איך אישה גרושה מתיימרת להיות יועצת נישואין?
הייתם מתייעצים איתה?
הרבה מהם... לא יודעת אם היתי מתייעצת איתה... בכל זאת... אבל גם מי שחווה נישואין שכשלו, לא עלינו, יש לו מה לומר.
בס"ד
א'- תלוי באישיות שלה
ב ייתכן ולמדה ייעוץ זוגי רק אחרי שהתגרשה, כך שזה לא בהכרח קשור
ג לא להתנפל עליי- אבל בעייתיות שעלולה להיות ממקום אחר:
אם היא באמת טובה, מכילה, קשובה, אמפתית ויודעת לייעץ כמו שצריך,
כדאי להיזהר משיחות אחד על אחד של הבעל עמה.
מניסיון מר מאד.
(אני גרושה, ופעם בעל של חברה טובה שלי פנה אליי לצורך עזרה בשלום בית בבעיה ספציפית.
(בתאום עם החברה, שגם מתייעצת איתי)
הדרכתי אותו קצת וזה עזר, אבל אח"כ שמתי לב שהוא התחיל להתקשר יותר,
תמיד בנושאי שלום בית, אך הרגשתי שזה חורג מהכוונה הגלויה.
אמרתי לו שאני מאד מצטערת אבל אין לי זמן, ושהם יכולים לפנות לייעוץ מקצועי.
ב"ה הוא לא מתקשר יותר, אך נשארתי עם תחושה מאד לא טובה בקשר לסיפור הזה.
אמנם מישהי מקצועית וודאי לא תפתח רגש כלפי בעל של מישהי כשהזוג הגיע אליה לייעוץ,
אבל בעל שמרגיש שאשתו לא מבינה אותו, ומתוסכל וכ', ופתאום רואה שיש מישהי פנויה, שכן מבינה,
ומכילה וכ' וכ', זה לא נראה לי בריא. מצד שני לייעץ לאישה בלבד- אולי ניתן.
אני כן עוזרת לחברות בשלום בית, ודווקא מישהי שעברה גירושין (קשים..)
יודעת באופן הכי עמוק כמה זה דבר כואב, קשה, ולא דבר שרוצים בשביל מישהי.
זאת מישהי שיודעת את המחיר האמתי של גירושין.
כשהייתי נשואה הרגשתי לפעמים שמישהי שיש לה נישואין מוצלחים ב"ה,
מאד בקלות שואלת :"למה את לא מתגרשת?? הן מגיע לך א' ב' ג'..."
אבל שוב כאן מדובר על חברות לא מקצועיות, ולא יועצים זוגיים.
בקיצור- מחד אישה גרושה יכולה להיות יועצת זוגית מעולה,
זה עדיין לא אומר בהכרח שכדאי לקחת אותה.
ויכולה להיות גם באמת לא משהו...
צריך להכיר ולבדוק. זה לא משהו מוחלט.
בהצלחה!
אם הגירושין היו ב"אשמתה", ברור שלא הייתי מתייעץ איתה, אבל לגירושין יש הרבה סיבות ויתכן לנצל את הנסיון שלה כדי למנוע גירושין נוסף.
כמה זה אמין?
אם היא נישאה שוב וכיום חיה באושר-ניחא. אולי אפילו יש לה עדיפות.
אם לא- לא הייתי הולך אליה.
פעם ניגש אדם חביב ורהוט למו"ר הרב לבנון שליט"א ובפיו הצעה להעביר סדרת שיעורים על זוגיות לתלמידי הישיבה.
התעניין הרב במצבו והכשרתו ולתדהמתו התברר שאותו אדם גרוש מחמש נשים שונות, ובאותו זמן (בטח מאז כבר הספיק להנשא שוב
) היה פנוי פעם נוספת..
הרב השיב בשלילה, אבל אותו אחד התעקש והסביר ש"דווקא משום שהייתי נשוי לכ"כ הרבה נשים אני מכיר אותן הכי טוב ויודע הכי טוב איך לחיות נכון!"
מיותר לציין שהוא לא זכה להעביר לנו מנסיון החיים העשיר שלו...
ומה לגבי דיאטנית שמנה??
ומנחת הורים שהילדים שלה כל אחד גלש לכיוון הזוי אחר??
תיאוריות זה דבר נפלא.
מכירה הרבה אנשים שהרטוריקה שלהם מעולה ויכולים להרצות ולהסביר בכל נושא.
באופן אישי- מעדיפה לשמוע מאנשים שגם ניסו בפועל את עצותיהם הטובות- והצליחו בהם.
זה פשוט נשמע לי הרבה יותר אמין.
במיוחד שיש אופציות אחרות..
היא לא יועצת הנישואין היחידה בארץ
כזה?
יש כאלה שנשואים כדת וכדין ויש כאלה שנשואים וגם חיים בזוגיות טובה עם הרבה אהבה וחיבה. יועץ אמין בעיני הוא כזה שמסייע לברר את האמת שבמערכת היחסים ולהביא אותנו להתמודדות מול המציאות ולקבל את החלטה הנכונה עבורנו. אם הוא מוכשר בזה, אז לא משנה לי אם הוא נשוי או גרוש בעצמו. אצל אנשי מקצוע רציניים זה עניין של ידע תאורטי מקיף, של כישרון וניסיון רב.
יש גם רופאים שמתים ל"ע מכל מיני מחלות, אבל אני לא מצפה מרופאת המשפחה שלי שתציג לי את הגיליון הרפואי שלה כדי שאאמין לה שהיא רופאה טובה. עברתי פעם ניתוח אצל מומחה שאוהב לעשן, אבל ב"ה העבודה שלו יצאה מוצלחת תודה לאל.
היה לי ר"מ בישיבה התיכונית שדיבר הרבה על אהבה וזוגיות ותמיד דיבר נגד זוגיות מתוך אהבה. הוא טען שגבר ואישה צריכים להתחתן מתוך שיקולים רציונליים של כבוד והערכה, כי האהבה זה דבר חולף ונגמר. מהדברים שלו השתמע שהוא ואשתו הם לא זוג מאוהב והוא גם לא נשמע מאושר מי יודע מה. אנחנו בתור תלמידים, עוד לא ידענו מה זאת אהבה בכלל, אבל הבנו איך נראים החיים בלעדיה. לא מזמן גיליתי במקרה שכבודו עוסק בייעוץ זוגי במסגרת של ינ"ר. אם ישאלו אותי, אני האחרון שאמליץ עליו.
על-סמך ניסיון אישי??? אמורים להיות לו כלים מקצועיים, אחרת כל נשוי יכול להיות יועץ זוגי,
חוץ מזה, האם יועץ שייעץ לזוג להתגרש לאחר שמוצו כל אפשרויות הטיפול הופך להיות לא אמין או לא מקצועי?
אולי היא יעצה לעצמה להתגרש כי כך נכון לעשות על-פי הכלים המקצועיים שהיא מכירה.
כל זה יכול להיות, מאידך גיסא החשש שלך מובן, אולי היא אשמה בגירושיה, לכן, הפתרון הוא להתעלם מהסטטוס שלה ולבדוק אם יש עליה המלצות כפי שנהוג וראוי לעשות לפני פנייה לכל יועץ, אם יש עליה המלצות טובות אפשר ואף כדאי לגשת אליה לייעוץ.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות