שימו לב. אאוטינג לפניך.נועם ה
למי אכפת.

הוא עזב נמוך ממני- היום הוא גבוה ממני באיזה +20 ס"מ.
הספיקו לצמוח לו זיפים אפילו
3 וחצי שנים שלא ראיתי אותו.
3 וחצי שנים שאני לא באמת רואה את ההתפתחות הנפלאה שלו מכל הבחינות.
הוא דומה לי ושונה ממני ולכן אנחנו כ"כ קשורים...
היום הוא חוזר!!!!!!!!!!

ואין מצב! שאני לא מחבקת אותו

פעם אחת הרב שלימד אותנו שאסור לחבק אחים, היסס כזה... נראה שזה החמרה וזה לא באמת אסור...
נכון?
כי אבא שלי "מרשה" לי...

אוף אני בדילמהההההה
|מתרגש|
מה זה? אח?טנגענס
כן... נועם ה
אנחנו מקילים בזה בביתטנגענס
אבל אולי בגלל שאנחנו ספרדים
בכ"מ כתוב בגמרא על רב אחד שהיה מנשק את האחיות שלו
אויטנגענס
שלוש וחצי שנים???
קשה...
נכון... נועם ה
האמת שאני לא יודעת איך לעכל אותו עכשיו...

מעניין איך זה יהיה...

בעיקרון הוא 4 שנים לא דרך בארץ. מקווה להחזיר אותו בתשובה
וואו! איזה שמחה!לשם שבו ואחלמה
קראתי פעמיים ולא הבנתי אבל...סיקרנת:-.)בת-שבע77

ומן הסתם לא בא לך לפרט יותר מזה

כי זה גם ככה אאוטינג

לא נורא

סקרנות זה בריאחיוך

ברוכים השבים איזה שמחה!י. נחמיה

מצווה שלא לאמר דבר שאינו נשמע- אז אני לא יודע אם להגיב לשאר.

אז למה הרב היסס כזה?נועם ה
אם אתה מביא לי הלכה ברורה שאין חולקים עליה, אני הולכת על זה...

אבל באסה שאסור להתעסק פה בהלכות...
ולא הספקתי לשאול רב
אולי מהסיבה שנחמיה אמרshirsh

אה ובשמחה ברוכים השבים

למרותshirsh

שאני זוכר שלמדתי שמותר לאח ואחות לישון בקירוב בשר אם מתכסים בשמיכה נפרדת.. וזה לכאורה יותר חמור.. קיצר עדיף לשאול רב. בהצלחה

אין טעם להסס, זו בכל אופןפייגליניזיתאחרונה

המלצה, ולא הלכה מפורשת, לא מבינה את ההיסטריה

נועם- לך כמובן שאין מה לחשוש, מדובר עליו (ת"ח ראוי שלא יחבק את אחותו), אבא שלי תמיד אומר: "אני לא תלמיד חכם!" וכך יוצא פטור

יהיה ממש נחמד כשתתראו שוב. שמח בשבילך.אלעזר300

לגבי חיבוק - אכן בעייתי... אני לא יודע מה לומר מעבר לזה.

וגם אני הסתקרנתי - חוזר מאין? אבל מובן שאני לא אמור לחטט

מזל טוב אם אבא שלך "מרשה" מי אנחנו שנאסור...matan

נראלי שהוא מרשה בחצי פה כזה...נועם ה
זה מה שמחזק את ההיסוס של הרב ההוא...
באמת מה שמופיעי. נחמיה

בתשובות שונות זה גם כזה בחצי פה

לדוגמה:

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=11169

אז לפי מה אני אחליט?נועם ה
כל השאלה פה היא כל עוד לא הוא יוזם, כי אם הוא יוזם ברור שאני זורמת...
אבל אם לא...
אם הרמב"ם אומר שזה מגונה אז כנראה שיש לו סיבה... אבל מצד שני...
יש בעיה לחבק אחים? אני מנשקת ומחבקת את האחים שליLOVE ME
ההחמרה (החמורה מאוד) הזאתדינה ל.
כמו כל ההחמרות ב''צניעות'' בקרב המשפחה, נועדו להרחיק את האדם מן העבירה. מגילוי עריות בתוך המשפחה.

אם את חוששת מהסכנה,
אל תגעי בו.
אם לא (כמו שסביר להניח שלא) תחבקי את אחיך, למען ה'........
-- נערךי. נחמיה

|סקרן|נועם ה
למה ערכת? זה היה מעולה...
את זריזה מאודי. נחמיה

כבר קודם הבאתי שזה לא פשוט.

ולא רציתי להביא בדיון הזה --עלייך-- את הלשון החריפה של הרמב"ם.

אבל אם כבר ראית

רמב"ם

הלכות איסורי ביאה כ"א

הלכה ו

המחבק אחת מן העריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהן או שנשק לאחת מהן כגון אחותו הגדולה ואחות אמו וכיוצא בהן אע"פ שאין שם תאוה ולא הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר אסור הוא ומעשה טפשים הוא שאין קריבין לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאם לבנה והאב לבתו.

הוא כתב את זה על הצד הנגדי נועם ה
נניח אמר לי מישהו שאהבה אפשר להביע גם בלי חיבוק אז מה...
זה מחרפן...
נראלי שלבנות יותר קל להבין אותי.

מעניין אם הוא היה אומר את אותם דברים לנשים...
למה סביר להניח שלא?נועם ה
מאיפה אני יודעת אם זה טוב לו או לא...?

אבל נשמע לי מטורף לא לראות אותו ככ הרבה זמן ולא לחבק...
נו, קצת מוגזם "לפסוק הלכה" כך...ד.
מה?! זה אח!! חיבוק ענק ונשיקה!! שוקולד23
מה בכלל השאלה?!
כנראה שיש שאלהאלעד

נכון?

יאוווו אני מתרגשת בשבילך כל כך כל כך~~~!!!שוברת גלים
זאת בטח הרגשה הזויה לפגוש אותובת-שבע77

אחרי 3 וחצי שנים

מן הסתם שתיכם הספקתם להשתנות המווון מאז

אין מצב שלא הייתי מחבקתאושר תמידי
נשמע מרגש ממש!
מזל טוב. איזה יופי שמגיע..ד.

[ואל תתני לנקודה השולית לתפוס את המקום של ההתרגשות והשמחה לקראת]

שנזכה לראות את כל אחינו בריאים ושלמים.

מה שהביא י. נחמיה גם נפסק בשולחן ערוך[אבה"ע כא, ז]חסדי הים
"המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם אף עפ"י שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טיפשים שאין קריבים לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאב לבתו והאם לבנה."

בפסיכולוגיה מצינו חשיבות של נגיעה מתוך חיבה, ביחס בין הורים לילדים, ובין איש לאשתו, [גם בין הורים לילדים צריך נגיעת חיבה ולא נגיעה מתוך כוונות מיניות, שיש מחקרים שזה מזיק לילד]. לא אאריך בסיבות של חשיבות בנגיעה במקרים אלו, כי זה לא הנושא.
בין אחים לאחיות היחס צריך להיות, של תמיכה ואהבה הדדית, אבל אין שום צורך בנגיעה של חיבה, ואף זה מזיק כי זה יוצר חיבור, [ולפעמים תלות אם זה מתמיד], לא בריא.
למה ''מעשה טיפשים''?דינה ל.
(אני יודעת שלא אתה ניסחת, ובכ''ז תוהה בקןל)
כי זה לא מקדם את הקשר, במהות הקשר הנצרך ביןחסדי הים
אח לאחות.
נגיעת חיבה, זה דבר מאוד מיוחד, שעדיף לשמור אותו למקומות הנצרכים והחיוניים, שבו הוא כן מקדם את הקשר.

ככל שמשתמשים במיוחדות של נגיעת חיבה במקומות לא נצרכים, העוררות שזה גורם נשחק.

העוררות שנגרמת, מנגיעת חיבה טהורה בריאה וזורמת, לא אפרט פה בפורום, אבל מי שירצה יכול לחקור באינטרנט, איזה דברים מורכבים ונפלאים, שאפילו חלק מהם, ואולי רובם, אנשים לא חושבים עליהם.
זה לא מקדם (אולי), אבל ממתי מחבקים מישהו בשביל שזהנועם ה
יקדם?

לא יודעת... כשאני מחבקת את חברות שלי זה כי אני אוהבת אותן וזה דורש.

זה כמו שיהיה לך משהו חשוב לשאול בשיעור ולא תשאל וזה יכאב לך בבטן...
נראה לי שזה אותו דבר
לחבק מבני אותו מין, זה שונה פיזית ורגשית.חסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ' בסיון תשע"ד 19:12
עכ"פ מה שהתכוונתי ב'לקדם', זה כביכול ביטוי זרימה של אהבה הדדית וחיזוק הקשר.

