שאלה:האם לדעתך אינטיפאדה כאן?Look Smile

בס"ד

אני חושב זו שאלה רטורית,אבל בכל זואת ...

1.בטח! התחילה כבר מימזן!

2.אינטיפאדה התחיל אחרי רצח שלושת האחים !

3.מה פתאום אינטיפאדה ? על מה אתה מדבר ?

4.כמו שזה נראה אינטיפאדה בדרך...

מה דעתך?

אפשר לבחור כל אחת מהן,או להוסיף תשובה חדשה משלך.

עם ישראל חי !

בעזרת ה' רק בשורות טובות .

לא.די"מ
אבל הלוואי
לא. אבל חס וחלילה.נועוש=]]!!
לא יודעת...עד כמה שידוע לי בגולן איןחפרנית גאה=)

|מנותק רצח|

האינטיפאדה כאן!!יהלומית14

אנו במלחמה.בחורצ'יק
תקרא מה היה ב3 ימים ותחליטהמצב חסה

10:31 ערבים השליכו אבנים לעבר מתפללים יהודים בהר הבית (הצלה יו"ש)

10:31 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב בין צומת תפוח לישוב מגדלים בשומרון (הצלה יו"ש)

10:30 ערבים ניסו במהלך הלילה לנסר את מסילת הרכבת הקלה בשכונת שועפט בירושלים (הצלה יו"ש)

9:11 ערבים השליכו בקבוק תבערה לעבר כוחות משטרה באום אל פאחם (סוכנות תצפית)

9:08 ההתפרעויות נמשכות. שריפה הוצתה כתוצאה מהשלכת בקבוקי תבערה בגבעון מזרח (סוכנות תצפית)

8:30 במהלך הלילה טופלו בבית חולים העמק בעפולה, שני תושבי נצרת עלית ותושב עפולה שנפצעובהתפרעויות הערבים באזור (סוכנות תצפית)

6:00 ערבים השליכו אבנים לעבר משאית שהובילה מוצרי חלב סמוך לבוסמת טבעון, נזק נגרם (סוכנות תצפית)

• במהלך הלילה, בדואים השליכו אבנים לעבר הכביש סמוך לישוב רתמים בנגב וכן עקרו עמוד חשמל

שבת קודש – ז' תמוז

2:31 בנימין: פצוע קל מזריקות אבנים של ערבים על כלי רכב בין אדם לחיזמא. לפחות חמישה כלי רכב נפגעו (סוכנות תצפית והצלה יו"ש)

1:49 ערבים השליכו בקבוקי תבערה לעבר בניין וכלי רכב חונים בשכונת נוף ציון בירושלים, שני כלי רכב נשרפו כליל. נזק נגרם לבניין סמוך.

1:44 עשרות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון בנבי צאלח בבנימין (סוכנות תצפית)

1:37 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב סמוך לעוג'ה בכביש 90 בבקעת הירדן. שני ילדים נפצעו באורח קל (הצלה יו"ש)

1:21 ערבים השליכו בקבוק תבערה לעבר שכונת נוף ציון בירושלים. הבקבוק פגע בצינור גז ראשי (סוכנות תצפית)

1:18 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס סמוך ליקנעם

1:11 ערבים תקפו אישה בעיר העתיקה בירושלים ובעלה ירה מנשקו לעבר התוקפים שנמלטו מהמקום, האישה נפצעה וטופלה במצב קל (סוכנות תצפית)

00:58 ערבים הציתו צמיג סמוך לאנדרטה לזכרו של עידו זולדן הי"ד בכניסה לכפר פונדוק בשומרון (הצלה יו"ש)

00:48 ערבים יידו אבנים לעבר רכבים סמוך לכיכר חיזמא בבנימין (הצלה יו"ש)

00:48 ערבים יידו אבנים לעבר ניידת משטרה בכפר דבורייה בצפון (סוכנות תצפית)

00:35 ערבים יידו אבנים לעבר רכבים בכביש המנהרות בכניסה לירושלים  (הצלה יו"ש)

00:28 ערבים יורים זיקוקים לעבר כוח מג"ב בבאב חוטב בירושלים (סוכנות תצפית)

00:27 עשרות ערבים מיידים אבנים ויורים זיקוקים לעבר כוחות הביטחון בעיר העתיקה בירושלים (סוכנות תצפית)

00:25 כ-200 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים בכפר שרפעת סמוך לירושלים  (סוכנות תצפית)

00:22 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס בכביש עוקף חוסן סמוך לביתר בגוש עציון  (הצלה יו"ש)

00:15 עשרות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון בכפר אל ערוב בגוש עציון  (הצלה יו"ש)

00:12 כמאה ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון (הצלה יו"ש)

00:10 כביש 6: ערבים יידו אבנים לעבר מספר כלי רכב סמוך למחלף באקה אל גרביה בכביש 6 (סוכנות תצפית)

00:05 עשרות ערבים התפרעו ויידו אבנים סמוך לכפר ג'אסר א-זרקא באזור קסרייה בצפון, נזק נגרם  (סוכנות תצפית)

23:59 יהודי נפצע כתוצאה מאבנים שהשליכו ערבים לעברו  (סוכנות תצפית)

23:58 כוחות כיבוי פועלים לכבות שריפה שהוצתה כתוצאה מהשלכת בקבוקי תבערה של ערבים בחורש בשכונת הר חומה בירושלים  (סוכנות תצפית)

23:56 ערבי םיידו אבנים לעבר אוטובוס 477 סמוך לכיכר אדם בבנימין  (הצלה יו"ש)

23:55 מטען הבשלה שהניחו ערבים התפוצץ סמוך לכפר דיר אבו משעל בבנימין  (הצלה יו"ש)

23:47 ערבים השליכו בקבוק תבערה לעבר הכביש בדרך דוב יוסף בירושלים  (סוכנות תצפית)

23:46 ערבים יידו לעבר כלי רכב בהר הצופים בירושלים, נהג אוטובוס ושני נוסעים נפצעו באורח קל  (סוכנות תצפית)

23:44 מאות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים בקלנדיה, עיסוויה, א-טור, וקבר רחל (סוכנות תצפית)

23:38 צה"ל סגר את הכביש בין תקוע לירושלים דרך הר חומה, זאת עקב טרור האבנים באזור  (סוכנות תצפית)

23:24 ערבים הציתו צמיגים ויידו אבנים לעבר כלי רכב בצומת שפרעם בצפון, נזק נגרם. פעוטה ערבייה נפצע באורח קל  (סוכנות תצפית)

23:20 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון בג'ילזון בבנימין  (סוכנות תצפית)

23:20 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב סמוך לשכונת קדמת ציון בירושלים. הנהגים לא הצליחו להגיע לבתיהם ונאלצו לעשות סיבוב ארוך דרך מעלה אדומים  (סוכנות תצפית)

23:16 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס קו 174 שנסע בכביש 1 בין מחסום א-זעים למחלף אדומים, הנהגנפצע באורח קל  (סוכנות תצפית)

23:21 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כלי רכב וכוחות הביטחון בכפר חווארה בשומרון, במקום צמיגים בוערים  (סוכנות תצפית)

23:10 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס ורכב פרטי בכביש 90 סמוך לכפר עוג'ה בבקעת הירדן, נהג אוטובוס ושלושה נוסעים נפצעו באורח קל ונזק נגרם  (סוכנות תצפית)

23:04 כ-100 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים בכניסה לכפר מנדא בצפון (סוכנות תצפית)

23:03 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס בכביש הערבה (סוכנות תצפית)

23:00 בכביש 31 סמוך לכפר כסייפה בנגב הציתו בדואים צמיגים וחסמו את הכביש (סוכנות תצפית)

22:59 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס סמוך למחסום א-זעים, שלושה יהודים נפצעו באורח קל  (סוכנות תצפית)

22:58 פורדיס: ערבים יידו אבנים והבעירו צמיגים סמוך לכפר פורדיס במפון  (סוכנות תצפית)

22:57 ערבים יידו אבנים לעבר רכבי יהודים בכפר חווארה בשומרון, נזק נגרם לשמשה  (סוכנות תצפית)

22:55 ערבים השליכו ארבעה מטענים לעבר כוחות הביטחון באזור קבל רחל  (סוכנות תצפית)

22:58 עמדת צה"ל במחסום בית מרקחת בחברון עלתה באש כתוצאה מבקבוק תבערה שהשליכו לעברה ערבים (סוכנות תצפית)

22:38 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב ובתים בין שכונת הר חומה למזמוריה בירושלים (סוכנות תצפית)

22:17 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוס סמוך לצומת גבעת אסף בבנימין  (הצלה יו"ש)

22:16 נצרת: כ-מאה ערבים מתפרעים, מיידים אבנים ומבעירים צמיגים סמוך לעיר נצרת (סוכנות תצפית)

22:15 כ-50 ערבים מתפרעים, יורים זיקוקים ומיידים אבנים לעבר כוחות משטרה סמוך לאום טובה בירושלים  (סוכנות תצפית)

22:09 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב של יהודים בכביש תלפיות-הר חומה בירושלים  (סוכנות תצפית)

21:51 ערבים יידו אבנים לעבר אוטובוסים בכיכר אדם בבנימין, במקום שני יהודים פצועים באורח קל, נזר נגרם לאוטובוסים ולמספר כלי רכב (סוכנות תצפית)

21:00 במהלך השבת נתפס סמוך למערת המכפלה בחברון, ערבי כשהוא חמוש בסכין (סוכנות תצפית)

19:57 טייבה: בטייבה ממשיכים עשרות ערבים להתפרע, ליידות אבנים ולהצית פחי אשפה (סוכנות תצפית)

19:13 נצרת: בהמשך להתפרעויות, הערבים ניסו לחסום את צומת המוסכים בעוקף נצרת. עומסי תנועה כבדים באזור (סוכנות תצפית)

19:06 במשולש בשרון לא ייפתחו מחר מרפאות ותחנות טיפת חלב, זאת עקב התפרעויות ערביי האזור (סוכנות תצפית)

19:04 ערבים יידו אבנים לעבר שוטרים בעיר העתיקה בירושלים (סוכנות תצפית)

18:53 נצרת: בהמשך להתפרעויות הערבים נצרת. ניידת משטרה נרגמה באבנים בעיר, ובקבוק תבערה השליכו המתפרעים הצית פח אשפה באזור (סוכנות תצפית)

18:52 שוטר נפצע מידויי אבנים של ערבים בטייבה

18:24 כ-200 ערבים מתפרעים ומיידים אבנים בוואדי ערה. בנוסף, המתפרעים יורים זיקוקים בכינון ישיר לעבר כוחות הביטחון שמשיבים באמצעים לפיזור הפגנות בלבד (סוכנות תצפית)

• שוטר נפצע מזריקות אבנים של ערבים סמוך לכפר ערערה בצפון  (הצלה יו"ש)

• עשרות ערבים התפרעו ויידו אבנים בקלנדיה, בקלקליה, בא-רם, בענתא, ברמת השלושה סמוך לבת עין, בקבר רחל, בצוריף, בחברון, באל פוואר ובמקומות נוספים  (הצלה יו"ש)

• ערבים רגמו כלי רכב של יהודים סמוך לעין רוגל בירושלים, נזק נגרם למספר כלי רכב שחנו במקום (הצלה יו"ש)

• ערבים השליכו בקבוק תבערה לעבר מחנה רמה וארבעה חיילים נפגעו משאיפת עשן (הצלה יו"ש)

18:21 כ-1,000 ערבים מתקהלים בעיר נצרת ומיידים אבנים (סוכנות תצפית)

18:16 עשרות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים בכביש 65 בואדי ערה. המתפרעים אף חוסמים את הכביש לתנועת כלי רכב (סוכנות תצפית)(סוכנות תצפית)

17:05 עשרות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון סמוך לקלנסווה (סוכנות צפית)

14:33 ערבים יידו אבנים לעבר ניידת משטרה סמוך לכפר ג'אסר א-זרקא בצפון (סוכנות תצפית)

• במהלך הלילה השליכו ערבים אבנים לעבר כלי רכב וכוחות הביטחון בכביש 65 בואדי ערה (סוכנות תצפית)

8:15 ערבים יידו אבנים בירידות משכונת גילה בירושלים, נזק נגרם (סוכנות תצפית)

• בכביש ירושלים-מודיעין סמוך לתחנת דור אלון, יידו ערבים מספר בקבוקי תבערה לעבר הכביש  (הצלה יו"ש)

7:47 עזריה: במהלך הלילה התפרעו עשרות ערבים בכניסה לכפר מעלה אדומים וסמוך לעזרייה במספר מוקדים. המתפרעים השליכו בקבוקי תבערה, אבנים וגלגלו צמיגים בוערים, ואף ירו פצצות וזיקוקים לעבר כוחות הביטחון שעצרו שני מתפרעים בלבד, אחד מהם הוא ערבי מחיפה (סוכנות תצפית)

6:00 קלנסווה: צעיר יהודי שנסע על אופנוע בכביש הראשי סמוך לקנלסווה בשרון, הותקף בידי המון ערבי ונפצע. הצעיר פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים מאיר בכפר סבא (סוכנות תצפית)

5:42 כוחות צה"ל סגרו את הכביש מטייבה לקלנסווה לתנועת כלי רכב, זאת בעקבות ההתפרעויות במקום (סוכנות תצפית)

5:41 קלנסווה: ערבים שהבחינו ברכב ובו יהודים סמוך לקלנסווה בשרון, תקפו את הנהג שנמלט במהירות ולאחר מכן הציתו את רכבו (סוכנות צפית)

5:40 כפר קאסם: עשרות ערבים התפרעו, השליכו בקבוקי תבערה, יידו אבנים והבעירו צמיגים (סוכנות תצפית)

יום שישי – ו' תמוז

3:20 טירה: שלושה יהודים נפצעו באורח קל ופונו לקבל טיפול רפואי, זאת לאחר שנפגעו מיידוי אבנים של ערבים סמוך לטירה בשרון (סוכנות תצפית)

3:10 ערבים יידו אבנים לעבר כלי רכב בכביש 6513 סמוך לישוב קציר, לכיון כביש 65 בואדי ערה (סוכנות תצפית)

3:06 ערבים יידו אבנים לעבר נערים יהודים סמוך לישוב קציר ברכס אמיר הסמוך לנחל עירון (סוכנות תצפית)

2:41 ערבים יידו אבנים לעבר רכבי יהודים סמוך לישוב חיננית בצפון השומרון (סוכנות תצפית)

2:40 ערבים השליכו שישה בקבוקי תבערה לעבר שער הכניסה למושב מי עמי בצפון, נזק קל נגרם (סוכנות צפית)

2:35 עשרות ערבים מתפרעים בבית חנינא. המתפרעים יורים זיקוקים, משליכים אבנים ובקבוקי תבערה לעבר כוחות הביטחון (סוכנות צפית)

2:30 ערבים התפרעו, השליכו אבנים לעבר כלי רכב והבעירו צמיגים בצומת שדי חמד בשרון (סוכנות תצפית)

00:07 טייבה: בכיכר סמארה בטייבה שבשרון, נפצע חייל צה"ל באורח קל, זאת לאחר שערביי טייבה יידו לעבר הג'יפ הצבאי אבנים ואף גרמו נזק לרכב (סוכנות תצפית)

00:00 כ-200 ערבים מפגינים בכפר קאסם, לא דווח עד כה על יידויי אבנים (סוכנות תצפית)

23:55 עשרות ערבים התפרעו ויידו אבנים לעבר רכבים כוחות הביטחון סמוך לקלנסווה בשרון. במקום הבעירו הערבים צמיגים וגלגלו לעבר הכוחות (סוכנות תצפית)

23:10 כבאים שהגיעו לכבות דליקה שהציתו ערבים סמוך לשכונת גילה בירושלים, הותקפו במטחי אבנים שיידו לעבר ערביי צור באחר. כבאי אחד נפצע בכתפו וטופל על ידי מד"א (סוכנות תצפית)

23:03 כביש 6: ערבים יידו אבנים לעבר רכבים בכביש 6 סמוך לטייבה. ידויי האבנים מתבצע מכיוון גשר ניר יצחק שבכביש 444, זאת לאחר שכוחו משטרה סגרו את כביש 444 לתנועת כלי רכב (סוכנות תצפית)

23:01 במהלך ההתפרעויות בשכונת שועפט בצפון ירושלים, ניסו ערבים לחתוך עמוד חשמל באמצעות דיסק חשמלי, אך ללא הצלחה (סוכנות תצפית)

23:00 עשרות ערבים התפרעו, השליכו בקבוקי תבערה ואבנים בשכונות צפון ירושלים, שועפט, עיסוויה, ואדי ג'וז, א-טור, אום טובא ועוד. כוחות הביטחון משתמשים באמצעים לפיזור הפגנות בלבד (סוכנות תצפית)

22:36 עשרות ערבים השליכו בקבוקי תבערה, אבנים וגלגלו צמיגים בוערים לעבר כוחות הביטחון בכפר עזרייה הסמוך ליישוב מעלה אדומים (סוכנות תצפית)

22:00 ערבים מצור באחר יידו אבנים בצורה מאסיבית לעבר בתי שכונת גילה בירושלים (סוכנות תצפית)

21:57 בעקבות אירועי הטרור סמוך לטירה וטייבה, הקימה המשטרה מחסום לתנועת כלי רכב בכביש 444 (סוכנות תצפית)

21:40 טירה וטייבה: עשרות ערבים התפרעו סמוך לטירה ולטייבה במשולש בשרון. המתפרעים השליכו בקבוקי תבערה ואבנים לעבר כלי רכב

21:37 כ-70 ערבים התפרעו, השליכו בקבוקי תבערה ואבנים ואף ירו זיקוקים לעבר כוחות משטרה בעיסוויה (סוכנות תצפית)

19:50 ערבים הפגינו והתפרעו בצומת טייבה בשרון ויידו אבנים לעבר כלי רכב (סוכנות תצפית)

19:15 חיילי צה"ל ירו לעבר שני ערבים שהניחו מטען חלה בגבול רצועת עזה (סוכנות תצפית)

19:03 במהלך ההתפרעויות בשועפט, נפצעו 13 שוטרים באורח קל ושישה מתוכם פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים  (סוכנות תצפית)

18:30 ערבים יידו אבנים לעבר ניידת משטרה בכביש 444 בגשר טייבה בשרון (סוכנות תצפית)

17:32 ערבים יידו אבנים לעבר רכב של תושב קדומים על כביש גלעד בשומרון, נזק נגרם (סוכנות תצפית)

17:12 שריפה הוצתה ביער רמת רחל בירושלים כתוצאה מצמיגים שהציתו ערבים וגלגלו לכיוון היער (סוכנות תצפית)

16:36 ערבים יידו אבנים בצומת אל פוואר בהר חברון (סוכנות תצפית)

16:32 ערבי כבן 19 מחברון נעצר בעפולה והודה כי התעוון לבצע פיגוע דקירה (סוכנות תצפית)

16:05 ערבים יידו אבנים לעבר רכבי יהודים סמוך לכפר סינג'ל בבנימין

15:32 ערבים הציתו אש סמוך לגבעת גל בקרית ארבע

15:25 ערבים הגיעו לגבעת 'תלמי חיים' שהוקמה אתמול סמוך לקרית ארבע והחלו לתקוף את המתיישבים במקום (סוכנות תצפית)

15:22 מאות ערבים יורים זיקוקים ומיידים אבנים לעבר כוחות הביטחון שמשיבים באמצעים לפיזור הפגנות בלבד

14:54 ערבים הציתו אש בשני מוקדים סמוך לישוב יצהר בשומרון

14:08 ירושלים: עשרות ערבים מתפרעים בצור באחר

14:07 ירושלים: ערבים ממשיכים בידויי אבנים לעבר שוטרים בכניסה להר הבית בשער המוגרבים

13:40 נגב: בכניסה לרהט ריססו בדואים כתובות בעד החמאס, צלבי קרס וכתובות נאצה נגד יהודים

13:25 ירושלים: מאות ערבים מתפרעים ומיידים אבנים על שוטרים בואדי גו'ז

13:07 ירושלים: עשרות ערבים מיידים אבנים על שוטרים בראס אל עמוד בהר הזיתים

13:07 ירושלים: עשרות ערבים ניסו לפרוץ לעבר הר הבית בשער השלשלת ויידו אבנים על שוטרים

תקראו את מה שמצב חסה העלתה,שולמית=]

אין כאן ויכוח לדעתי אם האינטיפדה כאן או לא... תסתכלו מסביב..

לא כ"כ הבנתי את מה שאמרת.תוכלי להסביר?Look Smile
זה העלה!! הוא בן!מישהי=)
אני בןהמצב חסה
אם אתה שאול אותי,ללא ספק אינטיפאדה פה!Look Smile
ההינטיפאדה כאןאחווש770
והולך להיות מלחמה.....!!!!!
נראלי 4..ממ באסה..דרךחדשה_
לדעתי 1...!!hodaya
האינטיפאדה כבר כאן כמה שנים טובות-משה ר-

רק שאף אחד לא טורח לעדכן את הציבור.

כל יום במשך שנים יש ידויי אבנים ובקתבי"ם על יהודים בכבישי יו"ש

יש ירי טילים על יישובי העוטף במשך שנים שאותם התקשורת לא טורחת לעדכן את הציבור(למה לחמם?)

רק שזה מגיע לב"ש ואשדוד זה נקרא התחממות, הרי חייהם של תושבי שדרות והקיבוצים שווים פחות...

במשך שנים יהודים מותקים על רקע לאומני בכל מיני מקומות בארץ..

טובות? רנה בנהאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך