שבוע 7 מהלידה...לא מאמינה שכבר עבר כ"כ הרבה זמן..
תקופה כ"כ עמוסה.. ההזדהות האישית כל כך עוצמתית...שלא הספקתי אפילו לעבד ולעכל את עניין הלידה..הקסומה!! אז אני כ"כ שמחה לשתף!
אז כך..הלידות הקודמות היו בתחילת שבוע 39.לכן חשבתי שאולי יש סיכוי סביר שבע"ה גם עכשיו אלד לקראת אותו תאריך תתקיים הלידה ב"ה.
חודש ימים אני עם צירים...כואבים..ארוכים..כל רבע שעה.
שבוע 40..אין שינוי של ממש...40+2..קמה בבוקר.. עם צירים כואבים ומוזרים... הם "תופסים" אותי.. מרגישה את התזוזה של כל הגוף.. אבל יכולה לתפקד בין ציר לציר...ומהבוקר..יודעת שהפעם זה באמת קרוב.יום רגיל. אני עדיין בחופשת מחלה. לוקחת בנחת את הילדים למסגרות. חוזרת הבייתה. מצליחה לנוח מעטטט... בעלי מגיע בצהרים...אומרת לו..תתכונן..(והוא כבר רגיל לאמירה הזאת..) יוצאת לגינה....מדברת עם חברות..כאובה..מאד...עוברת אורח שואלת מתי התאריך? ואני תוך כדי התמודדות עם ציר עונה :"אההה...היה לפני יומיים..." היא:"אה..את נראית מעולה..נראה לי שיש לך עוד זמן"...אני (בקול חלש יותר..):"תודה..".
טוב מקלחים את הבנות. מרגישה צרבת בכל הגוף ביחד עם הצירים. משכיבים את הבנות. הצירים גוברים.. נוסעת רגע למכולת..להתפנק..קונה ממתקים שיהיה בבית..שאקח לביהח..כי בעוד כמה שעות..המסע המופלא הזה מתחיל...ואכן אחרי כמה שעות...החלטנו לנסוע...לפני הכניסה לביה"ח.עשינו סיבוב..
2:00הגענו לקבלה: פתיחה 3 מחיקה 70%.המיילדת בקבלה:"אהההה....בדר"כ אנחנו לא מכניסים נשים במצבך לחדר לידה..אך כיוון שאין היום עומס ויש לי כמה חדרים פנויים אכניס אותך"...אווו...המסע התחיל..זוכרות??
2:30 ואז הגיעה לחדר המיילדת..ואוווו...שליחת הקב"ה...שהגיעה אליי בהשגחה פרטית. אני מתארגנת..ומבקשת לשבת על כדור פיזיו. צירים כל 3-4 דק'. אבל סבירים..אה..שכחתי לציין שהייתי מנותרת כמעט בכל השלבים שלפני הלידה כי היה חשש..לירידת דופק..
טוב..הכדור "מפריע" למוניטור להיות מדוייק..אם זה יתאפשר יותר מאוחר אחזור אליו...
הולכים אל הלא נודע.. מרגישה יותר מתמיד..את הקירבה של הקב"ה..מגיעה בנחת ללידה..מתוך מודעות.."אני יכולה ללדת..אפילו בלי אפידורל..ה' ייתן את הכוחות..אין לי ממה לפחד..." חוזרת שוב ושוב על אותם משפטים.... מרגישה שעוצמת הצירים הולכת וגוברת..
המיילדת מציעה כל מיני תנוחות שמקילות עליי מאד מאד....עושה לי עיסויים..אין..היא הייתה מדהימה!!!
4:00 פתיחה 4.. "את רוצה אפידורל??" אני :"אממממ.... הצירים נסבלים כרגע לא.."
ושוב..מתמודדת עם צירים כואבים למידי..כל דקה..ועדיין..פתיחה 4-5...מחיקה 80%...
עדיין לא יודעת..פתאום מקבלת חולשה...הלידה מתעכבת..ואני מאד כאובה..
טוב אחכה עוד קצת..ואראה...
הצירים כואבים..תפילות מעומק הלב..ממש מחדרי הלב..הכיעמוקים..הכי פנימיים..מסתוריים..בקעו ופרצו.. תפילות על חברות שזקוקות לישועה...תפילות על כל עם ישראל....תפילות שהכל יעבור בשלום..מרגישה כאילו אני מנהלת דו-שיח כ"כ לבבי עם רבש"ע..כ"כ קרובה...כמובת שמדברת לאבא..ומבקשת...ומתחננת... מרגישה ש"התנתקתי" מכל מי שהיה בחדר הלידה..(אמא..בעלי) משהו לא רצוני..והתעמקתי בתפילות ובכל מהלך הלידה..לבד.. עטופה ברחמיו ובחסדיו של רבש"ע...
5:00 צירי לחץ. פתיחה 6...מבקשת אפידורל-וע כ ש י ו.... אם אני סובלת כך בפתיחה 6..מה יהיה הלאה??
5:06 אחרי כללל הלחיצות..המרדים של האפידורל היה המום..התחלתי ללחוץ עוד לפני השפעתו של האפידורל..והנסיכה המתוקה הייתה בחוץ...
בלי שום "עקבות"..
ואווו...מה רבו מעשיך ה'....תודה לך בורא עולםם!!
ואילו פינו מלא שירה כים..אין אנחנו מספיקים להודות לך ה'...על אחת מאלף...