את הארץ ?
אשמח לפירוט מההתחלה ועד ימנו..![]()
את הארץ ?
אשמח לפירוט מההתחלה ועד ימנו..![]()
זה דברים בסיסים..
חפרנית גאה=)הקב"ה נתן לאברהם אבינו את הארץ "לך אתן את הארץ הזאת"
אברהם הוריש את הארץ ליצחק ולשאר הילדים חילק מתנות ושילח אותם.
יעקב ובניו ירדו מהארץ וכשחזרו כבשו את הארץ במשך 7 שנים(אם אני לא טועה)
על הכיבושים האלה אפשר לקרוא בספר יהושע.
ביהמ"ק חרב...
לאחר 70 שנה קיבלו רשות לחזור ולבנות את ביהמ"ק...חזרו והתיישבו בכמה מקומות...
אני לא ממש סגורה על תקופת בית שני אבל לאחר החורבן גלינו לצערנו.
עברו 2000 שנה, האו"ם נתנו לנו להקים מדינה וקבע אילו שטחים יהיו שלנו ואילו של הערבים.
הערבים לא הסכימו ופתחו במלחמה שבה כבשנו הרבה מהחלקים שנתנו להם...
במלחמת ששת הימים כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים: רמת הגולן(
) חצי האי סיני, יהודה ושומרון, וכמובן גולת הכותרת הר הבית (שלצערנו לא בדיוק בידינו) הכותל, והעיר העתיקה.
זה פחות או יותר תמצות זכותינו על הארץ
העובדות לא הכי מדוייקות אבל זה בגדול...
בראשית אמר רבי יצחק, לא היה צריך להתחיל (א) את התורה אלא מהחדש הזה לכם, שהיא מצוה ראשונה שנצטוו (ב) ישראל (כי עיקר התורה אינה אלא למצותיה, והגם שנמצאו בס' בראשית ג"כ קצת מצות כמו מילה וגיד הנשה, היה יכול לכותבן בהדי שאר המצות), ומה טעם פתח (ג) בבראשית, משום כח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גוים (תהלים קיא, ו.), שאם יאמרו אומות העולם לישראל, ליסטים אתם, (ד) שכבשתם ארצות שבעה גוים, הם אומרים להם, כל הארץ של הקב"ה היא, הוא בראה (נשמע מהודעת הבריאה) ונתנה לאשר ישר בעיניו, (כנשמע מספורי אדם הראשון ומבול והפלגה וסדום ומלחמת אברהם עם המלאכים ומפלת מצרים. וירושת הארץ היא משכר המצות וחשובה כמצו' ועיין מזה באריכות ברא"ם ויפ"ת) ברצונו נתנה להם, וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו (ביפ"ת כתב שכ"ז הוא מהתנחומא, רק פסוק כח מעשיו וגו' לקחו רש"י מהבראשית רבה ע"ש, אך בילקוט פסוק החודש, הביא בשם התנחומא כמו שהוא כאן, וי' בשה"ר פ' הביאני):
נלקח מהתוכנה תורת אמת/
לאחריו,אין עוד צורך בדברים נוספים,הקב"ה שברא את האדמה,ואת העולם כולו החליט למי האדמה הזו שייכת ועמי כנען השחיתו בדרכיהם.
הערבים הגיעו לכאן ולא ביקשו רשות מאף אחד ובלא שהייתה להם איזה שהיא זיקה לקרקע,רובם מהגרים מהמאה שנים האחרונות.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים