אם אני יהודי למה אין לבי מלא צער ועורגה?!
למה אין לבי מלא צער על חורבן בית המקדש? על גלות השכינה? נכון מתנחם בזה שאני מתפלל כל יום על זה, אבל האם באמת ליבי נקרע על זה? לאן נעלמה לה הצפייה התמימה? לבי מנסה לחשוב על ימי המקדש אולי כך אני ארגיש את החורבן.. אבל לא זה קצת עוזר.. אומר לעצמי אולי אני רחוק מאבא מריבון העולמים ולכן איני מרגיש את חורבן הגלות. אבל לא לא נכון אני קרוב לאבא יותר מתמיד.. מתנחם בזה שלפחות אני מבין שיש בי בעיה שאין לי לב להרגיש את חורבן בית המקדש.. שכינתא בגלותא והקב"ה אומר אוי לבנים שהורחקו משולחן אביהם...
שואל את עצמי למה אני לא מלא צער על חטיפת הנערים.. האם זה מראה שהתרגלתי לדברים האלה.. למה אין לבי זועק את זעקתם.. למה אין לבי חס עליהם, נכון אני עוקב בדריכות אחר כל תזוזה ואחר כל עדכון.. אבל למה זה נהפך כהרגל?!
ויודע רק דבר אחד שיעזור ויתן כוח לחילנו למצוא ויתן כוח לממשלתנו. והיא והיא התורה, רק מתוך הסתכלות זו אוכל להבין את ערך התורה אשר אין לה שיעור ואין לה תכלית.. מתוך התורה עמנו מתגדל...
ואני בתפילה לקב"ה עזרני נא להצליח ללמוד את תורת הקדושה תן בי דעת ותבונה להבין את דברך. תן לי כח לעמול על תורתך.. תן בי כח להבין שלמרות הקושי בלימוד התורה למרות העייפות המאיימת לקרוע אותי משולחן בית המדרש עזור לי להבין שזה עמל טוב ומשובח מתוך ההבנה שרק כך אני ועם ישראל מתחבר אליך..'מור עובר.. " אל תקראי מור עובר אלא מר עובר כי במי אתה מוצא חמאה של תורה במי שהקיא חלב שינק משדי אמו עליה. ומתוך כך בנה בית המקדש חדש ימינו כקדם.. ועזרנו נא שעם ישראל ימצא את בניו האבודים בריאים ושלמים. אנא אבא שבשמיים.
"כי הם חיינו ואורך ימינו ובהם נהגה יומם ולילה"
(פעם ראשונה שאני כותב פה)