יש פה אימא שהייתה\נמצאת עם הילד שלה בבית? זקוקה לlala

בבית? אני צריכה קצת עצות. מה לעשות עם ילד בן שנה שמאז לידתו אני נמצאת איתו בבית. הוא מאוד תזזיתי ולא אוהב כל כך לשחק במשחקים שלו. רוצה שאהיה איתו הרבה. מעניין אותי לדעת- מה אתן עושות\הייתן עושות עם הילד במשך כל היום? האם היתה לכן תוכנית מסויימת? אני רוצה לשחק איתו ושלא יהיה "מוזנח" אבל מצד שני לא יכולה להיות איתו כלל היום.. אשמח לעצתכן

משחקים מענייניםחדשה בסביבה

כמובן שלא צריך להיות צמוד לילד כל הזמן,

הוא גם צריך לדעת לשחק לבד .

תביאי לו משחקים מעניינים ולאו דווקא משחקים קנויים,

אני כמעט כל דבר לפני שאני זורקת לפח אני מביאה לבת שלי לשחק- הכוונה לקופסאות ובקבוקים- כמובן בתנאי שזה נקי ולא שביר/חותך. כל דבר כזה מעסיק אותה לפחות לרבע שעה.

בנוסף, אני יוצרת תחלופה של צעצועים- מדי פעם מעלה למעלה צעצועים ומחזירה לה אותם כעבור כמה זמן אחרי ששכחה מהם.

תודה על התגובה. הוא באמת מעדיף להתעסק עם כל הדבריםlala

האחרים שהוא מוצא בבית כמו כלי מטבח דפים וכו'. אבל עדיין, מה אפשר לעשות במשך כלל היוםם? אני נמצאת מהבוקר עד הלילה( עשר או שתים עשרה) יחד איתו ומבאס אותי לחשוב שמשעמם לו או משו כזה.. אנחנו קומה רביעית ומאוד  קשה לעלות ולרדת עם העגלה... למרות שאני חושבת עכשיו פשוט לעשות את זה. אם יש מישהי עם סדר יום אשמח לשמע!

אפשר לצאת לקניותנקניקיות

במקום לעשות קניה אחת מרוכזת פעם בשבועיים - נניח, ללכת לקניות קטנות כל יום יומיים. זה לא יתפוס לך הרבה מהיום, רק איזה סיבוב קטן, ולילדון זה יהיה מצוין!

אפשר כמובן להשאיר את העגלה למטה עם מנעול מתאים, או לקנות טיולון הכי פשוט וזול ולהשאיר אותו למטה, אם את מפחדת על העגלה שלך.

וכדי להעסיק אותו כל היום, תני לו "לעזור" לך. הושיבי אותו על השיש כשאת מבשלת, תני לו כמה בגדים "לקפל" כשאת עסוקה בקיפול כביסה.

ובכלל, את מי מענין המשחקים המושקעים של החברות הגדולות? אין כמו לדפוק עם כף על הסיר או לשחק בקופסאות אחסון או תבניות אלומיניום.

לשתף אותו בעיסוקייך היומיומיים.DvorW

לעמוד לידך / לשבת על כיסא גבוה כשאת מדיחה כלים, להביא לך אטבים כשאת תולה כביסה, לשהות איתך כשאת מקפלת.

נראה לי בגיל הזה צריך סדר יוםבדילמה

יותר ברמה של מתי אוכלים-ישנים-משחקים-יוצאים. 

אבל כשמשחקים הוא יכול לשחק לבד (למרות שאפשר להתחיל לתת לו לצייר-

סיפורים קלילים-משחקי מוטוריקה-שירי אצבעות וכו' שזה איתך)

לדעתי מספיק דבר אחד ביום שאת עושה איתו ובשאר הזמן לשחק לבד

ממש כדאי להשתדל לצאת הרבה. הבן שלי היה איתי עד אחרי גיל שנתיים וחצי והייו יוצאים בערך 

שעה וחצי-שעתיים בבוקר ושעתיים אחרי צהרייםחושף שיניים. הרגשתי שזה הכי יטוב לשנינו ופשוט פותר את בעיית ה"מה עושים כל היום"

אין לך אפשרות להשאיר את העגלה למטה או ללכת בלי עגלה? (אולי בימבה או לשבת ממש מתחת לבניין?)

זה באמת קצת גיל קשה.0 אלישבע 0
במיוחד כאלה שלא טובים בלהעסיק את עצמם.

אני חושבת שבעיקר מאוד חשוב סדר יום כלשהו.
זה לא חייב להיות מדוייק אבל כן משהו כללי.

גם לי לפעמים מאוד קשה לצאת, אבל מניסיון זה ממש עושה טוב! גם לו וגם לך!
(אצלי הוא פשוט כבר דורש את זה.. )

ולדעתי, מאוד חשוב שגם תמשיכי בעיסוקים הרגילים!
לפעמים תשתפי אותו, אפילו אם הוא רק מסתכל, ולפעמים תני לו לשחק לבד.

כמובן שזה חשוב גם לשחק איתו אבל את ממש לא מזניחה אותו אם הוא משחק לבד! להפך! את נותנת לו עצמאות ואפשרות לגלות את העולם גם לבד!
אורה נמצאת בפורום הזה?? פנית אלי באישי אבל לא יש בlala

בעיות תקשורת..אשמח לשמוע ממך..

אז ככה גם לי הייתה את אותה בעיהרות22
וגמני גרתי קומה גבוהה ג'. ללא מעלית.
העניין הוא שבגיל שנה כבר התחיל ללכת אז בהתחלה הייתי יורדת איתו עם עגלה עד שהלך יציב!

עשיתי לו סדר יום! והוא ממש נהנה מזה. מכיוון והוא היה משתעמם מכל הסירים והמשחקים בבית החלטתי שאני מטרידה מהבוקר עד הצהריים לגינה!

ווכה זה התחיל ירדנו לאיזו גינה שהייתה ללא חולות בשעה 9 בבוקר והבאתי איתי כדור. היינו משחקים במשחקי הגינה ובכדור.
לפתע הצטרפו עוד ועוד ילדים בני גילו וככה צבר לעצמו חברה. ואנחנו האימהות התחברנו.

מידי יום ביומו ניפגשנו עם אותם ילדים עד שנוצר חיבור בין כולם. ואז החלטנו שאנחנו מביאות את הבימבות והמשחקים מהבית וכל אחד שיחק במשחקים של השני וזה עשה מעניין. הבאנו פרוסות פרות ממתקים ..

חפשי גינה כזאת שיש בה ילדים ותנסי לעניין אותו במשחקי גינה ותבאי בשקית משחקים או שתעשי לו יום בוץ בגינה עם חולות...

אגב זה כ"כ מעייף שבחזור הביתה הןא יירדם לך. בגלל זה תהיי קרובה לבית
תעסוקה לגיל שנהכעפעפי שחראחרונה

גם אני באותו מצב. ממליצה להסתכל על המציאות מהעיניים שלו יש דברים שבשבילך בנאלים ורגילים ואותו הם יכולים להעסיק המון זמן- לדוג' מכונת כביסה  (פועלת כמובן) במידה ואת יוצאת למתקנים חיות יכולות להפנט אותם הרבה זמן אצלנו יש יונים שנותנות לי דקות ארוכות של ריכוז בספר. אני נותנת לו לשחק בכל הקערות שלנו להכניס אחד בתוך השני (כמו המשחק של הכוסות הצבעוניות רק "באמיתי" . במתקנים אני נותנת לו בקבוק והוא משחיל חצץ .

שירי הפעלה ברקע מוסיפים המון ועושים מצב רוח טוב גם לו וגם לי.. לפעמים אחרי שאני נמצאת איתו יחד שרה ומשחקת איתו הוא נעשה הרבה יותר רגוע ומעסיק את עצמו.

לפעמים כשיש לי כח אני שופכת את הקופסאת משחקים וזה מעסיק אותו הרבה זמן. זהו לבנתיים!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך