שלום וברכה.
קצת ארוך, אבל תשתדלו להחזיק מעמד. אני מקווה שההתנסחות שלי לא מסובכת מידי. אם כן, אני אשמח אם בכל זאת תחזרו לקרוא את זה בזמן אחר, אולי כשיש לכם יותר כח לפענח את מה שאני מנסה לומר. זה משהו שחשוב לי להגיד, ואני אודה לכם אם תקשיבו.
הסיבה העיקרית לאריכות היא שמאוד חשוב לי לדייק בדברי, לכן גם פירטתי. עם ההודעה הזאת ארוכה מידי, אודה לכם אם פשוט תדלגו לדברים המודגשים, שהם בעצם עיקר דבריי.
אני מודעת היטב לעובדה שהזכות שלי לדבר על פעילות לעזרתם של שלושת החטופים מוגבלת. משתי סיבות:
1) אולי אני נאה דורשת, אבל בעצמי לא פועלת למען זה.
2) אומנם בעבר הייתי מאד פעילה בפורומים של ערוץ 7, הקהילה פה סיפקה לי תמיכה, השראה, וחברות, במשך תקופה ארוכה של גיל ההתבגרות שלי, ותרמה מאוד לעיצוב שלי כאדם בוגר. אך כעת, אני כבר לא פעילה בערוץ.
שוחחתי כרגע עם אבא שלי, על המצב, על שלושת החטופים. ובזמן שהעלינו הצעות ל"מה אפשר לעשות", הגענו להסכמה שאנחנו מאוד דואגים לשלושת הנערים, ובאותו זמן המון רעיונות מסתובבים לנו בראש על "מה אפשר לעשות", כשיחד איתם אנחנו מרגישים קצת חסרי אונים וחסרי תשובה מול השאלה: "מה אפשר לעשות?"
החוסר אונים בעיקר בהתחשב בכך שבמציאות הנתונה אין המון מידע, אז אי אפשר גם לפעול בהתאם למידע הנתון.
במילים אחרות: קשה לפעול לשינוי המצב, כי אנחנו לא יודעים מה המצב.
יש לי הרגשה שאתם מודעים לכל מה שכתבתי עד כה.
אז במהלך השיחה עם אבא שלי, דיברנו על כך שמה שכן אפשר לעשות זה לעורר מודעות, בעיקר בעולם, על שלושת הנערים החטופים.
לממשלים ברחבי העולם יש גישה למידע שיכול להוביל למציאת החטופים, וכן יש להם אפשרות ללחוץ על אירגוני הטרור ועל אירגונים משפיעים בעולם האיסלאמי.
דיברנו על זה ש"מה יש לעשות" זה לעורר יותר מודעות. אז אחרי השיחה אמרתי:
'בא נראה מה קורה בערוץ 7, הנושא קרוב לליבם, הנערים הללו הם ממש החברים שלהם: מאותו מגזר שלהם. הנושא לא רק קרוב אליהם נפשית, אלא גם פיסית- רובם חיים באזור שקרוב למקום החטיפה, וכמעט כולם תופסים טרמפים, תיאורטית, חס ושלום, זה היה יכול להיות כל אחד מהם.'
והנה, נכנסתי לפה, ו-כלום!!
מודעה פה, מודעה שם, מדברים קצת על זה, אבל בסה"כ עסקים ממש כרגיל.
ופה אני מגיע לעיקר הדברים שלי:
הייתי בהתנדבויות שפורום נוג"ה אירגן, ראיתי אותכם פועלים. ראיתי שיש לכם כח לפעול, להשפיע על המציאות מעבר לגבולות האינטרנט.
בזמנו גם דיברתי עם כמה משתמשים, וזה בדיוק מה שאמרתם לי: שאתם לא רוצים רק להיות בעולם וירטואלי, אתם רוצים להשפי דרכו על העולם האמיתי.
יש לכם כח! יש לכם כח לפעול, לשנות. אני מאוד מקווה שאני לא טועה כשאני משערת שהמצב של החטופים מדאיג אותכם, ושהוא קרוב לליבכם. ללב של כולכם- כקבוצה אחת. וכקבוצה אחת, שבה את כולם מדאיג הנושא יש לכם כח עצום.
אז תפעלו! תתדאגו! תדברו על זה! אני מתחננת בפהיכם שתיקחו את הדברים היפים שכתבתי פה למעשה. כקבוצה.
מאד חשוב לעורר מודעות, לדבר על זה, לא לעבור לעסקים כרגיל! המאמצים למצוא את החטופים יהיו בעלי עוצמה רק אם זה יהיה על סדר היום.
לפני כמה שנים יצאתי להתנדבות שאורגנה דרך הפורום הזה ממש. הסתובבנו ברחובות ירושלים וחילקנו לאנשים כוחות מים.
זה עבד!
אנשים ראו שיש נוער פעיל, שרוצה לצאת מהבית סתם כדי לעשות טוב לאחרים.
מה שאני מבקשת, שואלת אתכם, זה: האם אתם יכולים לעשות שידור חוזר? לצאת שוב פעם ולהראות תמיכה בחטופים, להזכיר לאנשים עליהם ולעורר את המודעות שלהם??
ראיתי שאתם עושים התנדבות עוד מעט, אולי תוכלו לשלב את זה בהתנדבות, בצורה כלשהי?
זה מה שרציתי לומר, ואני מאוד מקווה שתצא תועלת מכך.
תודה רבה שהקשבתם.
שלכם בהערכה רבה,
שרה.