צריכה עזרה במעבר לאכילת מוצקיםצביה22

(שאלתי גם בהריון ולידה, אבל לא ענו לי כל כך, אז אני מנסה גם פה)

הבת שלי כמעט בת שמונה חודשים, ועדיין כמעט רק יונקת. נתנו לה טעימות כבר מגיל 5-6 חודשים, לאט לאט הכמויות קצת גדלו, אבל היא עדיין אוכלת את זה כתוספת קטנה בין הארוחות, ולא מורידה מכמות ההנקות ביום (כל שעתיים בערך, לפעמים קצת פחות..)

אז קודם כל- איך להביא לכך שהאוכל יהיה ארוחה של ממש והיא לא תרצה לינוק חצי שעה אח"כ?

(אני לא רוצה לדחוף בכוח, אני נותנת לה רק כל עוד היא נהנית, וזה לא כמות כל כך גדולה).

וגם- איזה מאכלים כדאי להביא לה? בינתיים היא אוכלת בעיקר תפוח מגורד, דייסת קווקר עם תמרים (שאני מכינה), וקצת ירקות מבושלים (תפו"א, גזר, בטטה, קישוא).

איזה עוד מאכלים בריאים ומזינים אפשר לתת?

למשל טחינה זה טוב ובריא, אבל במה משלבים את זה?

ולהוסיף כבר בשר ועוף? איך כדאי להכין? (ניסיתי פעם להכין מרק של הודו עם ירקות ולטחון לה, אבל היא ממש לא אהבה, והאמת שגם לי הוא לא היה טעים אז לא התעקשתי על זה..)

ועוד שאלה- לפזר את האכילה במשך היום? בינתיים אני נותנת לה כשאנחנו אוכלים צהריים (בערך ב-2). כדאי להוסיף עוד כמה פעמים במשך היום, או שעדיף לחכות שמה שהיא כבר אוכלת יהפוך לארוחה של ממש, ואז להוסיף עוד ארוחה?

ואם זה רלוונטי- היא עולה במשקל מצויין וישנה טוב בלילה (ביום היא כמעט ולא ישנה).

את רוצה להפסיק להניק?~א.ל

ממש לא! רק רוצה להוסיף גם מוצקיםצביה22

גם כי היה נראה לי שזה כבר גיל מתאים, וגם כי אני בעז"ה כנראה אתחיל לעבוד בתחילת שנה הבאה, ולהשאיר מספיק חלב שאוב זה יותר קשה כשהיא יונקת כל כך הרבה, אז אם יהיו לה כמה ארוחות מוצקים בשלב זה, זה יהיה יותר קל.

הבעיה היא שבינתיים זה בכלל לא מחליף שום הנקה, רק כתוספת, ויותר כמשחק.

מוכר מאוד...~א.ל

אין לי פתרון, אצלי היה בדיוק ככה..

נסי לחם, בגדול מאד אוהבים,וזה משביע ואפשר עם טחינהאורחיה
להוסיף פחמימות, וסבלנות...בונים מגדל

לגבי טחינה, אני זוכרת ששילבתי עם פירות.

ולוקח למנות זמן לגדול, ופירות/ירקות משביעים פחות מפחמימות למיניהן.

זכור לי שקראתי על לערבב ביסקוויט בפירות, כדי להפוך את זה ליותר משביע. לי זה לא נשמע טוב לדחוף ביסקוויטים כבר בגיל הזה. אישית הבאתי לחם. בראשונה שלי זה עבד מעולה, חולת פחמימות עד היום. בשניה, לא משך אותה מדי. אבל היא גם איכשהו נחשפה יותר למתוקים במסגרות שהיתה בהן, לצערי.

בגיל הזה היא אמורה לאכול 2-3 ארוחותאמלאלה
בדרך כלל נותנים בבוקר ארוחת פירות, שבה אפשר לשלב טחינה ( אני שמה תפוח,תפוז, בננה ועוד פרי כלשהו וכפית טחינה גולמית) . בצהריים מנה של ירקות עם בשר כלשהו ובערב אפשר דייסת קווקר, לחם עם ביצה, אבוקדו וכדו ובין לבין להניק. בהצלחה
יכול להיות שהיא צמאהאור כחול

תנסי לתת לה קצת מים אחרי הארוחה, ואז אולי זה יספיק לה.

וחוץ מזה במעון יהיה להם יותר קל להרגיל אותה מאשר לך.

היא דווקא שותה הרבה, ב"הצביה22

והיא גם לא תלך למעון אלא למשפחתון, אז אני מכינה עבורה את האוכל גם שם.

בכלל אני מקווה שהיא תסתדר כי ההנקה זה גם מרגיע ולא רק משביע, אז קשה לי לדמיין אותה מסתדרת בלעדי וגם בלי אפשרות לינוק..עצוב (גם אין לה מוצץ, היא מוכנה רק לאמא..)

הבן שלי בדיוק בגיל הזהפרח-בר
אני נותנת גם פשטידות - עם כל סוגי הירקות שעולים על דעתך.
קציצות רכות עם רוטב + אורז מלא או פתיתים מלאים.
פסטה בלונז מעוכה.
בבוקר כמובן פירות את יכולה להוסיף כפית שקדיה

להפוך את הארוחה לחוויה ...פאר היצירה

כדי הבת שלי תתחיל לאכול התחלתי להשקיע יותר למשל קניתי כלים מותאמים לאכילה... כפית נעימה וקטנה מותאמת לפה שלה... כלים צבעוניים לדוגמה צלחות ...כוס של אקספלורה מעולה עם ידית אחיזה בעלת פטנט לא מטפטפת ועוד להפוך את האכילה לקלה ... שמתי שירים ברקע ובהרבה סבלנות...  כדי תהייה שבעה אני משלבת דייסות שונות במחיות שאני מכינה וכן נותנת בהתחלה כמויות קטנוצ עד שתתרגל האכילה לא לשכוח שעבורם האכילה  היא מאמץ ומעייפת מאוד לכן נתתי ארוחות קטנות יותר ולאט לאט היא התרגלה בנושא הטעם  תנסי להוסיף  ירוקים למרק למשל פטרוזליה, כוסברה ועוד הם בריאים ומכנסים טעם מעולה.........בהצלחה

הגיל הזה נורמלי לחלוטין...לוקח זמןיצירתיות123

בכל הספרים ה"מבינים" ובטיפות החלב נשמע כאילו מגיל חצי שנה האיזון בין ההנקה/מטרנה אמורה להשתנות, והמוצקים אמורים לעלות.

בעצם הכלל הוא- שאין כללים!!! יש ילדים עם פחות תאבון למוצקים, ויש כאלה עם יותר. ובכלל אם החלב שלך משביע ומפנק למה לה לוותר כ"כ מהר עליו?!. ביתי רק בגיל עשרה חודשים נאותה לאכול מוצקים באופן יותר סדיר. זה ממש משתנה מאחד לאחד וצריך הרבה סבלנות.

אני גם חושבת שהכורח ייצור את ההרגל. כלומר ברגע שתצאי לעבוד לכמה שעות ונאמר תשאבי לה בקבוק אחד, לא תהיה לה ברירה והיא תתחיל לאכול מוצקים. בזמן שיישאר. (ותקחי בחשבון שאם היא כל הזמן הייתה צמודה אלייך איתך בבית היא יכולה לעשות "הפגנות אכילה/שתיה" גם אצל המטפלת בהתחלה. לא בטוח אבל לגיסתי זה היה ככה. הרבה תפילות..)

עוד עצה, לתת את הטעימות כשהיא קמה מהשינה, אז התיאבון יותר גדול, וכמו שאמרת לפזר את הארוחות במהלך היום. ואם אמרת שהיא לא כ"כ ישנה ביום זה לפעמים גם משפיע על חוסר תאבון. תחשבי- לינוק זה לשכב על אמא בנחת ולהירגע וגם לקבל אוכל, לשבת ולאכול בכסא תינוק זה קצת יותר מאמץ.  

ועצה אחרונה חביבה- לתת לה לאכול בכוחות עצמה לא בכסא, עלייך או ברצפה, פירות למשל, רצועות אפרסק/אבטיח/ מלון... פירות קיץ ילדים מאוד אוהבים.

הרבה הצלחה וברכת ה''! אל תדאגי יהיה טוב!!

תודה רבה! ממש עזרת! צביה22אחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך