סוגיה שנראית בעיניי מורכבת, אשמח לשמוע את דעתכם>דרך חדשה
יש לי קשר מאוד טוב עם חברה שכל חייה גדלה בבית חרדי מעט. עם השנים היא פיתחה לעצמה איזשהו אנטי לגביי הדת, והיא רק מחכה לצאת מזה. מאוד קשה לה לצאת בהצהרה מול ההורים שלה, היא מאוד מכבדת אותם. מצד שני, חשוב לה לעמוד על שלה ולחיות את האמת שלה.
השאלה היא, איפה אני עומדת?
מצד אחד אני נורא רוצה להיו שם בשבילה. מד שני, אני לא יודעת כמה זה ראוי לעודד דבר כזה. מתוך הכרות עם פריצת גבולות- אני יודעת כמה זה יכול להיות כואב, ולא כולם זוכים לחזור בשלום.

ומשום מה. זה לא רק איתה. יש לי לא מעט חברים שחושבים על זה הרבה אבל חוששים מה יגידו. האמת שלהם כבר דיי מגובשת אצלם, הם פשוט מפחדים להגיד, מפחדים להשאר לבד.

אני אדם פייטר. אני שונאת להכנע בקלות. לפעמים אני מרגישה שלהגיד להם שאני אתמוך בהם לא משנה מה הם בוחרים זו כניעה.

אני ממש מרגישה קרועה. מצד אחד-אני באמת אהיה שם לא משנה מה. אני אפילו אגן עליהם ואדאג לכל צורכם במקרה ויקרה משהו. מצד שני- אני מרגישה שזה וויתור. אולי אם אני לא אתן להם את המילה הזו הם יחליטו שעדיין לא הגיע הזמן לצאת בהצהרות, ומי יודע מה יקרה, אולי הם עוד יחזרו בתשובה.

זה נשמע קצת מתנשא. אני מצטערת אם זה אולי פוגע איכשהו באנשים. זו באמת דילמה שמעסיקה אותי המון.

תודה ויום נעים
גם לי יש חברה כזאת. וגם אני נמצאת באותה הדילמה.זאת אני
**זאת אני

החברה שלי מתלבטת איתי המון אבל קשה לי לעזור לה,כי אני לא חושבת שזה הדבר הנכון לעשות. מצד שני אני רואה כמה קשה לה בבית עם ההורים והדת הקשה.

אנחנו גרות במקום דתי לאומי שפחות מתאים לחרדים,ואני באמת רואה את הקושי שלה. אבל קשה לי לעודד את הפריצה הגדולה שלה החוצה.

אם למישו יש עצה אני גם אשמח לשמוע.

לדעתי להגיד להם שתתמכי בהם זו לא כניעה,מגדלור באפלה

אבל זה בטוח לא הדבר הנכון.

את תומכת בחזרה בשאלה?את משכנעת את חבריך שהיהדות לא נכונה? אז את לא תומכת בזה.

את לא תומכת בצעד שלה, ממש לא. את לא נשמעת שמחה שהיא מתרחקת,ואת לא מאושרת מזה.

אבל את תהיי שם בשבילה כשהיא תהיה צריכה אותך.

זה ההבדל בין "תמיכה" לבין "להיות שם בשבילה"- וזה הבדל עצום.

אני מניחה שההורים שלה לא ינטשו אותה, ולא ינתקו איתה קשר- אבל הם יהיו עצובים. הם ימשיכו לתת לה את ההרגשה שהם שם, יש לה לאן לחזור. כי אם הם לא יתנו לה את התחושה הזן- היא בטוחה לא תחזור.

זה ההבדל לדעתי בין "תמיכה" לבין "להיות שם בשבילה.

כנראה לא הייתי ברורה...זאת אניאחרונה

חברה שלי לא רוצה לחזור בשאלה. אלא פשוט לחיות כמונו. כמו כל החברות שלה. למשל-בלי גרביים,ללכת לבני עקיבא או פעילויות נוער...להשתתף בקבוצות וואצאפ וכו'..

אני לא חושבת שזה דבר רע-בכל זאת אני כזאת. אבל אני בטוחה שזה לא מה שההורים שלה רוצים וזאת בעיה.

אני יודעת שההורים שלה יקחו את זה קשה. והיא כבר ניסתה והם הגיבו בחומרה.

היא מבקשת ממני לשקר בשבילה להורים וכו'. 

מה אפשר לעשות?

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך