אז ב"ה מתאוששות.. וזה הזמן לעשות את פרסום הנס שלנו
מזהירה.. ארוך..
אז כמו שכבר שיתפתי אתכן.. משבוע 33+4 שאושפזתי הייתי עם צירים שלא הפסיקו.. באיזשהוא שלב הבהרתי לכל העולם שאני לבית חולים לא מגיעה בגלל צירים.
מתפקדת בערך בין הבית לעבודה.. ומתפללת שיגיע כבר הזמן..
חג שבועות. מתחילים כרגיל שוב צירים.. הולכת לבית הכנסת ומתפללת שהקב"ה ייתן לי כח.. התאריך שלי הוא עוד שבוע בדיוק.. מתפללת לא להגיע אליו.. הצירים הולכים ומתחזקים.
בלילה ישנה-לא ישנה- אבל כבר רגילה..
בוקר שבועות. מתחזק עוד יותר.. בניגוד לכל שנה שבה אני ישנה אחרי לילה של לימוד- מחליטה ללכת לשמוע את מגילת רות ועשרת הדיברות.. מאמינה שזה רק יועיל..
הצירים הולכים ומתחזקים. הולכים ומצטופפים.. מגיעים להורים שלי שוב לסעודה שלישית ואני כבר בוכה מכאבים. אמא שלי ובעלי משכנעים אותי למרות שחג שמותר לי להתקלח. מתקלחת- ועדיין לא נרגע.. מתחילה לתהות- אולי זה באמת זה? מחכה שיצא החג כדי להגיע למוניטור ומתפללת שהפעם זה כבר ייגמר.. הצירים הם כל 3-5 דק'..
מוצאי החג- בעלי ואני נוסעים לבי"ח. המיילדת רואה אותי מתפתלת וישר מכניסה אותי לבדיקה פנימית- ואומרת את המשפט הכי כואב- חמודה, אני לא יודעת מה כח הסבל שלך- אבל את ממש לא בלידה.. יש לך פתיחה של פחות מקצה אצבע ומחיקה שכבר היתה לך לפני חודש- 50%.. מחברים למוניטור ומגלים שהכח סבל שלי לא משקר- צירים כל 3-5 דקות. מציעים לי טשטוש- אבל אני מעדיפה כבר ללכת הביתה..
חוזרת הביתה. דמעות בעיניים- כבר יותר מ24 שעות עם צירים כואבים כ"כ- וכלום? לא ישנה כל הלילה.. מנסה הכל- ושומדבר לא עוזר..
בבוקר איסרו חג בעלי חוזר לצבא ואני בדרך לאמא שלי. מותשת וחסרת כוחות. בשירותים מגלה שמתחיל דימום- מתלבטת- האם זה מהבדיקה או לא? מתקשרת למדריכה מהקורס הכנה ללידה. מתייעצת.. היא אומרת שלדעתה עדיף לקחת טשטוש- אני בכ"ז צריכה גם כוחות ללידה, וככה אני חסרת כוחות לחלוטין ולדעתה אני גם ככה כבר לקראת לידה. מתייעצת עם אמא ואבא ובעלי. מחליטים לעלות לבית חולים לטשטוש.
בעלי מתחיל לחזור- ואני בדרך עם אבא ואמא.. עומס מטורף במיון יולדות.. מתפתלת ומתפללת- ומגיע זמני להתקבל. מחברים למוניטור ורואים שהצירים כל 4 דק' וסדירים. בודקים אותי- הידד! התקדמנו למחיקה של 90% אבל- פתיחה של אצבע.. הוחלט שהדימום הוא מהבדירה (וב"ה לא בדקו זאת לגמרי.. מה שמאוחר יותר התיר אותנו..) אני כבר בוכה- למה? הקב"ה.. למה אתה לא מקדם אותי עם הצירים הלה.. הנסיון הזה קשה כל כך.. וכל ציר וציר אני מתפללת "למנצח בנגינות על השמינית מזמור לדוד.. ה' אל באפך תוכיחני ואל בחמתך תייסרני.. חנני ה' כי אומלל אני רפאני ה' כי נבהלו עצמיי.."
מבקשת טשטוש. נכנסת לחדר לידה.. כמובן שכל דבר שכזה לוקח זמן.. וכבר 2 בצהריים.. מדי פעם בודקים- אין התקדמות בפתיחה. בשעה טובה באים להזריק לי טשטוש.. מהר מאוד אני מעורפלת.. מנסה לישון- אבל כל 3 דקות מתעוררת מכאב של צירים.. מתוסכלת נורא.. אבא בחוץ קורא תהילים ואמא איתי בפנים. בינתיים בעלי מגיע. ההורים שלי מבינים שבינתיים אנחנו לא מתקדמים לשום מקום ואני דוחקת בהם לנסוע לאירוע שיש להם באותו יום.. בעלי איתי.. הם נוסעים ואני ממשיכה לנסות לישון.. שומדבר לא עוזר. מתחננת לאפידורל.
מגיעה אליי מיילדת שמתחילה לכעוס- (וסליחה על הבוטות- כך זה נאמר..) את אישה שומרת מסורת, כמה ילדים תיכננת? את לא בלידה! אם עכשיו תקחי אפידורל- את בטוח תיכנסי לניתוח ואז לא תוכלי ללדת בלידה רגילה!
לכי, תעשי מקלחת חמה, כדור פיזיו ותנוחי..
מבוהלת כולי אני עושה מה שנאמר לי- וזה לא עוזר.. בעלי מנסה לעסות לי את המקומות הנכונים.. הגב התחתון.. עם שמנים..
באיזשהוא שלב כבר מחוברת למוניטור. ממשיכה כל ציר כמו מנטרה "למנצח בנגינות.." ומשגעת את בעלי- תאמר לי שהשיא כבר עבר.. תאמר לי שהוא עבר.. וזה מה שמרגיע אותי..
ב12 אמא שלי מגיעה ושולחת את בעלי לישון אצל סבא וסבתא שלי שגרים קרוב. אני כבר כולי מותשת ובוכה ומתחננת לאפידורל.. מגיעה מיילדת מקסימה חדשה ודתיה שמסכמת איתי- אתן לך עכשיו זריקת טשטוש לוריד שמשפיעה יותר. אם עוד שעה תרצי אפידורל- אני מתחייבת שתקבלי..
מקבלת את העירוי ומצליחה לישון חצי שעה.. חצי שעה אחרי מתעוררת שוב ומטושטשת לגמרי. מתחננת כל כך לאפידורל.. אמא מעסה את כולי.. והמיילדת מקיימת את הבטחתה- אבל כמובן שזה לוקח זמןןןן..
מגיע המרדים ומתחיל להחתים אותי ולהזריק לי את הזריקה. אומר לי ללחוץ את ידית המיטה כשכואב לי- אבל לא מרגישה את כאבי הדקירות בכלל- רק את הצירים.. איך שהאפידורל מתחיל לזרום- מתחיל להשתתק הכאב.. מתחיל לעלות חיוך ואני מאושרת.. לא כואב לי! מתחילה להתחבר הרבה יותר.. המרדים בא לצאת- והופ! פוקעים המים! בודקים אותי- מזל טוב! את בלידה! אמנם פתיחה 3.5- אבל זה נחשב לידה!! אני מאושרת.. ממלמלת תפילות ונרדמת..
שעתיים אחרי.. 4 לפנות בוקר- ואני שומעת תכונה בחדר.. מתעוררת ורואה את המיילדת אומרת לאמא שלי- זה הזמן לתפילות.. הדופק של העובר צונח.. הרבה רופאים בחדר. אבל אני- רגועה ומאושרת.. סומכת ומאמינה בקב"ה ומרגישה כ"כ קרובה אליו. ויודעת. פשוט יודעת שהכל יסתיים בשלום בעז"ה.. הרופאים מתייעצים איתנו על הכל..
מנסים לסובב אותי לכל מיני תנוחות, מה שמצחיק אותי נורא כי אני לא מרגישה את הרגליים ובפלג הגוף העליון רועדת בלי שליטה. מנסים לתת לי חמצן, מנסים להזרים מים לרחם- כי אני עדיין תקועה בפתיחה 4.. ושומדבר לא עוזר. מחליטים על ניתוח- ואני רגווועה.. אמא שלי מתקשרת לבעלי ואומרת לו- קח מונית. זה הזמן לבוא.. לא רוצה להלחיץ אותו.
מתחילים להכין אותי לניתוח, מנים להוציא לי דם ואף רופא בחדר לא מצליח.. הורידים יבשים.. בסוף תופסים אותי שניים ואיזשהוא רופא מצליח להוציא קצת דם.
מתחילים להוציא אותי לחדר ניתוח ובדיוק בעלי מגיע- אנחנו כבר אסורים.. שולחת לו את החיוך הכי אוהב שקיים ואומרת לו- אני הולכת להביא לנו בת מקסימה
נכנסת לחדר ניתוח- ואומרת תהילים. מרגישה כ"כ קרובה לקב"ה. מרגישה אותו בתוכי. כזו חוויה אף פעם לא חוויתי..
מרגישה שמתעסקים לי בבטן ואחרי 10 דק' שומעת את הקול הנפלא ביותר בעולם- בכי טהור של הבת שלי..
לא מעכלת שזה קרה.. שהיא כאן.. אני מטושטשת כולי.. מקרבים אותה אליי לנשיקה ואני בוכה כל כך.. הרגע הטהור ביותר שחוויתי..
אז למרות שזה היה ניתוח חירום, זו היתה החוויה הגדולה, המשמעותית והטהורה ביותר בחיי..
ב"ה שזיכני להגיע לרגע הזה.. לפיצית ולי שלום ב"ה
וזה גם המקום להודות לכן, שאפשרתן לי לפרוק ולהוציא בזמנים הקשים כמו הטובים