כמה עצוב שיש אנשים שחיים בסרט..אייכה!
שמאמינים לכל מה שמוכרים להם..

והכי גרוע מנסים לשכנע את כולם שהם שיא המציאותיים..

נכון. מסכים איתך לגמרי.ותן טל
הממלכתיות עיוותה להם את המוח-משה ר-

גם אם ביבי מחר יפנה את יו"ש הם ימצאו תירוץ למה הוא טוב ולמה הוא אנחנו הקטנים לא מבינים כלום, מעניין שכל העם לא מבין כלום, כל הפייסבוק-מאות אלפי אנשים לא מבינים כלום ורק הם מבינים ויודעים הכל, זה מה שנקרא לשבת בהרי החושך, ניתוק מרגשות העם, חוסר אכפתיות משווע וחוסר רגש..

שתולים עליך ישראל..

^^^אחת השיטות הכי אכזריות לשעבוד אדם או קבוצתחסדי הים
אנשים, זה ליצור אשליה שהסמכות העליונה יודעת כל, והסמכות העליונה יודעת מה הכי טוב בשבילך.

אנחנו לא נשתעבד לאף אחד, ונצעק בקול גדול: "המלך ערום", "המלך ערום"!

רק נשתעבד להקב"ה ולדברו המתגלה בתורה ודרך שכינתו השורה בסנהדרין!

העם איתכם!שום וחניכה
רק תיקון אחד קטן - העם הוא זה שבחר את ביבי.ותן טל

לא אף אחד אחר. ואידך זיל גמור.

ורק בגלל אנשים ששיכנעו שהממשלה יודעת מה היא עושהשוקולד לבן
העם מטומטם, העם משלם... רוצה להחליף את העם?ותן טל
אכן, העם מטומטם ומשלם, זה נכון תמיד.גלי ישראל
והיה נכון בפרט כאשר אותו המון ריקני הצביע למפלגת הפשע קדימה לאחר הגירוש, מה שזיכה אותה בכשלושים מנדטים.
לא רוב העם אפילו..יעל מהדרום
ככה עובדת דמוקרטיה. שיעור מספר 2 באזרחות.ותן טל

כל עוד אין לך במדינה אך ורק 2 מפלגות, כמו בארה"ב למשל - בחירת העם, ככל הנראה, לעולם לא תהיה רוב של 51 אחוז למפלגה אחת בלבד.

אבל ככה עובדת דמוקרטיה, וכן, בכל זאת, העם הוא זה שבחר את ביבי להיות ראש הממשלה. כי העם בחר את נציגיו והסמיך אותם לבחור את ראש הממשלה, והם בחרו.

רוצה להחליף את העם?

ככה לא עובדת דמוקרטיה. ציפי מובילה את ביבי.גלי ישראל
עדיין להגיד "שהעם בחר" זה לא נכון..יעל מהדרום
זה נכון ביותר. אין הגדרה אחרת.ותן טל

זה לא בחירה ישירה, נכון - מאז שינוי השיטה משני פתקים, לבחירת מפלגה בלבד - אבל גם אם זה לוקח עוד שלב אחד, זה לא אומר שהעם לא בחר.

העם בחר את נציגיו שהוא סומך עליהם שיבחרו נכון, והנציגים בחרו את ראש הממשלה. אין דרך אחרת להגדיר את זה מלבד, שהעם הוא זה שנתן כוח בבחירתו, לראש הממשלה.

כמה אפשר להסביר לך שהם מתנגדים להפסקת אש.גלי ישראל
זה נקרא שחלק מהעם בחר..יעל מהדרום
זה נקרא ש51 אחוז מהעם הסכים לכך שביב נתניהוותן טל

יהיה ראש הממשלה. 

לאיזה מצב את רוצה להגיע? מה מבחינתך יהיה "רוב העם בחר"?

להתחכם בהגדרות תמיד אפשר - המציאות היא שנציגים של יותר מ50 אחוז מהעם בחרו כראש הממשלה, אדם אחד - והוא ביבי נתניהו. אם פחות מ50 אחוז מנציגי העם היו בוחרים אותו לראשות ממשלה, הוא לא היה ראש ממשלה.

אני לא מבין לאן את מנסה להגיע? מי את רוצה שיבחר את ראש הממשלה? רק ה10 נציגים שאת סומכת עליהם? או מי?

לא נראה לי שצריך רוב של 51%יעל מהדרום
לק"י

וגם אם כן, זה עדיין נקרא שרק חלק מהעם בחר.
ברור שחלק. חלק שהוא מעל 50 אחוז מהעם.ותן טל

מה רצית? כדי להגיד שזה לא "חלק מהעם בחר" - את צריכה ש100 אחוז מהעם יבחר באותו אדם ובאותה מפלגה. הרי גם אם 98 אחוז מהעם בחר אדם כזה או אחר, עדיין תוכלי כאילו לטעון ש"רק חלק מהעם בחר בו", כי יש 2 אחוז שלא בחרו בו.

מה לעשות שככה לא עובדת דמוקרטיה? הדמוקרטיה עובדת בכללים ברורים שבהם "החלק מהעם הבוחר", שהוא יותר גדול, מחליט מי יהיה ראש הממשלה. בזמן הזה, בבחירות האחרונות, "החלק מהעם שבחר", שהיה יותר גדול, החליט שביבי נתניהו יהיה ראש הממשלה.

אני לא מבין עדיין מה את מנסה להגיד. או שאת לא מנסה להגיד כלום?

אני מנסה להגיד שזה נורמלי שהרבה אנשים כועסיםיעל מהדרום
לק"י

על ביבי, כי הם בכלל לא רצו שהוא יהיה ראש ממשלה.
(וגם מי שבחר בו- לא חייב להסכים עם כל מה שהוא עושה)
טוב, אבל הם פחות מ50 אחוז מהעם...ותן טל

זה נורמאלי גם ש2 אחוז יכעסו על דבר כזה או אחר.

זה נורמאלי גם שפחות משתי מנדטים שלכאורה ניתנו לבן ארי ואלדד, יכעסו על הרבה דברים.

אבל בסופו של דבר, רוב העם הוא זה שמחליט מי יהיה המנהיג. לא המיעוט.

אני רוצה להחליף את שיטת הממשלאריק מהדרום

לממשל מלוכני של משיח בן דוד

אין בעיה. תמצא לי אותו...ותן טל
ואם אמצא לך אותו מה תעשה?אריק מהדרום
אגיד לו שיתחיל להזיז את החמור שלו מהר יותר כי אניותן טל

ועוד הרבה, מחכים לו

אבל קודם תמצא אותו...

לא תהיה לך התושיהאריק מהדרום

גם אם אתן לך את מספר הנייד שלו

אם תביא לי את המספר נייד שלו, אני אתקשר, מבטיח!ותן טל

ואני אגד לו בדיוק את מה שאמרתי שאגיד לו, למעלה.

רק תביא לי את המספר ותשבע לי שמדובר במלך המשיח, ואני מתקשר. יש לי שיחות חינם, זה אפילו לא עולה לי כסף

אתה מדמיין את המשיח כחבראריק מהדרום

אבל המשיח הוא מלך.

הוא עדיין לא מלך.ותן טל

הוא יהיה מלך.

מה זה משיח, בנתיים? יש אדם כזה שחי בינינו?

זה מה שניסיתי להגיד.

אם יש כזה אדם בינינו, ויש לך את המספר של הפלאפון שלו, אז: א. הוא עדיין לא מלך בפועל;ב. מסתמא שאוכל להתקשר אליו, ולדבר איתו.

מ.ש.ל

בוא נגיד את זה ככהאריק מהדרום

אם הייתי מביא לך את הנייד של אחד מגדולי הדור והייתי אומר לך הוא המשיח, היית מצלצל לבלבל לו את המוח? אם הוא היה יכול לבוא הוא היה בא כבר, הוא לא זקוק לשיחה שלך.

אם הייתי מביא לך כל יהודי בעל רוח הקודש היית מצלצל וחופר לו על כמה העם זקוק לגאולה? נראה לך שהוא צריך את זה?

אם היית אומר לי שהוא המשיח, הייתי מתקשר.ותן טל

(כלומר, אם היית נשבע לי באלוקים שזה המשיח, ככה הייתי יכול לדעת שאתה דובר אמת, ואם לא - שבועת השקר החמורה היא עליך).

זה לא משנה אם הוא זקוק או לא זקוק לשיחה שלי - אם יש לי את המספר שלו, אני יכול להחליט בעצמי אם להתקשר אליו או לא.

אם הוא לא רוצה שיתקשרו אליו, הוא יכול לא לענות או לדאוג שלאף אחד לא יהיה את המספר שלו.

אבל עיקר מה שניסיתי להגיד בדבריי, למעשה, הוא שהרי אתה יודע שאין לך את המספר של המשיח, ושאתה לא יודע מי הוא...

מי שבחר בביבי מתנגד להפסקת האש.דעאשאחרונה
ככה לא עובדת דמוקרטיהיוני
עם ישראל רוצה לחיות בביטחון ומדינת ישראל מייצרת אשליית ביטחון שהעם רודף אחריה כמו סמים. לסמם אנשים ולשלוח אותם לכלפי זאת לא דמוקרטיה..

ככה עובדת דמוקרטיה גם אם לא תרצה להודות בכך.ותן טל

אם העם בוחר לקחת סמים זה החלטה שלו - בסופו של דבר, כל אחד הולך או לא הולך לקפלי על פי החלטתו שלו, ובוחר את מה שהוא רוצה לבחור.

יש גם כאלו שבחרו בעוצמה לישראל.

אתה לא אוהב את הדמוקרטיה הזאת, אבל כך היא עובדת, מה לעשות..

תעקוב קצת אחרי דמוקרטיות מסביב לעולםיוני
ותבין שמדינת ישראל היא לא דמוקרטית.

זה כמו לטעון שבחורה ששמו לה סמים בשתייה לא יכולה לטעון טענת אונס..
תן דוגמאות.ותן טל
דוגמאות למה?יוני
לדמוקרטיות מסביב לעולם שמוכיחות שישראל לא דמוקרטיהותן טל
אני לא רוצה להביא כדוגמא כי אז נתחיל להתפלסףיוני
זה נושא שצריך ללמוד בצורה מסודרת. (אבל אני מאמין שאתה גם יכול למצוא הרבה חומר ברשת..)
אז לא אמרת כלום. סתם זרקת הצהרה מפוצצת באוויר.ותן טל

אם אתה רוצה שיהיה לי בסיס על מה לענות לך - אתה חייב להראות הוכחות לדבריך. אתה טוען שמדמוקרטיות אחרות בעולם ניכר לעין שישראל היא לא דמוקרטיה - אני לא יכול לענות לך אם אתה לא מביא לי דוגמא עליה אני יכול להתבסס בתשובתי...

אבל זכותך. אני רק הסברתי כעת שכל עוד לא הבאת דוגמה, אין לי דרך באמת לענות לך - כי אין על מה...

מעולם לא הבנתימופים

מה קדושה מצאת בשיעורי אזרחות.

אני אישית לא למדתי בכלל אזרחות,

אבל גם אתה שלמדת, אני לא מאמין שמי שהמציא את המקצוע היה רב גדול.

בעצם, נראה לי אפילו לא רב קטן...

אז תקח את כל מה שלימדו אותך שם, תארוז בחבילה אטומה, ותזרוק לים המלח.

חבל להשאיר לעצמך שטויות בראש!

זה בכלל לא קשור לדעתי... אני רק מסביר את המציאות.ותן טל

מופים, אני יודע שאתה בחור חכם, אפילו מאוד - תנתק בין הדעה האישית שלי, לבין איך שאני מסביר את המציאות הקיימת, שאותה אי אפשר להכחיש גם אם מאוד רוצים. אפשר לפעול לשינויה, נכון - ואני אגלה לך בשקט שגם אני מתפלל כל יום " השיבה שופטינו כבראשונה" - אבל להגיד שהמציאות שיש עכשיו היא לא קיימת, זה, בעיה להגיד. זה לחיות בסרט.

אז אני בסך הכל מסביר לאנשים שהעם הוא זה שבחר את המדינה, מסביר להם מה זה שיעור אזרחות בסיסית.

אם המדינה שלנו תגיע להיות מדינת הלכה שמלך מנהיג אותה, באמת כבר לא יהיה טעם למה שאני כותב על שיעורי אזרחות - זה לא יהיה רלוונטי אז.

בנתיים, זה רלוונטי, בלי שום קשר לשאיפות ולדעה האישית שלי.

אתה לא מתנהג כךמופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך י"ז בתמוז תשע"ד 16:08

שדרותי טען כאן שמנותקים מרגשות העם, חסרי אכפתיות וחסרי רגש

ועל זה הגעת עם שיעור באזרחות

אם כדבריך שאתה בסך הכל פרקטי, הרי שדרותי לא דיבר על פרקטיקה, הוא לא אמר - יעזור לעשות כך וכך, 

אם הוא היה מדבר כך, היית יכול להזכיר לו את כללי המשחק שקבעו הציוניים החילונים במדינה שלהם, ולהסכיר שאין לצערינו דרך אחרת לפעול בימינו

(אגב - קראתי בדברי סמנכ"ל חידו"ש שחר אילן שהוא אומר במפורש שביום שהדתיים יהיו רוב - הוא תומך בהקמת דיקטטורה צבאית כדי לשמור על חירויותיו של המיעוט החילוני. כך שכללי המשחק הללו לא קשיחים, הם לא "קידשו" את הדמוקרטיה, זה פשוט השיטה הכי טובה בינתיים להתעמר בנו)

אבל שדרותי בסך הכל התלונן שלדעתו ההנהגה הפוליטית מנותקת מרגשות העם, למה אתה מדבר אתו על מה אפשר לעשות פרקטית? מה זה משנה? הוא ניסה לעשות מעשים אופרטיביים?

אתה משדר שיש איזה שהיא קדושה בדמוקרטיה, שאסור אפילו להתלונן נגדה

הוא בדיוק דיבר פרקטיקה - רגשות העם.ותן טל

זה דבר פרקטי ביותר. והזכרתי לו את הדבר הפרקטי המעשי יותר שקרה - העם הזה שהוא מדבר עליו, הוא זה שבחר את הכנסת והממשלה.

שדרותי טען טענה - אולי היא נכונה ואולי לא, אין דרך באמת לדעת, כיוון שמדובר כאן ב"אני רואה שהרבה אנשים יוצאים נגד הפסקת המבצע" - אבל לאף אחד כאן אין יכולת לבצע הערכה פרקטית כמותית לכאן או לכאן האם רוב העם תומך בדבר כזה או אחר.

מה שאני אומר, לעומת זאת, זאת מציאות שלא צריך לנסות להוכיח אותה - היא מציאות קיימת - בבחירות האחרונות שנערכו, העם בחר ככה וככה, ונציגיו בחרו ככה וככה.

זה מציאות מוכחת, לעומת מה ששדרותי אומר שלא באמת ניתן לאשר או להכחיש.

לכן, כאשר שדרותי מדבר על רגשות העם, אני בסך הכל מציב בפניו את העובדה הפשוטה שהעם שהוא מדבר עליו, הוא זה שבחר את הכנסת והממשלה - וזה עובדה יותר פשוטה ממה שהוא אמר.

לא אמרתי לרגע שאסור להתלונן. מותר, אבל מותר לי גם להגיב ולהראות צד מנגד.

לא אמרתי לרגע שהדמוקרטיה קדושה - אלא אמרתי, שמציאות כרגע כשיש מדינה שעובדת לפי הדמוקרטיה, שהעם הוא זה שבחר.

לעניות דעתי, בשרשור הזה גם שדרותי, לא דיבר על מלכות בית דוד - כי במלכות בית דוד מעניין ת'סבתא של המלך מה העם חושב - מה שהמלך מחליט זה מה שיהיה ולא קשור בכלל מה "רגשות העם" לכאן או לכאן.

לגבי מה שקראת בדברי מנכ"ל זה או אחר - בסופו של דבר, לא הוא מחליט אלא העם כרגע הוא המחליט. הרי בסופו של דבר, מה שהעם יחליט זה מה שיהיה, עד שיגיע המשיח וינהל את העניינים. 

זה הטענה שלך?מופים

אז מה אם העם בחר באדם? זה אומר שאין כאן ניתוק מרגשות העם?

האנשים בוחרים באדם הכי פחות גרוע מבחינתם, בזה שעושה הכי פחות שטויות.

אם היה כאן הצבעה ישירה על כל דבר כמו שהצעת באתונה - היינו אומרים שאנחנו יודעים מה מרגיש העם על כל דבר

אבל כאן הרי העם בחר באדם, זה הכל, זה שהוא היום עושה מעשים לא אומר שהעם שותף להם

ודאי שיכול להיות במצב דמוקרטי מנהיג שמתנתנק מרגשות העם שניה אחרי הבחירות

ויתכן אפילו שיבחרו בו שוב, כי אין ברירה אחרת

אם העם בוחר לאמלל את עצמו, מה עוד אתה רוצה?ותן טל

גם לשיטתו של שדרותי - אדם שחותך לעצמו את הורידים, מה אתה רוצה לעשות? את מי תאשים? את הורידים? את האדם? אולי בעצם תאשים את הסכין?

אז באדם בודד, כמובן, אפשר לשים אותו בבית חולים למשוגעים.

מה אתה יכול לעשות עם עם שלם?

העם בוחר מנהיג. אם העם לא רוצה את המנהיג הזה, בפעם הבאה הוא לא יבחר בו, ככה זה הולך בבחירות דמוקרטיות עקיפות.

בדיוק לצורך זה שמתי כאן את הסקר של דמוקרטיה ישירה. לא נראה לי שבאמת יש הרבה אנשים בישראל שהיו הולכים בשמחה למצב של דמוקרטיה ישירה. ובמצב כזה, שהדמוקרטיה הנהוגה היא הדמוקרטיה העקיפה - אי אפשר באמת בכל רגע נתון לדעת "מה רגשות העם בנוגע לXטZ". אתה שומע רק את אלו שמדברים, אתה שומע חלק קטן מאוד מהעם. אתה באמת יכול להגיד לי כמה מתוך 6 מליון היהודים שיש במדינה, מרגישים ככה, כמה מרגישים ככה וכמה מרגישים ככה? במספרים ואחוזים?

לא נראה לי.

אז האפשרות היחידה היא, בלית דמוקרטיה ישירה, היא בדמוקרטיה העקיפה להחליף את המנהיג בבחירות הבאות. הן יכולות תיאורטית להיות אפילו מחר, סבבה - אבל כשהן יהיו, אז מתגלה בפועל מה העם רוצה/לא רוצה. 

שוב אתה אופרטיבימופים

ואם אין פיתרון? אז מה?

זה מעצבן שיש כאן מנהיג מנותק, וזה מעצבן עוד יותר שאין מה לעשות כי אין מנהיג אחר יותר טוב שאפשר לבחור בו

וזה מעצבן שהמנהיג מתנתק מרגשות העם, גם אם העם טיפש כהגדרתך. הוא היה אמור להיות יותר קשוב אם הוא היה יותר הוגן

לומר "מה אתה יכול לעשות" לא קשור לענין

זה כמו שמישהו יתלונן כאן "אני עייייף, לא ישנתי כל הלילה, ועכשיו אין לי כח לעשות כלום"

ותאמר לו "זה המציאות! מי שלא ישן - יהיה עייף, אין מה לעשות!"

זה אולי נכון עובדתית, אבל לא כל כך עוזר

השאלה היא אם הבנאדם מתלונן כדי להתלונן, או כדיותן טל

לשנות. אני סבור ששדרותי התלונן כדי לשנות, ועל סמך זה עניתי לו.

אתה, ככה אני מבין אותך, יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא התלונן כדי להתלונן, ולכן אתה מגיב לי כמו שאתה מגיב.

ובהחלט - אם אדם יבוא אלי ויתלונן כמו שאתה אמרת, שהוא עייף ושהוא לא ישן כל הליל ואין לו כוח לעשות כלום" - ואני אחשוב שהוא מתלונן כי הוא רוצה לשנות את המצב הקיים, אני אגיד לו - חביבי, אתה עושה את זה לעצמך כאשר אתה לא ישן, בגלל זה אתה עייף. רוצה להיות לא עייף? תישן!

אם אני אחשוב שהבנאדם סתם התלונן לא כדי לשנות את המצב אלא נטו כדי להתלונן - ובכן, שיערב לו. אני לא יכול לענות לו על זה כלום. שיבושם לו.

חכה חכה כשתתחתן!מופים

אוי ואבוי לך אם תדבר כך עם אשתך!

(בעצם כבר עכשיו אוי ואבוי לך אם תדבר כך עם מדוייטת)

חלק עצום מהתפקיד של בעל זה להיות כאן בשבילה, לשמוע את המצוקות הקטנות של החיים, ולומר

-אהה, זה באמת נורא. 

-וואי, איך עמדת בזה?

-מסכנה

-איזה סיוט, זה באמת מעצבן

תתחיל להתאמן חביבי!

ובינינו, גם גברים אוהבים שאומרים להם את זה, (אם כי לא להגזים)

ואני משוכנע ששדרותי לא היה אופרטיבי, הדבר היחיד שאולי היה אופרטיבי בדבריו, זה שהוא רוצה שיזדהו איתו, וזה יגרום לסחף בעם שלבסוף ישפיע על ראש הממשלה

ועל זה אתה כמובן לא מתוכח, כי גם לדעתך נכון וראוי לנסות לשכנע את העם

שדרותי! תשלח לי מסר אם אני צודק

אל תדאג לי, אני אסתדר.ותן טל

פורום לנ"ו זה לא, אז אניח לעניין הנישואים. אל דאגה, אני לא פתי, והוכחתי את זה בכך שידעתי להציב את שתי האפשרויות. בסך הכל, אמרתי שבמקרה הזה אני הבנתי שמדובר בתלונה לצורך שינוי מציאות.

למעשה, גם מה שאתה אמרת בפיסקה האחרונה - מוכיח שכן הייתה מטרה מעשית בדבריו, לא רק "להתלונן". לפי מה שאתה חושב, כמובן...

אז לסיכום הדיון הזה איתך: אם אדם רוצה להתלונן בשביל להתלונן, שיעשה את זה, אני לא אפריע לו. גם לא אתמוך בו אם אני חושב שהתלונה שלו לא הגיונית מסיבה כזאת או אחרת אבל לא אתערב.

אם הבנאדם מתלונן מתוך רצון לשנות - אביע את דעתי ואסביר למה לדעתי הוא לא צודק ולמה יש בעיה במציאות במה שהוא אומר.

במקרה הזה, החלטתי לעצמי שמדובר בתלונה מתוך רצון לשנות ולא רק כדי לקבל "תמיכה רגשית". זה הכל. עד לכאן הסיכום

יום טוב והמשך צום מועיל לכולנו!!!

מי שבחר בביבי מתנגד להפסקת אש, בטח חד צדדיתגלי ישראל
עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?אחרונה

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלתאחרונה

על כל אדם/מגזר איזשהו.

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אני מתלבט בקשר לנושא מסוים אם זה שם
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבה

כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.

ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.

אבל נשמע מסקרן הנושא

אמoo

מעצמי אני לא מתייאשת (כנראה) אף פעם

אני יודעת שתמיד יש דרך להשיג את מה שאני רוצה

לפעמים זה לוקח זמן למצוא/ ליישם אותה

מאחרים כן

אני לא נותנת צ'אנס שוב ושוב

אני לא מצפה מאנשים לעשות אחרת ממה שהם תמיד עושים 

ככה מרגישזיויק

לגבי עצמי.

השאלה היא אם זה נכון ו/או מציאותי ומעשי

זה אומרoo

במילים אחרות

סטנדרטים גבוהים

עצמיים ומאינטרקציה עם הסובבים

באופן מעשי זה אומר לסמוך בעיקר על עצמי

להבין יתרונות/ חסרונות של הסובבים

ולפעול בהתאם 

מזדההמחפש אהבה

לפעמים לוקח שנים כדי להבין את עומק הייאוש שאתה מיואש ממישהו אחר..

אין יאוש בעולם כללדוסיתת
פרטי ונמקיזיויק
😀
או הו, במקום מכובד מאודנקדימון
לצערי
😒זיויקאחרונה
מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה
אוף! מחפש מישהו אחד בעולם שיבין אותי...שבור לרסיסים
אתה יכול לנסות לשתףנקדימון
מחוץ לשיחות פוליטיקה יש כאן אנשים טובים וחכמים
גם בפוליטיקה!מחפש אהבהאחרונה
אני כבר לא מחפשזיויק
תתנחם בזה

אולי יעניין אותך