[נכון שיש חיבוק של בני אותו המין, שרק מראה שייכות של אהבה וחיבור, אבל פיזיתת ורגשית זה לא התהליך שקורה בין מינים שונים. טוב אני מדבר פה בשפת הסימנים, כי אני לא רוצה לפגום בצניעות הפורום.]
לא הייתי אומרת את זה באופן נחרץ כל עודנועם ה
אני שייכת לאחד מבין שני המינים...

אולי אצל בנים זה ככה, אצל בנות לא בטוח..

מוסיפה:
ברור שיש הבדל כשמדובר בגבר זר... סבבה. דיברתי על אח. לא מחפשת לקדם על ידי זה...
ואף פעם בלנ"ד לא אחבק מישהו בשביל כי אם בגלל/בזכות...
ערכתי, והסברתי קצת יותר. יש משהו בחילוק שכתבתחסדי הים
בין בנים לבנות, אבל עדיין אני חושב שגם אצל בת, זה שונה אם זה אותו מין או מין אחר. אבל הנקודה הזאת לגבי בנות, אני צריך לבדוק יותר.
גמאני ערכתי אחרי שראיתי שהוספת נועם ה
לא חושב שזה קשור לכך.ד.

השו"ע בהמשך לרמבם, מסביר את דבריו "שאין קרבין לערוה כלל". כלומר: זה "גדר" כזה, אפילו במקום ש"אין ליבו נוקפו". לכן הוא קורא לכך "מעשה טפשים" כאילו אומר: לא משחקים עם זה.  [סה"כ, גדרים הם גם בראיה לטווח ארוך ,ולאו דווקא לאותו אדם, אלא לתרבות המתפתחת]

את יודעת מה ענינו על זההלליש

כשהרב באולפנא לימד את זה?

סבבה, אז לפי זה נהיה טיפשות.

לא הבנתי איך הסקת שחיבוק בין אחים גורם לקשר לא בריא,

אני רואה ההפך...

חח איך את מצד אחד מצטטת את רבי יהודה הלוי,שוקו בשקית
שמדבר על ׳עבד ה׳ ומצד שני רואה בהלכה משהו לא נכון ולא מחייב?
איסור גמור. רמבם מפורש וגם שו"ע כמדומניאיש השקים
^^גם אני שמעתי ככהבת-שבע77

אגב,לענ"ד זו הלכה שרבים אינם מודעים אליה

כבר הביאו כאן את השו"עמופים

רק רציתי להוסיף שמעודי תמהתי על הלשון של הרמב"ם והשו"ע

ממתי הרמב"ם מעליב עוברי עבירה וקורא להם בשמות גנאי

אם מישהו יחלל שבת הרמב"ם יכתוב כל העושה כן הוא מעשה טפשים?

הוא יכתוב שאסור וחאלאס!

וגם הלשון "איסור יש בדבר" לא כמו שיהיה כתוב אסור לעשות כן.

זה תמיד היה נשמע לי איסור מגומגם כזה, יש בזה איסור, וזה מגונה, וטיפשות, אז זה לא לענין

וראיתי שר' ניסים קרליץ מגדיר את זה בפשטות שזה איסור דרבנן ולא איסור דאורייתא

(החידוש הגדול - שמדובר כאן גם על דודה, שגם בה אין איסור דאורייתא!)

נעום - עד כמה שאני מכיר אותך, יש לך מספיק יראת שמים לא לעשות את זה!

אני מחבקת את אחי חופשי.הלליש
את עוברת על ההלכה!!ארוון

זה לפחות המסקנה מהשרשור הזהשטן

מזל שהשרשור הזה לא מייצג את כל הצדדים ההלכתיים.הלליש

ציניות...ארוון

דווקא הציגו הרבה צדדים. מה שבטוח- מומלץ שלאmatan
אולי תפסיקו לחתוך דברים כאילו זה שחור ולבן?-משה ר-

יש מנהגים שלא כולם מודעים אליהם והרמב״ם עצמו רק ממליץ על זה ולא אוסר כמו שהבאתי בשם הרב אריאל וזה לא מעיד בשום דבר על היררת שמים של הבן אדם וכמו שהיו מנהגים לשמוע שירת נשים ופיוטים מנשים(אפילו ת״ח גדולים) כך גם פה יש ויש.

הרמב״ם אוסר בפירוש.שוקו בשקית
חבל שאתה אומר את זה.הלליש

אנשים נהנים לחשוב שהפסיקה שלהם היא בלעדית 

וכל מי שלא פוסק כמו ההכי מחמירים הוא בעצם מיקל,

ואתה-

באת עכשיו

והרסת את זה

חחח פשוט מרושע מצידוmatan

בדיוקהלליש
גם זו הגזמהד.

[בלי להתייחס כרגע לעצם הנושא]

הם סה"כ ציטטו שולחן ערוך בלשונו. אי אפשר להגיד על זה "וכל מי שלא פוסק כמו ההכי מחמירים", "פסיקה שלהם"..

כך בוודאי לא פוסקים הלכה..

[אם כי בהסבר שמישהו אמר, "איסור דרבנן" אינני משוכנע]

גם אני לא משוכנעמופים

הלשון של ר' ניסים קרליץ בחוט שני

שאין לאו אבל "סחור סחור אמרין לנזירא וצריך להתרחק מהעריות"

http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=48274&st=&pgnum=65

הוא-הוא.. זה אכן מה שחשבתי בגדר דבריהם.ד.
אמנם זו הגזמה להגיד ככה על שו"עmatan

אבל השו"ע עצמו לא אוסר, הרי היה יכול לכתוב בלשון איסור. 

משמע שאין בזה איסור, ולכן זה כבר לא שחור לבן. ויש הבדל בין הרגל לבין ארעי,
ומן הסתם שראוי להחמיר מי שיכול וזה כבר תלוי מקרה. 
אין פה פסיקה ח"ו, כי לא לנו הפסיקה. אבל כן משמע שהאיסור איננו איסור מצד הדין,
אלא מצד הרחקה.
ולא כך תמדד יראת שמיים, כי לעיתים הנזק הנגרם מבחירה להחמיר גובר על התועלת.
ולכן הוא כתב את זה. 
גם רואים שהרב אריאל נוקט בלשון "ממליץ".
לכן הצגה חד צדדית של ההלכה היא לא מן הראוי, וקביעה כי "יראת שמיים" היא דווקא
כך או אחרת ללא הכרה מלאה של המקרה- לא מתאימה.
וכנגד זה הוא יצא.

מישהו ציטטד.

שו"ע: "מגונה ביותר ודבר איסור".

לכן אי אפשר לומר עליו שהוא "כמו הכי מחמירים".. כמו שאמרת נכון, שו"ע..

מה שאמרת אח"כ, אלו סברות.

הלשון של הרב אריאל אכן בהחלט נותנת מקום "רחב" יותר. ת"ח גדול, שניסח כך את הסבר ההלכה שברמבם.

[ולא התייחסתי לקביעה של ה"יראת שמיים"]

ואגב, לא הגבתי על מה ששדרותי כתב. אדררבה, החכים אותנו ע"י הציטוט מהרב אריאל; אלא על מה שנכתב בעקבות דבריו, על "המחמירים ביותר".. זה לא שייך על המצטט שו"ע. אבל להביא את הרב אריאל שמסביר את הרמבם עצמו - שייך ושייך..

מי שרוצה לעשות דבר איסור מגונה ביותר, שיערב לו.שוקו בשקית
הרי זה כ״כ מצחיק, ומזכיר את תופעת
׳הרב גוגל׳:
רוצים להקל בכל דבר, אז פשוט מחפשים בגוגל את הרב שמתיר את אותו עניין, והולכים לפיו, וכך בכל נושא.
אכן, לא על הרב גוגל נאמר: ׳עשה לך רב׳...
אני לא דיברתי ככה על השו"ע!!!הלליש

בשבוע האחרון יש פה בעיות חמורות בהבנת הנקרא.

שה' ירחם

ועל זה נאמר, עשה לך רב והסתלק מן הספק...לשם שבו ואחלמה
ממ..כמו צמח בר

אני אישית לא חיבקתי אותם ביום יום..

אבל כן נגעתי בהם.

בחתונה שלי הם הקריאו קטע שהם כתבו והיו כ''כ מקסימים שלא התאפקתי...

אני חושבת שעדיף שלא.. אבל אם קורה- זה בסדר..

אף אחד כאן לא אסר נגיעהמופים

וראיתי במפורש שזה מותר

(עכשיו אני זוכר במפורש רק תשובה של האג"מ שמתיר לאח של האשה לשבת בין האיש לאשתו בימי טומאתה גם כשהם נוגעים אחד בשני, אבל זכור לי שראיתי עוד שמתירים במפורש)

לא מבינה מה ההתלבטות בכלל...עוגת גבינה.
זה א-ח שלך! זה המשפחה שלך! איך אפשר שלא? בטח אחרי שלא ראית אותו 3 וחצי שנים.

מצטערת. אבל אני הייתי מחבקת את אחי.
^^^^ ולא משחררת כמה דקות יטבתה
תזהרי שהוא לא יחנק b.n

<צ>
אנסה להסביר לכל מי שמקל ראש בנושא:חסדי הים
*מחקרים הראו שבכל חיבוק בין מינים שונים, מתעורר ההורמון oxytocin. למי שלא יודע מה זה ההורמון oxytocin, זה אחד ההורמונים המיניים שלנו.

*אין שום צורך שההורמון הזה יתעורר בין אחים, וצריך להשאיר את זה למקומות שבהם המגע המיני הוא חיוני, כמו בקשר בין איש לאשתו.

*כאשר מעוררים את ההורמון הזה באופן תמידי, השפעתו נשחקת, ויש סכנה שזה יקרה בין אחים, כי יש להם נגישות אחד לשני.

* זה יכול להגיע לדברים יותר חמורים. הנה ציטוט מתוך ויקפדיה: "באופן דומה, יש הטוענים כי גילוי עריות בין אחים עשוי להיות נפוץ באותה מידה, או במידה רבה יותר, לעומת צורות אחרות של גילוי עריות: על פי מחקר שנעשה באוסטרליה,‏[60] ב-57% ממקרי גילוי עריות מעורבים אחים; מחקר אמריקאי דיווח כי במעל ל-90% ממקרי גילוי עריות במשפחה הגרעינית ישנה מעורבות של אחים,‏[61] בעוד שלפי נתוניו של מחקר בריטי, גילוי עריות בין אחים נפוץ פי שניים מגילוי עריות בין אב או אב חורג לבנו.‏[62]". [מתוך וחקפדיה 'התעללות מינית בילדים']
גם כן כדאי לעיין במאמר המפורט שלBonnie Brunette:
"SIBLING INCESTAND GUIDELINES FOR FAMILY TREATMENT"

*אולי כולם פה אומרים חיבוק אחד, לא נורא. קודם כל, זה גדר לא להגיע לתוצאות הנוראיות שהבאתי לעיל, וגם כמו שכתבתי לעיל, אין שום צורך בזה. אחים צריכים לתמוך אחד בשני, בצורה שכלית ורגשית בלי מגע.
מי ששם על ההלכה, ישמור אותה גם בלי הטעם הזה.שוקו בשקית
ומי שלא, אז שום סיבות כאלו ואחרות לא ישנו לו.
כל הניסיון להסביר זאת הוא נחמד אבל גם קצת חסר טעם
אל תראה דברים ישר כ"הקלת ראש"matan

קודם כל- הקלת ראש בנושא מסויים היא אף פעם לא טובה. אין שום סיבה להקל ראש בשום נושא, גם בלי מחקרים מדעיים.

רק בשביל לפרוך לך את תחושת המדעיות המוגזמת-

כל מגע, למעשה, מעורר תגובות כימיות, המכונות הורמונים, וע"י כך משפיע גם על נוירוטרנסמיטורים במוח.

בין אם זה בין מינים שונים ובין אם לא - כל מגע. בנוסף, נשים רגישות בהרבה להשפעת המגע, אם תעיין במחקרים.

להופעת ההורמון oxytocin, ישנם עוד משתנים שאחראים על הפעלתו. נכון שמגע הוא אחד מהם, אבל לא כל מגע, יגרום

לשחרור של ההורמון בצורה משמעותית מספיק כדי שתוכל להגיד שהוא השפיע. שחרור מועט מדי של ההורמון פשוט לא

ישפיע על המערכות בגוף. אם תלך באופן מדעי פשוט- גם מגע בין אב לביתו או אם לבנה משחרר oxytocin, לכן זה גם יהיה

אסור, מה שלא מופיע בהלכה. 

אם אתה אומר שכאשר מעוררים את ההורמון באופן תמידי- השפעתו נשחקת, אז אין בעיה בין אחים, כי אין השפעה.
מה שרצית להגיד הוא- מצד אחד, מי שמעורר את ההורמון הזה באופן תמידי, זה נשחק אצלו. ולכן עדיף לעורר אותו כמה 

שפחות. על זה עניתי לך למעלה - שלא כל מגע יגרום להשפעה מספקת של ההורמון שזה יקבל שם "נזק" בכלל.
מצד שני- עוררות של ההורמון הזה בין אחים עלול להביא לסכנה. נכון. יש לשים לב ולהיזהר, אבל גם לשיטתך, 
כדי שההשפעה של ההורמון הזה תהיה מספיק חזקה, צריך יותר ממגע, צריך מע' יחסים מסויימת, תפיסה של מושא

המגע כבן זוג, אחרת ההורמון לא ישוחרר בכמות שתגרום השפעה. ולכן פעם ב17 שנה חיבוק זה לא מה שיעשה את זה.

בעניין המחקרים על ג"ע- צריך לבחון מי ביצע את המחקר ומה הוא הגדיר כג"ע, אין לצאת מנקודת הנחה ש"זה לא קיים",

אבל גם לא להגזים. בנוסף- אין מה ללמוד בהכרח מחברות פרוצות ומלאות במסרים של ג"ע, בבחינת "מה יעשה הילד ולא יחטא", אין מקום להשוות בין תרבות של צניעות ונקיות לתרבות שם שמשפיעה גם על האפשרויות המזעזעות הללו.

יש הבדל משמעותי מבחינה הורמונלית בין חיבוק אחד להתנהגות קבועה. ומכיוון שזו גדר שכבר בניסוחה מובא שהיא לא מוכרחת, כנראה שיש פעמים שמותר לעבור אותה. ואם יש צורך או אין- זו לא החלטה שלך.

בנוסף

בגמרא מובא המדרש שחז"ל ניקרו עיניו של יצר הרע. והסבר המדרש הוא שחז"ל החלישו כוח יצרא דעריות בין אחים.
(ועיין עוד שעיניים מרמזות על אחים, בגמרא ברכות בפירושי החלומות, ובמדרש על הפסוק "עיני עיני יורדה מים" באיכה).

ולכן יש פחות לחשוש בנושא הזה. לכן, לא כל דבר הוא הקלת ראש.

לסיכום- כמובן מומלץ להימנע ככל האפשר, וראוי לנהוג כך. ויש מקומות וזמנים פרטיים שבהם לא ננהג כך מסיבות כאלו ואחרות.

1. ברור שיש דברים אחרים שמעוררים את ההורמוןחסדי הים
הזה, וברור שחיבוק הוא מעורר את זה באופן מופחת מדברים חמורים יותר. אבל סוף סוף יש פה עוררות מינית, וזה לא הקשר שאנחנו מחפשים בין אח לאחות. [בזה גם עניתי להודעת ההמשך של נועם ה']

2. לגבי הורים לבנים, בד"כ זה לא מעורר את ההורמון הזה, על אף שאם ההורה או הבן נוגעים בצורה מינית, זה יכול לעורר את זה, ויש מחקרים על הנזק שזה עושה לילד אם הורה נוגע בו בצורה מינית.

[לגבי עוררות של הורמונים אחרים, בכלל לא הבנתי מה הנקודה. אנחנו מדברים פה על הורמונים מיניים]

3. א. לגבי הציטוט מויקפדיה, תביא מחקרים אחרים. המוציא מחבירו עליו הראיה. ב. ברור שאצל שומרי תו"מ באמת, המצב יותר טוב, וההלכה הזאת היא חלק מהמערכת הזאת, שלא ניפול לתרבות העולמית.

4. לגבי הגמרא ביומא וסנהדרין, חז"ל עשו שבאופן נורמאלי אדם לא ימשך מינית לאחיותיו, אבל ודאי שאפשר לעורר את זה, וכך רואים במציאות, וכן מדעת רבי יהודה בקידושין שאסור לדור עם אחותו בלי אחרים, שמא יגיעו לידי כך.
1. לא דברים שמעוררים, אלא שמשפיעים על רמת העוררותmatan

של ההורמון. חיבוק של אדם קרוב שלא שייך לעולם מושגים של זוגיות מופחת בהרבה, מאשר חיבוק של אדם 

שזוגיות עימו היא אופציה קיימת.

2. זה מעורר, כמו כל מגע, אבל ברמה כל-כך נמוכה שלא מתייחסים לזה. כנ"ל לגבי חיבוק בין אחים במקום שזה לא רגיל.

[להורמונים נוספים יש השפעות משמעותיות, מיקסים שונים יוצרים תגובות שונות, אבל לא נכנס לזה.] 

3. א- כל מה שאמרתי הוא שהנתונים באחוזים הם יחסית למה שמוגדר ג"ע ע"פ המחקר. בד"כ זה מדבר על ג"ע במשפחה.
ולכן צריך לקחת את הדברים בפרופורציה- 90% מתוך כמה אחוזי ג"ע(לא רק במשפחה) באופן כללי באותה חברה? בין 5%-10%? פחות? 
ב. התייחסתי לעובדה שהתרבות העולמית משדרת תכנים של ג"ע, ולכן זה הרבה יותר פרוץ. כמו שבדור המבול אפילו 

החיות השחיתו את דרכיהן בגלל חוסר המוסריות של העולם. שומרי תו"מ הרבה פחות חשופים לתכנים הללו ולכן הם הרבה

פחות "אופציה", ולכן גם העוררות ההורמונלית שיוצר חיבוק היר נמוכה בהרבה. מוכח מכך שהגדר הזו עצמה מנוסחת בצורה מאוד לא פשוטה, "מנהג טיפשים", "מגונה" שזה מעבר ל"עיקר הדין".

4. ברור שיש חשיבות להיזהר- אבל איפה שההלכה עצמה מאפשרת, גם אם לא על דרך ה"מותר" אלא על דרך ה"לא 

אסור", הרבה יותר פשוט מאשר במקרים שכתוב בפירוש אסור, להתיר. וגם בדין של לדור עם אחותו זה לאחר זמן מסויים, כלומר- יש מקום לדברים חד פעמיים\קצרי טווח שלא גורמים להתגברות של היצר בעניין הזה.

טוב כנראה שנשאר במחלוקת, ואני מכבד את דעתך.חסדי הים
רק אעיר שתי נקודות:

1. זה כלל לא נכון מה שכתבת להשוות בין כל מגע לחיבוק. חיבוק מעורר את הoxytocin, ומגע רגיל לא, אלא אם כן זה ממש בדרך חיבתית כמו חיבוק.

2. זה לא הנחה פשוטה להניח ברמב"ם ובשו"ע שלא אסור. הרי הרמב"ם והשו"ע כותבים "ודבר איסור הוא".
המחלוקת היא לא על ההלכה. אבל בסדר.matan

ולשתי הנקודות שלך- 

1. כל מגע! מעורר הורמונים(ואצל נשים יותר), לא כל מגע מעורר oxytocin ברמה שנקראת "מעוררת" אבל הוא כן מופרש,
זה משפיע על ביטחון במע' היחסים, תחושת קירבה(לאו דווקא זוגית), ועוד הרבה פרמטרים ששייכים לעולם החברתי, ולאו 

דווקא הזוגי.

2. כלל וכלל לא. לחלוק על שו"ע ורמב"ם זה לא פשוט בכלל. אבל, לשון השו"ע המועתקת מהרמב"ם היא עצמה פותחת 

פתח. בנוסף תשובות גדולי ישראל, בין אם מחוט השני, (סחור סחור אומרים לנזיר) ובין אם תשובת הרב אריאל.

המחלוקת היא בעיקר על השפיטה, לא על עצם השאלה האם כן או לא.

חסדי, א. לגבי מה שכתבת בהתחלה-נועם ה
אתה אומר "אין שום צורך", אני אומרת "אין שום סיבה"... ועדיין אני יכולה להבין שיש אנשים שונים ממני... במיוחד כשמדובר במשהו שלעולם לא אוכל להיות..

לגבי הסיפא- שוב אתה אומר אין שום צורך- אני אומרת לך שיש צורך לחבק...- בעיקר אחרי 3 וחצי שנים שלא היית בקרבת אדם אהוב מאוד מאוד.

ומי שבוחרת שלא לחבק במקרה הזה (ולא רק)- זאת הקרבה בשבילה למען ה"סייג" הזה... (שזאת אפילו לא הלכה ברורה...)
את רוצה? תחבקי, אבל למה לחייב אנשים לתמוך בזה?שוקו בשקית
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא