ושוב הסתה מבית דובר צה",עגלה אזרחית הפכה ג'יפ צבאימושיקו

בניגוד להודעת דובר צה"ל, הרכב שגלגליו נוקבו הוא לא של קצין צהל, אלא עגלה של משאית אזרחית שעובדת בשירות הצב

(רועי שרון בטוויטר)

מה קשור הסתה?שלומי20104
פינצרו אותה כי היא עובדת עם צה"ל.

רעיון אחר לכןתרת:
"שוב טמטום מבית יצהר"
למה טמטום?יוני
סלחו לי הגזמתם זה מילה קטנהארנב

כן זה מטומטם!

יש זמנים ששמים את המחלוקת בצד .

באו קצת נלמד משלי יחימוביץ שלא בצד שלנו במפה הפוליטית שאמרה את זה בימים האחרונים בביקור אצל המשפחות.

בימים שיש אחדות נפלאה בעמ"י וכולו מאוחד בתפילה ובחיזוק לוחמי צה"ל שלא ישנים בלילה כפשוטו!

אז גם אם אתה מאוד עצבצי ולא מאמין במערכת על "גזילת הישיבה". אזש מה לבוא ולפנצר גרר צבאי שהוביל שרותים לשוטרי המג"ב שמצויים שם?

נפלתם על המוח? מה הוא עשה? רק הזקתם לישוב יצהר ולהתיישבוות כולה.

יש זמנים שצריך להתעלות למעלה מכל מחולקת! מימין ומשמאול. ואם אתם לא מספיק בוגרים להבין את זה אז באמת תלכו לגנון..

ואני כבר לא מדבר על רמת ההלכה שזה אסור באיסור  דאורייתא של גזל..!

ואז אני קורא לכם באו נתבגר!

אם היה מדובר במשהוא שאולי יום אחד ישתתף במבצעטוביה2

היה מקום לשקול את טענתך

למעשה מדובר בכלי אזרחי שבעליו לעולם לא יכניסו לשכם והגיעה ליצהר כחלק מפעילות פוליטית אלימה כל טענה נגד צריכה להטחיל בכלל בלמה לא 

(להזכירכם סר ה"ביטחון" שלכם אמר באופן רשמי שגזלת הישיבה היא "כדי לחזק את המתונים ביצהר")

"ג'יפ" ו"קצין" נשמע יותר עסיסי מסתם עגלהמושיקו

תאר לך מה היו התגובות אם היו כותבים שנערים חיבלו בטנק מרכבה 4 שמוצב ביצהר?

ובמקום רגיש כזה מי שמדייק בעובדות מרגיע את המצב ומי שלא מלהיט.

כנראה צה"ל ביצהר מוענין יותר להלהיט את הרוחות מאשר להרגיע אותם..

בימים שיש כ״כ הרבה ביקורת על השר לכישלון פנים-משה ר-

ופקודיו יש מי שרוצה להסיט את האש ממחדליו...

אתה יודע מה הבעיה?שלומי20104
שיש כאלה שעוזרים לו..

ואין לי מילה אחת טובה להגיד על הכישלון המהלך הזה, הוא והמפכ"ל.
הלוואי שהוא יודח.
אבל המטומטם שפינצר את העגלה הרים לו להנחתה.
אתה יודע, אם לא היו מפנצ'רים את העגלה כנראה לו היו מדווחים על זה וע"י זה בורחים מהטיפול בשר לכישלון פנים..
אני לא אתפלא אם מדובר בפרובוקציה מאורגנתמרדכי
בס"ד

הרי זה לא סוד שמנסים לעורר שם פרובוקציות ורק לפני כשבוע היה ניסיון כזה שנכשל.

אחרי הכישלון של המשטרה והאשמות החמורות שמאשימים אותם, ובצדק, קל להפנות את האש למחוזות אחרים וחמים מספיק בכדי לספק את המטרה.

הודעת דובר צה"ל היא הוכחה לכך.
ישנו מרחק רב בין רכב אזרחי לבין ג'יפ של קצין. אומנם בשניהם אסור לפגוע, אבל עדיין המרחק הוא רב. וכל זה על מנת לנפח את הסיפור הרבה יותר ממה שהוא ולהפוך את הנמלה לפיל.

בין כך ובין כך
זה לא מה שעם ישראל צריך עכשיו!
(לא צריך תמיד, אבל במיוחד עכשיו).

פעולה מטומטמת וחבל שהיא נעשתה.
אני מכיר מאוד טוב את הישוב ואל תהיה כזה תמיםארנב

לחשוב שזה פרופוקציה.

ואין הבדל בין קצין לבין אזרח עובד צה"ל... 

גם אני מכיר מאוד טוב את היישובמרדכי
בס"ד

וגם מאוד טוב את ימ"ר חמניות ואת המחלקה היהודית בשב"כ שמאחוריהם יש היסטוריה מפוארת של פרובוקציות שנועדו להאשים את הימין.

אולי בפועל אין הבדל
אבל בתודעה אין, כי קצין נחשב להרבה יותר.
תמיד. תמיד היישוב יצא זך וטהור, מה?ותן טל

עד מתי התמימות? עד מתי הניסיון לנקות בכוח את היישוב כל הזמן - ותמיד רק הצבא אשם. כשיש פעולה נגד המתיישבים - הצבא כמובן אשם, וכשיש פעולה נגד הצבא - ברור שגם אז הצבא אשם כי הוא עשה פרובוקציה, למרות שלמען האמת פעילי הימין רוצים ותומכים בפינצ'ור גלגלים, אבל לא הם עשו את זה, אלא ימ"ר חמניות וכו' וכו'.

עד מתי? בחייאת! 

מה שצריך להגיד, בסך הכל - הוא שמבצע הפעולה הזאת הוא מטומטם, חסר שכל ורגישות, חסר כל רצון לאחדות במיוחד בשעות קשות כאלו, אטום רגשית למאמצים הכבירים שהצבא וכל כוחות הביטחון עושים בימים האלו - וחוסר הבנה שלכל הפחות יש זמנים ששבהם האחדות היא מעל כל דבר, ובטח מעל פעולה מטומטמת, מגעילה ודוחה כמו פינצ'ור גלגלים של רכב שמבצע פעולה בשביל הצבא - ולצורך העניין לא משנה ג'יפ צבאי או רכב אזרחי.

פשוט להתבייש, זה מה שיש להגיד. בושה וחרפה, ואני מרחם על האומלל המסכן שהמנעד הרגשי שלו בטח לא יותר מידי מפותח. וכן, זה תגובה חריפה, דווקא בגלל שכואב לי מאוד על שלושת החטופים ואני רואה את המאמצים הענקיים שנעשים בימים האלו למענם-למעננו. מי שלא יכול להפנים שיש רגעים שבו צריך לשים את המחלוקות בצד - הוא מטומטם, אני מצטער.

וואו!יוני
בקטע השני הייתי בטוח בהתחלה שאתה מדבר על המבצע המטומטם, חסר שכל ורגישות, חסר כל רצון לאחדות במיוחד בשעות קשות כאלו, אטום רגשית למאמצים הכבירים של כל עם ישראל להתאחד בתפילות למען החטופים בכל העולם- כומבן חוץ מבישיבה ביצהר, בית כנסת ובית מדרש בישראל, שהמגבניקים לא נתנו להם להתפלל שם לשלום הנערים.

אז מצד אחד הצבא מחפש את הנערים ומצד שני ע״י צורת ההתנהלות המתרפס כלפי הערבים והלוחמני נגד יהודים גרם לחטיפה הזאת ולא רק זה גם מונע מיהודים להכנס לבית כנסת ולהתפלל לשלומם.

ואתה מתלהם ומגיב בחריפות על זה שיהודים פועלים ומתנגדים להתנהלות המביישת הזאת. מרתיח!
עזוב אותך האם זה התנהגות מתאימה באופן כלליותן טל

זה כבר דיון לזמן אחר. אני מדבר נקודתית עכשיו, בזמן שכוחות ענקיים של צבא וכוחות הביטחון פועלים למען מציאת החטופים - זה הזמן???זה הזמן לפעולות מטומטמות כאלו? בזמן שעם ישראל צריך אחדות, שעוד נער טיפש אחד יחשוב שהוא מציל את העולם על ידי זה שהוא מוריד את האוויר לגלגלים של נגרר של נהג משאית אזרחי שפועל בשירות הצבא???באמת????בתוך כל המבצע הזה???

הרי אפילו לשיטתך - בגלל חומרת המצב כרגע, המעשה המטופש הזה מ-מ-ש לא קיבל כותרות כמו שהיה מקבל אילו בוצע רק לפני שבוע - ותאמין לי שאני צמוד לרשתות תקשורת רבות בימים האחרונים - גם רדיו, גם טלוויזיה וגם איינטרנט - ומ-מ-ש זה לא קיבל נפח כזה גדול כמו בעבר, בעיקר בגלל המבצע. נכון, דיברו על זה, אבל זה ממש בקטנה - אז אפילו לעניין העזרה - זה ממש לא עוזר.

אבל גם בלי קשר, כמו שאמרתי - זה הזמן???המוח מיטמטם כששומעים על פעולות כאלו חסרות היגיון ורגש. זה מרגיש כמו יריקה בפרצוף למשפחות שלושת החטופים, מבטיח לך. כאילו להגיד להם - לחא מעניין אותנו ב*** הילדים שלכם - אנחנו נהנים לנקב צמיגים כי אנחנו מאמינים שזה יגרום שהישיבה תוכל לחזור לידינו (דבר לא ממש סביר, אבל מילא) - ולכן תקפצו לנו, לא אכפת לנו שהילדים שלכם נחטפו, אנחנו נציק עכשיו לצבא במקום אחר, ותלך לעזאזאל הסולידריות הבסיסית בשעות משבר.

די, באמת די.

ותאמין לי שאני לא קורא להם טרוריסטים, לא חושב שהם סיכנו את האומה כמו המחבלים ימ"ש, ואפילו לא את צה"ל או את עצמם, אותם אלו שניקבו את הצמיגים. אני רק סבור שהם נערים חסרי רגישות ושכל, זה הכל.

כל טוב ושנשמע בשורות טובות במהרה!

ועד מתי ילכלכו את היישוב הזה בכוח?מרדכי
בס"ד

זאת מציאות בשטח, וגם אם תעצום עיניים זאת עדיין המציאות, שמנסים ליצור שם פרובוקציות בכדי להאשים את תושבי יצהר ולהכתים אותם עוד יותר, והבאתי סרטון טרי, בן פחות משבוע, המוכיח את הניסיונות של הפרובוקציה ביישוב.

ולכן רשמתי שלא אתפלא אם מדובר בעוד פרובוקציה. לא קבעתי עובדה שזה כן כזה אלא אמרתי שזאת אפשרות שאכן לאור המצב עולה מאוד על הדעת. והוספתי שלדעתי הניפוח של דובר צה"ל של המקרה מגביר את החשדות שזה באמת נועד למשוך אש במקום רגיש.

כנראה שהקיבעון סביב העובדה שכל מעשי המשטרה והשב"כ הם קודש קודשים, גורם לכך שלא מתקבלת זווית הסתכלות נוספת.
אני מקווה שגם אתה תסכים איתיותן טל

שיש הבדל בין המצב מלפני יום שישי לפנות בוקר, לבין המצב לאחריו.

אני באמת מקווה שאתה לא באמת מאמין שכל מה שיש לצבא להתעסק בו בשעות האלו זה להפליל בכוח נערים מיצהר. יש לו כעת דבר ק-צ-ת יותר חשוב על הראש.

אני ממש לא מקובע, ובהחלט גם אני יודע שיש פרובוקציות רבות, ובלשים ש"מחפשים" אותם (כמובן שגם אם מחפשים, והנערים נענים לחיפוש הזה ומספקים את השלל - זה כמובן גם אומר שהם נערים אידיוטים...). - אבל בחייאת, יש זמן ויש זמן...את זה שלמה המלך אמר, לא אני.

כרגע מה שאני סבור זה שזה היה מעשה מטופש וחסר רגישות, שממש אבל ממש לא היה צריך להיעשות, לפחות לא בזמן כזה. זהו.

(בשולי הדברים, בלי קשר, אוסיף שאני יחד עם כולכם מתפלל שלשופט בעליון יהיה שכל וכוח לפסוק ששוללים את האזרחות מזועבי הבוגדת, אמן!)

ותן טל, כל מילה נכונהארנב

ומרדכי .

ישיבת עוד יוסף חי הצליחו להכיל גם אותך באסופת השקרים שלהם...

חלאס נגד צה"ל לא משנה מה יקרה..

אולי תפסיקו להאשים את צה"ל כל הזמן.

מי אמר שזה היה פרובוקציה???

הקול היהודי? עוד אתר שנגד צה"ל...

כנראה שאין הבדלמרדכי
בס"ד

עם טמבלנוביץ הטריח את עצמו לבקר היום בישיבה ביצהר, אז כנראה שלא מה שמעניין אותו עכשיו זה רק שחרור החטופים.

ולא האשמתי את צה"ל אלא גורמים אחרים שישמחו להסיט את האש מהכישלון שלהם ומהאשמות נגדם.
תגיד לחברים המשועממים שלך ביצהרשפיפול

שאם הם ישבו בבית ויראו כדורגל , אף אחד לא "יסית" נגדם.

לתושבי יצהר יש דברים יותר מהותיים לעשות בחייםמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"א בסיון תשע"ד 21:24

בס"ד

מאשר לשחק כדורגל.

כמו, ללמוד תורה בישיבה, לדוגמה.

ישיבה שמום מה היום היא בסיס של מג"ב.

כמו לעבוד את האדמה,

שמשום מה בעל הכרם נעצר ועד היום לא יודעים מה.

כמו לעבוד במסגרייה,

שמשום מה החרימו להם שם ברזלים וחומרים בכל מיני טענות שונות ומשונות.

כמו להקים מקור חדשות שמציג צד שלא מסוקר בעם ישראל,

אבל משום מה מידי פעם מחרימים לו ציוד ומחשבים אישיים, ואת הכתבים גם עוצרים.

והדוגמאות הם עוד רבות...

אתם הקיצוניםארנב

תסלח לי מקור חדשות..

שמציג רק את הצד של כמה שיותר נגד צה"ל.. בדיוק כמו הארץ ודומיו...

מרזל בכתבה בסרוגים כותר ש"אין מבצע בחברון הכל דיבורים" http://www.srugim.co.il/79740-%D7%9E%D7%A8%D7%96%D7%9C-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%91%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%9B%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A0

רק להסית נגד יודעים גם הקיצונים משמאל(ראה פרובוקציה באביגיל בשבת שעברה) ומימין.

אני רוצה לגלות למרזל משו קטן.. צה"ל עובד.

שיגיד את זה לחיילים שלא יצאו הביתה כבר 21 יום וממשיכים במבצע.

שיגיד את זה לחיילים שכבר שבועיים כן כן גם לפני המבצע לא ישנים בלילה.

שיגיד את זה לביינישים שמיוזמתם חזרות לצה"ל כדי לעזור

שיגיד את זה למלואימניקים גם מיצהר שגוויסו למען המבצע 

שיגיד את זה למורי דרך שגוייסו לעזור

שיגיד את זה למג"ד שבסוף הלילה בזמן המנוחה ישב ללמוד.

מרזל ושאר חבריך הקיצונים חלאס! אף אחד כבר לא סופר אותכם. במקום לנגח ולהשמיץ כל הזמן ובמיוחד עכשיו את צה"ל. 

עדיף שתגידו תהילים זה המעט שאנחנו בתור אזרחים יכולים לעשות . 

אני איתכם סיימתי. אם הי פעם חשבתי לעזור או להצביע לכם. זהו אין הבדל בינכם לבין שוברים שתיקה!

מרזל נגד צה"ל? פחח...מרדכי

בס"ד

הבן אדם הזה מתחילת המבצע לא ישן בלילות ורק דואג ללוחמים ביחד עם המשאית שלו, 'קפה הכי אחי' 

והמשאית הזאת פועלת במשך כל השנה, כבר כמה וכמה שנים.

ולהזכירך, מי שיצא נגד המורה אדם ורטה שהסיט נגד חיילי צה"ל היו ה"קיצונים" מרזל ובן-ארי.

מי שמוחה וצועק על ההשפלה של חיילי צה"ל שערבים מכים אותם והם בגלל הנהלים לא יכולים להגיב זה הוא.

כך שאתה סתם מוציא שם רע עליו.

שמעתי כבר מכמה תושבי חברון שמה לעשות, 
אותם טרוריסטים שזורקים אבנים ובקת"בים על החיילים עדיין מסתובבים חופשי כשצה"ל לא מטפל בהם.
הביקורת של ברוך היא על המערכת שלא נוקטת מספיק ולא נלחמת מספיק, לא על החייל הפשוט.

לגבי מה שהיה באביגיל בשבוע שעבר-
אם הבנתי על מה אתה מתכוון אז אתה ראית רק את מה שהכתב (השמאלני מאוד) של ערוץ 10 רצה שתראה,
הוא לא הראה את הערבים חוגגים שם את החטיפה ומקללים את חיילי צה"ל, הוא רק הראה את "הפרובוקציה" של הימין הקיצוני. ואז אתה מתלונן על הקול היהודי...
תגובהארנב

א. אביגיל- אני מתכוון לפרובקציה של האנרכסטים משמאל. והכתב הראה את הערבים.

ב. נו אז נתן להם כמה עוגות.. אז את מה הוא מעודד אותם אם הם לא עושים כלום הרי הם שוכבים בטן גב לא?

למה שמישו ילך לשמור על חברון עם תושב חברון טוען ההוא לא עשה כלום.. ושהמבצע הוא רק דיבורים.

ג. יש דברים שלא אומרים בזמנים כאלה. כמו זה לדוג http://www.inn.co.il/News/News.aspx/278484 זה זמן תפילות

ד. עכשיו שצה"ל עובד. למה למה לעורר שנאה??? 

ה. לא הבנתי ברוך מרזל זהו רק הוא יודע איך נלחמים בטרור??? לא ידעתי שהוא איש צבא וכו...

ו. נמאס לי מהקיצונים שרק מזיקים. כל שאמר לי חייל אחרי לילה "אשרי העם ושככה לו.. ושזהו צה"ל שלו" - ולא חייל שחשוד על ממלכתיות. 

ז. במקום ללמוד מאריה דרעי שאמר שבזמן הזה כולנו תומכים בממשלה ואין אופזציה ולא רק הוא.. זה הזמן לתמוך ולעודד ולא לתקוף... 

לא יודע מה איתךמרדכי
בס"ד

אבל אני לא רוצה לראות עכשיו עצורים, אני רוצה לראות דם.
אני רוצה לראות שהורגים מחבלים, לא שמכניסית אותם לבית מלון הילטון-עופר.

לי זה לא נראה הגיוני שתוך כדי המבצע הטרור עדיין משתולל ובדרום שוב "מטפטף".
במצב של מבצע הטרור צריך להגמר לא להתגבר, וזה מה שאנחנו מבקשים מהמערכת הביטחונית-
תנו לצה"ל לנצח!!

זה לא הגיוני שאלפי חיילים נמצאים בחברון, סופגים אבנים ובקת"בים ונמנעים מלהגיב בגלל הנהלים. זה המצב שמרזל מתאר.

ברוך שם ומחזק את החיילים,
וזה לא סותר את הביקורת על המערכת.
והביקורת פה היא נצרכת. צריך להגיד שהגיעו מים עד נפש והגיע הזמן לטפל בטרור כמו שצריך.

אגב, תפילות זה מאוד חשוב.
אבל לא תהיה להם משמעות אם לא נעשה פעולות.
זה כמו אותו חסיד שבא לרבה וביקש ממנו תפילות שיהיה לו ילד, אבל אותו חסיד כלל לא התחתן, אז איך יהיה לו ילד?
ואני מקווה שהמסר ברור.
כתבה כזאת זה לא ביקורת.ארנב

א. בשעות כאלה צריך לעודד את הממשלה לעשות יותר ולא להאשים ולהמציא שלא עושים כלום..

ב. אם אתה רוצה שאנשים לא יחשבו שאתה הזוי אז לא אומרים דברים כאלה כולם מבינים שאתה משקר ורק רוצה לנגח.

ג. נכון היינו רוצים לראות יותר וצריך לדחוף ליותר.. אבל להגיד שאין ולא עושים כלום זה שקר! תשאל את החיילים שהוא מחזק כהגדרתך.

ד. זה לא ביקורת לכתוב "אין מבצע הכל דיבורים". ביקורת זה להגיד "אתם לא עושים מספיק".

ידעתי שתעלה את זה אז..ארנב

נכון כבר כתבתי צריך לפעול יותר.. וצריך לצאת בקריאה לממשלה כמו שהרב רונצקי עשה שיפעלו יותר...

אבל להגיד שאין מבצע?????????????. שהכל דיבורים?????????????

זה שקר! 

אתה מוזמן לצפות בדבריו המלאיםמרדכי
בס"ד

ולראות איך הוא מפרגן לחיילים הצדיקים (כלשונו) והביקורת היא לא עליהם אלא על המערכת שלא שמה לה למטרה את השמדת הטרור.

http://m.ch10.co.il/news/39953/#.U6lgxpR_uSo
נמאס מאנשים שרק יודעים לשמיץ ולהוציא שם רע!אייכה!
זה בדיוק מה שחסר עכשיו לעם ישראל נכון?
נניח שאתה צודקאמלתרא

אבל נניח שצה"ל פועל בשעות אלו לנגח את יצהר, בשעות קריטיות אלו אינם מפסיקים לו לרגע לנצל כל הזדמנות לכסח את יצהר, אז גם שם צריך יצהר לשתוק???

אתמהה!!!

איפוא הלב היהודי????

תפסיקו להיות פוסחים על שתי הסעיפים!

יצהר זה מציאות כמו שציון זה מציאות!

תבינו את זה פעם ולתמיד, אם זה לא בשטחי יצהר זה יקרה בשטחים אחרים, אם זה לא באנשי יצהר האידיאולגיא יתקיים באנשים אחרים, אז תחליטו האם אתם אנשי הקב"ה [כעת יצהר] או אתם עם המרגלים [כעת השמאל] למחצה לשליש ולרביע

תנו להקב"ה לנצח!!!

אתם ה"מתונים", לא יודעים להבחין בין אוהב לאויב!יהודה סעדה

זהו, עכשיו אחרי שאני ואתה הוצאנו את העצבים אחד על השני, אפשר לדון בנחת ולהפסיק להטיח האשמות.

אתה יכול להסיט את הדיון ולחשוב שלמרזל יש משהו נגד צה"ל, ואתה יכול גם להתבוננן במציאות ולראות שמרזל מעביר ביקורת על המערכת כמו שצריך.

לפני כמה שבועות, סא"ל שלום אייזנר הי"ו, העביר לנו שיחה בישל"צ(גם הוא ישל"צניק לשעבר), הוא פתח ואמר, שלצה"ל יש כח להשמיד את כל מדינות ערב! לצה"ל יש המון כח שהוא לא משתמש בו, ואין זו אשמת החיילים-תן לכמה גדודים בעזה יד חופשית ותראה איך אין טרור בעזה.

ואתם ה"קיצונים" מי שלא כמוכם הוא אויב.ימני

אני מחשיב עצמי כ"קיצוני" אבל משתדל להבחין בין אויב לאוהב, גם בערבים!

אוהו,ממך לא ציפיתייהודה סעדה

יש המון אנשים, גם בישיבה, שאני לא חושב כמותם, אני מחשיב אותם לאויבי?

לאט לך, לפני שאתה משמיץ.

איזה ערבים בדיוק אוהבים אותך?

דיברתי בעיקר על ערבים, תתפלא אבל יש ערבים בעדנוימני

כמו אחיין של זועבי ימ"ש ועוד, הם אולי מיעוט אבל עדיין יש. ויש גם יהודים כמו החילונים שהם שמאלנים (כי הם באמת מאמינים שזאת האמת) ואתה שונא אותם! יש כאלה שצריכ לשנוא שעושים זאת כי הם עוכרי ישראל אבל מי שלא אסור לשנוא אלא להסביר לו את טעותו.

ומי אמר לך שאיני עושה הפרדה? קראת את מחשבותי?יהודה סעדה
לשים את הדברים על השולחןרבחן

זה שיש פנצ'ר בגלגלים זה עובדה

זה שמדובר בתופעת שוליים זו גם עובדה

זה שיש הרבה שוליים בבני הנוער שמכונים נוער הגבעות זו עובדה שאף אחד לא עושה מספיק כדי להקטין את למגר אותה

כי אף משפחה לא רוצה להודות בכישלונה החינוכי ואף רועה רוחני לא יסכים להכתים את שמו הטוב ואז מה קורה ? פשוט אותם בני שוליים מתחילים להתנהג כעדר ללא רועה רצים ומפזזים על הגבעות .לכאורה זה הרע במיעוטו כי יש כאלו מתוך אותם נפלטי מערכת החינוך והחברה בישובי יהודה ושומרון שמגיעים לכיכר החתולות בירושלים וזה כבר יותר גרוע.

גם גברת וייס ,הגברת הראשונה של התיישבות , שמפיצה את דעתה ותובנותיה בהרצות ברחבי הארץ העדיפה לא לענות על שאלות נוקבות של מפוני גוש קטיף שהוצגו בפניה להרצאה בישוב בשרון.

תפסיקו לטמון את הראש בחול ולגלגל עיניים לשמיים כשקורה משהו רע

ככה זה היה בפינוי גוש קטיף וככה זה היום כמחפשים 3 נערים שעלו על טרמפ

לא נראה לי שהניתוח נכון..אדם כל שהוא

בעיקר, לא חושב שהבעיה זה שמפחדים להעלות את הדברים על השולחן.

א. התהודה הציבורית לתופעה היא מעל ומעבר לכל פרופורציה, ונזקה רב.

ב. כאשר נער מגיע למעשים קיצוניים, מה שנדרש מההורים אינו להודיע קבל עם על כשלון חינוכי.

יש מקום לשוחח איתו, יש מקום לנסות לכוון אותו לעשייה חיובית, ייתכן גם שהוא פועל מתסכול וצריך לנסות לטפל בזה, במקרים מסויימים צריך גם לאיים עליו.

זה לא שולים . לצערי ביצהר יש לזה הסכמה שבשתיקהארנב
לראות את התגובות שלכם ופשוט לרצות לתת לכם מכות.schk
עבר עריכה על ידי schk בתאריך כ"ג בסיון תשע"ד 22:52

המערכות ובכללם צה"ל אשמות בכלל בחטיפה.

במשך שנים מנסים למכור לכם שאנחנו לא במלחמה ואתם פשוט בולעים את זה כמו ילדים בני שלוש.

המערכות הן אלה שניסו ליצור פה "דו קיום" עם האויבים שלנו, הן אלה שמבליגות יום יום על פח"ע,

הן אלה שרודפות יהודים ומנסות להכניס אותן לתוך גטאות והן אלה שנלחמות בהתיישבות היהודית ביו"ש.

ומה שיש לכם לעשות זה לגנות את התג מחיר. את אותם אלה שמוכנים להקריב מעצמם ולהלחם באויב.

בזה שגיניתם אותם ותמכתם בעמדת הצבא, אתם גרמתם לחטיפה הזאת. אתם נתתם לצבא לגיטימציה להלחם

בהם וליצור מצג שווא של "דו קיום". לא הערבים הם הרשעים פה בסיפור, הם אויבים. הם עשו מה שציפו מהם.

אבל אתם, אתם אלה שהתעלמתם וגיניתם וניסיתם לשבת בשקט ושלווה, הדם הוא על הידיים שלכם.

בלילה של החטיפה בה התייחסו להתראה בזלזול במשטרת ישראל התקשרו בצפון והתריעו על תג מחיר

ותוך רגע המשטרה כבר הייתה שם. עד מתי תעצמו עיניכם?

ושאלה אחרונה לסיום, למה לעזאזל שלא יפנצ'רו ג'יפ צבאי בזמן שהצבא גוזל את מבנה הישיבה ביצהר?

אם נשנה את התודעה של הציבור אז הכול ישתנה לטובהhamedinai

ולא יצטרכו שום פנצ'רים, ואם לא ישנו את התודעה של הציבור, שום פנצ'רים לא יעזרו, רק יחמירו את המצב. תדעי לך שהרעינות לפנצ'יר גלגלים וכדומה הם עצות אחיתופל שמגיעים מסוכנים של שונאי ציון, נא להיזהר.

בכדי לשנות את התודעה של הציבור, הדרך הכי פשוטה זה להפיץ את הסיסמאות הבאות שמסבירות את צדקת דרכנו:

ערב (הסעודית) - לערבים,  ארץ ישראל - לעם ישראל.

מכה של המוסלמים, ירושלים של היהודים.

בינתיים שמתי את זה בחתימה שלי, אולי מישהו יתעורר להפיץ את זה.

נו, באמת.schk

לפנצ'ר את הצמיג של מי שגונב לך מבנה זה הדבר הכי לגיטימי שיש, לא צריך בשביל זה "סוכנים שונאי ציון".

אי אפשר לשנות את התודעה של העם בדיבורים. צריך לעשות מעשים ולמשוך אותו אחרינו.

המעשים זה לנהל תעמולה נכונה, לבנות ולהיבנותhamedinai

צה"ל שייך לכולנו, ומי שפוגע בו, הוא לא פוגע כי-הו זה בשונאי ציון, כי זה לא רכושם הפרטי. ויש ביניהם כאלו שגם הם מעוניינים לפגוע בצהל., רק שמישהו אחר יעשה את זה: המחבלים הערבים, או נערים שלנו שהתפתו ממסיתים דוגמת שמפניה אבישי רביב.

לפנצ'ר צמיגים של צה"ל משחק לידי שונאי ציון. ואני לא אתפלא אם ידם של שונאי ציון לא בוחשים בזה להסית נערים לבצע שטויות.

צה"ל לא שייך לכולנו!schk

צה"ל שייך למדינה שאין לנו חלק בה ובאלוהיה.

מה שמשחק לידי ה"שונאי ציון" שלך זה הגינויים שלך ושל כמותך.

במקום לעמוד מאחורי המבצעים שמסתכנים במאסר בשביל עם ישראל, אתם מגנים אותם.

אז תלך לאוגנדה...ארנב

אנחנו פה מכוח העם ולא מהכוח שלך...

קודם כל, אני בת.schk

דבר שני, ברור שאנחנו לא פה מהכוח שלי אלא מהכוח של בורא העולם.

באמת, תלמדי קצת היסטוריה על אבישי רביב השמפניה.hamedinai

מאיפה את יודעת שמי שנתן לך את העצות הוא לא עוד איזושהי שמפניה אחרת.

נכון, כולם שב"כניקים.schk

תתעורר כבר י'פרנואיד.

לא כולם, רק אחדים....hamedinai

והייתי מציע לך שלא לכנות עם כינויי גנאי גולשים בפורום.

ותדעי לך שהשב"כ הוא לא אויב העם. הוא עושה עבודה חשובה מאוד. זוהי פרנויה לחשוב שהצבא והשב"כ שמסכלים פעולות מחבלים הם האויבים שלנו.

הפרובוקטורים היום הם בדרך כלל לא סוכני השב"כ, אלא סוכנים ישירים של שונאי ציון. חלקם חדרו אולי גם למוסדות המדינה.

השב"כ והצבא עושים עבודה שהצורך בה היה יכול להימנע.schk

אילו היה נלחם באויב כמו שצריך או לכל הפחות לא היה מונע מיהודים להלחם באמת.

אז הצבא זורק אותך לבור ומוציא אותך שרוט, פצוע ומדמם. הידד לצבא.

ושוב פעם ההיצהרניקים מתעסקים עם צה"ל באמצע הלילהמרדכי
אם כולם היו כמו איציק מצבנו היה מעולה...ארנב
עכשיו שהמבצע צוצמם ראוי וצריךארנב

לדרוש את המשכו \ הגדלתו...

אבל להגיד שלא היה????????.

אתה מוזמן לצפות בדבריומרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך כ"ו בסיון תשע"ד 22:27

בס"ד

הוא לא אומר שאין כלום,

הוא אומר שהמכה היא לא מספיק חזקה כפי שאנחנו רוצים שתהיה

בכתבה בסרוגיםארנב

זה מובן חד משמעית שהוא אומר שאין כלום.

לא שמעתי כי אין לי רמקולים... אבל אני מאמין לך...

זאת הכותרת שאומרת את זה, לא הואמרדכי

בס"ד

המילים שהכי קרובות למה שאתה אומר נגדו זה שהוא אמר "רק עצם העובדה שהעולם והשמאל בישראל שותקים היא הוכחה שלא נעשית פעולה רצינית". ולזה שאין פעולה רצינית גם אתה מסכים.

חבל שאתה סתם יוצא נגד אדם ללא סיבה.

לא נכוןארנב

אז רבותיי הסירו דאגה מלבכם, הכל דיבורים וספינים.- מתוך הכתבה

אין מבצע בחברון, הכל דיבורים וספינים     - הכותרת. אז גם את סרוגים אתה מאשים שהתקשורת משקרת?

נו.. עד מתי שקבור את הראש בחול ותתעלם מהעובדות???????

לא, אני מאשים אותך בהבאת חציי דבריםמרדכיאחרונה

בס"ד

הפסקה המלאה:

אז רבותיי הסירו דאגה מלבכם, הכל דיבורים וספינים. בחברון מרכז הפעולה, החיים של האויב נמשכים כרגיל… זה לא יצהר כאן. בחברון הסוחרים, הפרובוקטורים ואפילו מיידי האבנים ממשיכים כרגיל, וכל השאר אויר חם שמנפחים ראשי המדינה והצבא.

(מקור)

כן, המציאות היא שהאויב בחברון ממשיך לזרוק אבנים, בקת"בים ולקלל את חיילי צה"ל, והם לא יכולים להגיב.

חברים שלי שם בפנים, ואני שומע סיפורים ממה שהולך שם.

אז נכון, יש מבצע, אבל הכל דיבורים של "דמם בראשם" "אגרוף ברזל" ועוד עשרות משפטים ששמענו משרים, ח"כים ובכירים במערכת הביטחונית, כי בפועל מה שיש שם זה המשך של ההשפלה של צה"ל ובמקום להחזיר הם נאלצים להתעלם בגלל ההוראות מגבוהה. 

מה שמרזל בעצם אומר זה לא שאין מבצע אלא שלמרות מה שמנסים להציג בתקשורות, החיים בחברון עדיין נמשכים כרגיל. אז נכון שיש מעצרים, אבל אח של אותו עצור ביום למחרת זורק אבנים על חיילים ביחד עם חבריו. זה לא מציאות מתוקנת.

לגבי סרוגים -

אני ממש לא מאשים אותם בעיוות הדברים, רק אמרתי שאת הכותרת הם בוחרים ולא הכותב, לא אמרתי יותר מזה.

כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטורי

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

אם נכמרו רחמיך על הרוצחים והאנסים הישמעאליםאיתן גילאחרונה

תציע להם קורת גג באוסטרליה המפנקת.

כל רוצח וכל אנס יורשה לקחת איתו חצי קילומטר של מנהרת תופת.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

אשמח להבין לגבי נישואיןשלג דאשתקד

האם אתה בעד שוק חופשי שיאפשר לכל להתחתן ולהתגרש איפה שבא לו?

זה ירבה מאוד ממזרויות וספיקות וכל אדם שיחזור בתשובה או ירצה להתחתן עם מישהי "ללא ספר יוחסין", יעבור גהינום.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

אולי יעניין אותך