שנאת הבריות ובלעם- על רצח הנער הערבירק שואל ומבקש

בס"ד

"ראה מה בין נביאי ישראל לנביאי עכו״ם נביאי ישראל מזהירין את האומות

על העבירות וכן הוא אומר (ירמיה מ) "צופה לגוים נתתיך" ונביאים שהעמיד מן האומות

נותנים פרצה לאבד את הבריות מן העולם הבא . ולא עוד אלא כל הנביאים היו במדת

רחמים על ישראל ועל או"ה שכן ישעיה אומר "על כן מעי למואב ככנור יהמו" (ישעיה)

וכן יחזקאל אומר "בן אדם שא על צור קינה" (יחזקאל כז') ונביאי או׳׳ה היו במדת אכזריות שזה עמד לעקור אומה שלמה חנם על לא דבר. לכך נכתבת פרשת בלעם להודיע למה סלק הקב״ה רוח הקדש באו״ה שזה עמד מהם וראה מה עשה." (תנחומא בלק א')

אל תטעו, עם ישראל צריך להלחם באויביו, הוא חייב לעשות זאת. אבל מי ששנאת הבריות מפעמת בו עד כדי התרת דמו של כל גוי אינו יכול לדבר בשם התורה או בשם נביאי ישראל.

מי שעושה זאת שומט את הקרקע התורנית-מוסרית-יהודית שלנו, וגורם חילול ה' גדול.

מי התיר את דמו של כל גוי?די"מ
כשאתה או אחרים מצטטים את הרמב"ם כאומר שאין בעיהרק שואל ומבקש

להרוג גוי מה המשמעות של זה?

אני לא ציטתי את הרמב"ם שאומר שאין בעייה להרוג גוידי"מ

כי אין רמב"ם כזה.

ציטתי את הרמב"ם שאומר שלא נהרגים על זה.בכדי להכניס לפופרציות.

ומבחינה הלכתית הריגת גוי אינה עוון כה חמור.

אז נכון שמי שסתם רוצח מה שהבאת בהחלט שייך,אבל פה זה שונה |(אפילו אם אתה סובר שזה אסור).

רגע, גם לא נהרגים על לינץ' או על שיסוי אריה ביהודירק שואל ומבקש

(רמב"ם שם פרק ד' הלכה ו') הכוהו עשרה בני אדם בעשרה מקלות ומת בין שהכוהו בזה אחר זה בין שהכוהו כאחת כולן פטורין ממיתת בית דין שנאמר כל נפש אדם עד שיהיה אחד שהרג כל הנפש

אז גם זה לא חמור?

לא.די"מ

יהודי וגוי זה הבדל מהותי.

למה אסור לחלל שבת על גוי?

ולמה מותר על יהודי?

רגע, ואיזה גזל חמור יותר?רק שואל ומבקש

אם גוי כל כך נחות למה גזל הגוי נחשב חמור יותר? בפשטות, בגלל חילול ה'. חילול ה' זה כשמההתנהגות שלנו הגויים מבינים שגזל בכלל/שלהם מותר. אז בגזל הגוי יש חילול ה' ובהריגת גוי אין חילול ה'?

יש מי שאומר שבגלל זה אין ב"ד מעניש על הרג גוי. כמו שלא הורגים את מי שהקריב שני בנים שלו למולך. אבל בכל מקרה, איך אפשר לטעון שאין כאן חילול ה' שהגויים מבינים שלפי היהדות מותר לרצוח?

למה החלטת שזה בגלל חילול השם?די"מ

לי נראה שזה מצד השחתת הנפש של ההורג.

ואשמח להבין למה הריגת נער שלא ידוע עליו דבררק שואל ומבקש

היא לא בגדר רצח אלא בגדר נקמה.

כי הוא חלק מעם שנלחם בנו ונמצא בארץדי"מ

והוא עצמו מעוניין להילחם בנו? תומך בטרור וכו'? כירק שואל ומבקש

אתה יודע, לפי ההיגיון הזה אפשרי היה שירצחו את מוחמד זועבי.

באמת אין לי בעייה ביהרגו אותודי"מ

כמובן  שהוא לא ראשון בסדרי העדיפויות,אבל אני לא צריך לבדוק כל אחד ואחד בעת מלחמה.

נ.ב.המושג "רצח" לא שייך אצל גוי!!!!

לו הוא היה נהרג בפעולה כנגד טרוריסטים, גם אם זהרק שואל ומבקש

היה אדם חף מפשע הייתי חושב שזה מוצדק. 

רק מצטער שאדם חף מפשע נהרג, אבל לא נרתע מפעולות דומות בעתיד. "הקם להרגך השכם להרגו" זה גם כשהטרוריסט מתחבא בין אנשים.

מבחינתי כל גוי שנמצא בארץ אינו חף מפשעדי"מ

ובוודאי הערבים שקראו עלינו מלחמה.

קודם כל, עוון הריגת גוי, זו שפיכות דמים.רק שואל ומבקש

וחייבים עליו מיתה בידי שמיים. רוצה דוגמאות לעבירות אחרות שחייבים עליהן מיתה בידי שמיים? אכילת חזיר, חילול יוה"כ, חלק מהעריות ועוד. גם אלה עבירות לא גדולות?

אם מבחינתך כל גוי שנמצא בארץ ראוי למוות, הרי שאתה מתיר את דמם. חשבתי שאמרת שאתה לא... אתה מתיר את דמם של הדרוזים שנלחמו בכל המלחמות שלנו כאן למשל.

אם אתה חושב שלהרוג גויים/ערבים שנמצאים כאן ומעוניינים לחיות בשלום ומוכנים לצאת כנגד הערבים שנלחמים בנו (כמו מוחמד זועבי), הרי שלא זה מוסר התורה: אחת האיגרות ששלח יהושע לפני הכניסה לארץ הייתה קריאה לשלום- שזה שלום בתנאים מסוימים, אבל ממש לא להרוג כל גוי שנמצא בארץ.

אמרתי שאני לא מתיר את דמו של כל גוי.די"מ

גוי שאינו בארץ ואינו עובד ע"ז אין לי שום בעייה איתו.

באגרות שיהושע כתב לא הייתה אפשרות להשאר בארץ הם היו חייבים לעזוב.אבל זה בגלל שהם מז' עממין,

אבל כיום גר תושב אינו נוהג ואסור לאף גוי להיות בארץ.

טעות בהלכה.אני77

רמב"ם, מלכים, פ"ו:

"ח  [ה] שלושה כתבים שלח יהושוע, עד שלא נכנס לארץ:  הראשון שלח להם מי שרוצה לברוח, יברח; וחזר ושלח מי שרוצה להשלים, ישלים; וחזר ושלח מי שרוצה לעשות מלחמה, יעשה.

ט  אם כן, מפני מה הערימו יושבי גבעון:  לפי ששלח להם בכלל, ולא קיבלו; ולא ידעו משפט ישראל, ודימו שאין פותחין להם לשלום.  ולמה קשה הדבר לנשיאים, וראו שראוי להכותם לפי חרב לולי השבועה:  מפני שכרתו להם ברית, והרי הוא אומר "לא תכרות להם ברית" (דברים ז,ב); אלא היה דינם, שיהיו למס עבדים.  והואיל ובטעות נשבעו להן--בדין היה שייהרגו על שהטעום, לולי חילול השם."

יש אפשרות להשאר בארץ גם לשבעה עממין.

וחוץ מזה, שלא כתוב בשום מקום, שגוי שנמצא בארץ ואינו גר תושב מותר להרגו.

מה שכן, זה שמותר לצאת עליו למלחמה, וכמובן, כמו בכל מלחמה של ישראל (למעט בעמון, מואב ועמלק), לקרוא לו לשלום.

רק בגלל שהם הערימו.די"מ

אבל היה אסור לכרות איתם ברית מלכתחילה.

לא צריך לקרוא לערבים לשלום.

מדינת ישראל נתנה לערבים אפשרות לחייות פה בלי מפריע הם מעולם לא רצו והמשיכו להילחם בנו.

צריך לצאת למלחמה, איני אומר שלא.רק שואל ומבקש

בס"ד

אבל מלחמה אין פרושה לטבוח באוכלוסייה אזרחית. מלחמה משמעותה לחימה בצבא האויב/מחבלים ובמי שמסייע להם, בלי שיקולים של כמה אזרחים יהרגו כתוצאה מהלחימה הזו. אבל גם בלי הרג מכוון של אוכלוסייה אזרחית שאינה מסייעת.

היתי בטוחה שזה עוד שקר של הערבים...סבבות!אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך