תרגיעו אותי.. לגבי חוסר זחילה בגיל 10 חודשיםאורחיה

אז היא יושבת נפלא כבר כמה חודשים, נעמדת מדהים עם תמיכה, מתהפכת לכל הכיוונים אין מה לדבר..

אבל כמעט ולא זוחלת..

כלומר- אחורה על הגחון היא חוצה יבשות,

אבל קדימה: על הגחון לא ממש, ועל שש עושה איזה צעד מקסימום ומיד מתיישבת..

בעיקרון אמרתי- ניתן ת'זמן.. אבלהלחציו אותי שזה עלול לפגוע בהתפתחות השכלית..

מה לעשות???

קודם כל לא להילחץ, זה בטוחבת 30

הזחילה אחורה היא השלב הראשון בזחילה. כמה זמן היא כבר זוחלת ככה?

את יכולה להיות ערנית ,לעקוב, אם יש התפתחות, אפילו קטנה כל כמה ימים.

אם בכל זאת את קצת מודאגת- את יכולה לגשת לאחות או לרופא, ואולי ימליצו (אולי) על פיזיותרפיה, כדי לעודד אותה להתקדם.

אגב, יש ילדים שזוחלים רק על הגחון ולא על הבטן ולפי מה שאני יודעת זה נחשב לזחילה לכל דבר- תקנו אותי אם אני טועה.

בכל אופן אל תלחצי בגלל ההתפתחות השכלית, נראה לי שאם יש הפרעה בתחום הזה זה רק אם ממש ממש ממש לא היתה זחילה, וגם אז לא בטוחה שזה עד כדי כך פוגע.

יש לי ילדה שלא זחלה בכלל על הגחון או על שש, אלא רק על הישבן. והיא חכמה מאוד ויצירתית והכל...

היאור חיי

הבן שלי לעולם לא הצליח לזחול גחון קדימה...

הוא חצה יבשות אחורה,ולמד לזחול על 6 בסביבות 10 חודשים...והלך בגיל 1.3.

והוא אחלה גבר...(בן 2.5)...חכם ומוכשר...

אז לא ברור אם יש ממה לדאוג..בכל אופן,תמיד ניתן להתייעץ בטיפת חלב..

תודה רבה!! אכן מעודד..עוד מישהי בקהל??אורחיה
מתי יש לחשושגםזולטובה

הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים לא מרים את הראש שלו כשהוא על הבטן ליותר מכמה שניות-מזה יש לחשוש

הבן שלי לא זוחל לא אחורה לא קדימה לא גחון לא על 6- מזה יש לחשוש

לא אוהב להתהפך- מזה יש לחשוש

אך ב"ה עם הרבה פזיותרפיה ותפילות הוא מצליח סוף סוף להתיישב לבד ולהעמד עם תמיכה וללכת עם תמיכה, והשבוע גם התחיל לזוז קדימה עם הישבן ב"ה ב"ה!!

הבת שלך ב"ה מתהפכת ! מסכימה להיות על הבטן! מחזיקה ראש! זוחלת גחון! ב"ה היא במצב מעולה, לא צריך לזרז בכוח התקדמויותת שברור שמתקיימים אצלה, ניתן כמובן לעשות תרגילים ולגרות זחילה, (יש מלא תרגולים שאפשר לראות ביוטוב) אך ברור שלא להילחץ, דרך אגב הגדול שלי גם זחל רק אחורה עד גיל 10 חודשים ואז בגיל 11 חודשים תוך חודש למד לזחול קדימה להעמד לבד ו  ללכת!!! אז כל ילד עם ההתקדמות שלו, וטוב שאת דואגת לה, אך כמובן ללא לחץ, היא בסדר גמור 

הבת שלי גם לא עמדה. רק ב11 חודש החלה לזחולאנונימי (2)

בשנה נעמדה..

וחודשיים אחרי הלכה..

והיא באמת הייתה בטטה לא זזה ולא עשתה כלום.

אין מה לדאוג.

הולכים לרופא ילדים.

הרופא אמר לי לעשות לה תרגילים וזה עזר...

אם היא יושבת ומתהפכת ונעמדת אני במקומך הייתי רגועה..

לפני הריצה לרופאים אולי תנסי-טאבולה ראסה
כשהבת שלי לא זחלה קדימה הייתי מעודדת אותה כך:
מתיישבת על הרצפה מאחוריה ועם הידיים כמו"חוסמת" לה את האפשרות ללכת אחורה. ואז כשהיא ניסתה בכח לדחוף אותי היא פשוט התקדמה קדימה כמה ימים כאלה והיא גילתה שנורא כיף לזחול קדימה...
זה נשמע כמו התחלה של זחילה+mp8

אם היא זוחלת אחורה, וקצת קדימה על הגחון- זה לא נשמע לי מדאיג בכלל.

כנראה טונוס שרירים נמוךעדינדוש
הבן שלי למרות פיזיותרפיה שהיה לו מגיל חודש זחל רקב11 חודש והתחיל ללכת רק בשנה ושמונה. כיום משיג את בני גילו.
הרבה פעמים זה גם עניין של תורשה.
אין מה להילחץ!
מה שאת כן יכולה לעשות זה לבקש הפניה לאורטופד מהרופא ילדים והוא במידת הצורך שולח לפיזיותרפיה שאני ממליצה על כך בחום.
זה לא אמור לפגוע בהתפתחות השכלית כי בדרך כלל ילד שזוחל מאוחר גם הולך יחסית מאוחר כך שיהיה לו מספיק זמן לזחול.
מה הקשר בין זחילה להתפתחות שכלית?אנונימי (3)

יש ילדים שלא זוחלים לעולם וההתפתחות השכלית שלהם תקינה

ולעיתים יש ילדים עם איחור התפתחותי (או פיגור) שיכול לגרום לכך שלא יזחלו (ואז יש לזה המון סיבות שנובעות מהפיגור אבל לא פיגור=לא זוחל)

הקשר היחיד הוא שזחילה של יד ורגל נגדית עוזר לפתח את הקשר בין שני חלקי המוח(המיספרות),

אבל שוב- זה לא אומר שחוסר זחילה=אין קשר בין ההמיספרות, כי יש עוד דברים שעוזרים לכך.

זחילה לאחור היא התחלה של זחילה.

ואם את ממש לחוצה, את יכולה לעזור לה קצת, לשים לפניה משחקים שהיא אוהבת שיגרו אותה לזחול ולתת לה תמיכה מאחור כך שהתנועה של הרגליים תקדם אותה קדימה במקום אחורה, וגם אפשר להרים אותה טיפונת מהבטן כדי שהידיים וחגורת הכתפיים יעשו את התנועה ויתחזקו.

תני לילדה את הקצב שלה. אם עד גיל שנה היא לא זוחלת, תפני לרופא ילדים ותבקשי המלצה לפיזיותרפיה כדי שיתנו לך תרגילים יותר ברורים ויעקבו. בהצלחה!!

*הכותבת מרפאה בעיסוק, עובדת עם ילדים בגילאים הרלוונטים.

תודה רבה רבה! מעדכנת- ב"ה היא כבר זוחלת חבלז!!אורחיה
ב"ה. שמחה לשמוע...בת 30
אני לא מבין בזה אבל..נשוי שמח
אמא שלי אמרה לי שלא יכולתי להתהפך מהגב אל הבטן והפוך עד גיל שנה+ ועכשיו אני בסדר גמור..
אל חששהלוי מא

היא עוד תשתולל ותרוץ ותשבור חפצים בבית של סבא וסבתא באחריות

יש שהולך מוקדם

יש שלומד מוקדם

יש שזוחל מוקדם

יש שמתחתן מוקדם

ויש את המאחרים בכל הנ"ל

ענה פעם הרב מוצפי לאימא שהבן שלה לא דבר שהוא יעשה להם חור בראש עד שיאמרו לו שתוק!!

הבסיס לזחילה, תרגילים לעידוד הזחילה,כלנית1

קודם כל תשיגי הפניה לרופאה התפתחותית, כדי שתוכלי לקבל פיזיותרפיה דרך קופ"ח (זה תהליך ארוך, אז

כדאי שכבר תיכנסי לרשימה. עד שתגיעי לטיפול בע"ה היא כבר תזחל.

הבסיס לזחילה: גמישות הגב

הורים רבים נוהגים להושיב את ילדם לפני שלמד להתיישב בעצמו ולזחול. הבעיה שעלולה להתעורר בעקבות הושבת התינוק לפני שלמד לזחול, היא שתנועתיות הגב נפגעת - שרירי הגב של התינוק נאלצים להתמודד עם המציאות של כוח הכבידה והתוצאה היא קושי מוגבר בשרירי הגב, דבר שפוגע ביכולת הגב ובתנועה צידית.
יכולת התנועה של הגב היא הבסיס לזחילה. כמובן שכל שאר התכונות כמו סימטריה וקשר בין פלג הגוף העליון לתחתון חשובים גם הם, אבל לרוב התינוקות שחווים קשיים בזחילה יש קושי בתנועתיות הגב בגלל בעיות כגון מתח שרירים חזק מדי או חלש מדי, או בגלל שהושבו לפני הזמן.

תרגילים לעידוד זחילה:

• השכיבו את התינוק על גבו, והניעו את האגן שלו מצד ימין לצד שמאל. לאחר מכן בצעו את התרגיל עם כל אחת מרגליו בנפרד. המטרה היא לראות שחלק הגוף העליון של התינוק נשאר ללא תזוזה ורק החלק התחתון נע.

• השכיבו את התינוק על גבו, כופפו לו את הברך לכיוון בית החזה וחזרו על הפעולה בשתי הרגליים.

• השכיבו את התינוק על גבו, קרבו את רגלו וידו הימניים עד למפגש ביניהן - חזרו על הפעולה גם עם יד ורגל שמאל. ראו שהתנועה מתרחשת גם במפרק הירך וגם בכתף, שאין מפרק דומיננטי. 

• אחזו ברגל וביד של אותו כיוון וגלגלו את התינוק כלפי הצד השני - לכיוון הכתף הנגדית שמונחת על המזרון. בצעו את התרגיל עם היד והרגל השנייה.

• תנוחת ערסול: החזיקו את התינוק בתנוחת ערסול כשפניו פונות לתקרה, יד אחת תומכת בראש, והשנייה באזור הברכיים. שימו לב ששתי הידיים נמצאות בקו המרכז ולא פרושות וקרבו את הראש והרגליים - כאילו אנו מכדררים את התינוק; שימו לב: לא יותר מדי. המטרה: לגרום לגב להיות במצב של כפיפה.

• כאשר התינוק שוכב על הגב, טפחו קלות על בית חזהו, לאחר מכן שפשפו את האזור באמצעות חיתול בד.

• הניחו צעצועים מעל כרית או מעל הרגל, שיגרו את התינוק לטפס מעליהם.

• הסירו את הגרביים של התינוק, שירגיש את הרצפה.

(מתוך הלול)

זחילה מתעכבתטלוש

אמא יקרה! אל תדאגי . בעזרת ה' היא עוד תרוץ ואת אחריה. הבן שלי לא התהפך עד הגיל הזה . ואז ב"ה הכל הגיע ברצף מהיר . אל דאגה . . ה' איתך!!!

לא קראתי הכל אבל...חיוך

הקטן שלי גם איטי בהתפתחות ובטיפת חלב מיהרו להלחיץ ובגיל תשעה חודשים שלחו אותנו לפיזיוטרפיסט, הוא לא כל כך הבין למה הגענו ואמר שאם עד גיל 11 חודשים הוא לא מתיישב ולא עולה על שש לחזור אליו וב"ה עד אז הכל הסתדר... אז בנחת...

דבר נוסף אם כן את רוצה לבדוק את זה אפשר לבקש מהרופא התפתחות הפנייה לפיזיוטרפיסיט (לדעתי זה טיפול חינם או בסכום סמלי ביותר) ושהפיזיוטרפיסיט יראה אותו לפעמים הם נותנים תרגילים מעודדים וכבר הילדים מתקדמים... בהצלחה...

הבת שלי בת שנה ולא זוחלת בכלל את יכולה להירגעהסהר האיתןאחרונה

אצלה היא נולדה חודש לפני הזמן והיא הולכת לפיזיותרפיה ואכן מתקדמת

וזה מה שאני ממליצה רואים ממש הבדל בשרירים

אמרו לי שהבעיה שלה זה טונוס קצת נמוך ושהיא גמישת יתר

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך