שלום לכולם,
אנחנו גרים בשכונת קראוונים ויש יחסים ממש טובים בין השכנים. ילדיי באים לשכנים והשכנים באים אלינו...
אלא מה, הבת שלי בת שנה ו8 ח' יוצאת החוצה ופעמים רבות חברתה המתוקה בת גילה דוחפת אותה/צובטת אותה בפנים וכו', ואז ביתי חוזרת הבייתה בוכיה, או שכשאני נמצאת לידה היא מעיזה לעשות לה זאת ואז באוטומט גם עושה לה טובה כדי לרצות אותי.(ברור שזה לא מאלימות לשמה אלא מן דרך למשוך תשומת לב, או לתקשר עם הסביבה)
העניין הוא שכשאנחנו בחוץ אני אחראית על ילדיי ואז פשוט אני מרחיקה אותה ממנה.
היום קרה מקרה שממש הוציא אותי מגדרי... אותה חברה הגיעה אלינו הביתה ושחקה עם אחותה הגדולה ובתי הגדולה בביתי. ואז הם התחילו לצעוק מלא ואמרתי להם שאם הם ממשיכים לצעוק הם יצאו החוצה. ואז החברה של ביתי הקטנה בהנף יד דחפה את את ביתי בתוך ביתי (ולפני כן גם צבטה אותה בפנים, יש סימנים..). ואז החלטתי להוציא אותה מהבית, הרמתי אותה ואמרתי לה לחזור הביתה.(האמת שזה לא היה בשלוות נפש)
היא כמובן בכתה, והיה לי מצפון על זה, אח"כ אמא שלה באה ושאלה מה קרה וסיפרתי לה כנ"ל.
השאלה היא מה עושים? מצד אחד זה ילדה קטנה, אך לא טיפשה, איך לחנך אותה לא לנהוג באלימות? ומה לעשות, כל פעם שהיא מגיעה לביתי להחזיר אותה לביתה? כי זה ממש מגוחך שאני צריכה לשמור על ביתי מפניה בתוך הבית שלי!
אשמח לשמוע תגובתכם, מנסיונכם..