כמה עצוב שיש אנשים שחיים בסרט..אייכה!
שמאמינים לכל מה שמוכרים להם..

והכי גרוע מנסים לשכנע את כולם שהם שיא המציאותיים..

נכון. מסכים איתך לגמרי.ותן טל
הממלכתיות עיוותה להם את המוח-משה ר-

גם אם ביבי מחר יפנה את יו"ש הם ימצאו תירוץ למה הוא טוב ולמה הוא אנחנו הקטנים לא מבינים כלום, מעניין שכל העם לא מבין כלום, כל הפייסבוק-מאות אלפי אנשים לא מבינים כלום ורק הם מבינים ויודעים הכל, זה מה שנקרא לשבת בהרי החושך, ניתוק מרגשות העם, חוסר אכפתיות משווע וחוסר רגש..

שתולים עליך ישראל..

^^^אחת השיטות הכי אכזריות לשעבוד אדם או קבוצתחסדי הים
אנשים, זה ליצור אשליה שהסמכות העליונה יודעת כל, והסמכות העליונה יודעת מה הכי טוב בשבילך.

אנחנו לא נשתעבד לאף אחד, ונצעק בקול גדול: "המלך ערום", "המלך ערום"!

רק נשתעבד להקב"ה ולדברו המתגלה בתורה ודרך שכינתו השורה בסנהדרין!

העם איתכם!שום וחניכה
רק תיקון אחד קטן - העם הוא זה שבחר את ביבי.ותן טל

לא אף אחד אחר. ואידך זיל גמור.

ורק בגלל אנשים ששיכנעו שהממשלה יודעת מה היא עושהשוקולד לבן
העם מטומטם, העם משלם... רוצה להחליף את העם?ותן טל
אכן, העם מטומטם ומשלם, זה נכון תמיד.גלי ישראל
והיה נכון בפרט כאשר אותו המון ריקני הצביע למפלגת הפשע קדימה לאחר הגירוש, מה שזיכה אותה בכשלושים מנדטים.
לא רוב העם אפילו..יעל מהדרום
ככה עובדת דמוקרטיה. שיעור מספר 2 באזרחות.ותן טל

כל עוד אין לך במדינה אך ורק 2 מפלגות, כמו בארה"ב למשל - בחירת העם, ככל הנראה, לעולם לא תהיה רוב של 51 אחוז למפלגה אחת בלבד.

אבל ככה עובדת דמוקרטיה, וכן, בכל זאת, העם הוא זה שבחר את ביבי להיות ראש הממשלה. כי העם בחר את נציגיו והסמיך אותם לבחור את ראש הממשלה, והם בחרו.

רוצה להחליף את העם?

ככה לא עובדת דמוקרטיה. ציפי מובילה את ביבי.גלי ישראל
עדיין להגיד "שהעם בחר" זה לא נכון..יעל מהדרום
זה נכון ביותר. אין הגדרה אחרת.ותן טל

זה לא בחירה ישירה, נכון - מאז שינוי השיטה משני פתקים, לבחירת מפלגה בלבד - אבל גם אם זה לוקח עוד שלב אחד, זה לא אומר שהעם לא בחר.

העם בחר את נציגיו שהוא סומך עליהם שיבחרו נכון, והנציגים בחרו את ראש הממשלה. אין דרך אחרת להגדיר את זה מלבד, שהעם הוא זה שנתן כוח בבחירתו, לראש הממשלה.

כמה אפשר להסביר לך שהם מתנגדים להפסקת אש.גלי ישראל
זה נקרא שחלק מהעם בחר..יעל מהדרום
זה נקרא ש51 אחוז מהעם הסכים לכך שביב נתניהוותן טל

יהיה ראש הממשלה. 

לאיזה מצב את רוצה להגיע? מה מבחינתך יהיה "רוב העם בחר"?

להתחכם בהגדרות תמיד אפשר - המציאות היא שנציגים של יותר מ50 אחוז מהעם בחרו כראש הממשלה, אדם אחד - והוא ביבי נתניהו. אם פחות מ50 אחוז מנציגי העם היו בוחרים אותו לראשות ממשלה, הוא לא היה ראש ממשלה.

אני לא מבין לאן את מנסה להגיע? מי את רוצה שיבחר את ראש הממשלה? רק ה10 נציגים שאת סומכת עליהם? או מי?

לא נראה לי שצריך רוב של 51%יעל מהדרום
לק"י

וגם אם כן, זה עדיין נקרא שרק חלק מהעם בחר.
ברור שחלק. חלק שהוא מעל 50 אחוז מהעם.ותן טל

מה רצית? כדי להגיד שזה לא "חלק מהעם בחר" - את צריכה ש100 אחוז מהעם יבחר באותו אדם ובאותה מפלגה. הרי גם אם 98 אחוז מהעם בחר אדם כזה או אחר, עדיין תוכלי כאילו לטעון ש"רק חלק מהעם בחר בו", כי יש 2 אחוז שלא בחרו בו.

מה לעשות שככה לא עובדת דמוקרטיה? הדמוקרטיה עובדת בכללים ברורים שבהם "החלק מהעם הבוחר", שהוא יותר גדול, מחליט מי יהיה ראש הממשלה. בזמן הזה, בבחירות האחרונות, "החלק מהעם שבחר", שהיה יותר גדול, החליט שביבי נתניהו יהיה ראש הממשלה.

אני לא מבין עדיין מה את מנסה להגיד. או שאת לא מנסה להגיד כלום?

אני מנסה להגיד שזה נורמלי שהרבה אנשים כועסיםיעל מהדרום
לק"י

על ביבי, כי הם בכלל לא רצו שהוא יהיה ראש ממשלה.
(וגם מי שבחר בו- לא חייב להסכים עם כל מה שהוא עושה)
טוב, אבל הם פחות מ50 אחוז מהעם...ותן טל

זה נורמאלי גם ש2 אחוז יכעסו על דבר כזה או אחר.

זה נורמאלי גם שפחות משתי מנדטים שלכאורה ניתנו לבן ארי ואלדד, יכעסו על הרבה דברים.

אבל בסופו של דבר, רוב העם הוא זה שמחליט מי יהיה המנהיג. לא המיעוט.

אני רוצה להחליף את שיטת הממשלאריק מהדרום

לממשל מלוכני של משיח בן דוד

אין בעיה. תמצא לי אותו...ותן טל
ואם אמצא לך אותו מה תעשה?אריק מהדרום
אגיד לו שיתחיל להזיז את החמור שלו מהר יותר כי אניותן טל

ועוד הרבה, מחכים לו

אבל קודם תמצא אותו...

לא תהיה לך התושיהאריק מהדרום

גם אם אתן לך את מספר הנייד שלו

אם תביא לי את המספר נייד שלו, אני אתקשר, מבטיח!ותן טל

ואני אגד לו בדיוק את מה שאמרתי שאגיד לו, למעלה.

רק תביא לי את המספר ותשבע לי שמדובר במלך המשיח, ואני מתקשר. יש לי שיחות חינם, זה אפילו לא עולה לי כסף

אתה מדמיין את המשיח כחבראריק מהדרום

אבל המשיח הוא מלך.

הוא עדיין לא מלך.ותן טל

הוא יהיה מלך.

מה זה משיח, בנתיים? יש אדם כזה שחי בינינו?

זה מה שניסיתי להגיד.

אם יש כזה אדם בינינו, ויש לך את המספר של הפלאפון שלו, אז: א. הוא עדיין לא מלך בפועל;ב. מסתמא שאוכל להתקשר אליו, ולדבר איתו.

מ.ש.ל

בוא נגיד את זה ככהאריק מהדרום

אם הייתי מביא לך את הנייד של אחד מגדולי הדור והייתי אומר לך הוא המשיח, היית מצלצל לבלבל לו את המוח? אם הוא היה יכול לבוא הוא היה בא כבר, הוא לא זקוק לשיחה שלך.

אם הייתי מביא לך כל יהודי בעל רוח הקודש היית מצלצל וחופר לו על כמה העם זקוק לגאולה? נראה לך שהוא צריך את זה?

אם היית אומר לי שהוא המשיח, הייתי מתקשר.ותן טל

(כלומר, אם היית נשבע לי באלוקים שזה המשיח, ככה הייתי יכול לדעת שאתה דובר אמת, ואם לא - שבועת השקר החמורה היא עליך).

זה לא משנה אם הוא זקוק או לא זקוק לשיחה שלי - אם יש לי את המספר שלו, אני יכול להחליט בעצמי אם להתקשר אליו או לא.

אם הוא לא רוצה שיתקשרו אליו, הוא יכול לא לענות או לדאוג שלאף אחד לא יהיה את המספר שלו.

אבל עיקר מה שניסיתי להגיד בדבריי, למעשה, הוא שהרי אתה יודע שאין לך את המספר של המשיח, ושאתה לא יודע מי הוא...

מי שבחר בביבי מתנגד להפסקת האש.דעאשאחרונה
ככה לא עובדת דמוקרטיהיוני
עם ישראל רוצה לחיות בביטחון ומדינת ישראל מייצרת אשליית ביטחון שהעם רודף אחריה כמו סמים. לסמם אנשים ולשלוח אותם לכלפי זאת לא דמוקרטיה..

ככה עובדת דמוקרטיה גם אם לא תרצה להודות בכך.ותן טל

אם העם בוחר לקחת סמים זה החלטה שלו - בסופו של דבר, כל אחד הולך או לא הולך לקפלי על פי החלטתו שלו, ובוחר את מה שהוא רוצה לבחור.

יש גם כאלו שבחרו בעוצמה לישראל.

אתה לא אוהב את הדמוקרטיה הזאת, אבל כך היא עובדת, מה לעשות..

תעקוב קצת אחרי דמוקרטיות מסביב לעולםיוני
ותבין שמדינת ישראל היא לא דמוקרטית.

זה כמו לטעון שבחורה ששמו לה סמים בשתייה לא יכולה לטעון טענת אונס..
תן דוגמאות.ותן טל
דוגמאות למה?יוני
לדמוקרטיות מסביב לעולם שמוכיחות שישראל לא דמוקרטיהותן טל
אני לא רוצה להביא כדוגמא כי אז נתחיל להתפלסףיוני
זה נושא שצריך ללמוד בצורה מסודרת. (אבל אני מאמין שאתה גם יכול למצוא הרבה חומר ברשת..)
אז לא אמרת כלום. סתם זרקת הצהרה מפוצצת באוויר.ותן טל

אם אתה רוצה שיהיה לי בסיס על מה לענות לך - אתה חייב להראות הוכחות לדבריך. אתה טוען שמדמוקרטיות אחרות בעולם ניכר לעין שישראל היא לא דמוקרטיה - אני לא יכול לענות לך אם אתה לא מביא לי דוגמא עליה אני יכול להתבסס בתשובתי...

אבל זכותך. אני רק הסברתי כעת שכל עוד לא הבאת דוגמה, אין לי דרך באמת לענות לך - כי אין על מה...

מעולם לא הבנתימופים

מה קדושה מצאת בשיעורי אזרחות.

אני אישית לא למדתי בכלל אזרחות,

אבל גם אתה שלמדת, אני לא מאמין שמי שהמציא את המקצוע היה רב גדול.

בעצם, נראה לי אפילו לא רב קטן...

אז תקח את כל מה שלימדו אותך שם, תארוז בחבילה אטומה, ותזרוק לים המלח.

חבל להשאיר לעצמך שטויות בראש!

זה בכלל לא קשור לדעתי... אני רק מסביר את המציאות.ותן טל

מופים, אני יודע שאתה בחור חכם, אפילו מאוד - תנתק בין הדעה האישית שלי, לבין איך שאני מסביר את המציאות הקיימת, שאותה אי אפשר להכחיש גם אם מאוד רוצים. אפשר לפעול לשינויה, נכון - ואני אגלה לך בשקט שגם אני מתפלל כל יום " השיבה שופטינו כבראשונה" - אבל להגיד שהמציאות שיש עכשיו היא לא קיימת, זה, בעיה להגיד. זה לחיות בסרט.

אז אני בסך הכל מסביר לאנשים שהעם הוא זה שבחר את המדינה, מסביר להם מה זה שיעור אזרחות בסיסית.

אם המדינה שלנו תגיע להיות מדינת הלכה שמלך מנהיג אותה, באמת כבר לא יהיה טעם למה שאני כותב על שיעורי אזרחות - זה לא יהיה רלוונטי אז.

בנתיים, זה רלוונטי, בלי שום קשר לשאיפות ולדעה האישית שלי.

אתה לא מתנהג כךמופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך י"ז בתמוז תשע"ד 16:08

שדרותי טען כאן שמנותקים מרגשות העם, חסרי אכפתיות וחסרי רגש

ועל זה הגעת עם שיעור באזרחות

אם כדבריך שאתה בסך הכל פרקטי, הרי שדרותי לא דיבר על פרקטיקה, הוא לא אמר - יעזור לעשות כך וכך, 

אם הוא היה מדבר כך, היית יכול להזכיר לו את כללי המשחק שקבעו הציוניים החילונים במדינה שלהם, ולהסכיר שאין לצערינו דרך אחרת לפעול בימינו

(אגב - קראתי בדברי סמנכ"ל חידו"ש שחר אילן שהוא אומר במפורש שביום שהדתיים יהיו רוב - הוא תומך בהקמת דיקטטורה צבאית כדי לשמור על חירויותיו של המיעוט החילוני. כך שכללי המשחק הללו לא קשיחים, הם לא "קידשו" את הדמוקרטיה, זה פשוט השיטה הכי טובה בינתיים להתעמר בנו)

אבל שדרותי בסך הכל התלונן שלדעתו ההנהגה הפוליטית מנותקת מרגשות העם, למה אתה מדבר אתו על מה אפשר לעשות פרקטית? מה זה משנה? הוא ניסה לעשות מעשים אופרטיביים?

אתה משדר שיש איזה שהיא קדושה בדמוקרטיה, שאסור אפילו להתלונן נגדה

הוא בדיוק דיבר פרקטיקה - רגשות העם.ותן טל

זה דבר פרקטי ביותר. והזכרתי לו את הדבר הפרקטי המעשי יותר שקרה - העם הזה שהוא מדבר עליו, הוא זה שבחר את הכנסת והממשלה.

שדרותי טען טענה - אולי היא נכונה ואולי לא, אין דרך באמת לדעת, כיוון שמדובר כאן ב"אני רואה שהרבה אנשים יוצאים נגד הפסקת המבצע" - אבל לאף אחד כאן אין יכולת לבצע הערכה פרקטית כמותית לכאן או לכאן האם רוב העם תומך בדבר כזה או אחר.

מה שאני אומר, לעומת זאת, זאת מציאות שלא צריך לנסות להוכיח אותה - היא מציאות קיימת - בבחירות האחרונות שנערכו, העם בחר ככה וככה, ונציגיו בחרו ככה וככה.

זה מציאות מוכחת, לעומת מה ששדרותי אומר שלא באמת ניתן לאשר או להכחיש.

לכן, כאשר שדרותי מדבר על רגשות העם, אני בסך הכל מציב בפניו את העובדה הפשוטה שהעם שהוא מדבר עליו, הוא זה שבחר את הכנסת והממשלה - וזה עובדה יותר פשוטה ממה שהוא אמר.

לא אמרתי לרגע שאסור להתלונן. מותר, אבל מותר לי גם להגיב ולהראות צד מנגד.

לא אמרתי לרגע שהדמוקרטיה קדושה - אלא אמרתי, שמציאות כרגע כשיש מדינה שעובדת לפי הדמוקרטיה, שהעם הוא זה שבחר.

לעניות דעתי, בשרשור הזה גם שדרותי, לא דיבר על מלכות בית דוד - כי במלכות בית דוד מעניין ת'סבתא של המלך מה העם חושב - מה שהמלך מחליט זה מה שיהיה ולא קשור בכלל מה "רגשות העם" לכאן או לכאן.

לגבי מה שקראת בדברי מנכ"ל זה או אחר - בסופו של דבר, לא הוא מחליט אלא העם כרגע הוא המחליט. הרי בסופו של דבר, מה שהעם יחליט זה מה שיהיה, עד שיגיע המשיח וינהל את העניינים. 

זה הטענה שלך?מופים

אז מה אם העם בחר באדם? זה אומר שאין כאן ניתוק מרגשות העם?

האנשים בוחרים באדם הכי פחות גרוע מבחינתם, בזה שעושה הכי פחות שטויות.

אם היה כאן הצבעה ישירה על כל דבר כמו שהצעת באתונה - היינו אומרים שאנחנו יודעים מה מרגיש העם על כל דבר

אבל כאן הרי העם בחר באדם, זה הכל, זה שהוא היום עושה מעשים לא אומר שהעם שותף להם

ודאי שיכול להיות במצב דמוקרטי מנהיג שמתנתנק מרגשות העם שניה אחרי הבחירות

ויתכן אפילו שיבחרו בו שוב, כי אין ברירה אחרת

אם העם בוחר לאמלל את עצמו, מה עוד אתה רוצה?ותן טל

גם לשיטתו של שדרותי - אדם שחותך לעצמו את הורידים, מה אתה רוצה לעשות? את מי תאשים? את הורידים? את האדם? אולי בעצם תאשים את הסכין?

אז באדם בודד, כמובן, אפשר לשים אותו בבית חולים למשוגעים.

מה אתה יכול לעשות עם עם שלם?

העם בוחר מנהיג. אם העם לא רוצה את המנהיג הזה, בפעם הבאה הוא לא יבחר בו, ככה זה הולך בבחירות דמוקרטיות עקיפות.

בדיוק לצורך זה שמתי כאן את הסקר של דמוקרטיה ישירה. לא נראה לי שבאמת יש הרבה אנשים בישראל שהיו הולכים בשמחה למצב של דמוקרטיה ישירה. ובמצב כזה, שהדמוקרטיה הנהוגה היא הדמוקרטיה העקיפה - אי אפשר באמת בכל רגע נתון לדעת "מה רגשות העם בנוגע לXטZ". אתה שומע רק את אלו שמדברים, אתה שומע חלק קטן מאוד מהעם. אתה באמת יכול להגיד לי כמה מתוך 6 מליון היהודים שיש במדינה, מרגישים ככה, כמה מרגישים ככה וכמה מרגישים ככה? במספרים ואחוזים?

לא נראה לי.

אז האפשרות היחידה היא, בלית דמוקרטיה ישירה, היא בדמוקרטיה העקיפה להחליף את המנהיג בבחירות הבאות. הן יכולות תיאורטית להיות אפילו מחר, סבבה - אבל כשהן יהיו, אז מתגלה בפועל מה העם רוצה/לא רוצה. 

שוב אתה אופרטיבימופים

ואם אין פיתרון? אז מה?

זה מעצבן שיש כאן מנהיג מנותק, וזה מעצבן עוד יותר שאין מה לעשות כי אין מנהיג אחר יותר טוב שאפשר לבחור בו

וזה מעצבן שהמנהיג מתנתק מרגשות העם, גם אם העם טיפש כהגדרתך. הוא היה אמור להיות יותר קשוב אם הוא היה יותר הוגן

לומר "מה אתה יכול לעשות" לא קשור לענין

זה כמו שמישהו יתלונן כאן "אני עייייף, לא ישנתי כל הלילה, ועכשיו אין לי כח לעשות כלום"

ותאמר לו "זה המציאות! מי שלא ישן - יהיה עייף, אין מה לעשות!"

זה אולי נכון עובדתית, אבל לא כל כך עוזר

השאלה היא אם הבנאדם מתלונן כדי להתלונן, או כדיותן טל

לשנות. אני סבור ששדרותי התלונן כדי לשנות, ועל סמך זה עניתי לו.

אתה, ככה אני מבין אותך, יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא התלונן כדי להתלונן, ולכן אתה מגיב לי כמו שאתה מגיב.

ובהחלט - אם אדם יבוא אלי ויתלונן כמו שאתה אמרת, שהוא עייף ושהוא לא ישן כל הליל ואין לו כוח לעשות כלום" - ואני אחשוב שהוא מתלונן כי הוא רוצה לשנות את המצב הקיים, אני אגיד לו - חביבי, אתה עושה את זה לעצמך כאשר אתה לא ישן, בגלל זה אתה עייף. רוצה להיות לא עייף? תישן!

אם אני אחשוב שהבנאדם סתם התלונן לא כדי לשנות את המצב אלא נטו כדי להתלונן - ובכן, שיערב לו. אני לא יכול לענות לו על זה כלום. שיבושם לו.

חכה חכה כשתתחתן!מופים

אוי ואבוי לך אם תדבר כך עם אשתך!

(בעצם כבר עכשיו אוי ואבוי לך אם תדבר כך עם מדוייטת)

חלק עצום מהתפקיד של בעל זה להיות כאן בשבילה, לשמוע את המצוקות הקטנות של החיים, ולומר

-אהה, זה באמת נורא. 

-וואי, איך עמדת בזה?

-מסכנה

-איזה סיוט, זה באמת מעצבן

תתחיל להתאמן חביבי!

ובינינו, גם גברים אוהבים שאומרים להם את זה, (אם כי לא להגזים)

ואני משוכנע ששדרותי לא היה אופרטיבי, הדבר היחיד שאולי היה אופרטיבי בדבריו, זה שהוא רוצה שיזדהו איתו, וזה יגרום לסחף בעם שלבסוף ישפיע על ראש הממשלה

ועל זה אתה כמובן לא מתוכח, כי גם לדעתך נכון וראוי לנסות לשכנע את העם

שדרותי! תשלח לי מסר אם אני צודק

אל תדאג לי, אני אסתדר.ותן טל

פורום לנ"ו זה לא, אז אניח לעניין הנישואים. אל דאגה, אני לא פתי, והוכחתי את זה בכך שידעתי להציב את שתי האפשרויות. בסך הכל, אמרתי שבמקרה הזה אני הבנתי שמדובר בתלונה לצורך שינוי מציאות.

למעשה, גם מה שאתה אמרת בפיסקה האחרונה - מוכיח שכן הייתה מטרה מעשית בדבריו, לא רק "להתלונן". לפי מה שאתה חושב, כמובן...

אז לסיכום הדיון הזה איתך: אם אדם רוצה להתלונן בשביל להתלונן, שיעשה את זה, אני לא אפריע לו. גם לא אתמוך בו אם אני חושב שהתלונה שלו לא הגיונית מסיבה כזאת או אחרת אבל לא אתערב.

אם הבנאדם מתלונן מתוך רצון לשנות - אביע את דעתי ואסביר למה לדעתי הוא לא צודק ולמה יש בעיה במציאות במה שהוא אומר.

במקרה הזה, החלטתי לעצמי שמדובר בתלונה מתוך רצון לשנות ולא רק כדי לקבל "תמיכה רגשית". זה הכל. עד לכאן הסיכום

יום טוב והמשך צום מועיל לכולנו!!!

מי שבחר בביבי מתנגד להפסקת אש, בטח חד צדדיתגלי ישראל
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה
רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגולאחרונה

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אולי יעניין אותך