מי רוצה בסתר ליבואיש השקים
שיפלו טילים על הערבים?
מי לא? ולמה בסתר ליבו? בגלוי!נועם ה
ברורררררררלומדתתתת

אמןן!!!!

מכריזה הכי בקול שאפשר: שימותו הערבים!!!! רמקול

?!יטבתה
מה זה פה פורום תפוז?..
עעעעייייאאאווווווו ראיתי עכשיו תמונה מזויעהנועם ה
בפייסבוק.
אחד המחבלים שוכב ויש לו חור ענקקקק ועמווווווווקקקקק באיזור הרכה, והכל מסביב ובפנים דם... (הוא מחוייך)
יואוווו זה מזעזעעעעעעעעעעעעעע
עם כל הכבוד לזה שזה מחבל! למה מצלמים ומעלייייםםםםםם את זה?????
חוץ מזה שזה לא עושה לנו טוב.
יאללה התקשורת הישראלית צריכה לשמור דברים לעצמה. א"א לשמור סוד במדינה הזאת!!

|מזועזעת|
אני מאוד מקווה שאין מישהו שלא.שוקו בשקית

ראיתם את זה?????? נראלי אני אחלום על זה בלילה!!!!!נועם ה
*הרקה
כן גם אני זה היה מזעזע ישר דפדפתי מטהיטבתה
יש להם את זה בלהגעיל אנשים
אתמול אם אני לא עוטה היתה תמונה של אלונקה ועלייה רק רגליים עם סנדלים!
בחייאת תשאירו להם את התמונות האלו, אנחנו מבסוטים גם בלי זה...
בדיוק!נועם ה
אני ראיתי אתמול דברים גרועים יותר..אושר תמידי

ממ.. משו כמו סלט איברים של ערבי..(עכשיו אני רואה שזה מה שיטבתה אמרה) ממש מצטערת שראיתי אתזה.. עשה לי בחילהמטורלל

עצם הרעיון הזה שמצלמים את זה - מגעיל אותי.נועם ה
זה נראה לי לא אנושי.
לא היינו רוצים שיעלו תמונות כאלו של יהודי ח"ו!!! וילעגו עליו...

לדעתי זה מטומטם ומגעיל להעלות את זה. זה נראה לי גם חילול השם.

הבנתי שהתמונה שאני ראיתי בכלל לא קשורה לאירוע, סתם הם העלו את זה עכשיו :-/

אבל האמת שאני לא בטוחה שאני צודקת ברגישות הזאת...
כנראה יש כאלה שצריכים את הזעזוע הזהלבי ובשרי

ולא מסתפקים רק בשמועות (אני לא כזו, אבל מאמינה שיש כאלה. למשל אנשים שמורגלים לראות מראות קשים [רופאים, אחיות, מתנדבים בזק"א..])

פחחחלומדתתתת

הם מעלים את זה כדי שהעולם ירחם עליהם

לא כזה תמים!!

אבל אנחנו מעלים את זה לא רק הם...נועם ה
זה המעשה הכי טפשילומדתתתת

אשכרה לשרת את האינטרסים שלהם

לפחות מי שצילם זו היתה כוונתו, מי שמעלה, זה כבר בעיה אחרת!!

הם חסרי לב, לא כואב להם לראות מישהו ככהיטבתה
הם מצלמים את זה בשביל התעמןלה שלהם בעולם מולנו.
תכלס חסרי לב...נועם ה
אין לי רחמים על המחבל הזה, רק מזוויע לראות תמונה כזאת בלי קשר.
והם, זה אחד מהם, איך הם מסוגלים להסתכל על זה?
עיכס..
היה לי על זה ויכוח ארוךלשם שבו ואחלמה
במלחמה מול האכזריים הללו
עלינו להלביש את הנפש באכזריות
שלהם
ולהיות אכזרי כמוהם זה להנות
מתמונות כאלה
לא נראה לי...נועם ה
בכל אופן- מרגישה שזה הורס את הנפש שלי. סימן שזה לא נכון (לי לפחות).
בצדק היה לך ויכוח...matan

יש לך מקורות? 

שאלת דעת רב?

סתם מתוך עניין.

כתוב שצריך להתאכזר לאכזריםלשם שבו ואחלמה
ולדעתי
זה.המשמעות.
נועם ה׳, ידי עשיו הורסות את הנפש?
שווה להרוס את הנפש אם זה רצון ה׳
לא תמיד רצון ה׳ זה נועם ה׳...

על דוד המלך נאמר שהוא שופך דמים כעשיו
לא רק שהוא שופך דמים,אלא גם עושה את זה
כמו עשיו, בצורה נורא אכזרית, ככה.
חחחחח משתאומר...נועם ה
תשמע, אני חושבת שהמראה הזה מיותר...
כאילו- מספיק לשמוח שהרשע הזה מת.
לא צריך להיות חיה כמותם.
.
אז לשיטתך...גוונא

יש סעיפים שלמים מיותרים בהלכות מלכים ומלחמות. מעניין.

אם משהו ברמב"ם סותר את דברי אחזור בי כמובןלשם שבו ואחלמה
את מוזמנת לצטט
הטענה שלך צריכה חיזוקגוונא

שהרי נכתבו סעיפים שלמים בדיני מלחמה. אם, כלשונך "צריך להלביש את הנפש באכזריות שלהם", אז מה הטעם בהם?

ונציין שנאמרו דברים מאוד מפורשים למשל בעניין השחתת אילני מאכל, אמות מים, כלים, בניין ועוד. ואלו, איך נאמר, לא עולים בקנה אחד עם האכזריות "שלהם". וטוב שכך.

וד"א, הריני מחויב במצוות תלמוד תורה (ובשאר מצוות עשה שהזמן גרמן...).

חח סבבה. השאלה אם הסעיפים הללו סותרים את העובדהלשם שבו ואחלמה

שצריך להיות אכזרי מאוד,

שצריך לשמוח ולהנות למראה גופותיהם המרוטשות.

אין טעם להיות אכזרי על עצים

או להשחית אמות מים,

זה לא אכזריות, זה איבוד שליטה.

אז אם יש סעיפים שסותרים אתה מוזמן להביא

זה מעט מגוחךגוונא

אין מקור ספציפי על כך שאסור/מותר "לשמוח ולהנות למראה גופותיהם המרוטשות". וגם לא אמור להיות כזה.

המובן מהודעתך המקורית הוא שמידת האכזריות של אויבנו היא זו שצריכה להנחות אותנו בלחימה. והראיתי בצורה פשוטה שאין לזה אחיזה אלא שההפך הוא הנכון.  

אם הדיון נסוב רק על הנפק"מ הספציפית הזאת של "לשמוח ולהנות..." אז גם במקרה זה ברור לאיזה כיוון רוח הדברים נושבת. מה גם שהחילוק שהצגת אינו ברור-מי ומה מגדיר "איבוד שליטה" לעומת "אכזריות" ואיפה עובר הגבול בינהם?

לא הראית. ובטח לא הראית שההיפך הוא הנכון.לשם שבו ואחלמה

איבוד שליטה זו התפרעות חסרת הגיון,

אכזריות זו תבנית התנהגות מסויימת שיש לה הגיון פנימי. 

ההגדרות הללו לא מספקותגוונא

ועדיין חפיפה רבה בינהם. 

ולצורך הבהרה אומר שאינני שולל לגמרי את מידת האכזריות. הכל תלוי בהקשר.

לא.."ידי עשיו", בגדי עשיו" - אבל לא הנפש.ד.

כל מסביר הרב זצ"ל ב"מדבר שור".

והקב"ה לא רוצה נשהרוס את הנפש.

ההיפך.  נפש עדינה - ומתוכה ידיים נוקמות כשצריך עפ"י המוסר והתורה.

כך אנחנו גם לא מאבדים את המצפון הטבעי. כך אנחנו גם יותר גיבורים וגם יותר טהורים.

ישששנועם ה
חחח ידעתי שדן יחלוקלשם שבו ואחלמה
נו, עם הזמן מכירים (אבל זה עם מקורות..)ד.
חח ואני לא הייתי לגמרי בטוחה שאני צודקת...נועם ה
ונשמע ומרגיש שהוא צודק
אז זה דרוש שלך. בסדרmatan

לא כתוב שצריך להתאכזר, כתוב שאסור לרחם. כתוב "מי שמרחם על רשעים סופו שמתאכזר לצדיקים" על דרך השלילה

ולא על דרך החיוב. לכן קשה לי עם הפירוש שלך. מכאן שאין לרחם.

"שווה להרוס את הנפש אם זה רצון ה' " אשרייך! אין חיוב כזה. אף אחד לא חייב לפגוע ברמה הרוחנית של עצמו בשביל

לעשות את "רצון ה' " המופשט שלא מופיע בהלכה. ובהלכה לא כתוב שרצון ה' הוא שנהיה אכזריים.
מי שמוכן למסור את נפשו, אשריו ואשרי חלקו. אם אכן זה רצון ה'. כי אם זה לא רצון ה', אז הוא יענש על הפגיעה הרוחנית

שעשה לעצמו. כי אסור לאדם לפגוע בנפשו.

(מובא בשם הרב טאו בספר "צדיק באמונתו יחיה" שהשלמות של גבר היא לימוד תורה עם פרנסת ביתו, וככה הוא מגיע לשלמות רוחנית. אבל יש מי שמוכן לוותר על השלמות הרוחנית שלו למען העם ולעסוק אך ורק בתורה. אבל אין לאף אחד חיוב

כזה, רק מי שמוכן לעשות זאת.)

על דוד המלך נאמר "אדמוני עם יפה עיניים" אדמוני - שופך דמים כעשיו, יפה עיניים - רק ע"פ סנהדרין, שהם "עיני העדה".

לכן גם אם נפרש את מה שכתב המדרש "כעשיו" לעניין אכזריות עדיין יש פה את מגבלת ה"יפה עיניים" ולכן צריך דעת תורה

בעניין איפה להשתמש באכזריות הזו. וגם לדרוש את "כעשיו" לעניין אכזריות הוא לא מוכרח, אפשר להגיד שבאותה

מיומנות, קלות, טבעיות, וכו'. אבל אני לא אכריע בזה. רק לזכור שחייבים שיהיה "עם יפה עיניים".

אני חושב שהכוונה בתורה של הפסוק "הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו" היא נקודת האמת בסוגיא הזו,
הידיים החיצוניות הן לבוש, אפשר להוריד את "ידי עשיו" הללו, אבל הקול הפנימי הוא קול יעקב.

הידיים הללו- ידי מלחמה, ציד, בנייה מייצגות את ידי החול. בעוד קולו של יעקב ממייצג את הרוח המובילה את החול.

לכן כשידי עשיו ביד עשיו וכשידי עשיו ביד יעקב - לא יהיה בהכרח דמיון בצורת השימוש. למעשה, כמעט מוכרח שהשימוש

יהיה שונה. כדי לשמור על קול יעקב עלינו לזכור מי אנחנו. ידי עשיו הן כלי - השימוש בו מוחלט על ידי הקול הפנימי.
אם נשתמש בכלי כמו עשיו- אז במה מתבטא קולו של יעקב בשימוש בידיים הללו?

בקיצור, ההבנה התורנית שלי מביאה אותילשם שבו ואחלמה

למסקנה שצריך לשמוח ולהנות למראה גופותיהם המרוטשות (אגב אני ראיתי תמונות הרבה יותר גרועות ממה שנועם מתארת)

וההבנה התורנית שלך מסתפקת בזה ונוטה לומר שזה לא ככה. 

ואז לקחת את המקורות שלי והסברת אותם אחרת.

סבבה לגמרי, 

אין לי עניין לשכנע אחרים בדעתי, 

זה לא עקרוני לי וזה גם לא סוגיא שאני מונח בה או שבררתי לעומק. 

אם אני יראה משהו שסותר את דברי אחזור בי בשמחה. 

אוליגפן36
בנפול אויבך אל תשמח?
הי גם המן הקשה את זה על מרדכי!אלעד

ידעתי שזה מוכר לי מאיפשהו..

ומה ענה לו?גפן36
"ואתה על במותימו תדרוך".אלעד
מגילה ט"ז ע"אמרדכי
בס"ד

כשעשיתי על זה דבר תורה לאחרונה באחד הסיומים אז ראיתי על זה פירוש נחמד. בעז"ה אעלה את זה בלנ"ד.
אומר המהר"ל כךמרדכי

בס"ד

אבור לשמוח בנפול ישראל כי זה פוגע בשלמות, אבל כשאויבי ישראל נופלים בוודאי שיש לשמוח כי זה גורם לשלמות ישראל.

זה אומנם לא מה שאמרתי אז, אבל זה מה שמצאתי היום מחיפוש קצר בספר 'לקט פירושי אגדה' של הרב צוריאל שליט"א.

זה על יהודי, כאן הם לא אויבי אלא אויבי ה'לשם שבו ואחלמה
לשם, זכור לי שיש על זה שיחה של אחד המשגיחיםמופים

על הפסוק "ונתן לך רחמים וריחמך"

שלומדים ממנו שאדם שהולך למלחמה (שם מדובר על עיר הנידחת) והוא הורג אנשים בסיטונאות - נהיה לו אכזריות בנפש, והקב"ה מבטיח לנו שכיון שאנחנו עושים את זה בשבילו - הוא יתן לנו את מידת הרחמנות, וזה לא ישפיע עלינו בהמשך החיים ולא יהפוך למידה רעה שלנו

והוא אמר שזה נאמר רק על מי שעושה את המצוה בפועל, והולך למלחמה, שאז בזכות המצוה הקב"ה יציל אותו מהשחתה מוסרית, אבל מי שרואה סרט איך הורגים עמלקים באכזריות - בצפיה בסרט אין שום מצוה, וממילא זה יגרום לו להשחתת המידות כמו כל צפיה באכזריות שאין בה מצוה

כך שאם השאלה אם צריך להיות אכזרי על אויבינו - יש מקום לומר שצריך לנפץ את עולליהם אל הסלע, ולשסף עמלקים ולא רק להרוג אותם מיתת נשיקה

אבל במעשה הזה יש מצוה, וזה לא ישפיע על הפנימיות שלך, מה שאין כן להפיץ סרטים זה אכזריות נטו, וזה יכול לגרום להשחתה מוסרית

זה לא החיילים הורגים אותםלשם שבו ואחלמה

אלא כולנו הורגים אותם והחיילים הם שליחנו

אם אנחנו נהיה רכרוכיים זה יחליש את החיילים

ולכן כולנו צריכים להיות אכזריים יחד עם החיילים 

וזה ברור שהיום הבעיה העיקרית בשדה הקרב 

היא הרחמנות יתר שלנו. 

רגע רגעמופים

אכזריות היא מידה רעה! מידה רעה מאד מאד, שאין כמעט השחתה כמותה!

יש על זה ויכוח?

אף אחד לא אמר שבשביל להילחם באויבים אנחנו צריכים לחנך את חיילינו לאכזריות. חלילה שישראל רחמנים בני רחמנים ישחיתו את עצמם אפילו בשעת מלחמה

מה שכן - עושים מעשים של אכזריות, כשחושבים שיש לזה מקום, כגון שהאומה שאתה נלחם בה הרעה מאד לישראל, או התריסה כלפי מעלה, וכדומה

אבל חלילה לא עושים דברים כאלה ממניעים רגשיים של רוע. אוי ואבוי לנו אם חיילינו יהפכו להיות חיות טרף!

הבעיה שאני העליתי היא שמי שעושה מעשי אכזריות - זה ישפיע עליו בסוף, והוא יהפוך להיות אכזרי בפנימיות, ועל זה יש הבטחה שהקב"ה ישמור עלינו שזה לא ישפיע עלינו מבפנים

מה שאתה מציע - זה מלכתחילה לגרום לכל העם להיות אכזריים כדי שהחיילים לא יהיו רכרוכיים. על זה אף אחד לא דיבר! בשביל לא להיות רכרוכי מספיק להפריד בין רגש שכל, ולדעת שאתה עושה את המעשה הנכון בלי לחשוב יותר מדי על רגשות שצריך לא להתייחס אליהם

אבל חלילה חלילה להפוך את כל העם לחסרי רגש כדי שהחיילים לא יהיו רכרוכיים. אתה רוצה לאבד את כל היופי של עם ישראל רק בשביל זה?

אכזריות היא לא מידה רעהלשם שבו ואחלמה

אין כזה דבר מידה רעה מצד עצמה

מידה רעה היא רעה רק כשהיא לא במידה הנכונה. 

ה' יכול להיות אכזר וקנאי וגאה, השאלה מי מתי ועד כמה, קובעת אם זה רע או טוב .

ההבטחה של ה' היא שהאכזריות לא תעבור את המידה שלה

להיות לחרב פיפיות וליהפך לאכזריים גם מחוץ למלחמה. 

אבל בשעת המלחמה צריך להיות אכזרי, מבפנים ומבחוץ. 

אז קודם כלמופים

חיפשתי קצת, ועיקר מה שהבאתי על הפסוק כתוב באור החיים שם (דברים יג יח)

ולא משמע בדבריו כמו שאתה אומר. ע"ש.

http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01612.html#HtmpReportNum0012_L2

טוב, זה בכלל מדובר על רוצחי יהודיםלשם שבו ואחלמה

בדין עיר הנידחת, 

להרוג את בני עמך זו אכזריות קשה מאוד מאוד

ממש מעל הטבע. 

ובכל אופן לא ראיתי שם סתירה לדברי

אני די מסכים עם לשם:חסדי הים
*זהו פשטות הפסוק [תהילים נח, יא] "ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע". ומשמע מהגמרא [סוטה יג.] שראיית הרשע מת הוא כפשוטו, לגבי יעקב שפתח את עיניו וראה את עשיו מת. וכן אולי יש גם ראיה מהגמרא [פסחים קיח:], ש-ה' פלט את המצרים מהים, כדי שישראל יראו את גופם מתים.
נראה שזה חלק לגיטימי משמחת הצדיק לראות את אויבו מת.

*לגבי אכזריות בשעת מלחמה נכון שכתוב ב'ספרי' [האזינו שכ"ג] "שכשאתה נותן לנו את התוקף אנו מתנהגים עמהם במידת הרחמים." אבל מצד שני צריך להיות "מקשה עצמו כעץ" בשעת מלחמה. [מו"ק טז:, וכן רואים את דרכי מלחמתו של דוד בנחישות, בשירתו- שמואל ב כב, תהילים יח]
מניסיון כשבאים למלחמה עם רצון לשמור על 'טוהר מידתי פנימי'. זה מקשה על הלחימה. צריך לבוא עם שנאה ורצון לנקום ולנצח לגמרי, אז מתמלאים עם כוחות לעשות את המלחמה כמו שצריך. כעין מה שכתב הכוזרי [ג, ה], שמידת הכעס צריך להיות מופנה כלפי הרשע.
היהודי בגלל מידתו הפנימית של 'רחמנות', הוא ידע לא לעבור את הגבול, ובמיוחד כשיש ברכה מיוחדת מאת ה' "נותן לך רחמים ורחמך", וכדברי האו"ח שם.
יש לדחות ראיותיךמופים

הוא שמח, ברור, השאלה למה?

האם הוא שמח כמו חיית טרף שרואה דם,

או שהוא שמח שבהורדת קרן הרשעה, ובהשפלת הרשעים, ובכבוד שמים שנוסף כאן?

זה אכזריות נטו או אהבת ה'?

לא נכון. אכזריות בנפש היא מידה רעה מאד.ד.

ו"ישראל רחמנים בני רחמנים", כתכונה. לא כתוב "במקרה ש.."

אלא שיש גם "כל המרחם על אכזרים" ששם אסור להפעיל את הרחמנות הזאת. צריך לעצור בעדה.

בוודאי שיש מידות רעות מצד עצמן וטובות מצד עצמן.

אלא שכמו כל דבר, לפעמים שימוש לא נכון יכול להיהפך לרועץ, וכן הימנעות מהנהגה שהיא "כמו" מידה מסויימת כשצריך.

ולדוגמה, בתחילת הטור אורח-חיים כתוב שיהיה "עז כנמר" לעבודת ה'.

ואומר הב"י  שהעזות היא מידה רעה, ולכן ייזהר להשתמש בה רק לא להתבייש נגד המלעיגים, אבל לא לתקוף אותם כדי שלא יקנה אותה בנפשו.

והרב זצ"ל מדייק שה ההבדל בין "עז פנים" ל"עז". שפנים זה בפנימיות וזה לא טוב.

ובלשונו (מצוות ראיה סעיף א): "ונ"ל דזהו החילוק בין מידת הגבורה למידת העזות. שעזות אע"פ שצריך להשתמש בה לעבודת השי"ת מכל מקום המידה בעצמה היא פחותה ואין לקנותה בתורת קנין בנפש. אבל הגבורה יפה היא בעצם ומעטרת את הנפש"

מידה פחותה היא לא מידה רעהלשם שבו ואחלמה

היא רק מידה שיש לה מעט מאוד מקום בחיים. 

גם מהב"י אין הוכחה משום שאפשר לומר (ולדעתי זו כוונתו)

שכשהוא אומר מידה רעה, הוא מדבר על המצב הנורמלי בחיים, ועל הבדרך כלל.

ומלשון הרב שהבאת דווקא הוכחה לדעתי, 

שבפנים זה לא טוב

אבל בחוץ זה כן טוב

ומה ההבדל בין בפנים לבחוץ? שזה נשאר קבוע ותמידי וזה בא וחולף לפי הצורך

^^^ וכן כתב ה'אורחות חיים'- 'שער האכזריות':חסדי הים
"אך יש מקומות שצריך לנהוג באכזריות - כנגד הרשעים, כדרך שאמר איוב: "ואשברה מתלעות עול, ומשניו אשליך טרף" (איוב כט, יז), וכמו שאמרה התורה להמית הרשעים ולהלקותם. וכן אמרו רבותינו: מי שאינו רוצה לעשות סוכה וציצית לטליתו ומזוזה לפתחו, מכין אותו עד שתצא נפשו (כתובות פו, א). וכל זה צריך אכזריות, לרדוף הרשעים ולהכביד עליהם להחזירם למוטב. וצריך להיות אכזרי בדין, שלא ירחם על קרוביו ואוהביו ועל הדלים, אך צריך לפסק עליהם הדין. ועוד אמרו רבותינו: במי אתה מוצא דברי-תורה? במי שמשים עצמו אכזרי על בניו כעורב, כמו רב אדא בר מתנא, שהיה הולך לבית-המדרש, ואמרה לו אשתו: ילדיך מה אעשה להם: והשיב לו: איכא קורמי (ירקות) באגמא (עירובין כב, א). כי זה דבר ברור: המרחם על בניו יותר מדי, מתוך כך חושב להרוויח ממון, ולא יחוש איך יבוא לו הממון, באסור או בהיתר, כי האהבה מקלקלת השורה. וגם מתוך הטרדה שהוא טורח יום ולילה להמציא מזונותם וצרכם ברוח, מתוך כך הוא בטל מדברי-תורה, כי יעשה עסקיו עקר, ומתוך כך כל מעשיו מבולבלים.

וצריך להיות אכזרי על הרשעים
שלא לרחם עליהם. ואמרו רבותינו: כל מי שנעשה רחמן במקום אכזרי, סוף שנעשה אכזרי במום רחמן (קהלת-רבה ז, לג). וכן תמצא בשאול המלך, בשביל שרחם על אגג, יצא ממנו המן שנעשה מצר לישראל. גם יהיה אכזר על גופו, לטרוח תמיד לעשות רצון הבורא יתברך; ולא ירחם על גופו לעדן אותו ולילך בשרירות לבו, אך יתאכזר על עצמו לכף את יצרו הרע לחיות חיי צער ולעסק בתורה ולקיים המצוות אף אם הדבר כבד עליו מאוד."
קשה להביא ראיה משםמופים

כי כולנו מסכימים שלפעמים צריך להתנהג באכזריות

השאלה היא אם זה יהיה עם אכזריות פנימית, או רק מעשים טכניים של אכזריות

אני לגמרי עם מופים בדיון הזהגוונא

כל זה לא ראיה. זה הכל על ההתנהגות.ד.

וכמו שמביא את הדוגמה של "המשים עצמו אכזרי על בניו", שבוודאי אין הכוונה שבנפשו יהיה כך.

וכן על עצמו.

אתם בעצם אומרים שכאשר אדםחסדי הים
עושה פעולה עם פן אכזרי, אסור או לפחות לא ראוי שיהיה לו חיבור נפשי לזה.

בצורה מעשית, זה מקשה מאוד על עשיית הפעולה ואיכותה, ויוצר סתירות באדם.

אני חושב שאכזריות לא צריך להיות קבוע בנפש, אבל כן שיהיה לו את זה לפעמים בנפש מתי שצריך, וכמו שהגדיר 'לשם' לעיל.
לא בדיוק..ד.

מתוך תודעה - בכל תוקף נגד האויב.

אבל לא שיהיה עם "מידת האכזריות" פנימית, כאילו הוא כזה בעצמו, אכזרי.

אדרבה, זה רק עוזר שלא תהיינה סתירות, כי הוא לא מרגיש פתאום "חיה". 

הרי הדיון התחיל מההערה של מי שהרגישה נורא עם ראיית תמונת אוייב מרוטש, על אף שבוודאי שמחה לנקמה בהם, וזה מגיע לו שהרגו אותו. מחבל.

אז הנה, זו דוגמה טובה. להיות תקיף ולוחם - ולא לאבד עדינות ולהפוך ל"אכזרי" שומח לראות את זה.

ההגדרה שכתבת עכשיו, אני די מסכים אתו.חסדי הים
אבל סוף סוף זה נקרא מידה לפי דעתי.

לגבי ראיית הרשע מת, יש ענין כפי שהבאתי לעיל.
*זהו פשטות הפסוק [תהילים נח, יא] "ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע". ומשמע מהגמרא [סוטה יג.] שראיית הרשע מת הוא כפשוטו, לגבי יעקב שפתח את עיניו וראה את עשיו מת. וכן אולי יש גם ראיה מהגמרא [פסחים קיח:], ש-ה' פלט את המצרים מהים, כדי שישראל יראו את גופם מתים.
נראה שזה חלק לגיטימי משמחת הצדיק לראות את אויבו מת.
[התבלבלתי כשהבאתי לעיל בשם ה'ארחות חיים', וזה מהספר 'ארחות צדיקים'.]
מישהו רוצה לרחוץ את הרגליים בדם של מחבלים?לשם שבו ואחלמה

אומרים שזה מזין את העור שטן

לגבי רחיצת הרגליים בדם הרשעחסדי הים
אז המלבי"ם כותב שהנקמה רוחצת את פעמיה בדם הרשע, וגם אין לנו הוכחה שזה כפשוטו, אבל כאמור לגבי ראיית הרשע, יש לנו ראיה.
סבבה, לא רואה סיבה להוציא מקרא מפשוטולשם שבו ואחלמה

בפרט שנקמה זה נקבה

אבל פה בפסוק זה כתוב בלשון זכר- 'נקם'חסדי הים
לא אומר שאתה לא צודק לפרש כפשוטו, רק הערתי.
ראיתי עכשיו ב'דעת מקרא' שאכןחסדי הים
היה מנהג קדמון לרחוץ את הרגליים בדם האויבים, אבל ה'דעת מקרא' כותב שדוד התכוון בזה רק כמליצה.

מצאתי עכשיו ב'רמ"ד וואלי' תלמיד הרמח"ל, שיש בזה סוד ע"פ הקבלה ברחיצת הרגליים בדם האויב. אז כנראה לפי דעתו, זה אכן כפשוטו.
תתחדש על הצבע הירוק בנשואים טריים...נועם ה

תמיד מעניין אותי מה השיקולים שעומדים מאחורי הצבע הזה.....

עד שאת שואלת מה השיקולים תשאלי מה המשמעות....לשם שבו ואחלמה
זה קשור.. לא?נועם ה

מה המשמעות? חחח

שאלתי פעם, אמרו לי שיש כאלה שמבקשים, יש כאלה שזה בקטע של אות כבוד...

אמנם לא ביקשתי אבל לכבוד הוא לי להיות ירוקלשם שבו ואחלמה

אולי זה אומר "לא משנה כמה הניק הזה כותב כאן, הוא עדיין מתנהג כאילו הוא הרגע הגיע, כמו טירון ירוק...."

או שאולי זה "אמנם הוא נשוי לא טרי, אבל היא ירוק ורענן לגמרי"

ומה זה אומר כשמסירים ממך את הצבע הירוק? שהתבגרת?נועם ה
אם הוא הופך לשחור אז שהרקבתי....לשם שבו ואחלמה
נועם ה

סתם. אפשר לחשוב.. איזה שטויות.. חחחחח

אוקיי, רק עכשיו הבנתי , עדיין שטויות. הרשה לי לגחך על זה... (אילו הרב יהושע היה מחליט על זה ׂׂׂ)

חח רק בנות יכולות לכתוב את תהליך החשיבה שלהן ככהלשם שבו ואחלמה

אני יכול להגיד לך בשמו שהוא מתיר לגחך בשעת צורך גדול

זה בסדר אני יודע איך זה להיות חסיד של...

את לא מתקרבת לרמת ה"חסידיות" שלי

פירשת לא נכון את דברי הרב..ד.

הוא מדבר על "הקנין שבנפש". זה לא רק שאלה של זמן. "אבל מי שמשתמש ואינה קנויה" זה משובח, כשצריך.

זה לא נכון.ד.

ההלבשה ב"אכזריות" - זה רק מבחוץ.

כלומר: אנחנו מדמים מולנו את טובם של ישראל, ילדי ישראל שאותם רוצים הרשעים לתקוף, קדושת ישראל - ואנו רואים איך הרשעה הזו רוצה לחסל את זה, חלילה;

ואז - מתוך שאנו מלאי עדינות מבפנים, אנו פועלים בכל תוקף נגד הרשעות כי אנו מגינים על הטוב.

לשמוח שהרשעים אבדו - כן. באבוד רשעים רינה.

לשמוח בראיית דברים כאלו, לא. זה כבר שייך להריסת כח המדמה, שהוא לא "מחושב". זה הריסת העדינות. הרגל לחייתיות. אנחנו לא צריכים בשום אופן להרוס משהו ממידותנו.

אדרבה, אני התפעלתי איך אנשים כאן בעת ובעונה אחת שמחים על תקיפת אויבינו, ו"נגעלים" ממחזה כזה. זה מראה על עדינות נפש אמיתית. על האמת שממנה נובע הרצון לנקמה.

שמעתי אתמול: אומר האור החיים הקדוש, על עיר הנידחת. "ונתן לך רחמים", שהקב"ה אומר לנו שלא נדאג שמא תיכנס בנו אכזריות אם נקיים דין עיר הנידחת. הוא יתן לנו "רחמים", שנישאר עם האופי הרחמני ולא תדבק בנו בתוכנו מידת האכזריות. יש דברים מעין אלו באורות המלחמה לרב זצ"ל, כדאי לראות.

כנראה שעדיין לא ראית תמונות מהקורה בסוריה..גוונא

חשוב לציין גם שחלק מהתמונות שהאויב העזתי מעלה אינן אותנטיות-חלקם ממבצעים קודמים, חלקם ממקומות אחרים בכלל (עירק וכד') וחלקם בכלל נעשו בפוטושופ. לצערנו זה משיג להם הצלחות רבות בתחום התעמולה וההסברה.

אני מצהירה על הרצון הזה בריש גלי.דוסית גאה!
אני אומר את זה בגילוי לבמרדכי
אני לא..יעל מהדרום
לק"י

למה בסתר ליבי?!
אין לי בעיה להצהיר בגלוי.

ממש לא רק בסתר לבי...אושר תמידי
לא בסתר ליבי.הלליש
האמת האמיתיתגפן36
שאני לא.
רוצה שלא תהיה מלחמה בכלל, אבל במצב הנתון, שמלחמה היא נכונה ונצרכת,מה שאני רוצה הוא שלמדינת ישראל יהיה עמוד שדרה, ושתדע להילחם כראוי. בלי התנצלויות.
שלום הוא המצב הבריא והשלם, אבל היות וכרגע המצב חולה הלוואי ונלחם כמו שצריך.
את באמת חושבת ששלום איתםמוריה.ר =)
זה המצב הבריא והשלם?

ואיש השקים, למה בסתר?
יותר מייחלת, בגלוי.

כן, לחלוטין.גפן36
אבל לא מה שקוראים היום שלום. זו כניעה התפרסות ופגיעה מופקרת בחיי אדם. השלום השלם הוא הרבה מעבר. כדי קצת להמחיש את כוונתי- בית מקדש ומלכות ה' הם רק חלק מהדרך..
איך בדיוק מלכות ה' ובית מקדשמוריה.ר =)אחרונה
מסתדרים עם מסגד אל אקצא בשלום?
מה אתם חושביםהתלמיד העייף

הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??

עצוב ממשכְּקֶדֶם

אופייני לג'ן זישבורת,לב

והלוואי שיתעוררו מחשבות

תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא

אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.

היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.

זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.

יישר כוח לכם!!נחלת

זה לא המקרה...התלמיד העייף

סיימנו תיכון לפני 3 שנים

ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים

הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא

הזמיןהתלמיד העייף

אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם

מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת

באסהארץ השוקולדאחרונה

תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד

יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם

פוליןנחלת

האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע

לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?

חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת

כזה עכשיו.

הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה

של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר

מהודר, וצניעות.

נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.

הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.

יישר כוח!

.

רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..אחרונה

כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?

אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..

אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈

כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳

הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה קפיץ

מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
אממ… בנותבנות רבות עלי

מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?

שלכן*בנות רבות עליאחרונה

שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!

לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים

אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום

לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה

הפיצ'ר האהוב עליי בתקופה הזועשב לימון

שנכנסים לאתר אינטרנט והוא מציע לי לאשר שימוש בקוקיות 🤭

אם יש שיער מספיק ארוך אני מאשרת

עד עכשיו אני לא מבינה מזה הקוקיס האלהנחלת

וגם, למה מכנים את מה שזה לא יהיה, כך.

אבל אני לא דוגמא...

תודה!נחלתאחרונה

משה

עוגיות זה משמין (את בקשת ה http)

עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי

בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.

כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.

לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.

מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?

כמו בקניון, מטשטש תחושת זמןעשב לימון

ונועד להיות כזה.

את מבלה הרבה בקיונים?משה

אני לא מסוגל להיות בהם. הרעש הורג אותי.

לא הרבהעשב לימון

אבל כשאני צריכה כמה דברים מכמה חנויות אז זה המקום המתאים. פשוט להיות ממוקדת, להגדיר מראש מה אני צריכה

נתתי את ההקבלה כי יש על הקניון פרק של חיות כיס אאלט. וזה אחד המאפיינים שהם מונים שם

אולי בגלל שאני רגיש מאוד אף פעם לא אהבתי קניוניםמשה

אני מבין שלאנשים נוירו-טיפיקלים המקום הזה הוא מקום בילוי.

מה זה חיות כיס אאלט?נחלת

אצלנו באמת יש חנות לבעלי חיים, עם בעלי חיים מקסימים וזה משמח להיכנס לשם,

לדבר עם התוכונים , להנות מהארנבות הגמדיות הפרוותיות והרכות, מהאוגרים הסיביריים

הרצים כמטורפים על הגלגלת....

חיות כיס זה שם של פודקאסט על כלכלהעשב לימון

ואאלט זה "אם אני לא טועה".

התכוונתי לומר שבפודקאסט חיות כיס יש פרק על קניונים ועל המחשבה שעומדת מאחוריהם, אם אני לא טועה במה שאני זוכרת.

מעניין שגם אני החלטתי לכתוב את הקיצור הזה...נחלת

בני אדם לא כל כך שונים מזה כפי שלפעמים חושבים...

כאן ההבדל, בהכללה גסה, בין גברים ונשיםפ.א.

סביב life style, סטיילינג, אופנה, שופינג, טיפוח

ובין הציפיות השונות בין גברים לנשיםעשב לימון

מנשים מצפים יותר

מצפים יותר כלומר בקניון?משה

מצפים להיות יותר מטופחותעשב לימון

ומכאן הקניון כמודל אופנה וסטייל וכמקום שבו "הופכים" אישה להיות "אישה לפי הציפיות" עם כל מה שפ.א כתב

אה. כן. ציפיות מגדריותמשה

אני מבין בין המילים שאת לא בדיוק מנסה להיצמד אליהן.

(גם אני לא, בצד הגברי של העניין).

אני כן. אבל בתנאים שלי עשב לימון

נכון מאודפ.א.

אני באמת דקה מחזירה תשאלה אליךSeven

מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?

(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)

הממחתול זמני

– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).

פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).

– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.

– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.

אפשרoo

להגביר שליטה ע"י

צמצום טריגרים

(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)

מציאת חלופות

(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)

אימון

(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)

אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת

(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)

כשמשפרים שליטה בנושא אחד

הוא יכול להשפיע על עוד נושאים

נכון. כמו גלגל שיניים.נחלת

כנראה שיש לך יותר מידי זמן פנוי?פ.א.

אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…

אינטרנט זה אתגר קשוח. והבחירות לא חד משמעיות.משה

והוא קשוח בעיקר בגלל שהתוכן שיש בו הוא תוכן באיכות טובה ממש. כלומר, אני יכול לצרוך זבל (ואז לי אישית יותר קל להפסיק, רילס למינהם).

ואז מגיע איזה מישהו שאני מעריך עם סרטון שיש בו חכמה שאולי אני צריך לחיים שלי. ועוד אחד. ועוד פוסט עם טקסט מעניין, ועוד שרשור בפורום רגישים שאני מתעניין בו כי הוא באמת מקדם אותי בחיים.

והופס, עברו שעתיים.

אם אני לא אצרוך שעה ביום מדיה חברתית אני אבוד והמקצוע שלי מת ובעוד 3 שנים לא יהיה לי במה לפרנס משפחה.

אם אני נכנס לטוויטר כדי לקרוא חדשות AI כי זה מקור המידע הנכון אני נסחף לרעל של החדשות הרגילות ומבזבז עליהן את הזמן.

שעה טוויטר צריך.

שעתיים?

שלוש שעות?

ארבע?

אולי בשעה השלישית או הרביעית אני אמצא כתבה שתשנה לי את החיים (קרה במוצ"ש לפני שבועיים, עם Laguna AI)?

אצל מי שזה צורך מקצועי, כמותך, ההסתכלות אחרתפ.א.

ובדורות קודמים, וגם היום למי שרלוונטי, יש הרבה שמבלים זמנים מאוד ממושכים בספריות וארכיונים לצרכי עבודתם.

גם בצורה הזו הרבה מהזמן "מתבזבז" עד להגעה למידע הרלוונטי.

בספריה אפשר להאבד בדיוק כמו באינטרנטמשה

נכון. לזה התכוונתיפ.א.

הזכרת לימשה

שכחת לכבות את האור יערית, ונרדמת עם הספר ביד יערית...

שיר נוסטלגי מקסים 😻פ.א.

נכון. אבל זה אחרת. לספריה, בעיני, יש שם יותר טובנחלת

ובכל זאת, ממכר פחות מאשר הדבר הויזואלי

אני לא נמשך לויזואלימשה

רק לקריאה.

יש אפשרות בפלאפון של איכות חיים ובקרת הוריםארץ השוקולד

להגדיר זמן מסך ואז הוא יכול להגביל אותך בזמן.

אפשר גם להגדיר מצב ריכוז בשעות מסוימות שתצטרך אקטיבית ללחוץ על פסק זמן כדי להיכנס והוא יעיף אותך אחרי זמן קצוב.

גם במחשב אפשר להגדיר זמן? כדי להגביל? ואם אכן, איךנחלת

אבל כבר לא ילדה ולא צריכה להיות תחת בקרת הורים …פ.א.

תהיני בכייף משעות הפנאי שלך.

לא יודעארץ השוקולדאחרונה

אני מכיר רק בפלאפון.

תחפשי איכות חיים או זמן מסך או ריכוז בהגדרות במחשב, אולי יש.

לכל הפחות screenzenשבורת,לב

נכון. גם אני חשה כך. אז אתמול לא פתחתי. בכוח!נחלת

אולי יעניין אותך