בקריאת שמע שעל המיטה,
אנחנו אומרים "הריני מוחל/ת וסולח/ת לכל מי שהכעיס והקניט אותי..." וכו'.
אז בעצם אין לנו בחירה אם לסלוח או לא?
הרי אנחנו אומרים כל לילה שאנחנו סולחים על הכל, אז למה הסליחה היא כביכול בחירה שלנו?
מקווה שהבנתם כי יצא מוזר...
להבה=)בקריאת שמע שעל המיטה,
אנחנו אומרים "הריני מוחל/ת וסולח/ת לכל מי שהכעיס והקניט אותי..." וכו'.
אז בעצם אין לנו בחירה אם לסלוח או לא?
הרי אנחנו אומרים כל לילה שאנחנו סולחים על הכל, אז למה הסליחה היא כביכול בחירה שלנו?
מקווה שהבנתם כי יצא מוזר...
והוא אמר לי שאם באמת אני לא מסוגלת לסלוח לבן אדם אז להגיד בסוף חוץ מ...
אז אני פשוט לא אומרת את החלק הזה.
אני ממש לא סולחת לכל מי שהכעיס והקניט אותי..
אני אשמח לעוד...להבה=)וזה לא הלכה,את יכולה לשנות את הנוסח איך שיתיאם לך.
להבה=)ע"פ ההלכה מוטלת עלייך מצווה לפנות לאלו שאת מקפידה עליהם ולומר להם זאת.
(מצוות "הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא". וגם "לא תשנא את אחיך בלבבך", יש איסור לשמור שנאה בלב ולא לגלות אותה.)
גאהלהיותיהודיהמי שלא ביקש סליחה אין שום חובה לסלוח לו.
אחרי עמונה הייתיאומר שאני סולח על מה שעשו לי אבל לא על מה שעשו לעם ישראל וארץ ישראל,כיום לא הייתי אומר את זה.
אם יבוא היסמניק שהרביץ לי בעמונה ובאמת יעשה תשובה (תיקון העבר,חרטה,קבלה לעתיד וכ"ו) אני יסלח לו בלב שלם,כל עוד הוא לא יעשה את זה אני לא מרגיש שום צורך ואשמח מאד שה' ינקה ממנו על כל מה שהוא עשה.
אורה אילהאומרים את זה כדי לעורר רחמי שמיים לסלוח לנו על מה שחטאנו כמו שאנו סולחים לחברנו/חברתנו
אבל אני לא יכולה לומר 'הריני מוחל וסולח לכל מי שהכעיס אותי או שחטא כנגדי' בזמן שאני ממש לא סולחת לאנשים מסויימים.
עדיף לא לומר וזהו.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים