוימת.

גם כשאנחנו עושים משו נכון אנחנו צריכים לבדוק לשם מה אנחנו עושים את זה.

ובחג שלנו ניתנו 10 הדברות.. התמצית של כל התורה. את כל התורה ה' לקח וצמצם ל10 דברות. ונשאלת שאלה, למה דווקא עשר? למה לא שבע? או אחת?

אלא, שבעשרה מאמרות הוא ברא את העולם. עשרה כוחות של אמירה שדרכם ה' יצר מציאות! ואת זה, קבלנו במעמד הר סיני.

זה מראה לנו עד כמה לדיבור יש כוח. יש השפעה. קבלנו כוח שאיתנו אנחנו יכולים לבנות, לברוא, ליצור, להרוס ולתקן עולמות. הכל במקביל.

וזה כ"כ קורה.. מה שאנחנו אומרים ומרגישים - זה מה שקורה. כשאנחנו חושבים שאנחנו דפוקים, ואומרים שאנחנו "לא מסוגלים" אז זאת כמו נבואה המגשימה ת'צמה. אנחנו מושכים את החוסר הצלחה, ובאמת לא מצלחים. כי לדיבור יש כוח! יש השפעה! בגלל זה לא סתם אסור להגיד לשון הרע על עצמנו. כי כן, יש פה כוח עצום שיכול לברוא ולתקן מציאות ..

וגם, המצב ההפוך. אם בנאדם יחשוב שהוא טוב, וינסה, ינסה, ינסה - אולי לא בהתחלה אבל הוא יצליח.

וכן! כולנו היינו במעמד הר סיני הזה. כנשמות, אבל היינו שם. חווינו את החוויה הזו. ואיפה עוד קבלנו את כל התורה? בבטן אימנו. אמא שלנו יהודיה - זה קרה. לא משנה אם היא כופרת, לא דתית או התאסלמה. בא מלאך ומלמד אותנו תורה.ומה קרה, כשנולדנו בא מלאך וסותרנו על פינו - והכל נשכח.

אבל הי, אם רוצים להשכיח משו למה לתת מכה על הפה? לא עדיף מכה במוח? להשכיח הכל? אז זהו  - שלא באמת שכחנו. המלאך לא רצה שנשכח, אלא שנקנה עכשיו לבד. מעצמנו. מחדש.

ולאן יורדת התורה ? התורה יורדת לכליות - מרכז ההדחקות של האדם בתורת הנפש.

כיליה מלשון כלי. כלי שמכיל. מקבל משו.

כל המחשבות, הרגשות שאנחנו לא רוצים אותם ומדחיקים - יורדות לכליות. כי אם הם היו בלב היינו מרגישים אותם, ואם במוח - זוכרים אותן. לכן - הן שם בכליות.

אבל לפני כל הדברים השלילים שמודחקים לשם, מי עוד מודחקת? התורה!

וזו בדיוק מה שהתורה יכולה לעשות, להפוך את המעידה, את הקושי - לשמחה! לטוב! אם לא - לא הינו מסוגלים לשרוד.

[הדחקה והפנמה. שתייהן יוצאות מאותה נקודת מוצא. רק הדחקה לשלילי, הפנמה לחיובי. ]

אז התורה שם.. לעזור לנו.

ואין, אין הדחקה בלי התפוצצות. אין דבר כזה לברוח לנצח. אדם לא חי כדי לברוח. יכול להיות שלזמן מוגבל, זה בסדר. אבל לא לתמיד. זה לא מתכון לחיים טובים יותר. כי בסוף זה יצא החוצה :/

כי. אי. אפשר. להדחיק.

אולי בהתחלה הכל יהיה תותים ודבש, אבל גם תותים שיושבים הרבה זמן - מתקלקלים בסוף. ויוצרים ריבה עם המון זבובים. לא סתם לתותים יש עונה קצרה בשנה

ובשבועות, כל הכוחות של החג הזה חוזרים שוב למציאות כמו בכל חג. הנשמות שלנו חוות שוב את מעמד הר סיני. אנחנו לא רואים? נכון. אין לנו יכולת. אבל לא כל מה שאנחנו לא רואים לא אומר שזה לא קיים.

ובזכות אותן 10 דברות ה' הטביע את האלוקות שלו בעולם. את הטוב. בכל דבר, בכל רצון - גם שלילי יש נקודה של חיבור לאלוקים. אני שותה כוס מים - יש בה ניצוץ אלוקים שמועבר דרכה. אני רוצה סיגריה - עצם זה שאני לא אעשן אותה אני אקבל את הניצוץ האלוקי שלה.

גם ב'עשה', וגם ב'לא תעשה'. הילקוט שמעוני אומר שאדם לא צריך להגיד: "איני רוצה חזיר, איני רוצה לבוא על אישה ואני רוצה לחלל שבת". אלא יגיד! "רוצה אני, אך בוראי אסר עלי"! כן. זה שאנחנו מצלחים להגיד לא לנסיונות שנקראים בדרכנו - זה הטוב מהם. ועל זה נקבל שכר.

~

משו אחרון - "חמירה סכנתה מאיסורה". הסכנה חמורה מהאיסור. על פיקוח נפש- על סכנה דוחים איסור כרת של שבת! ואם אתה לא מחלל שבת כשאדם בסכנה, אתה נקרא ר ו צ ח. לא פחות ולא יותר.

וצריך להבין את זה. לשמור על עצמנו. אסור. אסור. אסור. לעשות דברים שמסכנים אותנו.

שנזכה לברוא בתוכנו מציאות טובה בעזרת כוח הדיבור שלנו. ושנאמר רק אמרות בונות ומחברות.

שבת שלום

תודהLook Smile
יואי ממש יפה, תודה!!!תללה...
תודה צדיקה !! batsheva100אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך