תרגיעו אותי.. לגבי חוסר זחילה בגיל 10 חודשיםאורחיה

אז היא יושבת נפלא כבר כמה חודשים, נעמדת מדהים עם תמיכה, מתהפכת לכל הכיוונים אין מה לדבר..

אבל כמעט ולא זוחלת..

כלומר- אחורה על הגחון היא חוצה יבשות,

אבל קדימה: על הגחון לא ממש, ועל שש עושה איזה צעד מקסימום ומיד מתיישבת..

בעיקרון אמרתי- ניתן ת'זמן.. אבלהלחציו אותי שזה עלול לפגוע בהתפתחות השכלית..

מה לעשות???

קודם כל לא להילחץ, זה בטוחבת 30

הזחילה אחורה היא השלב הראשון בזחילה. כמה זמן היא כבר זוחלת ככה?

את יכולה להיות ערנית ,לעקוב, אם יש התפתחות, אפילו קטנה כל כמה ימים.

אם בכל זאת את קצת מודאגת- את יכולה לגשת לאחות או לרופא, ואולי ימליצו (אולי) על פיזיותרפיה, כדי לעודד אותה להתקדם.

אגב, יש ילדים שזוחלים רק על הגחון ולא על הבטן ולפי מה שאני יודעת זה נחשב לזחילה לכל דבר- תקנו אותי אם אני טועה.

בכל אופן אל תלחצי בגלל ההתפתחות השכלית, נראה לי שאם יש הפרעה בתחום הזה זה רק אם ממש ממש ממש לא היתה זחילה, וגם אז לא בטוחה שזה עד כדי כך פוגע.

יש לי ילדה שלא זחלה בכלל על הגחון או על שש, אלא רק על הישבן. והיא חכמה מאוד ויצירתית והכל...

היאור חיי

הבן שלי לעולם לא הצליח לזחול גחון קדימה...

הוא חצה יבשות אחורה,ולמד לזחול על 6 בסביבות 10 חודשים...והלך בגיל 1.3.

והוא אחלה גבר...(בן 2.5)...חכם ומוכשר...

אז לא ברור אם יש ממה לדאוג..בכל אופן,תמיד ניתן להתייעץ בטיפת חלב..

תודה רבה!! אכן מעודד..עוד מישהי בקהל??אורחיה
מתי יש לחשושגםזולטובה

הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים לא מרים את הראש שלו כשהוא על הבטן ליותר מכמה שניות-מזה יש לחשוש

הבן שלי לא זוחל לא אחורה לא קדימה לא גחון לא על 6- מזה יש לחשוש

לא אוהב להתהפך- מזה יש לחשוש

אך ב"ה עם הרבה פזיותרפיה ותפילות הוא מצליח סוף סוף להתיישב לבד ולהעמד עם תמיכה וללכת עם תמיכה, והשבוע גם התחיל לזוז קדימה עם הישבן ב"ה ב"ה!!

הבת שלך ב"ה מתהפכת ! מסכימה להיות על הבטן! מחזיקה ראש! זוחלת גחון! ב"ה היא במצב מעולה, לא צריך לזרז בכוח התקדמויותת שברור שמתקיימים אצלה, ניתן כמובן לעשות תרגילים ולגרות זחילה, (יש מלא תרגולים שאפשר לראות ביוטוב) אך ברור שלא להילחץ, דרך אגב הגדול שלי גם זחל רק אחורה עד גיל 10 חודשים ואז בגיל 11 חודשים תוך חודש למד לזחול קדימה להעמד לבד ו  ללכת!!! אז כל ילד עם ההתקדמות שלו, וטוב שאת דואגת לה, אך כמובן ללא לחץ, היא בסדר גמור 

הבת שלי גם לא עמדה. רק ב11 חודש החלה לזחולאנונימי (2)

בשנה נעמדה..

וחודשיים אחרי הלכה..

והיא באמת הייתה בטטה לא זזה ולא עשתה כלום.

אין מה לדאוג.

הולכים לרופא ילדים.

הרופא אמר לי לעשות לה תרגילים וזה עזר...

אם היא יושבת ומתהפכת ונעמדת אני במקומך הייתי רגועה..

לפני הריצה לרופאים אולי תנסי-טאבולה ראסה
כשהבת שלי לא זחלה קדימה הייתי מעודדת אותה כך:
מתיישבת על הרצפה מאחוריה ועם הידיים כמו"חוסמת" לה את האפשרות ללכת אחורה. ואז כשהיא ניסתה בכח לדחוף אותי היא פשוט התקדמה קדימה כמה ימים כאלה והיא גילתה שנורא כיף לזחול קדימה...
זה נשמע כמו התחלה של זחילה+mp8

אם היא זוחלת אחורה, וקצת קדימה על הגחון- זה לא נשמע לי מדאיג בכלל.

כנראה טונוס שרירים נמוךעדינדוש
הבן שלי למרות פיזיותרפיה שהיה לו מגיל חודש זחל רקב11 חודש והתחיל ללכת רק בשנה ושמונה. כיום משיג את בני גילו.
הרבה פעמים זה גם עניין של תורשה.
אין מה להילחץ!
מה שאת כן יכולה לעשות זה לבקש הפניה לאורטופד מהרופא ילדים והוא במידת הצורך שולח לפיזיותרפיה שאני ממליצה על כך בחום.
זה לא אמור לפגוע בהתפתחות השכלית כי בדרך כלל ילד שזוחל מאוחר גם הולך יחסית מאוחר כך שיהיה לו מספיק זמן לזחול.
מה הקשר בין זחילה להתפתחות שכלית?אנונימי (3)

יש ילדים שלא זוחלים לעולם וההתפתחות השכלית שלהם תקינה

ולעיתים יש ילדים עם איחור התפתחותי (או פיגור) שיכול לגרום לכך שלא יזחלו (ואז יש לזה המון סיבות שנובעות מהפיגור אבל לא פיגור=לא זוחל)

הקשר היחיד הוא שזחילה של יד ורגל נגדית עוזר לפתח את הקשר בין שני חלקי המוח(המיספרות),

אבל שוב- זה לא אומר שחוסר זחילה=אין קשר בין ההמיספרות, כי יש עוד דברים שעוזרים לכך.

זחילה לאחור היא התחלה של זחילה.

ואם את ממש לחוצה, את יכולה לעזור לה קצת, לשים לפניה משחקים שהיא אוהבת שיגרו אותה לזחול ולתת לה תמיכה מאחור כך שהתנועה של הרגליים תקדם אותה קדימה במקום אחורה, וגם אפשר להרים אותה טיפונת מהבטן כדי שהידיים וחגורת הכתפיים יעשו את התנועה ויתחזקו.

תני לילדה את הקצב שלה. אם עד גיל שנה היא לא זוחלת, תפני לרופא ילדים ותבקשי המלצה לפיזיותרפיה כדי שיתנו לך תרגילים יותר ברורים ויעקבו. בהצלחה!!

*הכותבת מרפאה בעיסוק, עובדת עם ילדים בגילאים הרלוונטים.

תודה רבה רבה! מעדכנת- ב"ה היא כבר זוחלת חבלז!!אורחיה
ב"ה. שמחה לשמוע...בת 30
אני לא מבין בזה אבל..נשוי שמח
אמא שלי אמרה לי שלא יכולתי להתהפך מהגב אל הבטן והפוך עד גיל שנה+ ועכשיו אני בסדר גמור..
אל חששהלוי מא

היא עוד תשתולל ותרוץ ותשבור חפצים בבית של סבא וסבתא באחריות

יש שהולך מוקדם

יש שלומד מוקדם

יש שזוחל מוקדם

יש שמתחתן מוקדם

ויש את המאחרים בכל הנ"ל

ענה פעם הרב מוצפי לאימא שהבן שלה לא דבר שהוא יעשה להם חור בראש עד שיאמרו לו שתוק!!

הבסיס לזחילה, תרגילים לעידוד הזחילה,כלנית1

קודם כל תשיגי הפניה לרופאה התפתחותית, כדי שתוכלי לקבל פיזיותרפיה דרך קופ"ח (זה תהליך ארוך, אז

כדאי שכבר תיכנסי לרשימה. עד שתגיעי לטיפול בע"ה היא כבר תזחל.

הבסיס לזחילה: גמישות הגב

הורים רבים נוהגים להושיב את ילדם לפני שלמד להתיישב בעצמו ולזחול. הבעיה שעלולה להתעורר בעקבות הושבת התינוק לפני שלמד לזחול, היא שתנועתיות הגב נפגעת - שרירי הגב של התינוק נאלצים להתמודד עם המציאות של כוח הכבידה והתוצאה היא קושי מוגבר בשרירי הגב, דבר שפוגע ביכולת הגב ובתנועה צידית.
יכולת התנועה של הגב היא הבסיס לזחילה. כמובן שכל שאר התכונות כמו סימטריה וקשר בין פלג הגוף העליון לתחתון חשובים גם הם, אבל לרוב התינוקות שחווים קשיים בזחילה יש קושי בתנועתיות הגב בגלל בעיות כגון מתח שרירים חזק מדי או חלש מדי, או בגלל שהושבו לפני הזמן.

תרגילים לעידוד זחילה:

• השכיבו את התינוק על גבו, והניעו את האגן שלו מצד ימין לצד שמאל. לאחר מכן בצעו את התרגיל עם כל אחת מרגליו בנפרד. המטרה היא לראות שחלק הגוף העליון של התינוק נשאר ללא תזוזה ורק החלק התחתון נע.

• השכיבו את התינוק על גבו, כופפו לו את הברך לכיוון בית החזה וחזרו על הפעולה בשתי הרגליים.

• השכיבו את התינוק על גבו, קרבו את רגלו וידו הימניים עד למפגש ביניהן - חזרו על הפעולה גם עם יד ורגל שמאל. ראו שהתנועה מתרחשת גם במפרק הירך וגם בכתף, שאין מפרק דומיננטי. 

• אחזו ברגל וביד של אותו כיוון וגלגלו את התינוק כלפי הצד השני - לכיוון הכתף הנגדית שמונחת על המזרון. בצעו את התרגיל עם היד והרגל השנייה.

• תנוחת ערסול: החזיקו את התינוק בתנוחת ערסול כשפניו פונות לתקרה, יד אחת תומכת בראש, והשנייה באזור הברכיים. שימו לב ששתי הידיים נמצאות בקו המרכז ולא פרושות וקרבו את הראש והרגליים - כאילו אנו מכדררים את התינוק; שימו לב: לא יותר מדי. המטרה: לגרום לגב להיות במצב של כפיפה.

• כאשר התינוק שוכב על הגב, טפחו קלות על בית חזהו, לאחר מכן שפשפו את האזור באמצעות חיתול בד.

• הניחו צעצועים מעל כרית או מעל הרגל, שיגרו את התינוק לטפס מעליהם.

• הסירו את הגרביים של התינוק, שירגיש את הרצפה.

(מתוך הלול)

זחילה מתעכבתטלוש

אמא יקרה! אל תדאגי . בעזרת ה' היא עוד תרוץ ואת אחריה. הבן שלי לא התהפך עד הגיל הזה . ואז ב"ה הכל הגיע ברצף מהיר . אל דאגה . . ה' איתך!!!

לא קראתי הכל אבל...חיוך

הקטן שלי גם איטי בהתפתחות ובטיפת חלב מיהרו להלחיץ ובגיל תשעה חודשים שלחו אותנו לפיזיוטרפיסט, הוא לא כל כך הבין למה הגענו ואמר שאם עד גיל 11 חודשים הוא לא מתיישב ולא עולה על שש לחזור אליו וב"ה עד אז הכל הסתדר... אז בנחת...

דבר נוסף אם כן את רוצה לבדוק את זה אפשר לבקש מהרופא התפתחות הפנייה לפיזיוטרפיסיט (לדעתי זה טיפול חינם או בסכום סמלי ביותר) ושהפיזיוטרפיסיט יראה אותו לפעמים הם נותנים תרגילים מעודדים וכבר הילדים מתקדמים... בהצלחה...

הבת שלי בת שנה ולא זוחלת בכלל את יכולה להירגעהסהר האיתןאחרונה

אצלה היא נולדה חודש לפני הזמן והיא הולכת לפיזיותרפיה ואכן מתקדמת

וזה מה שאני ממליצה רואים ממש הבדל בשרירים

אמרו לי שהבעיה שלה זה טונוס קצת נמוך ושהיא גמישת יתר

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך