מוצ"ש של פרשת שלח לך, פרשה שרובה המוחלט עוסק בחטא המרגלים כלפי ארץ ישראל, החטא שבטא את חוסר האמונה בארצנו הקדושה כפשוטו שנתן לנו האל במתנה, הארץ היחידה שעמ"י יכול לחיות בתוכה ולהביא את האור לעולם, לצאת מתוך כל השפלות והאלפי שנות גלות שירקו עלינו,
והם הנשיאים שהיו בתפקיד רם ונישא מנהיגי האומה אחרי כל הניסים שראו מהיציאה ממצרים ניסים שמעל הטבע שגם הכופר הכי גדול לא יכחישם באותה רגע, היו חסרי אמונה, וחסרי הבנה שאם הבורא הביא אותנו לכאן ואומר לנו שאנו נחיה פה אז כנראה שזו כוונתו ודווקא פה בא"י אנחנו נוכל לחיות את חיינו,
חיי האומה בצורה הקדושה והטהרה בארץ שכל רגב אדמה עצמה מקודש בין אם עמ"י נמצא בה עליה עכשיו ובין אם לאו, וההוכחה שהרי יש מצוות התלויות בארץ ולא מצוות א"י התלויות בעמ"י, וכן ותקיא הארץ אתכם זה מצד הקדושה וכן נאמר שהמצוות בחו"ל הן בבחינת "הציבי לך סימנים" למרות שגם שם אפשר לקיים מצוות, אך הנשיאים לא הבינו כל זאת,
ואנחנו כל שנה קוראים זאת, אך האם אנחנו משתדלים לתקן את חטא המרגלים?! האם אנחנו משתדלים להתמלא באמונה שהייתה חסרה להם בדור המדבר שבגללה לא זכו להכנס לארץ ואם נכנסו אז רק אחרי 40 שנה?!
לצערנו נתבשרנו שבליל חמישי שונאי ישראל ימ"ש מחבלים חטפו שלושה בחורים אשר עמדו בצ.הגוש וחיכו כדרך אלפי הנערים ביום לטרמפ, אך דינם של השלושה נחרץ אחרת משאר אלפי הנערים, הם נחטפו נלקחו לחברון ונעלמו עיקבותם, ואז התחילו וממשיכים כל החיפושים הבלתי פוסקים של כוחותינו למצוא אותם או כל פיסת מידע כדי לאתר אותם, ובינתיים כמובן התקשורת וכל המושפעים ממנה(ויש הרבה כאלה!!!) מתמלאת בכותרות חדשות וב"ה יש לה עוד נושא חדש ואולי אפילו מלא "אקשן" לדבר עליו, ובטח שהיא גם לא פסחה על "ה"נושא שגרם לחטיפה והוא הטרמפים, כמובן שהמדינה התנהגה בסדר וכולם בסדר מי שלא בסדר הם אויבינו הערבים ימ"ש שמנסים כל הזמן לחשוב איך לחטוף ולהרוג יהודיים בכלל ובפרט יהודיים שזוכים כל יום לחיות בארץ הקודש,
וכולם מדברים עד כמה שמסוכנים הטרמפים ושזה גורם להרבה סכנות, כמובן שהמתנחלים ושאר המבינים טוענים שהתחבורה איננה מספקת לציבור כל כך רחב שמתפרס על שטח כ"כ גדול ועל כך שהתחבורה לפעמים גם ישנה ומשאירה חוויות לא נעימות על נוסעיה גם שהיא זולה ביחס לנסיעות בתוך הקו הירוק, אך חבר'ה נראה לי ששכחנו מי העל הבית פה ומי בעל הבית של הארץ הזאת!!!!! וכי יכול להיות שיגידו לי האם לעמוד בת. אוטובוס ליד היישוב שלי או ליד כביש ראשי?! וכי הדבר נשמע לכם הגיוני, למה אני צריך את התירוץ הגלותי והעלוב הזה שאין מספיק אוטובוסים וכד'?! וכי לא למדנו עדיין בחטא המרגלים את חוסר האמונה?! וכי אנחנו עדיין מפחדים מהענקים שנמצאים בארץ?! וכי אנחנו עדיין חושבים שארץ אוכלת יושביה היא?
תצאו כבר מהסרט הרע והחשוך שחיינו בגלות הנוראה הזאת...האם אנחנו רוצים להביא את הגלות אלינו בכוח?! אין שום סיבה שאנחנו נפחד לעמוד ולחכות לטרמפ (לפחות במקום שיש תנועה יהודית), אין שום סיבה שבגלל חטיפה נפחד אדרבה, נתחזק ונעמוד עוד יותר, אם ערבי יתחיל אתנו נרסס אותו עם איזה גז, או איזה אבן בשמשה... וממילא הערבים יבינו בצורה הכי טובה שישמעאל הוא בן השפחה ועליו נאמר "גרש את בן האמה הזה" יה"ר שנזכה להתחזק באמונה בבורא מהקשיים, ולא חלילה..." חזק ונתחזק בעם עמינו ובעד ערי אלוקינו". שבוע טוב ובשורות טובות.