מה אתם אומרים על שבנות נשארות ערות כל הלילה?כמו רקפות

ואני יפרט- אם כל הלילה אתן באמת לומדות או אומרות תהילים אז אחלה. 

{למרות שאבא שלי אמר שעדיף לישון כדי שיהיה כוח לעזור לאמא ולומר תהילים ביום. אבל לומשנה.}

אבל אם לומדים קצת ואז מפטפטים להתאווררות ולומדים עוד שעה ומפטפטים להתאווררות 

יוצא ששליש מהלילה דיברת ותוך כדי קצת ריכלת או יצא שהיה קלות ראש.

באמת שלא הועלנו כלום.

אין מצווה לבנות ללמוד תורה. אין שום מצווה כזאת.

רוצה להתקרב לה'? רוצה ללמוד תורה לשמה?

תעשי אתזה ביום. איזה עניין יש לזה כשזה בלילה?

ועוד אח"כ כולם נרדמים בתפילה טוב לא כולם, הרוב.

תגידו לי שיש שיעורים אחלה. לכו לשיעורים

אבל כשאין שיעורים כל הלילה- לכי תלמדי ביום.

טוב, יצאתי לא מובנת וקצת תקיפה.

בבקשה אל תקחו אתזה כתקיפות כי זה לא~~

כל תשובה- פירוט,נימוק והסבר

לדעתי-ה.ת.

אם הבת יודעת שהיא תהיה רצינית,

וזה יועיל ויוסיף לה-אז יש עניין

(וגם בד"כ עדיף להיות במסגרת שיעורים, או לתכנן לו"ז,

שלא יהיה זמן לשטויות..)

יש משהו מיוחד דווקא בליל שבועות-ומי שלומדת אז אשריה

אני בעד חיוך גדול

אני לא מבינה מה הבעיה..זאת אני

אנחנו למדנו כמה חברות והיה לי ממש כיף.

לא יוצא לי בכלל ללמוד תורה בדיוק מהסיבה שבנות לא חייבות וכו' ויוצא שפשוט לא לומדים בכלל.

אז כמובן שלנצל את החג בלימוד זה דבר טוב ולא משנה אם מדובר בבנים או בנות.

לדעתי מעולה בתנאינעמה

שבאמת הלימוד שלהם הוא לימוד ולא הכל רק פיטפוטים..

אני לא יודעת על בנות אחרות...חפרנית גאה=)

אבל אני נמצאת באולפנה ובמשך כל הלילה יש יחידות ושיחות וכו' אז גם אם בין ביחידות אני מפטפטת חמש עשר דקות זה עדיין יוצא שלמדתי רוב הלילה ווואלה אני באמת מרגישה שהלילה הזה תרם לי ב"ה...וגם הצלחתי להחזיק מעמד בתפילה אז לדעתי כל אחת באמת צריכה לעשות את השיקולים שלה...עד כמה היא תלמד ועד כמה זה יועיל לה...

התורה נתנה גם לנשים,שונמית

והלימוד הוא לימוד שטוב לנשים, אז מה הבעיה?

להשאר ערה כל הלילה בשביל ללמוד תורה (וגם לדבר מדי פעם זה לא נורא...), זו כבר חוויה חיובית מאוד ובעיניי זה טוב מאוד שגם אישה תחווה.

מנהג בשבועות ללמוד בלילה לכן לומדים בלילה~מישי~

הלימוד בלילה הוא מיוחד. יש משהו מיוחד בללמוד כל הלילה, פעם או פעמיים (אם את כוללת את הושענא רבה) בשנה, ובזה אין הבדל לבנים ובנות (בענין הלימוד בלילה דווקא, אני מתכוונת).

מסכימה איתך שאם מקשקשים עם חברות ולא לומדים כמו שצריך אז אין עניין וזה יותר גרוע מטוב, אם זה רגילות או קלות ראש ואם לא- אז סתם מה הועלת בלהשאר ערה במקום לישון.

שבועות זה לא החג שהכי חשוב להיות בו חברותיים. אם את מרגישה שאת לא לומדת טוב אם חברות- אל תלמדי איתן. אני בשבועות למדתי בתחילת הלילה עם אבא שלי, לאחר מכן הייתי בשלושה שיעורים כמעט רצופים (כחמש דקות בין שיעור לשיעור-להתאוורר) ולאחר מכן שוב למדתי עד תפילת שחרית (למעט זמן קצר שחזרתי הביתה לקחת מחזור והבית שלי זה פחות מחמש דקות מביכנ"ס) ואני יכולה להגיד שהיה לי מאוד משמעותי. גם ביום למדתי, בעיקר בגלל שהיה לי מבחן בתושב"ע היום אז בזכות זה היה לי משהו שהביא אותי ללמוד גם היום במקום לישון כי אני עייפה (ישנתי אבל עד 12 וחצי בערך ולא חזרתי לישון אחרי ארוחת צהרים) וגם ביום היה שיעור של רב הישוב בביכנ"ס שהלכתי לשמוע. 

בקיצור זה ענין של איך תופסים את זה וכמה מצליחים ללמוד. לדעתי רצוי ללכת לשיעורים בשבוע כי אם רק לומדים רצוף עלולים להיות עייפים ואז לומדים הרבה פחות טוב.

אני יכולה להגיד על עצמי שהשנה בגלל שהייתי בשיעורים מאוד מעניינים, הייתי מאוד ערנית עד לסוף הלילה (בסביבות 4, כבר הייתי פחות ערנית אך עוד הצלחתי להתרכז בלימוד עד התפילה). שווה לנסות.

ואגב, את גם לא מצווה על קריאת שמע ובכל זאת את אומרת קריאת שמע ואת מסכימה איתי שיש בזה ענין, נכון? אז ברור שיותר חשוב שהגבר שמצווה ילמד אך אין זה אומר שאין מעלה לאישה הלומדת.

לא מסכימ ה כ'כ..מקום בעולםאחרונה
לא יודעת אם זאת רוח ההלכה או לא, אבל ל דעתי יש משו. בלימוד בשבועות גם אם יה י ה בזה מעט קלות ראש.
שבועות זה חג מתן תורה. גם אאני קיבלתי את התורה! למה שאצא דופן ממהבנים בלימוד תורה ?
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך