למה גרמה לכם החטיפה?
1) לפחד
2) להתחזק
3) לשנוא את הערבים
4) להתאהב מחדש בעם ישראל
5) להתנגד לממשלה
6) להאמין יותר בממשלה
שימו לב! מותר לענות ר-ק תשובה אחת! תחשבו מה הכי הרבה....
בהצלחה!!!!
למה גרמה לכם החטיפה?
1) לפחד
2) להתחזק
3) לשנוא את הערבים
4) להתאהב מחדש בעם ישראל
5) להתנגד לממשלה
6) להאמין יותר בממשלה
שימו לב! מותר לענות ר-ק תשובה אחת! תחשבו מה הכי הרבה....
בהצלחה!!!!
ולהאמין בה' ולאהוב את עמ"י הצדיקים
את השנאה לערבים, ההתנגדות לממשלה ואהבת עם ישראל הבנתי.
אבל אני מתקשה להבין כיצד חטיפה של שני נערים בני 16 וצעיר בן 19 חיזקה את האמונה בה', בואי האירי את עיניי...
אם אני לא טועה, שלושה חפים מפשע, מתחת לגיל 20, נמצאים בשבי החמאס. לא בדיוק דובוני אכפת לי החוטפים. אדם פשוט קטן מחשבה כמוני, היה חווה משבר אמונה אם הייתי דתי וקרוב לאחד מהם, אז איך האירוע הנורא הזה חיזק את האמונה?
ממש הזכרת לי את טלי בן ישי (אמא של רות פוגל ז"ל, שנרצחה בפיגוע באיתמר) ששאלו אותה אם הרצח גרם לה למשבר אמונה או משהו כזה, והיא אמרה משהו בסגנון "התהליכים הם שלו" ואת הפוליטיקה של בני האדם אני לא מבינה, אז את של אלוהים? (לא ציטוט מדוייק)
בכל אופן, כל מקרה נוראי מחזק את האמונה רק מהמחשבה שהכל לטובה? ומאחורי זה עומד משהו טוב?
לא מבין את זה, אבל בסדר... מקווה שאת צודקת.
קרוב לקב"ה ואז מילא האמונה מתחזקת....

באמת אוהב את אבא שלך וסומך על אבא שלך וירא מאבא שלך,שבשמים כמובן, גם אם היית חווה משבר זה לא היה משבר אמונה. אולי לא היית מתחזק, אבל בטח שלא היית נחלש. ואם כן- כנראה שאתה לא באמת סומך על ה' ולא באמת מאמין בו. וחבל. זה ממש פספוס.
אני ממש לא דתי כמו שהיה ניתן להסיק מהתגובה שלי, פשוט התעניינתי בדברי סתם אחת.
אתה אומר אוהב וסומך "גם אם", היא טענה שזה חיזק, אני ניסיתי להבין איך זה חיזק. קיבלתי תשובה ממנה.
קרי 20000000000 (בהערכה גסה מאד) יהודים ששרדו בגלות למרות הכל,ללא אדמה וללא חבר.ההקבלה נועדה בשביל לרמוז לך שאלו דברים הדורשים לימוד,ואי אפשר לנפנף בהם כטענה מנצחת. לא שלא צריך ללמוד אותם, אלא שלהציג אותם בצורה כזו,זה פשוט לא נכון
אתה מוזמן להגיד שאתה מקווה שהאל יעזור לך, אבל אי אפשר לומר "אני סומך עליו שהוא יציל אותי", כמו שאמא של אחד החטופים אמרה "השם לא עובד אצלנו".
משום שיהודים רבים, טובים ופחות טובים, דתיים יותר ופחות, מתו/סבלו וכו' - אי אפשר לומר שהוא יציל אתכם.
אתה יכול לומר שאתה מאמין בו בלב שלם ומקווה שיעזור, הוא לא עובד אצלך.
ולא חסרות דוגמאות של דתיים שסופם לא היה טוב, למשל משפחת פוגל. אם להם לא עזרו, אני כבר לא יודע למי כן.
ולהיות בטוח שמה שהוא עושה זה הנכון.
בין השאר ראה מה ששירה אמרה,יכול להיות שיש הרבה מקום להרחיב,אבל מובן שהמקום לא מתאים,אם מדברים על הנושאים הללו חשוב ללמוד אותם בצורה יסודית
תלמד אמונה והשגחה בצורה רצינית,לעצם השאלה על המציאות הזו הרבה תשובות,אבל אנחנו לא יכולים לייחס תשובה מסויימת לאיזה שהיא מציאות משום שאנחנו לא ברמת ההבנה של הנהגת ה' בכל עניין ועניין,ומרכבות הנהגתו בכל עניין ועניין.ולכן תחום זה לא רלוונטי באופן פרטני כלפי בני אדם,אבל זה לא קשור ליסוד אמונה.
אגב לגבי תחילת דבריך,זו טעות,סתם אחת ורבים כמותה מרגישים כך כלפיהם בגלל טרור כמו החטיפה ולא בגלל שקוראים להם "ערבים" והם לבושים או מדברים בשפה מסויימת.

ממש אבל.להבה=)עם כל האחדות, החסד והאהבה אנחנו צריכים להבין שאנחנו נלחמים מול אויב. וצריך להיות גם גבורה, דין ונקמה!
כאילו להגיד שזה גרם לי לשנוא אותם נשמע כאילו ממש אהבתי אותם לפני זה אהבת נפש...אז זהו! שממש מש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה גרם לי לשנוא אותם עוד יותר...
כאילו מה נראה להם??? הם גרים פה כאחילו שהארץ הזאת בכלל שייכת להם...שיעופו!חצופים..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שזה עוד יותר חיזק אצלי את הנקודות האלה, אם בכלל יש כזה דבר...
וכמובן שבתוך הקטגורייה של עמ"י נמצאים צה"ל וכוחות הביטחון המסורים שעושים ככל יכולתם למען החטופים.
כולל גם כוחות הביטחון ועמ"י!
לראות את העוצמות של עמ"י!!!!
זה פשוט מדהים. רק חבל שצריך לקרות כזה ארוע בשביל שעמ"י יתאחד ויתחזק...
אבל פשוט להתאהב!!!!!!!!!!
נועוש=]]!!מחדש בעם שלי!
ומתוך כך לשנוא את הערבים
-נרי-
ענבאיזה טוב ה'!
איזה טוב עמ"י!!
בת מלך=)לשנוא את הערבים
אני! =]אולי לחשוב יותר על מה צריך לעשות אם מנסים לחטוף אותי (לקפוץ על ההגה ולנסות להסית אותו)
עדיף לגרום לתאונה.
כי-אם הרכב יהרס גם את אתה תמות יהיה להם מאד קשה לחטוף אותך ואולי ה' ירחם לשחרור מלא מחבלים.
כמובן שיש אפשרות יותר אופטמית שאתה נמשאר חי והם מתים/נפצעים ואתה מצליח לברוח.
והכי טוב זה לעשות תאונה עם רכב אחר,כי אז ממילא מגיעה משטרה ואולי ברכב השני יהיה מיישהו עם נשק.
באורות גבוהיםאיך זה גרם לכם להתחזק??
ה' נתן לחטיפה הזאת לקרות..
חטפו פה 3 נערים וכבר יותר משבוע מתעללים בהם וזה גרם לכם להתחזק באמונה?
אני באמת שואלת..
כי לי זה רק עורר עוד יותר שאלות
4!
כולם בחרו ב4! תראו איזה עוצמות יש לעם ישראל!
מדהים!
אה, ושכחתי לכתוב מה אני בחרתי....
אז ככה:
4!!!
וגם 6
חפרנית גאה=)זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים